Ockovanie Covid-19
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ockovanie Covid-19
Zomrel Milan Lasica, a uz som na nete videl fotky ako ho ockuju a nasledne zomrel. Je to viac ako smutne.
Nasledne po viac ako 5 mesiacoch...bol zaockovany 3. februara 2021. Tusim ze dezolati to budu vytahovat aj ked niekto zomrie po roku od ockovania.
Zdroj: https://www.facebook.com/UNBratislava/p ... 4663473609
Zdroj: https://www.facebook.com/UNBratislava/p ... 4663473609
-
harrison314
Hardcore addict
Dezolati takticky neuvadzaju datum ockovania.
A vieme akú vakcínu dostal už nebohý Milan Lasica?
3. februára sa dávala len Pfizer/Moderna... a vzhľadom na jeho vek inú vakcínu ani nemohol dostať. Prvá Astra prišla na Slovensko až o dva dni, tj. 5. februára...
A nie je to jedno? S jeho smrťou nemalo očkovanie proti korone s veľkou pravdepodobnosťou vôbec nič spoločné. V tak pokročilom veku už bohužiaľ kolaps nie je prekvapivý...
Suhlasim, urcite by sa to malo rozsirit aj o drogovo zavislych, alkoholikov, 90% diagnostikovanych s rakovinou hrubeho creva. Pripadne mozme zajst este dalej, na nezodpovednych, pripadne neprisposobivych neplaticov socialnych a zdravotnych odvodov... hm? Zjavne mas problem porozumiet problematike obcianskych prav a slobod. Ak sa tu hrame na nejaku demokraciu, tak Ti musi stacit, ze niektori obcania proste nechcu a Ty to mozes maximalne tak okomentovat, no musis to respektovat. To nema s anarchiou nic spolocne.konyk87 napísal: 13 júl 2021, 23:31 nic nie je "zadarmo"...preco by sa zodpovedna cast populacie mala prisposobovat?
ok, mozes sa slobodne rozhodnut sa neockovat, ale potom stat sa moze slobodne rozhodnut, ze musis ist do karanteny alebo v pripade potreby bude zdravotna starostlivost primarne poskytovana zaockovanym, nie ignorantom...
strasne vela ludi si myli slobodu s anarchio. sloboda ide ruka v ruke so zodpovednostou a ked jeden z elementov chyba, tak to proste nefunguje...
Hej, poslednu. Nie je to lautrfuk?
takze mas problem s tym, aby antivaxeri prebrali zodpovednost za svoje rozhodnutia? prava a slobody koncia tam, kde zacinaju prava a slobody inych ludi a nevidim jediny dovod preco by mal byt uprednostneny clovek, ktory sa arogantne (aj ked slobodne) rozhodol nezaockovat, aj ked mal taku moznost a pripravil tym ineho (zaockovaneho) o zdravotnu starostlivost.
Aku zodpovednost? Za co? Berie snad nejaky morbidne vyzraty nestatnik zodpovednost za to, ze ma cukrovku, vysoky tlak, pripadne 2 operacie baypasu za sebou? Berie na seba nejaku zodpovednost nejaky narkoman? Ved vsetko su to ich rozhodnutia, ciu Ci jedni maju brat tu zodpovednost a druhi nie? Preco ta selekcia? Ake prava slobody koncia tebe??? Co to melies za hluposti? Slovenska republika je viazana medzinarodnym pravom a dohovormi o ludskych pravach. Ziadne slobody a prava nekoncia nikde a nikomu.
Ktore pravo Tebe konci/zacina, ked sa Fero neda ockovat???
https://www.echr.coe.int/documents/convention_slk.pdf
Ze sa niekto neda ockovat by malo byt rovnake slobodne rozhodnutie, ako ked sa niekto rozhodne v priebehu 10 rokov prezrat na druhy svet.
Ze sa niekto neda ockovat by malo byt rovnake slobodne rozhodnutie, ako ked sa niekto rozhodne v priebehu 10 rokov prezrat na druhy svet.
Hej, ale obezita nie je vysokonákazlivá infekčná choroba.
A predsa odbornici hovoria, ze tu mame jej pandemiu uz roky... Zaroven je obezita jeden z najviac rizikovych faktorov pri nakaze so SARS-Cov-2.
konkretne to, ze ked zas tebe podobni blbeckovia zaplnia nemocnice ako na jar, tak sa moze lahko stat, ze sa mi vcas nedockane neodkladnej zdravotnej starostlivosti kvoli pretazeniu nemocnic.
