Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

Príspevok od používateľa Blastbit »

Marihuanu na liečebné učely áno, nie pre pestovanie a osobnú spotrebu. :wink:
konyk87
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa konyk87 »

dovod?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Clovek co húli trávu niekolko rokov má psychické problemy sklony k samovražde, nedávno prípad na krimi novinách na Jojke díler trávy a jeho výlevy a otvorene do kamery povedal o svojej smrti že sa zabije. Vidím že máš obrazok žraloka rastafariana takže asi húliš aj ty.
Dosť čo je SR prepité a prefajčené kebyže je aj predrogované tak to už je celé zle.
https://videoportal.joj.sk/krimi/epizoda/90586-krimi ......9:05 začína reportáž o dilerovi marihuany.
konyk87
King
King

si si vedomy toho, ze alkohol je neporovnatelne tvrdsia droga ako marihuana? a vies co spravi s clovekom, ktory ho poziva niekolko rokov?
vseobecne plati, ze vsetkeho vela skodi a netyka sa to len marihuany. staty maju problem s legalizaciou primarne kvoli tomu, ze by jej pestovanie doma nevedeli zdanit (pripadne je to ako u nas populisticka svata vojna proti drogam, ale len niektorym), nie kvoli jej udajnej skodlivosti pre spolocnost.

PS: nie, nehulim, ani inak nepozivam marihuhanu. v avatare mam reggae sharka! :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ved ja suhlasim :) keby je to na mne tak alkohol by bol pristupný tak ako napr vo Fínsku. A cigarety by som najradšej zrušil uplne. Ked už sa bavíme o marihuane tá tiež z dlhodobeho hladiska robí problem. Ak by sa legalizovala a ludia by si vo velkom na nu navykli dajme tomu v takej miere ako na cigarety a alkohol, to by bol další problem. Ono ephramko spomenul, že dekriminalizacia neznamená to, ze by ludia soferovali dofetovaný-zhulený, ja si myslím že tu by sa to vymklo spod kontroly a šoferovali by naozaj zhulený.
Ja osobne bojujem proti alkoholu, cigaretám, lahkým aj tvrdým drogám. Ale u tých lahkých drog ako marihuana jedine na medicinske účely ako taký kompromis a hlavne ked je to všetko vedecky overené. Ved aj hadí jed sa využíva na liečebné účely.
Ak by marihuanu ludia pestovali vo velkom vo svojich domoch, chatách alebo v bytoch na balkone, SR by pri tejto nerváckej,uplakanej mentalite velmi kruto zabučalo. Lebo problemy ludí sa maju riešiť hoc aj protestami a nie alkoholizmom alebo sa človek dofetuje.
PS - okej pardon, diky za vysvetlenie ohladom žraloka :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Uzasne, chytili polosialeneho dilerika travky, hlavny bod sprav..
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak asi aby ludia vedeli co je to za svinstvo, ale zase trest 15 rokov je moc. Tak rok väzby by stačil na výstrahu.
konyk87
King
King

prax v statoch, kde marihuanu legalizovali, naopak ukazuje, ze jeden z pozitivnych dopadov bolo zvysenie bezpecnosti na cestach (zdroj). otazne je, co by to spravilo pri tej nasej slovenkej mentalite...
mysliet si, ze ked nieco zakazeme, tak to zmizne je dost naivne - aj teraz je zakazana jazda pod vplyvom alkoholu/drog a napriek tomu je to jedna z najcastejsich pricin dopravnych nehod.
gogo956
Redeemer
Redeemer

konyk87 napísal: 13 júl 2021, 10:34 prax v statoch, kde marihuanu legalizovali, naopak ukazuje, ze jeden z pozitivnych dopadov bolo zvysenie bezpecnosti na cestach (zdroj). otazne je, co by to spravilo pri tej nasej slovenkej mentalite...
mysliet si, ze ked nieco zakazeme, tak to zmizne je dost naivne - aj teraz je zakazana jazda pod vplyvom alkoholu/drog a napriek tomu je to jedna z najcastejsich pricin dopravnych nehod.
Suhlasim
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Tu by sa to vymklo spod kontroly. Ak chceme mať zdravú,silnú,sebavedomú generáciu tak čo najmenej alkoholu,cigariet,hazardu a roznych drog.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

nie len v usa ale aj v takom portugalsku (kde mimochodom legalizovali vsetky drogy, nie len marihuanu) mozme vidiet ze postihovanie nie je riesenie. riesenie je prave to co ponuka PS, edukacia.
samozrejme ze clovek co huli denne bude sprosty a pritaz pre spolocnost. rovnako ako clovek co pije denne, preziera sa sladkostami denne alebo hra automaty. riesenie nie je zakazat automaty ci cokoladu, riesenim je naucit ludi rozumne sa spravat.

