Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa ephramko »

Na očkovaní predsa musíš ukázať papier o prvej dávke, tak si veľmi ľahko zistia, že si tam skoro...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Všetko bude o ľuďoch - na jednom mieste budú kontrolovať, na druhom mieste na to budú dlabať. Keď som ja šiel na druhú dávku, nič som neukazoval - ale bol som objednaný. Tento týždeň hovorili, že do VKOC v BA môže prísť hocikto na druhú dávku - ak však prvú dávku dostal niekde inde, musí ukázať papier. Po 21 dňoch by to mohli akceptovať - toľko hovorí aj oficiálny pribalový leták k Pfizerke.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja som mal AZ 1.davku 7/5
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

NHISPVM napísal: 15 júl 2021, 7:40 Ako momentálne, cítiš sa nejako lepšie ? :)
Vdaka za zaujem.
Ostal som na PN, lebo uz sa takto nedalo fakt fungovat. Zacal som brat vitaminy a dalsie vyzivove doplnky, a uz je to o nieco lepsie. Obvodna mi nespravila ziadne odbery, vraj naco, ked brala v marci pri preventivke :roll: To, ze teraz mam ine problemy, a keby som mal zapal alebo nieco ine tak to ani nezisti, uz jej bolo jedno. No tak ma to zaskocilo, ze mi ani nenapadlo jej takto argumentovat.
Bolest v mieste vpichu ani svalovica uz odvtedy nebola, ani zavraty, ale pravda je, ze som ani moc daleko na bicykli este nesiel, stale sa na to necitim (mala energia). Riesim fakt len veci, ktore musim. Snad uz to bude iba lepsie. Moja hypoteza je, ze moje telo bolo uz dost oslabene za tie roky beznymi problemami co som (ne)riesil a to ockovanie vyzadovalo viac energie, nez som mal, a tak pohar pretiekol. Snazim sa oddychovat ako sa len da a trochu "dobit baterky". Ale urcite to potrva minimalne par tyzdnov.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

inac moje skusenosti s covid passom su absolutne katastrofalne, prakticky moja rodina vychytala vsetky chyby, ktore sa objavuju. uz som sa citil jak kkt, ze cosi robim zle, ale naozaj je problem na ich strane:

ja: dva krat ockovany, este som sa nedokazal prihlasit, lebo mi nedosiel covid-pass kod.

otec: dva krat ockovany, prihlasi sa bez problemov, ale po poziadani o certifikat mu napise: "Upozornenie Momentálne nemáte vydaný žiadny Digitálny COVID preukaz EÚ.
Digitálny COVID preukaz EÚ je vydávaný na základe Vášho digitálneho záznamu. Ak systém nevie vygenerovať platný digitálny preukaz, znamená to, že došlo k nesúladu aktivít v minulosti"
vola uz tyzden a nechal tam uz niekolko HODIN telefonatu, este sa mu nepodarilo spojit s operatorom. najhorsie je, ze sa bojim, ze mu ani nepomozu, lebo rovnaky problem opisoval typek na fb, a ked sa mu konecne podarilo spojit s operatorom, tak ho len odpalkoval, ze on v systeme vsetko vidi.

mama: nemoze si vytvorit pristupovy kod do green pass aplikacie, pretoze aj ked dodrzi pravidla(male/velke pismeno, specialny znak, cisla), tak jej vypise, ze sa nepodarilo aktualizovat pristupovy kod. tiez znama chyba, uz o nej vedia dva tyzdne, ale nic sa nepohlo.

takze za mna obrovske sklamanie a som neskutocne znechuteny ako mohli nieco tak moc dobabrat.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

U mna naopak covid pass bez problemov, az ma prekvapilo, ze vsetko fungovalo. Iba mail pre overenie e-mailovej adresy dorazil az po 5 minutach.
No pri tom, aky bordelik maju v statnom IT, verim, ze som mal iba stastie :)
brm
Darca
Darca

A skúsili ste požiadať európsky COVID preukaz cez korona.gov.sk, dôjde PDF na email a z neho načítate QR kód do appky - ten potom stačí potvrdiť rodným číslom. Mojej celej rodine to takto fungovalo, keďže európske COVID preukazy sme získali skôr ako oni uverejnili appku.

Ale je pravda, že strýkovi to blblo, zajtra to s ním mám riešiť, tak som zvedavý, či neskončí ako u teba...

Inak otec ešte pred uverejnením slovenskej appky mal v mobile natiahnutú nejakú nemeckú a fungovalo mu to so "slovenským" európskym COVID preukazom natiahnutým cez QR kód.

