Ste za bezvizovy styk s USA?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste za bezvizovy styk s USA?

Ano
65
65%
Nie
5
5%
je mi to jedno
30
30%

Celkom hlasov: 100

Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tomasito »

p4ra napísal:Ja si myslim, ze oni si vystacia aj bez nas. :wink:
Kto tvrdi opak? :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

p4ra napísal:Ja si myslim, ze oni si vystacia aj bez nas. :wink:
bez nas mozno, obecne bez pristahovalcov ale ani nahodou :-)
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa panter2005 »

/Nevermind/.am napísal:poznam ich vela co cestuju na slovensko. aj mojeho dedka sestra a jej cela rodina napriklad.
Ja ich poznam este viac a vsetko su to ludia ktory tam maju korene, alebo su odtial... ale ja som hovoril o turistoch...
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa panter2005 »

Tomasito napísal:Heh, ved osvojit si rovnaku filozofiu je to najmenej (uroven kriminality je naozaj to posledne, cim by sa v USA mohli chvalit). A ti Americania, ktori by sa sem chceli prist pozriet, tak by si jednoducho presli rovnakymi procedurami, aby cim skor prisli na to, ze vizova povinnost je nezmysel, najma ak sa jedna o 5,5 mil. narod. A ak by tam aj Slovaci zacali odchadzat, napokon by z toho USA este profitovali- aj vzdelanostne priemerny Slovak by bol naproti vzdelanostne priemernemu Americanovi Albert Einstein...
Porovnavat kriminalitu ameriky je scestne... pri takom spektre obyvatelstva ake tam je je to doslova nemozne brat ich za nejaky ukazovatel... o vzdelanosti je to pravda, ale je to o tom, ze krajina ktora sa ekonomicky nevie presadit tak "vyraba" ludi s kvalitnym vzdelanim a to je voda na ekonomicky mlyn... Americania si radsej zaplatia dobru hlavu ako ju vyrobia... vyroba stoji dost vela penazi ;)
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fuCKYou »

panter2005 napísal:Ja ich poznam este viac a vsetko su to ludia ktory tam maju korene, alebo su odtial... ale ja som hovoril o turistoch...
No ale jej manzel, deti a priatelia su uz turisti.
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

Tomasito napísal:Heh, ved osvojit si rovnaku filozofiu je to najmenej (uroven kriminality je naozaj to posledne, cim by sa v USA mohli chvalit). A ti Americania, ktori by sa sem chceli prist pozriet, tak by si jednoducho presli rovnakymi procedurami, aby cim skor prisli na to, ze vizova povinnost je nezmysel, najma ak sa jedna o 5,5 mil. narod. A ak by tam aj Slovaci zacali odchadzat, napokon by z toho USA este profitovali- aj vzdelanostne priemerny Slovak by bol naproti vzdelanostne priemernemu Americanovi Albert Einstein...
Ktory rodeny American by sem prisiel natrvalo? Vsak priemerny zapadny turista sa na Slovensku (okrem kupelov Piestany) drzi 2 az 3 dni sluzobne a to v Bratislave. Ked sa uz tak chvalis s tou teoriou Einsteina, tak ako je to mozne, ze tu mate taku zivotnu uroven aku mate? Ked "blbeckovia" Americania ju maju omnoho vyssiu ako vy - einsteinovia...

Kriminalitu v USA neporovnavaj s tou na Slovensku. Chcel by som vidiet ako by ste sa "chovali" keby ste v SR mali viac strelnych zbrani ako obyvatelstva...
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

Les napísal:Ked sa uz tak chvalis s tou teoriou Einsteina, tak ako je to mozne, ze tu mate taku zivotnu uroven aku mate? Ked "blbeckovia" Americania ju maju omnoho vyssiu ako vy - einsteinovia...
pretoze (ako nam to sam nikdy nezabudnes pripomenut) sme tu mali 50 rokov bolsevika a potom, akoby to nestacilo, aj LEN-ONa
Les napísal:Kriminalitu v USA neporovnavaj s tou na Slovensku. Chcel by som vidiet ako by ste sa "chovali" keby ste v SR mali viac strelnych zbrani ako obyvatelstva...
v kanade je podobny pomer strelnych zbrani na obyvatela a zdaleka nie tolko umrti na nasledky ich pouzitia (myslim ze uz to tu bolo preberane viac krat, btw odporucam pozriet dokument bowling for columbine)
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ViRuS napísal:v kanade je podobny pomer strelnych zbrani na obyvatela a zdaleka nie tolko umrti na nasledky ich pouzitia (myslim ze uz to tu bolo preberane viac krat, btw odporucam pozriet dokument bowling for columbine)
ale cast z tich zbrani je polovnickych ktore sa nepouzivaju vo vojne :)
Les
King
King

ViRuS napísal:v kanade je podobny pomer strelnych zbrani na obyvatela a zdaleka nie tolko umrti na nasledky ich pouzitia (myslim ze uz to tu bolo preberane viac krat, btw odporucam pozriet dokument bowling for columbine)
V Kanade maju hlavne pusky a nie tzv. kratke zbrane a to je velky rozdiel. S tym bowling for columbine tu uz nespominaj, lebo kazdy clovek, ktory byva v Amerike sa tomu rehoce, tak to napisem este raz a posledny krat: nikto si nemoze odniest zbran v USA z obchodu len tak bez cakacej lehoty co je myslim si v celej USA 72 hodin, ziadne vynimky neexistuju a to ani na pouzite zbrane.
Zo vsetkym tu prehanate, ako keby v Amerike svistali gulky v mestach na kazdom kroku...
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Les napísal:V Kanade maju hlavne pusky a nie tzv. kratke zbrane a to je velky rozdiel. S tym bowling for columbine tu uz nespominaj, lebo kazdy clovek, ktory byva v Amerike sa tomu rehoce, tak to napisem este raz a posledny krat: nikto si nemoze odniest zbran v USA z obchodu len tak bez cakacej lehoty co je myslim si v celej USA 72 hodin, ziadne vynimky neexistuju a to ani na pouzite zbrane.
Zo vsetkym tu prehanate, ako keby v Amerike svistali gulky v mestach na kazdom kroku...
tak prepac, je to velky rozdiel ked nemozes niekoho zastrelit teraz, ale az o 3 dni (to je jediny argument z tvojho prispevku :roll: )
okrem toho za ten pocet strelnych zbrani si mozu americania sami!
Les
King
King

