Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Za nárastom čísel môžu zrejme dovolenkári, ale takýmto spôsobom:
Takže, máme tu další moribundusovou krizi! Mutace delta kosí populaci, je třeba znovu přitvrdit! Je 8x nakažlivější a 10x nebezpečnější! Datoví vědci vylézají z děr a vykřikují poplašné zprávy. Stoupl počet případů! Exponenciální růst je zpět! Reprodukční číslo roste!
No tak se na ty čísílka podíváme. Na stránkách ministerstva zdravotnictví (možná by se mohlo přejmenovat na ministerstvo chaosu, paniky, bezmoci a dezinformací), jsou statistiky, podle kterých počet případů vzrostl ve čtvrtek 1.7. oproti minulému čtvrtku skoro o polovinu a to ještě navíc i přesto, že se udělala jen polovina testů.
A už jede panika, katastrofické scénáře, palcové titulky v novinách.
Je to ale nějaké zvláštní, protože češi odjiždějí na dovolené a potřebují na ně testy staré maximálně 48 hodin. U testovacích míst se stojí fronty. Jak to, že je tedy testů míň? Veliká záhada.
No je to jednoduché. Přestaly testovat firmy antigenními testy a na dovolenou je třeba PCR. A kolik je PCR testů ve čtvrtek? DVAKRÁT TOLIK co minulý čtvrtek.
A čím se dlouhodobě vyznačují PCR testy? Mají cca 6x vyšší počet zachycených nákaz, než antigen. Tedy když uděláte 10.000 testů PCR odhalíte cca 30 nakažených, ale u antigenu pouze 5.
Takže - posledních několik týdnů, byla pozitivita u provedených PCR testů okolo 0,5%. Před měsícem to bylo dokonce 1%. Kolik to bylo poslední 3 dny? 0,3%! Tedy poměr nakažených je MENŠÍ než byl před týdnem.
Asi už vám to dochází, ale pro jistotu. Kdyby se situace skutečně zhoršovala, musela by pozitivita být vyšší, než 0,5% a na 10.000 testovaných by se muselo odhalit více než 50 lidí. Kolik se PCR testy odhalilo lidí na 10.000 testů ve čtvrtek? 32. Kolik se odhalilo lidí minulý čtvrtek? 44.
ČTYŘICET ČTYŘI JE VÍC NEŽ TŘICET DVA.
SITUACE SE TEDY ZLEPŠUJE.
Co se tedy asi stalo? Na testy přišlo 2x tolik lidí než jindy, protože jedou na dovolenou. Zjevně někteří měli bezpříznakový průběh, který by antigen neodhalil, ale PCR ano. Kdyby se situace zhoršovala, tak by při provedení 2x více testů bylo i 2x více odhalených nákaz a tedy víc než 160. PCR testy ale odhalili 130 nákaz. Minulý čtvrtek 119, ale včera bylo testů 41 tisíc a před týdnem 27 tisíc.
A co se děje mezitím v Anglii, kde "řádí mutace delta"? Boris Johnson oznámil, že do 19. července se Anglie vrátí zpět do normálu a zruší se všechny restrikce. To bude asi ta brutální krize smrtící varianty Delta! https://www.bbc.com/news/explainers-52530518
Opravdu by mě zajímalo, proč toto nenapadlo žádného datového vědce, žádného novináře, žádného politika ani nikoho z televizních prognostických tlučhubů.
Zdroj: https://www.facebook.com/daniel.vavra/p ... 6220771166

Inu, čím viac testov, tým viac pozitívnych :) Čím menej testov, tým menej pozitívnych :)
Prílohy
pozitivita_cr.jpg
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Tož sa snad na tu izlociu tuto na Ostrovoch pozru, ked Kate of Cambridge musi byt v izolacii, aj ked dostala obe davky a styri testy jej vysli negativne. Bola len blizko niekoho pozitivne testovaneho. Plus uvidime co vsetko Boris o siestej vecer porozprava a ci mali slovenki konspiratori prvy krat pravdu, alebo opat klamali a opat sa za to neospravedlnia :)
renault
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa renault »

Ahojte,
otazka pre tych,co prekonali virus.
Ako dlho trvalo, kym sa vam vratil cuch do normalu?
Po 3 mesiacoch stale nic.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Tak po pol roku mi to prišlo normál.
Ale dodnes občas narazím na nejaký pach, ktorý je trochu iný, než kedysi.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

renault napísal: 05 júl 2021, 16:20 Ahojte,
otazka pre tych,co prekonali virus.
Ako dlho trvalo, kym sa vam vratil cuch do normalu?
Po 3 mesiacoch stale nic.
U mňa to začalo tak, že som stále cítil cigaretový dym (to bol piatok). Nasledujúci týždeň vo štvrtok som bol na PCR teste a výsledok bol pozitívny. Čuch sa mi začal "obnovovať" asi týždeň po teste. O pár dní som ho mal v absolútnom poriadku.
jackb
Redeemer
Redeemer

Boris Johnson says while the government will end the legal obligation on wearing a face covering, guidance will suggest "where you might choose to do so".

