Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa beardie »

harrison314 napísal: 14 júl 2021, 11:00 Ach toto sa stale omiela dokola a dokola a dokola....
je to relevantne
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

beardie napísal: 14 júl 2021, 11:37 je to relevantne
Z casti, relevantne by to bolo keby si ako neockovany niesol zodpovednost za svoje rozhodnutie, ktore j v rozpore s aktualnym vedeckym poznanim, ale tu si ti ludia niesu ochotny obetovat ani 20€ za svoje rozhodnutie.

Z druhej strany, zaockovany ma len zanedbatelnu sancu, ze ju bude sirit dalej a cim je viac zaockovanych tym je tato sanca este mensia.
A navyse ako obcan si spravil vsteko pre to aby si ju nesiril.

Aj z mostov padaju ludia, ale je rozdiel, ked niekto spadne pre chybjuce zabradlie, lebo ho tam projektant nedal a ked spadne, lebo tam je unava materialu. V provom pripade mozes brat na zdopovednost projektanta v druhom nie. (je to analogia)
beardie
Redeemer
Redeemer

opakujem to preto, lebo je to respiracny virus a pri exponencialnej rychlosti prenosu je jeden rad rychlosti prenosu zalezitost 10 dni

je potrebne si uvedomit, ze aj ked bude zaockovanych (na fore oblubenych) 80 % ludi, relativne skoro sa to dostane i k tej zvysnej patine kvoli sposobu prenosu
k tomu je potrebne spomenut, ze ak sa aj virus k nezaockovanemu dostane, nie je to rozsudok smrti
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Nie je to tak dávno, keď si tvrdil, že prenos od bezpríznakového je irelevantný... som rád, že veci pokročili. :)
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Ak sa znizi rychlost sirenia natolko ze reprodukcne cislo klesne pod 1, tj jeden nakazeny v priemere nakazi menej ako 1 dalsiu osobu tak exponencionalne sirenie nebude a pocet nakazenych bude klesat. To sa ockovanim da dosiahnut.
beardie
Redeemer
Redeemer

brm napísal: 14 júl 2021, 11:47 Nie je to tak dávno, keď si tvrdil, že prenos od bezpríznakového je irelevantný... som rád, že veci pokročili. :)
myslim, ze si schopny rozlisit:
- prenos od bezpriznakoveho
- prenos od zaockovaneho

tieto mnoziny sa az tak velmi nemusia prekryvat

Autoeditácia príspevku po 51 sek:
ropman napísal: 14 júl 2021, 11:52 Ak sa znizi rychlost sirenia natolko ze reprodukcne cislo klesne pod 1, tj jeden nakazeny v priemere nakazi menej ako 1 dalsiu osobu tak exponencionalne sirenie nebude a pocet nakazenych bude klesat. To sa ockovanim da dosiahnut.
hodnota reprodukcneho cisla je v tomto momente bezpredmetna
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Preco?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Takže len príznakový zaočkovaný je prenášač. Od príznakového sa samozrejme držím ďalej či je očkovaný alebo nie je očkovaný.

Koľko zaočkovaných pozitívnych má vlastne príznaky?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

https://dennikn.sk/minuta/2467263/
Skupina radikálnych antivaxerov bola aj na adrese infektológa Jarčušku, kde však fyzicky nebýva. Keď ho nezastihli, do megafónu hlásili, že je zradca a na zvonček mu napísali meno Anthony Fauci, čo je známy americký imunológ.
https://dennikn.sk/2465287/radikalni-od ... a-kameru/?

Toto su ti pravi bojovnici za slobodu a chcu aby sa respktoval ich nazor.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Inak co sa tyka delta variantu, tak najpesimistickejsia studia z izraela hovori ze pfizer ochranuje proti asymptomatickej infekcii na 64%. To znamena ze zaockovany ma o 64% nizsiu sancu ze sa vobec nakazi tj. ze bude mat pozitivny PCR test ako nezaockovany. A ak by mal pozitivny test (hoc asymptomaticky) tak najpesimistickejsia studia hovori ze sanca na prenos infekcie u zaockovaneho je o 50% nizsia ako u nezaockovaneho. To znamena ze zaockovany ma nie len vyrazne nizsiu sancu sa nakazit, ale ked sa aj nakazi, tak dalej nakazi len polovicu ludi oproti tomu ako by nakazil keby zaockovany nebol. To je celkom dobre nie?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Tak už som tiež zaočkovaný, zatial sa cítim fajn, uvidím dalšie dni. Miesto vpichu už mám prelepené chladivou náplasťou.
Ano je to dobré, virus je len tak silný ako sú slabý jeho hostitelia, ked budeme silný virus si moc nepípne.
https://www.facebook.com/memoviny/photo ... 398499971/ ... celkom ma to pobavilo ale kto vie :)
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Blastbit napísal: 14 júl 2021, 13:05 Tak už som tiež zaočkovaný, zatial sa cítim fajn, uvidím dalšie dni. Miesto vpichu už mám prelepené chladivou náplasťou.
No vidis, ani to nebolelo, chladiva naplast pomoze :)

