Údajne okrem výbavy aj narástla. A vraj s Combikom rátajú ako náhradu za nie veľmi úspešnú Scalu, možno aj preto už teraz nasadili také ceny. Nemajú dôvod ísť dole, nové autá sa predávajú ako teplé rožky + čipizácia.
Tiež som zvedavý na Combi - rátam s ním ako náhradu za svoju F3C, s ktorou som max spokojný. Uvidíme, ako dlho ešte bude slúžiť - tiež snáď čo najdlhšie. Motoricky rátam s uskromnením o jeden valec, zato výbavu budem musieť objednať všetku hneď na začiatku - už mi ju asi nebude vedieť dorobiť kamarát ako pri súčasnej generácii. Nerátam s cenou pod 20k..
Závisí od toho, kde prevažne jazdí. A od potrieb. Ak sám a prevažne v meste - načo väčšie?
Ak hodne dlhé jazdy - väčšie je pohodlnejšie a relatívne bezpečnejšie.
Ono ak nové auto na seba nezarobí - zčasti vyhodené peniaze. Toľko môj názor.
Pre niekoho je väčšia priorita úplne nové auto s plnou zárukou, v ktorom nemusí sedieť v preprdených sedačkách, aj keď by mohol kúpiť staršie auto o triedu vyššie. Ja by som tiež išiel do málo jazdeného auta, ale proste sú ľudia, ktorí to vidia inak.
ano, da sa ist aj opacnym smerom a to, ze za 3-rocnu fabiu netreba zaplatit 20k, ale o 1/2 menej, 1,5 TSI tam ale v tom pripade nebude, alebo za 18,5k sa da kupit 2-rocna predvadzacka Scala s tym motorom s 3,5k km: https://skoda-scala.noveauto.sk/skoda-s ... istingcars
Presne o to ide, niekto uprednostní o tie 2-3 roky záruky viac (čo nie je málo), a prakticky nulové riziko, že na tom pred tebou niekto jazdil ako dement (tie dvoj-troj ročky do 30 tis. km sú často predvádzačky a náhradné vozidlá, to by som napr. ja nechcel v žiadnom prípade).
A ako vraví brm, vyššia/väčšia trieda je pre niekoho paradoxne mínus. Mne sa napríklad páči Fabia hatch, ale rozum vraví Combi, kvôli praktickosti.
Podľa mňa tam jednoducho nepustí jednoduchá matematika, logika, priama úmera. Škoda síce už nie je tak lacná automobilka, ako bola dakedy, resp. ako je dnes povedzme Dacia, ale stále sa dá povedať, že má za ponúkaný sortiment rozumné ceny. Ak sa teda bavíme o 20 tisícoch a o novom aute, 1.5 TSI (alebo podobnom benzíne) a automate, ktoré auto by ste odporučili v podobnej výbave?
brm napísal: 10 aug 2021, 16:48Inak dať 18,4k za 2r holoScalu bez výbavy? Do toho by som nikdy nešiel!
henta ma vo vybave:
Kožený paket
Asistent jazdných pruhov
Asistent rozjazdu do kopca
Interiér Ambition
Komfortné telefonovanie s Bluetooth
JUMBO-BOX – lakťová opierka
2× USB vpredu (typ C – dátové)
2× USB vzadu (typ C len na nabíjanie)
CLIMATRONIC – dvojzónová automatická klimatizácia so senzorom vlhkosti a kombi filtrom
Parkovacie senzory vzadu
Tempomat
2-ramenný multifunkčný kožený volant
Vyhrievanie predných sedadiel
Vyhrievané dýzy ostrekovačov čelného skla
Disky ORION z ľahkej zliatiny 6J × 16 – strieborné
Elektrické ovládanie okien vpredu a vzadu
Výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča a spolujazdca
SmartLink (SmartLink, Smartgate)
Ďalšie 4 reproduktory vzadu
Dekoračná lišta Grained Black
Dáždnik
Ambition plus (v hodnote 900 €)
LIGHT AND RAIN ASSIST – svetelný a dažďový senzor
Alarm KESSY - bezkľúčové odomykanie, zamykanie a štartovanie (so SAFE systémom)
Ambientné osvetlenie v bielej farbe (stredová konzola, priestor pre nohy vpredu, osvetlenie kľučiek dverí)
Dekoračná lišta na prístrojovej doske Silver Haptic
kedze sa vo vybavach skodoviek vobec nevyznam, co naviac zaujimave moze mat Scala?