The prime minister gives the example of crowded public transport as somewhere that you may wish to do so.

He says there will be no Covid certificate required to attend events or venues.

Johnson also says there will be a different regime for self-isolation, including different measures for children.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-57718061
prelozi toto daky chytrak ako: coronavirus je chripka, obyvatelia Britanie mozu cestovak kam chcu bez certifikatov?
vo videu hovori, ze v appke ten certifikat ostane a nikomu nebudu branit pytat si ho.

do teraz sa pozadovali ziadne, len sa scanoval kod pred Track-and-Trace

takze, kedy bude ospravedlnenie?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Úlevy, které přinese „Den svobody“
- Žádné pokuty za nenošení roušek či respirátorů v hromadné dopravě
- Ukončení dodržování povinných rozestupů v hospodách, barech a klubech
- Ukončení povinnosti ukazovat QR kód při vstupu na veřejná místa
- Ukončení režimu povinné práce na home office
- Povolení venkovních akcí (festivalů, koncertů)
- Ukončení používání aplikací o vakcinaci napříč Velkou Británií
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... nicni_remy

neni to ono?
jackb
Redeemer
Redeemer

Len vo videu ku bodom 3 a 6 hovori nieco co sa da prekladat aj inak. Tymi QR kodmi v bode 3 sa mysli kod generovany pre kazdu prevadzku, ktorym appke na track and trace clovek povie: som tam, ak je tam aj niekto kto bude neskor nakazeny, daj mi vediet. Nie vysledok testu ci QR kod o ockovani ako by sa mohlo zdat. Nikde take nieco odo mna nechceli, tie vchodove kody neboli vynucovane ani len v testovacom ci vakcinacnom centre. Ale to je asi na nalade dobrovolnika ci staffu v restike/pube.
Rovanko pri bode c 6, nie je nic ako "appka o vakcinacii". V Anglicku, kto vie ako tomu aj Wallesania, Skoti ci Severni Iri, je to univerzalna appka, kde je moj cely zdravotny zaznam od doby, ked si som prestahoval do Anglicka a registroval som sa u obvodaka. Tam je tab kde je stav vakcinacie. Takze, appka neskonci, ten tab je potrebny na cestovanie a testovanie doma, ci na pracovisku, takze mam dojem, ze tie body sa stratili v preklade realii.
Dalej, Home Office je minsterstvo vnutra. Work For Home sa snad nedodrzuje od maja ci aprila, len sa ludia prestriedaju a doplatia sa z furlough scheme. Ako som uviedol skor, ja mam pracu z domu, lebo korporacne vedenie v Kalifornii nas postupny navrat podmienilo ukoncenim povinnosti rozostupov + 5 tyzdnov.
beardie
Redeemer
Redeemer

aspon, ze si si odprskal a hodil sa o zem
jackb
Redeemer
Redeemer

presne tak. lebo som slusne prezentoval svoje namietky a zameral sa na body, ktore su v najvacsom rozspore s realitou ci tym co povedal Johnson.
kazdy kto vie anglicky si moze porovnat BBC, teda zdroj a jej reprezentaciu IDnesom. preco ale ceske media vedome klamu a podporuju stranu hlupoludi?
beardie
Redeemer
Redeemer

lebo to bol draft navrhov a realna verzia sa mierne odlisovala, vzhladom na lokalne specifika, ktore neschopny redaktor neovlada a do detailu sa nimi nezaoberal, preto
jackb
Redeemer
Redeemer

ano, ale tak ako bulvatne noviny ako Daily Mail a Novinky, z draftov a nepresnosti robia hotovu vec a slovenski hlupoludia uz siria, ze v UK je uz covid davno degradovany na chripku a certifikaty zrusene. pritom sa 14 dni nic menit nebude. tam tkvie problem.

mohli vyriesit tu karantenu a je dost na nic, ze to musi obmedzit kralovsku rodinu, aby sa veci dali do pohybu.

no a na zaver sprav z UK je zaujimave sledovat ako dopadla vyprava kiltov do Londyna pozerat tam futbal.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-57667163

Johnsonove opatrenia platia len a len pre Anglicko. ak v Edinburghu aj pre tento vylet natiahnu podobne obmedzenia, tak tym fanusikom vela ludi podakujem. turizmus mohol lepsie zachranit domaci cestovny ruch, ked uz tych cudzincov asi vela nepride.

Autoeditácia príspevku po 14 hod 5 min 24 sek:
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-57688355
ak "v Britanii zrusili vakcinacne certifikaty" ako chcu ceski a slovenski ludia dosiahnut, ze obyvatel Anglicka po dvoch davkach vakciny nemusi byt v karantene?

lebo to mi nevychadza :D
beardie
Redeemer
Redeemer

nemame ludi na drbnute nariadenia, vysypeme tam 3 tatrovky sutoliny, nech pendlerov aj vystre
hranica.jpg
mohol by niekto tym magorom povedat, ze sme na historicky najnizsich cislach a este 2 mesiace sa to menit nebude, takze maju vsetku aktivitu smerovat k zaockovavaniu rizikovych skupin?!?