-
harrison314
Hardcore addict
Lebo pandemia hovori len o rozsireni, nie o infekcnosti.kinjeril napísal: 19 júl 2021, 13:48 A predsa odbornici hovoria, ze tu mame jej pandemiu uz roky... Zaroven je obezita jeden z najviac rizikovych faktorov pri nakaze so SARS-Cov-2.
Nevidis rozdiel medzi epidemiou, ktora ma potencial kompletne zahltit nemocnice a proti ktorej existuje jednoducha prevencia a inymi ochoreniami na zvladanie ktorych je zdravotnicky system dimenzovany a ktorym nie je tak jednoduche predchadzat?kinjeril napísal: 19 júl 2021, 13:23 Aku zodpovednost? Za co? Berie snad nejaky morbidne vyzraty nestatnik zodpovednost za to, ze ma cukrovku, vysoky tlak, pripadne 2 operacie baypasu za sebou? Berie na seba nejaku zodpovednost nejaky narkoman? Ved vsetko su to ich rozhodnutia, ciu Ci jedni maju brat tu zodpovednost a druhi nie? Preco ta selekcia? Ake prava slobody koncia tebe??? Co to melies za hluposti? Slovenska republika je viazana medzinarodnym pravom a dohovormi o ludskych pravach. Ziadne slobody a prava nekoncia nikde a nikomu.
-
Michael123
Medium Expert
ad. 1 - očkovanie nie je povinnékonyk87 napísal: 19 júl 2021, 13:09 .... nevidim jediny dovod preco by mal byt uprednostneny clovek, ktory sa arogantne (aj ked slobodne) rozhodol nezaockovat, aj ked mal taku moznost a pripravil tym ineho (zaockovaneho) o zdravotnu starostlivost.
ad. 2 - veď predsa vakcína je sloboda... všade v telke predsa počúvame, že zaočkovaní sa nedostanú do nemocnic kvôli Covidu, tak potom o akej zdravotnej starostlivosti a uprednostňovaní píšeš? A to, že sa tí ľudia v poslednej vlne dostávali do nemocníc, až keď už bolo častokrát neskoro lebo bola zanedbaná liečba, to je tiež v pohode? Čiže zodpovednosť prípísať len nezaočkovanému ale na úroveň zdrav. starostlivosti sa už nikto nepozrie....
ad. 3 - čiže všetci fajčiari, alkoholici, obézni ľudia, športovci atd atd atd... by si podľa tvojej logiky mali takisto platiť za ošetrenie... lebo veď predsa ty musíš čakať u lekára/na vyšetrenie, kým pred tebou ošetria aj tieto spomenuté skupiny, ktoré si svoj zdravotný stav pravdepodobne zavinili svojim pričinením (a tiež mali na výber)
ad.4 - je to vlastne k bodu 2. - aby to nakoniec nedopadlo tak, že v nemocniciach budu obe skupiny a v nie veľmi priaznivom pomere budú odchádzať z nemocnice po vlastných, viď článok z aktuality.sk (snáď mi tu nikto nenapíše teda že je to hoax)
K 21. júnu zomrelo v Anglicku do 28 dní od pozitívneho výsledku testu 257 ľudí, u ktorých sa potvrdilo, že sa nakazili koronavírusovým variantom delta. Oznámila to v piatok televízia Sky News s odvolaním sa na údaje Anglického úradu verejného zdravotníctva (PHE).
Z údajov ďalej vyplýva, že 26 z nich malo menej ako 50 rokov, zatiaľ čo 231 malo 50 alebo viac rokov.
Z 231 osôb vo veku 50 a viac rokov bolo 71 nezaočkovaných, jedna bola v lehote do 21 dní od prvej dávky vakcíny, 41 v lehote najmenej 21 dní po prvej dávke vakcíny a 116 dostalo obe dávky.
https://www.aktuality.sk/clanok/906538/ ... tom-delta/
Toho blbecka si odpusti nabuduce, lebo si pojdes oddychnut od fora na tyzden.konyk87 napísal: 19 júl 2021, 14:20 konkretne to, ze ked zas tebe podobni blbeckovia zaplnia nemocnice ako na jar, tak sa moze lahko stat, ze sa mi vcas nedockane neodkladnej zdravotnej starostlivosti kvoli pretazeniu nemocnic.
