Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa wladas »

jackb napísal: 09 júl 2021, 16:30ked raz odbornik na imunologiu ci virologiu nieco povie, ma to to byt v pandemii slovo Bozie.
Urcite nie ohladom celkovych opatreni. Imunolog nema paru ako presne funguje spolocnost (cestovanie, tranzit tovaru, praca, atd atd)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

No tuší, ako výrazné zhoršenie epidemiologickej situácie situácie poškodzuje ekonomiku. AK nie je totálne zadubený, má aj všeobecný prehľad na rozdiel od internetových "odborníkov",
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 09 júl 2021, 16:31 tie tvoje citove vydierania na mna neplatia, chod plakat do kuta, ak to potrebujes, ale mna tym nezatazuj

povedz mi, co chces robit s detmi, kedze sa zatial nemozu ockovat?
to ty mas ist ludi vonku obtazovat svojim bezbrehym cynizmom a ohybanim reality. co to IFR k 09/07/2021 ba svetovej urovni? (pocet obeti/pocet nakazenych)*100

to s tym co s detmi je taka Hlava 22 ako ockovanie proti zltacke: vsetko co napisem je zle :)
wladas napísal: 09 júl 2021, 16:38 Urcite nie ohladom celkovych opatreni. Imunolog nema paru ako presne funguje spolocnost (cestovanie, tranzit tovaru, praca, atd atd)
lebo ekonom ci matematik vie uplne presne ako funguju imunita a spravaju sa virusy. na rozdiel od obycajneho uzivatela internetu ten imunilog vie, ze mrtvi nepracuju, necestuju a neprevazaju tovar. takze ked povie, ze je potrebne urobit opatrenie, je sanca, ze bude mat kto vozit tovar, chodit na dovolenku, alebo stat pri pase. cynicky odbornik v inej oblasti by vsetko nechal otvorene a skoncil by tak, ze my nemal zakaznikov, pracovnikov ani ludi voziaciach tovar. ale vsetko by bolo otvorene. preto by sa mali odbornici rozpravat a najskor si upratat ega. lebo google univerzity je dobra tak matkam z modreho kona a nie inteligentnym ludom.
wladas
Redeemer
Redeemer

Imunolog nariadi/odporuci tvrdy lockdown aby sa virus nesiril. On neriesi ostatne nasledky. On chce zastavit sirenie. To ze zebracska slovac zije priemerne z vyplaty do vyplaty ho nezaujima.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

jackb napísal: 09 júl 2021, 15:52beardie, pouzivaj absolutne hodnoty a ospravedln, ako malicko su tri miliony ludi len na jedinu chorobu? ziadne IFR, ani na milion. ukaz mieru svojho cynizmu a vypisuj, ze tri miliony ludi to je nic. ze 30 tisic v Cesku, 12 v SR ci 130 v UK to je malina.
jackb napísal: 09 júl 2021, 15:37 jasne, ked realitu ohnes prepocitanim na milion obyvatelov, tak ti nevychadza nic zle. mozes si takto klamat kolko chces, v Indii su to to vyssie desiatky tisic mrtvych ludi.
takze ani ta smrtnost virusu nie je taka nepotvrdena, ked si pozries absolutne hodnoty. a vypocitaj si celosvetovy IFR ku dnesku.
Týmto si dokázal, že nevieš, čo sú to tie dáta. Ani čo je štatistika.

Štatistika je práve o tom, že absolútne čísla nereflektujú realitu. Realitu reflektujú práve tie prepočty a práve na ten milión.
jackb napísal: 09 júl 2021, 16:30 beardie, ak by to bolo vtipne, aj by som sa zabavil. co takto urobit to, co navrhujem specialne Cechom a Slovakom uz rok: ist pred covidove oddelenie a tam rodinam pacientom vykrikovat, ze to je len divadlo, nic sa nedeje, ved to je 0,000 nic % precent voci vsetkym zivym bakteriam v znamom vesmire, a ze ich clenovia rodiny by aj tak zomreli, tak nech idu domov.
Been there. Mne na covid umrel otec. Ale nezatemňuje mi to (už) pohľad na svet a realitu. Padol do toho IFR na milión.
Nezostáva mi nič iné, než len sa s tým zmieriť.
(pripúšťam, že prvých pár týždňov som bol nasraný na celý svet, ale ono táto slepota našťastie prešla)
jackb napísal: 09 júl 2021, 16:30 ked raz odbornik na imunologiu ci virologiu nieco povie, ma to to byt v pandemii slovo Bozie. a nie prekrucat realitu, spoliehat sa na nepresne generalizovne hodnoty a bagatelizovat situaciu.
Pekne blbý prístup. Preto sa poriadajú konzília pri riešení tém veľkého spoločenského dopadu na elimináciu možnosti vplyvu profesionálnej deformácie, selektívnej slepoty a ešte je na to také slovíčko "fachidiocia".
Flégr je typický fachidiot. Jeho bežný život sa nijak nelíši od života v lockdowne.
U niektorých vybraných medializovaných fachidiotov (Hořejší, Smejkal, Kubek ...) je to to isté.

