Pár špeciálnych problémov s windowsom

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Pár špeciálnych problémov s windowsom

Príspevok od používateľa Element »

Čaute mám pár drobných problémov so starým PC mojej mami, predložím vám tie chuťovky :D :

1.
Má win 7 64 bit, pôvodne mala 32 bit a využíval logicky iba 3 z 4gb ram, má 2 ramky. Po novom je to 3,47GB. Dal som pri ms config aj zaškrtávací checkbox maximum memory, ale potom mi to hodí na 2GB. Viem sa reálne dostať na 4GB?

2.
Nefunguje jej dobre tlačidlo 6 na nb klávesnici, má aj numerickú klávesnicu a keď stlačím ide lomítko, všetky čísla fungujú okrem 6. To je robilo aj pred preinštalovaním windowsu. Nejaký nápad?

3.
Potreboval by som jej nejako celkovo zväčšiť rozhranie, lebo je už staršia a teraz to mám na rozlíšení 1024x768, ale je to také kostrbaté všetko, no veď chápete. Keď dám vyššie tak je už iba 1366x768, nič medzitým nie je.

Zatiaľ vďaka za tipy :D
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Pár špeciálnych problémov s windowsom

Príspevok od používateľa 4040 »

Neuviedol si presný typ NTB
1.3,47GB je správne , 4GB Ti ani nezobrazí.
2.Spusť si live Linux , ako sa bude správať tam.Ak rovnako ,tak problém klávesnicaSkús externú klávesnicu.
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

3. pohladaj nastavenie DPI a zvacsi ho, nastavuje sa to niekde vo windowse alebo ovladacoch grafickej karty. Vyssie DPI sa pouziva aj bezne na full-hd displejoch notebookov, aby nebolo pismo a dalsie prvky velmi male.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Dreamer »

2. Ak je to HW problem, tak si mozes vytvorit klavesovu skratku, napr. v programe HotkeyP, Alt+5 alebo Win+5, alebo pouzit klavesu ktora sa nepouziva, samozrejme to nie je dokonale riesenie, ale asi jedine, okrem externej klavesnice, prip. kedze je to cislo, mozno by stacila externa numericka, ked potrebuje pisat s diakritikou, tak to sa da tiez premapovat.

3. 1366x768 je zrejme nativne rozlisenie, pouzivat ine ako nativne je nezmysel, urcite to chce najnovsi ovladac GPU, ak tam nie je.
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Element »

Ďakujem všetkým za pomoc, vyriešené, dobré nápady a prepáčte za odmlku! :)
Napísať odpoveď