Pretazenie nemocnic je jedna vec, o ktorej by sa dalo taktiez polemizovat. Neodkladnu zdravotnu starostlivost mali predovsetkym poskytovat vseobecni lekari. Chaoz v nemocniciach narobili viac politici a tato idiokracia, ako Covid.
To ti vsak stale nedava pravo zavadzat akysi "zdravotnicky aparteid". Pokial to nie je oficialne prijate zakonom, o nejakej povinnosti "niecoho" nemoze byt ani rec, nie to este o nejakom podmienenom uzurpovani si "niecoho".
Ok, tak to zoberme z pohladu mortality.
to je v kontexte toho, o com sa bavime irelevantne.
1. aj zaockovany clovek moze byt hospitalizovany - vakcina len vyrazne znizuje pravdepodobnost, ze sa tak staneMichael123 napísal: 19 júl 2021, 14:37 ad. 2 - veď predsa vakcína je sloboda... všade v telke predsa počúvame, že zaočkovaní sa nedostanú do nemocnic kvôli Covidu, tak potom o akej zdravotnej starostlivosti a uprednostňovaní píšeš? A to, že sa tí ľudia v poslednej vlne dostávali do nemocníc, až keď už bolo častokrát neskoro lebo bola zanedbaná liečba, to je tiež v pohode? Čiže zodpovednosť prípísať len nezaočkovanému ale na úroveň zdrav. starostlivosti sa už nikto nepozrie....
2. ziadne ine dovody na akutnu zdratovnu starostlivost okrem Covidu neexistuju?
1. o plateni som nikde nic nepisal a si si to vymyslelMichael123 napísal: 19 júl 2021, 14:37 ad. 3 - čiže všetci fajčiari, alkoholici, obézni ľudia, športovci atd atd atd... by si podľa tvojej logiky mali takisto platiť za ošetrenie... lebo veď predsa ty musíš čakať u lekára/na vyšetrenie, kým pred tebou ošetria aj tieto spomenuté skupiny, ktoré si svoj zdravotný stav pravdepodobne zavinili svojim pričinením (a tiež mali na výber)
2. "fajčiari, alkoholici, obézni ľudia, športovci atd atd atd" nesposobuju kolaps zdravotnictva, kedze tych akutnych pripadov nie je tolko
neviem, co presne si tymto chcel dokazat - vakcina ta nerobi nesmrtelnym, ale zvysuje pravdepodobnost, ze nebudes mat tazky priebeh. anglicko ma vysoke percento zaockovanosti (cca 70% aspon jednou davkou), tak je normalne, ze medzi umrtiami bude tiez vacsina zaockovanych - ten pomer celkom presne sedi.Michael123 napísal: 19 júl 2021, 14:37 ad.4 - je to vlastne k bodu 2. - aby to nakoniec nedopadlo tak, že v nemocniciach budu obe skupiny a v nie veľmi priaznivom pomere budú odchádzať z nemocnice po vlastných, viď článok z aktuality.sk (snáď mi tu nikto nenapíše teda že je to hoax)
K 21. júnu zomrelo v Anglicku do 28 dní od pozitívneho výsledku testu 257 ľudí, u ktorých sa potvrdilo, že sa nakazili koronavírusovým variantom delta. Oznámila to v piatok televízia Sky News s odvolaním sa na údaje Anglického úradu verejného zdravotníctva (PHE).
Z údajov ďalej vyplýva, že 26 z nich malo menej ako 50 rokov, zatiaľ čo 231 malo 50 alebo viac rokov.
Z 231 osôb vo veku 50 a viac rokov bolo 71 nezaočkovaných, jedna bola v lehote do 21 dní od prvej dávky vakcíny, 41 v lehote najmenej 21 dní po prvej dávke vakcíny a 116 dostalo obe dávky.
https://www.aktuality.sk/clanok/906538/ ... tom-delta/
Autoeditácia príspevku po 9 min 10 sek:
Fuuu, si nejaky precitliveli. Urcite by to by bola obrovska tragedie ako pre mna, tak aj pre toto forumkinjeril napísal: 19 júl 2021, 15:00Toho blbecka si odpusti nabuduce, lebo si pojdes oddychnut od fora na tyzden.