Keď sa mňa spýtaš, aký multimeter si máš kúpiť, tak ja ti určite neporadím.
Z dovodu mojej vlastnej fachidiocie by to znamenalo, že najlepším riešením pre teba je multimeter za 1000€.
Stačil by totiž aj ten za 100€ (splňuje bezp. normy). Na meranie baterky v aute stačí aj za 10€.
Ja sám ale neviem používať iný, než za 1000€ (ten som si pred pár rokmi kúpil z peňazí za brigády) a dokonca mi zamestnávateľ kúpil na stol do labu aj ten za 6000€ a teraz si už neviem predstaviť bez neho.
To je fachidiocia.
jackb napísal: 09 júl 2021, 17:04 lebo ekonom ci matematik vie uplne presne ako funguju imunita a spravaju sa virusy. na rozdiel od obycajneho uzivatela internetu ten imunilog vie, ze mrtvi nepracuju, necestuju a neprevazaju tovar. takze ked povie, ze je potrebne urobit opatrenie, je sanca, ze bude mat kto vozit tovar, chodit na dovolenku, alebo stat pri pase. cynicky odbornik v inej oblasti by vsetko nechal otvorene a skoncil by tak, ze my nemal zakaznikov, pracovnikov ani ludi voziaciach tovar. ale vsetko by bolo otvorene.
Štatistika z prepočtu na milión ukázala, že ľuďom, ktorí chodia na dovolenky, chlastajú v krčme a šoféri, ktorí tam to pivo vozia, covid neškodí. (je tam veľmi nízke parts per million).
Minule si sa odvolal na to, že príčinou nie je covid, ale vládne opatrenia.
Vládne opatrenia robia ľudia z vlády a nie covid samotný.

Znova dávam radu - nebuď taký etatista. Etatizmus škodí tebe a tvojmu okoliu.

AD) dokonca aj zmrd plukovník Prymula nemá také fachidiotické názory, ako jeho iní oboroví kolegovia.
AD) Vulgarizmus na adresu Prymuly je venovaný z dovodu jeho charakterových vád súvisiacich so stretom záujmov ohľadom obchodovania so zdravotníckym materiálom, zdravotníckymi službami a obchodovaniu v oblasti vakcín. A ani ohľadom témy vakcín nemá rovnaké názory ako alarmisti a iní fachidiockí oboroví kolegovia.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

aj wladas aj Andi to krasne zosumarizovali, nemam co dodat
jackb
Redeemer
Redeemer

wladas, nie bezny Slovak to ma ako dieta a ZOO. vie, ze do roboty sa vrati, ked bude upratana izba (nebude sa sirit virus). co urobi? najprv este aj povysava a tak moze ist do ZOO. no potom sa sprava ako blb, narobi este vacsi neporiadok, aj fyzicke potreby vykonava v izbe a potom sa divi, ked mu tu ZOO opat nechcu dovolit.

dobre Andi. mam pre teba ulohu na leto: prepocitaj pocet obeti vojny na milion domaceho obyvatelstva a chod nicit pamatniky. ved podla toho nezomrel skoro nikto, o absolutnych cislach sa nesmie hovorit tak naco otravovat ludi.
v geografickej statistike aj absolutne cisla vyjadruju co sa na uzemi deje a da sa s nimi pekne pracovat. a ked potrebujes, aby ludia neboli egoisticki blci, tak im dake rok a pol stare zlomky percent nestacia. oni potrebuju vidiet 13 tisic, 30 tisic, 130 tisic. 3 miliony.
ja viem, ze ti na covid zomrel otec. su ludia, ktori sa neotrasu tak rychlo a ti by velmi pekne podakovali, za reci o mrtvych na milion ci IFR z marca 2020. a prave to je realita, ti mrtvi, ktori ludom chybaju. takze nie, ze v Indii sa nic nestalo. zomreli tam desiatky tisic ludi za tyzden. na Morave zomreli jednotky ludi a je to tragedia. zomru desiatky tisic, to cislo sa prepocita na milion obyvatelov a vykrikuje sa: zapredane media klamu, ze sa v Indii nieco stalo. spot the bloody difference.