Autoeditácia príspevku po 38 min 5 sek:
tak po par hodinach update :D
hranica2.jpg
hranica2.jpg (40.4 KiB) 763 zobrazení
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Aj so znackou sklonu, pekne :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

A v noci to niekto uje*e :D

Keď som to ukázal kamošovi, čo žije vo Fínsku, tak ten mi len povedal, že jeho vždy pár dní na Slovensku presvedčí, že vypadnúť odtiaľto bolo najlepšie životné rozhodnutie. :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Dalsích skoro 140 tisic mladých slovákov si to asi povie tiež. Totálna debilita dávať hento na cestu, je to skrátka mentalita.
Taký tí 17-20 tnici v tejto dobe trochu inak uvazuju ako tí co maju uz po 40-50 tke, ze takto sa veci neriešia.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ono je pravda, že za Ficovej vlády (2018) som odišiel za prácou do Nemecka. Nie že by som musel, ale chcel som si to vyskúšať. No za posledný rok mám čoraz viac dôvodov, v tom Nemecku zostať na trvalo a zabudnúť, že nejaké Slovensko existuje. A toto nie je len môj pocit. Ale je to pocit viacerých ľudí, čo som tu v Nemecku spoznal.
Mimochodom, takéto niečo sa tu v Nemecku nedialo ani keď mali 30k nových prípadov denne a incidencia bola nad 150 infikovaných vírusom na 100000 obyvateľov. Keď cez veľkonočné sviatky chcela frau Merkel zakázať ľuďom stretnúť sa so svojimi rodinami, tak to oľutovala a nakoniec sa nemcom za tento "skvelý nápad" ospravedlňovala. Také niečo na Slovensku ale neexistuje, u žiadneho politika.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ba Matovič sa ospravedlnil, že nas vtedy na celoplošne testovanie dobrovolne nasilu dotlačil, len aby sme mohli ist do práce s testom a pod.
20 rokov dozadu to v Nemecku bola iná balada, ale stále lepšie ako robiť 3-4 zmenky za 800 v čistom v SR (čistý priemer v SR).
V SR vládne diletantizmus-neschopný ludia na vysokých poziciach, arogancia moci, korupcia, klientelizmus, podcenovanie situácii ( nedostatočné opatrenia na hraniciach minulé leto) a pod.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Tak môj kamoš sa k tomu Fínsku dostal ako slepé kura k zrnu. Keď sme sa boli ožrať v Budapešti, tak na bare zbalil Fínku. Dali sa do kopy a keď riešili, kde spolu skúsiť žiť, či na Slovensku alebo tam, tak sa odsťahoval do Fínska. Robí tam skladníka v Ikei a po pár rokoch nevie stále skoro nič po fínsky, takže by sa bez neho Fínsko určite zaobišlo. Aj keď sa tam človek po anglicky dohovorí aj s upratovačkou, tak keď chce normálnu pozíciu, musí vedieť aspoň niečo po fínsky. :D Zarába síce viac, ale náklady na život sú tam vyššie, takže mu to vychádza približne tak rovnako ako tu...že ani tam a ani tu by si nemohli dovoliť vlastné bývanie. Akurát tam štátna správa, politika a celkovo prístup bežných občanov je o niečom inom. Z Rusov si tam robia srandu alebo ich nenávidia. A posledný najväčší škandál bol v tom, že premiérka sa išla za štátne peniaze najesť do reštaurácie namiesto toho, aby sa najedla v parlamentnom bufete...

Fíni si Slovensko pochvaľujú. Akurát mali hneď kultúrny šok, keď sme išli do obchodu a tam bola nasratá odutá predavačka...tak sa ma pýtali, že čo sa stalo alebo či urobili niečo zlé. Pre nich to tu je ako exotická dovolenka...teplo, voda, pekní muži/ženy a lacný chlast. Si pamätám, ako išla kamošova priateľka platiť jednu rundu...barmanka si niečo zamumlala a ona vraví, že 70€? To je sakra lacné. A ja že nie 70, ale 17... Tak si myslela, že si robím srandu. :D A o 4 v noci totálne ožratí Fíni, že už ani nevedeli hovoriť po fínsky...nie ešte po anglicky...hľadali automat alebo kôš na sklo, lebo flašky od piva nemôžu predsa vyhodiť do normálneho koša.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Inak bolo by fajn keby sa už ludia začali zaujimať na tomto fore nielen koronavirus a očkovanie, ale dokázať sa baviť aj na iné témy.
Je tu mnoho tém ale frčia prakticky najviac len dve čo som menoval vyššie, šak žime aj pre iné témy ktoré sú roky mrtve, obnovme diskusie.
Pribeh sa dobre čítal aj ked nepatrí do tohto topicu, ale v skratke je to o mentalite, tu prevláda dedinská mentalita, niet väčšej k*rvy ako ked zo sedliaka sa stane pán. Uražlivosť,nafukanosť,arogancia,povyšeneckosť atd stretneš v obchode aj na vysokých poziciach a zakon padajuceho hovna tu platí s určitosťou.
K téme Koronavirus - neviem nič také ma nenapadlo, nejako bolo nejak bude.
Napísať odpoveď