Fakt? Ako si to predstavujes? Ze budu cakat vo svojich autach na telefone, aby hned mohli vyrazit napr k dopravnej nehode alebo k niekomu domov operovat?kinjeril napísal: 19 júl 2021, 15:00 Neodkladnu zdravotnu starostlivost mali predovsetkym poskytovat vseobecni lekari.
Ok, takze nejaka banda upratovaciek a traktoristov (obrazne povedane), co ma v hlave nasrate a ledva dokoncila zakladnu skolu, si moze povedat, ze oni sa ockovat nedaju (lebo hlupak je najlepsie manipulovatelny populistami), ale ked pride na lamanie chleba, tak sa zacnu ohanat svojimi pravami. Tesim sa, ako zas budu nariekat o par mesiacov, ze mame lockdown, ale rovnako ako na cez zimu bude za to zodpovedna hlavne tato skupina blbeckov.kinjeril napísal: 19 júl 2021, 15:00 To ti vsak stale nedava pravo zavadzat akysi "zdravotnicky aparteid". Pokial to nie je oficialne prijate zakonom, o nejakej povinnosti "niecoho" nemoze byt ani rec, nie to este o nejakom podmienenom uzorpovani "niecoho".
-
starysomar
Hardcore addict
A tých hlupákov u nás je...
1. Nie som precitlively, ale spravaj sa civilizovane, hoc aj vo virtualnom svete, a nie ako "nejaka upratovacka, ci traktorista",konyk87 napísal: 19 júl 2021, 15:14 Fakt? Ako si to predstavujes? Ze budu cakat vo svojich autach na telefone, aby hned mohli vyrazit napr k dopravnej nehode alebo k niekomu domov operovat?
Ok, takze nejaka banda upratovaciek a traktoristov (obrazne povedane), co ma v hlave nasrate a ledva dokoncila zakladnu skolu, si moze povedat, ze oni sa ockovat nedaju (lebo hlupak je najlepsie manipulovatelny populistami), ale ked pride na lamanie chleba, tak sa zacnu ohanat svojimi pravami. Tesim sa, ako zas budu nariekat o par mesiacov, ze mame lockdown, ale rovnako ako na cez zimu bude za to zodpovedna hlavne tato skupina blbeckov.
2. V akych autach? Aky telefon? Naco maju ordinacie???,
3. Si "triggered" pretoze ano, maju na to pravo. Ako obcania Slovenskej republiky maju na to (zatial) plne pravo a ani ja, ani Ty a ani ziadny Tebe podobny "hodnotovo-moralny Platon dnesnej doby" s tym nic ani neurobi. Ak ma ma niekto obavy z vakciny, z vedlajsich ucinkov, ci sa rozhodne neockovat z inych pohnutok, ma na to pravo. Akasi nasilna vakcinacia urcite nemoze byt a ani nie je riesenim.
-
starysomar
Hardcore addict
"Chaoz(...s) v nemocniciach narobili viac politici a tato idiokracia, ako Covid" - v tom neviem celkom súhlasiť, pane.
Manželka oddrela rok prevažne 24-hodinových smien na koronovom oddelení. Preplnenie bolo čiastočne spôsobené tým, že si niektoré penzióny a niektorí príbuzní odmietali vziať svojich...aj keď už na oddelenie nepatrili. Potom nebolo kam doviezť súrne prípady, napríklad infarkty. Ľudia tam umierali a nie len starí a polymorbídni.
V širšom rámci ho však spôsobili ľudia, ktorí si namýšľali, že oni vírus nedostanú, alebo že to je iba spoplík...a infikovali seba, príbuzných.
čo sa týka poviiného očkovania - hlasoval som proti "z presvedčenia", hoci sme s dcérou zaočkovaní.
Manželka oddrela rok prevažne 24-hodinových smien na koronovom oddelení. Preplnenie bolo čiastočne spôsobené tým, že si niektoré penzióny a niektorí príbuzní odmietali vziať svojich...aj keď už na oddelenie nepatrili. Potom nebolo kam doviezť súrne prípady, napríklad infarkty. Ľudia tam umierali a nie len starí a polymorbídni.
V širšom rámci ho však spôsobili ľudia, ktorí si namýšľali, že oni vírus nedostanú, alebo že to je iba spoplík...a infikovali seba, príbuzných.
čo sa týka poviiného očkovania - hlasoval som proti "z presvedčenia", hoci sme s dcérou zaočkovaní.