neskodi, lebo do teraz boli opatrenia. ak by matematik a ekonom neurobili ziadne opatrenia, tak nie ludia chodia na dovolenku, ale slama sa gula ulicami. lebo tie 3 mega mrtvych nie su preto, ze to je netopieri kaslik, ale preto, ze boli prijate opatrenia a zdravotna starostlivost je schopna zvratit niektore stavy.
problem je, ze tie opatrenia robia ludia z vlady a nie konzilium. pozrime sa do UK: SAGE vymysleli kedy najskor bude vhodne otvarat a az do juna ani pocet nakazenych nepribudal. a to iste mali predsa aj Svedi. takze pocuvat odbornikov vo vhodny cas. ked virus nie je zastaveny, nemozes vymyslat ako co otvorit a uz vobec nemozes otvorit hned. lebo to potom velmi rychlo opat budes musiet zavriet.

okrem toho, Andi. ako by si sa citil, ak by si ty daval vyjadrenia o merakoch a ja, ktory len vie, ze elektrina existuje a nieco by som si nasiel na wiki pisal, ze nevies nic a ja mam pravdu, lebo par dalsich ludi mimo odbor mi dalo za pravdu?
beardie
Redeemer
Redeemer

cela Florida a Svedsko je mrtve, dokonca aj komplet vsetci v Manause su mrtvi, presne tak, slama sa tam gula ulicami

mas pravdu

co tie deti a dochadzka? uz si vymyslel ako to ma konkretne fungovat?
mame totiz viacero prikladov ako to fungovat moze, tak cakam, ze navrhnes nieco lepsie, ked je nulovy prirastok v obetiach nedostatocny
jackb
Redeemer
Redeemer

zase klames sam sebe? Svedsko, ktore prekladalo festivaly a koncerty, lebo "byt v dave v lete je super a pri najhorsom sa premoris" a hlavne, kde ludom stacilo 14 tisic mrtvych dochodcov, aby neboli blbci? no su krajiny, kde ani 30 tisic nestaci...

ake deti? cokolvek napisem, tam budes robit slamene panaky, ze detickam beriem buducnost. no kvoli ludom ako ty ju mat nebudu, lebo su chore a/alebo v izolacii. si s tym v pohode?
beardie
Redeemer
Redeemer

Pýtam sa ta konkrétne na deti, zaujíma ma ako to chceš riešiť, odpovedaj na to, čo sa ta ľudia pýtajú
wladas
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 09 júl 2021, 20:20 no kvoli ludom ako ty ju mat nebudu, lebo su chore a/alebo v izolacii.
Praveze kvoli alarmistom ako ty nebudu mat buducnost :)
jackb
Redeemer
Redeemer

wladas napísal: 09 júl 2021, 20:25 Praveze kvoli alarmistom ako ty nebudu mat buducnost
zase zle zameno. kasli na ten spam, lebo vacsinou nemas co k veci
beardie napísal: 09 júl 2021, 20:24 Pýtam sa ta konkrétne na deti, zaujíma ma ako to chceš riešiť, odpovedaj na to, čo sa ta ľudia pýtajú
tak zacni odpovedanim. preco si klames Svedskom ked vies, ze tam stale opatrenia platia? a ako sa citis, ked vies, ze pre tebou presadzovany pristup deticky nebudu mat buducnost?
beardie
Redeemer
Redeemer

The number of deaths from any cause among the 1,951,905 children in Sweden (as of December 31, 2019) who were 1 to 16 years of age was 65 during the pre–Covid-19 period of November 2019 through February 2020 and 69 during 4 months of exposure to Covid-19 (March through June 2020) (see the Supplementary Appendix). From March through June 2020, a total of 15 children with Covid-19 (including those with MIS-C) were admitted to an ICU (0.77 per 100,000 children in this age group) (Table 1), 4 of whom were 1 to 6 years of age (0.54 per 100,000) and 11 of whom were 7 to 16 years of age (0.90 per 100,000). Four of the children had an underlying chronic coexisting condition (cancer in 2, chronic kidney disease in 1, and hematologic disease in 1). No child with Covid-19 died.
kdesi som taktiez zachytil, ze za druhy polrok nastal masivny narast na 2 umrtia na covid, pricom obe deti mali nejaku vyznamnu chorobu
tu

takze moje otazky:
1. si ochotny pustit deti do skol, aj ked nebudu ockovane?
2. chces ich denne/3x do tyzdna/1x do tyzdna/menej casto testovat?
3. ak bude dieta pozitivne testovane, co to bude znamenat:
a) pren?
b) pre rodicov?
c) pre celu triedu?