adaptivny tempomat, senzory vpredu, kamera (-y), 3/4-zonova klima, otvaranie kufra "kopnutim" mi napadaju, dava sa to vobec do Scaly/Fabie?
Napríklad mne tam chýbajú veci ako lepšie predné LED svetlá s AFS, zadné LED dynamické svetlá, predné senzory, parkovacia kamera, ostrekovače svetiel, virtuálny kokpit, bezdrôtový smartlink + nabíjanie, vyhrievaný volant, vyhrievané čelné sklo... toto všetko (a možno aj viac) by som v F4 za 21-22k mal (iba 1.0tsi s manuálom). Niektoré z týchto vecí mám už teraz vo svojej Fabii a určite by som o ne nechcel prísť.. a niektoré v budúcom aute určite mať chcem!
Autoeditácia príspevku po 3 min 39 sek:
guess.whoo.. i30ka je na moje potreby zbytočne veľké auto, máme v rodine staršiu generáciu, čiže viem porovnať.
brm napísal: 10 aug 2021, 17:28
Napríklad mne tam chýbajú veci ako lepšie predné LED svetlá s AFS, zadné LED dynamické svetlá, predné senzory, parkovacia kamera, ostrekovače svetiel, virtuálny kokpit, bezdrôtový smartlink + nabíjanie, vyhrievaný volant, vyhrievané čelné sklo... toto všetko (a možno aj viac) by som v F4 za 21-22k mal (iba 1.0tsi s manuálom). Niektoré z týchto vecí mám už teraz vo svojej Fabii a určite by som o ne nechcel prísť.. a niektoré v budúcom aute určite mať chcem!
chapem, diky za vysvetlenie
len ten motor..., ale to je na inu diskusiu
guess.whoo... i30 je pre mňa zbytočne veľká z vonku aj z vnútra. Mne sa s tým nedobre manévruje v stiesnených uličkách a úzkych parkoviskách - samozrejme to bude aj o zvyku. Na časté diaľničné trasy by som jej určite dal prednosť pred Fabiou. S novými i20kami sa akosi roztrhlo vrece, všade ich vidno. Skúsil som si nakonfigurovať i20 nline+ - 88kW motor s manuálom a vyšlo 20,5k - čiže úspora cca 1k. Vo výbave som tam nejaké veľké rozdiely nenašiel, takmer všetko má aj Fabia. V i20 ma zaujalo priame meranie tlaku cez TMPS, ale nenašiel som vyhrievané čelné sklo. Možno ak by som detailne rozobral výbavy, asi by sa našlo viac plus pre i20ku. Ale nová i20 sa mi hlavne vôbec nepáči. Predchádzajúca generácia bola podľa mňa krajšia - a bola v užšom výbere, keď som kupoval súčasné auto.
beardie.. motor je opäť o preferenciách. Ja dávam prednosť výbave pred výkonom. Určite by som radšej chcel 1.5tsi s DSG (v tom prípade vo výbave nutný aj adaptívny tempomat), ale to by som sa možno nedostal ani pod 25k a do mesta by mi to bolo úplne zbytočné - na križovatkách všetkých predbehneš aj s HTPčkom.
Aj keby som mal garáž, príplatok 202€ za vyhrievané čelné sklo by som pri konfigurácii novej Fabie s najväčšou pravdepodobnosťou obetoval. Ale s garážou by už možno boli v hľadáčiku aj iné autá.