Ja som tu spominal, ze som nemal ziadnu odozvu, no uz asi 4 den ma pobolieva lava noha. Mam krcove zili, ale doteraz som o nich nevedel, no asi treti den po 2 davke pfizeru ma zacalo pichat v litku a dalsie dni sa to presunulo na spodok stehna, kedy to boli hlavne v klude alebo sede, dnes som bol aj za obvodnym a predpisal aspirin 100mg preventivne, ale ze vraj zrazenina to nebude, lebo nemam napuchute litko.
Teraz je otazne, ci to bola nahoda,alebo to ma nieco spolocne s tou druhou davkou. Kazdopadne ak ma niekto krcove zili, pripadne nejake cievne ochorenie nezaskodi si pocas par dni pri druhej davke uzit nejaky aspirin.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Nebolelo nič to uz AG/PCR testovanie je neprijemnejšie a to sa mi nechce každu chvilu absolvovať, platiť zato, zverejnia kolko to bude stáť.
Neviem na isto či mám správne informácie ale PCR test za 3 eurá a Ag test 9 eur, platnosť 3 dni, ak má niekto správnejsie info sem stým.
Len ma vytača pristup značnej časti vlády a hlavne tých čo nemaju zdravotnícke vzdelanie a začnu ťahať medové nitky popod nos.
Načo sa aj Pelleho,Fica a iných neustále pytaju ci sa daju ci nedaju očkovať, stačí to povedať raz a nie dookola riešiť milostivých.
Ked má Fico choré srdce jeho problem ci sa zaočkuje alebo nie a ked nie a dostane covid tak ho dostane no a co, bud ho zvládne alebo nie.
Nie aby sa ludia rozhodovali podla toho či sa dá ci nedá ich oblubený politik očkovať alebo nie.
Dobre sak sú ludia co sa očkuju primárne aby šli cestovať na dovolenku alebo do práce ked pendluju to je v poriadku, majú takuto motiváciu.
Najhoršie je to u Kotlieb, lebo očkovanie je čipovanie a ostaneme neplodný, lebo Kotlebus ked si dá bromexin s vodkou a možno chliape neustále, tak bude zdravý ako buk :) Ale to jeho voličom uplne stačí takýto argument.
Presne tento covid ukázal aku mentálnu kondíciu má tento národ, bojme sa vakcíny, tak sa bojme aj áut sak aj ony zabijaju.
beardie
Redeemer
Redeemer

ropman napísal: 14 júl 2021, 11:57Preco?
sorry, mal som rozpisany post, ale omylom som to zavrel a updatoval BIOS, takze...

v skratke, dolezity je dopad choroby, nie nejake virtualne cislo vypocitane na zaklade tak premenlivych dat, ze je relevantne len orientacne, skor ako trend

ak sa za tyzden nakazi milion ludi a 5 z nich bude hospitalizovanych a 0 ich zomrie, Rko sice moze byt extremne vysoke, ale dopad to ma na spolocnost minimalny
som rad, ze niektore krajiny si to zacali po ROKU uvedomovat
Nemecko zvažuje, že zmení údaj, podľa ktorého hodnotia epidémiu v krajine. Aktuálne je hlavným indikátorom počet nových prípadov za sedem dní na 100-tisíc obyvateľov. Podľa rezortu zdravotníctva však stále menej vypovedá o záťaži, ktorú epidémia spôsobuje nemocniciam.