vo vsetkych pripadoch sa bavime o detoch vo veku 6-12 rokov, ktore nebudu ockovane

nech sa paci
jackb
Redeemer
Redeemer

preco ja? ja som sa ku rozsireniu respiracnych chorob dostal z obdorneho pohladu len vtedy, ked sme si vysvetlovanu priestorovu statistiku na astme a rozne rusnych cestach v meste. opytaj sa aspon niekoho, kto mal z relevatnych odborov aspon semester ukonceny skuskou ak nie statnicu ci atestaciu.

lebo ja si netrufam povedat: imunologovia a virlogovia su debili a posleme starych a inak rizkovych niekam prec a ostatni sa budeme tvarit, ze virus nie je.

ked konecne zacnu politici pocuvat virologov a imunologov, tak na zaklade odbornych odporuceni prijmu pravidla pre skoly.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 09 júl 2021, 20:52 preco ja?
pytam sa to teba, lebo ty si zacal rozpravat o chorobnosti deti

doteraz si vedel odpovedat na vsetko, tak predpokladam, ze budes konkretny aj teraz
jackb
Redeemer
Redeemer

opakujem ti, ze cokolvek odpoviem, tak to zmysel nema, lebo to pre teba bude zle a vytvoris celu armadu slamenych panakov a urazok.

predpokladam, ze ty by si nerobil nic, lebo 0.77 dietata. a hlavne: bezpriznakovy prenos je podla teba tak pravdepodobny, ako vyhra v Sportke a nic ine pravda by ani byt nemoze.

takze tu diskusia mozna nie je: vsetko co napisem ja, je zle. co napises ty je dogma a nemoze sa menit. ak dostanes cisla od obornikov, napises, ze to su idioti, lebo ty si myslis ine a preto to je dogma.
beardie
Redeemer
Redeemer

mame dost empirickych dat:
- z krajin, kde detsku skolsku dochadzku neobmedzili
- z krajin, kde ju obmedzili, nasledne povolili a deti testovali

presne vieme, aky dopad to malo na deti => nulovy

ak deti do skoly nechodia, tak sa nevzdelavaju, pretoze vyuka online je nedostatocna, nehovoriac o tych skupinach deti, pre ktore je nerealna
toto je dogma, urcite si najdes dovod nesuhlasit s tym

mas aspon nejake cisla od odbornikov, ktore by potvrdzovali, ze deti su v skolach ohrozene?
pod slovom ohrozene myslim naozaj ohrozene, nie soplik
wladas
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 09 júl 2021, 21:04predpokladam, ze ty by si nerobil nic, lebo 0.77 dietata.
Predpokladam ze ty by si radsej zatvoril skoly vsak usetrenie co i len jedneho dietata je uspech. Ostatne nech skapu na nevzdelanost a nemoznost sa neskor uchytit na pracovnom trhu.
lebo ty si myslis ine a preto to je dogma.
Pre mna je dogma tvoje trdenia. Uhol pohladu.

Dufam ze ta roztrhne za moj "spam"
jackb
Redeemer
Redeemer

ano, lebo chore dieta, v izlocii to ma rovnake, ako dieta, ktore malo mat skolu cez internet tam kde bol lockdown.
takze ked sa virus bude sirit medzi detmi, zakonite nebudu v skole. to je ich ohorzenie. a sme naspat pri festivale smrti: nie su dolezite pocty nakazenych, nie su dolezite pocty ludi v nemocniciach. len mrtvi. a tam tie deti naozaj nie su. takze pre teba hrozba nie je. a pritom, si proti tomu, aby deti boli mimo skol. no chore tam byt nemozu.
takze ako ty zabezpecis, aby deti boli v skole?

beardie, dokazes diskutovat aj sam. mozes, prosim, ten tvoj komparz poslat spamovat inde?
beardie
Redeemer
Redeemer

ak dieta ochorie:
- aky je pomer deti hospitalizovanych?
- aka je stredna doba hospitalizacie v nemocnici?
- aky je pomer deti lieciacich sa doma?
- aka je stredna doba liecby doma?
- aky je pomer deti nemajucich priznaky?

ak sa dieta vylieci, ako dlho trva, kym znova ochorie?

ja by som to zabezpecil presne tak, ako v krajinach, kde boli deti neobmedzovane v dochadzke - chodili by do skoly, vieme totiz, co sa im stalo => nic
jackb napísal: 09 júl 2021, 21:11beardi, dokazes diskutovat aj sam. mozes, prosim, ten tvoj komparz poslat spamovat inde?
hned ako budes schopny napisat moj nick spravne
Napísať odpoveď