Nejde internet

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
riako
Novice
Novice

Nejde internet

Príspevok od používateľa riako »

Zdravím,

neviem co uz mam robit zacinam byt zufaly 😂 mam taky problem z nicoho nic moj notebook odmieta moju wifi ktora je funkčná rýchla a nic jej nieje pre ostatne zariadenia. Ked som na notebooku pise mi ze je pripojené ale raz to skoci na to ze sa neda pripojit zrazu na ziadny internet a chvilu funguje normalne dnes mi to islo asi 2 hodiny bez problémov a teraz to stale preskakuje. Skusal som uz rozne tutoriály na youtube ci reset siete a podobne ale stale to robi. Vedeli by ste niekto prosim vas ze co s tym moze byt ak ano Dakujem za kazdu odpoved. 😊
Zabudol som podotknúť ze som skusal pripojit pocitac aj k inej sieti a na tu sa to ani nepripojilo.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Nejde internet

Príspevok od používateľa 4040 »

Spusť si CMD,ako správca a vlož tam príkaz: netcfg –d
Potom reštart a skús , či bude zmena.
riako
Novice
Novice

Príspevok od používateľa riako »

Stale nic pocitac sa stale pripojí chvilu ide potom nejde potom ide vsetko ok asi 3 hodiny a zase :/
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Dobre.Tak si v Správca zariadení rozklikni sieťové adaptéry a daj sem screen.
Keď sa pripojíš káblom , tak žiadný problém ? OS máš aký ?
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Skus si updatnut wifi ovladac na najnovsiu verziu na pre tvoj model laptopu na stranke vyrobcu laptopu. Ak by update len wifi ovladaca nepomohol, tak si este updatni bios a chipset ovladac na najnovsiu verziu.
lukas9206
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Hodím svoj problém sem.

V práci v kancli je PC pripojený káblom. Maily cez Outlook fungujú normálne. No ak otvorím web prehliadač, tak internet nefunguje. Kde môže byť chyba? Beží na tom win 11 pro.

Kabel je pripojený do tejto malej krabičky a potom do d link krabičky.
1000001034-01.jpeg
1000001036-01.jpeg
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Môže byť blokovaný správcm siete (?)
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Co znamena "web neide"? Mozno je len nejaky problem s DNS? Chcelo by to spravit nejaku zakladnu diagnostiku - ping na default gw, do netu (ip aj dns), nslookup (pouziva sa router ako dns? Co tak skusit public dns od google alebo CF - 8.8.8.8, 1.1.1.1, atd. Aky error je v prehliadaci?
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Toto je v prehliadači. DNS môžem skúsiť zmeniť. Na zvyšok ti neviem odpovedať :D
received_1785931191909561.jpeg
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

No toto je dns problem. Skus na PC zmenit DNS server na tieto.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Mal som rovnaky problem, emaily isli, ale web stranky nie, ale bolo to velmi davno, uz si nespominam, ako sa to vyriesilo, ale tusim, ze som volal operatorovi a ten to opravil, stalo sa to niekolkokrat, takze sa to asi nedalo opravit zmenou DNS, to by sa uz zrejme neopakoval ten problem.

Mozno kontaktovat operatora, alebo "vypnut-zapnut" PC, router.

Co sa tyka zmeny DNS, je to iny problem, ale nedavno mi nesla 1 hra, tak mi poradili prave zmenit DNS na google, prave tusim cisla 8.8.8.8 a pod., tak som to spravil, ta hra stale nesla, neskor som zistil, ze mi prestala fungovat ina hra, ta uz nesla kvoli tej zmene DNS, ked som to zmenil spat na automatiku, tak ta druha hra opat isla, tu prvu neskor vyriesila podpora, ja som nic nespravil. Takze na tie zmeny DNS pozor, mozu pomoct, ale mozu nieco ine aj pokazit, mozno ak su tam prave nastavene urcite hodnoty, tak to vyskusat zmenit na automaticky, samozrejme si zapisat hodnoty, ake tam su, aby sa to dalo vratit spat.
Napísať odpoveď