Vyplýva to z interného dokumentu Inštitútu Roberta Kocha. „Vzhľadom na to, že väčšina ľudí v ohrozených skupinách je zaočkovaná, tak vysoký výskyt nutne neznamená vyššiu obsadenosť JIS,“ uviedol rezort s tým, že ďalším ukazovateľom by mohol byť napríklad počet hospitalizácií. (čtk, dpa)
brm napísal: 14 júl 2021, 12:04 Takže len príznakový zaočkovaný je prenášač. Od príznakového sa samozrejme držím ďalej či je očkovaný alebo nie je očkovaný.
aj nepriznakovy zaockovany je prenasac, ale rychlost sirenia bude nizsia ako u nepriznakoveho nezaockovaneho a ta bude nizsia ako u priznakoveho, nula to ale nebude, z fyzikalneho hladiska je to nemozne
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

ropman napísal: 14 júl 2021, 12:29 Inak co sa tyka delta variantu, tak najpesimistickejsia studia z izraela hovori ze pfizer ochranuje proti asymptomatickej infekcii na 64%. To znamena ze zaockovany ma o 64% nizsiu sancu ze sa vobec nakazi tj. ze bude mat pozitivny PCR test ako nezaockovany. A ak by mal pozitivny test (hoc asymptomaticky) tak najpesimistickejsia studia hovori ze sanca na prenos infekcie u zaockovaneho je o 50% nizsia ako u nezaockovaneho. To znamena ze zaockovany ma nie len vyrazne nizsiu sancu sa nakazit, ale ked sa aj nakazi, tak dalej nakazi len polovicu ludi oproti tomu ako by nakazil keby zaockovany nebol. To je celkom dobre nie?
Dakujeme za nazor. Preco si sem nedal aj zvysok clanku z ktoreho si cerpal? Pretoze sa spomina ucinnost 89 percent z inej studie a tiez 87 percent zase z inej, ale aj 79 percent - https://www.ta3.com/clanok/206072/ake-u ... ci-zhoduju Polutovaniahodne, ze si vytrhol z kontextu len tych 64 percent. Nechce sa mi hladat clanok, ktory bol dnes vydany a boli tam tieto iste cisla (Nko, Smecko alebo Aktuality), tak som cez Google aspon rychlo nasiel clanok z ineho zdroja (TA3). Aspon vidiet aky si diskuter, ze si vyberies len to najhorsie, cim si len dokazal svoje antivaxerske pudy.
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

Heker asi si nepochopil pointu. Ked napise worst case scanrio, s tym, ze uz aj to je dovod sa dat ockovat, tak zrejme nie je antivaxer ;) Samozrejme vsetky lepsie scenare/statistiky su len plus
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Mek napísal: 05 júl 2021, 21:47 Je tu niekto kto mal vedlajsie ucinky po 2. pfizeri aj dlhsie?
U mna to budu 4 tyzdne, a minuly tyzden som na par dni este citil miesto vpichu a boleli ma stehna, najprv len lave, a ked som sa vratil z kratkeho vyletu na bicykli, tak aj prave. Po par dnoch zase OK.
Medzitym, od 2. davky mam kazdy tyzden na par dni pocit, tazko sa to opisuje, snad ho poznate, ako ked mate teplotu 39, mierny tras ruk, mikrovypadky vedomia, slabost, nechutenstvo. Ziadna energia, akoby som mal 70 rokov. Toto vsetko sa objavi zvycajne ked idem na bicykli niekam, tak po navrate poobede alebo na druhy den (ale nie vzdy). Akoby vadila fyzicka aktivita.
Ako momentálne, cítiš sa nejako lepšie ? :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

keby som prisiel o tyzden skorej na druhe ockovanie ako mam termin, myslite ze by to bol problem? Na stranke zmenit termin na skorsi neviem. dakujem
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ja som to tak urobil. Zo zištných dovodov.
Povedal som, že mi neprišla SMSka a že mi už vychádza termín. Nerobili s tým žiaden problém.
Ba-Yo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ba-Yo »

gogo956 napísal: 15 júl 2021, 13:52 keby som prisiel o tyzden skorej na druhe ockovanie ako mam termin, myslite ze by to bol problem? Na stranke zmenit termin na skorsi neviem. dakujem
Mohol by byť. Mne povedala, že ak prídem neskôr, je to v poriadku, ale ak prídem skôr ako o 28 dní po prvej dávke, nezapíšu mi do Covid passu druhú dávku (Moderna).
Napísať odpoveď