//opravené
M142
Addict
Addict

brm napísal: 15 júl 2021, 21:48 A skúsili ste požiadať covid pass cez korona.gov.sk, dôjde PDF na email a z neho načítate QR kód do appky - ten potom stačí potvrdiť rodným číslom. Mojej celej rodine to takto fungovalo, keďže covid passy sme získali skôr ako oni uverejnili appku.
mozes vysvetlit co je to ten covid pass v tvojom ponimani? lebo covid pass je predsa ten 9 miestny kod, kde onho mozem poziadat na tej stranke? lebo mne pride, ze sa bez neho nepohnem. jedine, k comu som sa bez neho dostal je slovensky certifikat o ockovani, ktory mi je k nicomu.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

keď si sa chodil testovať, počas pravidelného testovania a nechával si si výsledok testu posielať sms, tak v tej sms máš tak isto ten tvoj covid pass kod
brm
Darca
Darca

Sorry, už som z toho debil... myslel som európsky COVID preukaz/certifikát:
https://covidforms.nczisk.sk/covid-19-v ... ent-gc.php

Potrebuješ tam mobilné číslo a ten 9-miestny covid pass.. predpokladám, že dnes ho má už každý.
M142
Addict
Addict

no presne to, nemam ho..na testovanie som chodil v obci, kde sme dostavali len papier, s ockovanim to nedoslo. uz som onho poziadal vo formulari, nastastie to mne nehori, tak sa o tom hadam casom postaraju.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

V Nedeľu 11.07. som bol na druhej dávke, vedľajšie účinky menšie ako po prvej dávke, a do systému mi nahrali že som mal druhú dávku až v stredu večer. Pritom mi neprišlo nič na e-mail, žiadny certifikát (aj keď som to mal tak na korona gov nastavené), len teraz som to náhodne pozrel a bolo to tam.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Zaujímavý graf...
Prílohy
IMG_20210716_120325.jpg
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ano, je, len tam neprekreslili tie ciary na hodnote okolo 1,5, ktore by mali ukazovat, ze je to dostatocne mnozstvo (aspon tak som to pochopil, ked som si to cital)
brm
Darca
Darca

Ešte by trebalo pridať časovú os, za ako dlho sa dostaneme z jednotlivých fáz na hraničných 1,5 (ak som dobre pochopil beardiho)....
beardie
Redeemer
Redeemer

podla toho grafu to dosiahli aj asymptomatici :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Prikladám vyscreenovaný graf vekovej štruktúry očkovancov v ČR.
Mne z neho vyplýva taká haluz.
Povšimnúť prosím spodné 4 kategórie.
Kvízová otázka: Prečo sú viac ovakcinovaní kat. 18-24 než kat. 25-29? :hmm:
Registrácia obidvoch týchto kat. bežala súbežne a systém prioritizuje podľa veku.

Moja domnienka:
Spoiler
Kat. 18-24 sú vysokoškoláci, ktorí sa prediktívne nechali očkovať, keby to bola zavedená ako podmienka pre prezenčnú výuku.
Kat. 25-29 tento aspekt trápi menej. Ďalej sú to absolventi, ktorí nemajú až takú ekonomickú silu na cestovanie ako kat. 30-34, ktorá sa nechala očkovať zo zištno-sebeckých dovodov a to je dovolenkovanie.

Mne to nepríde ako plnenie hesla "ochrana druhých", alebo "zdravotné dovody" ale zase len tie zištné a sebecké dovody. :)
Prílohy
ockovanost_cr_15_7.jpg
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Takže u mňa po 1 dávke, v noci pred spaním trochu bolelo rameno v mieste pichnutia. Na druhý deň sa mi počas dňa trochu driemalo.
beardie
Redeemer
Redeemer

nasiel som tu studiu SAV a ten povodny graf
hladina.jpg
vyznacena hodnota pre pozitivitu je 1,1, ale nepisu konkretne, ci je to dostatok, pisu ale, ze nie je definovany vztah medzi hladinou a silou obranyschopnosti
Z vyhodnotenia predbežných výsledkov je zrejmé, že vakcíny navodia silnú protilátkovú odpoveď a že aj po prekonaní infekcie sa hladina protilátok očkovaním významne zvýši (viď grafické znázornenie na konci článku). Zatiaľ nie je presne definovaný vzťah medzi hladinou protilátok a ich obrannou funkciou u konkrétneho jedinca, keďže riziko infekcie a priebeh ochorenia ovplyvňujú ďalšie zložky imunity, stav organizmu a vlastnosti vírusových variantov. Napriek tomu sú protilátky nepochybne dôležitou súčasťou imunitnej obrany proti ochoreniu COVID-19, o čom svedčí aj ich cielené využitie v liečbe tohto ochorenia.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

za sebou 2. AZ, ked napr pridete skorej o par dni ako mate termin tak vas zoberu bezproblemov, v Ba na NFS stale chodi vela ludi
Napísať odpoveď