dekriminalizacia je prvy krok, aby vo vezeni nesedeli zbytocne mladi ludia ktori tam nemaju co robit. potom musi prist prave ta edukacia a potom moze prist legalizacia.

doporucujem toto si pozriet:
https://tazkytyzden.sk/tazky-tyzden-s-j ... rogofobia/
gogo956
Redeemer
Redeemer

Blastbit
Zakazeme aj riedidlo v akejkolvek forme? Ma psychotropne ucinky. Ked nie tak preco?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Riedidlo je dobrý príklad, bud ho človek použije proti nečistotám, alebo si ho fukne do sáčku a začne fetovať - je to ludská volba.
gogo956
Redeemer
Redeemer

A preco v pripade travy by to malo byt ine? Btw nie som uziivatel
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Pretože tu by to s trávou tak dopadlo ako s ludmi čo fajčia cigarety. Nikotin v cigaretách je v podstate droga. Kofein v káve je droga, Alkohol je tekutá forma drogy = všetko závislosti. Poznám pár ludí co vypiju aj 6 káv denne. Všetko ide do peňazí a aj tá tráva by niečo stála,zadarmo by nebola. Legalizujme to, nech ludia teda fajčia jointy,nech si ich šulaju niekde v reštike na stole. Nech ju pestuju v sklenniku niekde na chalupe. Kludne nech to robí každá druhá domácnosť od mladých 17-18 ročných po 70 ročných, ale nejakú zdravú generáciu tu mať nebudeme. Dajme tomu by legalizovali pár gramov marihuany ktorú može mať človek pri sebe aj pre vlastnú spotrebu. Myslím si, že by sa to vymklo spod kontroly, ludia by to porušovali, predávali. Zevraj marihuana spúšťa schizofreniu, parkinsona ci alzheimera, neviem to na isto.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ale to je nespravodlive: preco sa mozes legalne intoxikovat tvrdou drogou menom alkohol ale za travu ides do basy? Pretoze tebe sa to zda ze je to tak spravne?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Mne sa nezdá nič z toho správne, som zato aby alkohol bud zrušili uplne alebo urobili snim taký proces ako vo Fínskych obchodoch.
Marihuanu ked si dá možno niekto raz za rok je rozdiel ako ked si ho niekto bude dávať každý deň, celý dofajčený, v euforii že nevie čo robí.
Cigarety to je jasné žltnutie zubov,horšia pleť,rakovina plúc najhoršie ochorenie z fajčenia cigariet. Tvrdé drogy ani nevravím.
Marihuanu len na liečebné účely, ak to má naozaj takýto prospech som zato. Ale aby ludia nosili pri sebe gramy alebo kilogramy trávy niekde v ruksaku nato aby sa mohli pol dňa dofajčiť tak zato nie som. A pri tejto nerváckej-uplakanej frustrovanej mentalite ludí to by zle dopadlo.
Ked si nejaký prirodzene agresivny chlap/žena fukne alkohol a do toho legalnu lahku drogu ako marihuana tiež by to zle skončilo.
Stačí mi vidieť kolko ožranov,fajčiarov,narkomanov,feťakov co fetuju cez sáčok, a este k tomu huličov marihuany pán boh snami.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Mas pocit, ze momentalny zakaz marihuany odrazda velky pocet ludi?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Co ja viem ja som ich nepočital, keby to aj zlegalizuju ja to nemienim uživať, na lekarske účely to má zmysel.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ak by sa podla teba mal zakazat alkohol, tak prreco nie aj riedidlo, kola, kofola, cierny a zeleny caj, cokoladu aj cukor.Vsetky tieto veci maju tendeciu vyvolavat navyk a su psychtropne.
Napísať odpoveď