ViRuS napísal:tak prepac, je to velky rozdiel ked nemozes niekoho zastrelit teraz, ale az o 3 dni (to je jediny argument z tvojho prispevku :roll: )
okrem toho za ten pocet strelnych zbrani si mozu americania sami!
Pokial viem, tak kazdy obcan SR si tiez moze kupit zbran ak nebol sudne trestany a bol vysetreny u lekara co sa tyka zraku a pod. Preco si myslis, ze v Amerike sa clovek dostane k zbrani lahsie ako vy tu? Tiez si treba uvedomit, ze pradavanie zbrani by nemalo byt zakazane v ziadnej demokratickej krajine. Nie zbrane zabijaju ale ludia... Ked sa taky psychopat dostane k zbrani v USA, tak si ju urcite nekupil legalne. Zbran si clovek moze zadovazit nelegalnym sposobom v USA tak, ako v SR alebo inde. Uz som to raz pisal, ale ked som porovnal pocet vrazd v meste kde zijem s poctom vrazd v Bratislave (ktora je 2x vacsia) tak v St.Petersburgu bola dokonca o trosku nizsia. Viem pripad (osobne) ze aj ked policajt v uniforme s dokladmi u seba a s policajnym autom stojacim pred predajnou zbrani si isiel kupit Magnum, tak tiez musel cakat 3 dni pokial si ho nepreverili a neuplynula 72 hodinova lehota prevzatia zbrane. Je to totiz federalny zakon a plati vsade, ani Bush by nemal vynimku...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Les napísal:Pokial viem, tak kazdy obcan SR si tiez moze kupit zbran ak nebol sudne trestany a bol vysetreny u lekara co sa tyka zraku a pod. Preco si myslis, ze v Amerike sa clovek dostane k zbrani lahsie ako vy tu? Tiez si treba uvedomit, ze pradavanie zbrani by nemalo byt zakazane v ziadnej demokratickej krajine. Nie zbrane zabijaju ale ludia... Ked sa taky psychopat dostane k zbrani v USA, tak si ju urcite nekupil legalne. Zbran si clovek moze zadovazit nelegalnym sposobom v USA tak, ako v SR alebo inde. Uz som to raz pisal, ale ked som porovnal pocet vrazd v meste kde zijem s poctom vrazd v Bratislave (ktora je 2x vacsia) tak v St.Petersburgu bola dokonca o trosku nizsia. Viem pripad (osobne) ze aj ked policajt v uniforme s dokladmi u seba a s policajnym autom stojacim pred predajnou zbrani si isiel kupit Magnum, tak tiez musel cakat 3 dni pokial si ho nepreverili a neuplynula 72 hodinova lehota prevzatia zbrane. Je to totiz federalny zakon a plati vsade, ani Bush by nemal vynimku...
neboj sa tu nekupis zbran ked mas cisty register - vydaju ti ju len na specialne ucely napr. ked so zbranami pracujes alebo na sebaobranu - to vsak musi byt podlozene policiou a lekarskym vysetrenim a kurzom strielania, pouzivania a udrzby zbrani - ide napr. svedkov a ludi dlhodobo prenasledovanych.Ale zbran si zohnat ilegelane je lahke aj u nas, ale aj keby som tu zbran dakde zohnal neviem kde by som strielal, nato mi staci airsoftova :D
Tomasito
VIP
VIP

panter2005 napísal:Porovnavat kriminalitu ameriky je scestne... pri takom spektre obyvatelstva ake tam je je to doslova nemozne brat ich za nejaky ukazovatel... o vzdelanosti je to pravda, ale je to o tom, ze krajina ktora sa ekonomicky nevie presadit tak "vyraba" ludi s kvalitnym vzdelanim a to je voda na ekonomicky mlyn... Americania si radsej zaplatia dobru hlavu ako ju vyrobia... vyroba stoji dost vela penazi ;)
V ramci reakcie na tvoje slova (cit. “Skor ich okradnu nez nieco uvidia...“) vobec nebolo zcestne poukazat na kriminalitu v USA, prave naopak. Po tejto stranke je naviac demograficke zlozenie obyvatelstva irelevantne a vyhovarat sa nan je priam smiesne (vid. sused Kanada- podobne demograf. zlozenie, avsak uroven kriminality ovela nizsia ako v USA). Nepoviem, keby si pisal o obcanoch krajiny, kde je kriminalita minimalna, ale USA sa mozu pochvalit najvacsou kriminalitou spomedzi vyspelych krajin... Kam sa na nich hrabe nejake Slovensko? BTW. som rad, ze priznavas chabu vzdelanostnu uroven Americanov. A to, ze USA si radsej zaplatia dobru hlavu ako by ju mali vyrobit je skor polutovaniahodne, nehovoriac o tom, ze si ju kupia za $, ktore si musia pozicat, z velkej casti napr. od komunistickej Ciny. USA je najzadlzenejsia ekonomika sveta- to sa potom nakupuje, heh.
Tomasito
VIP
VIP

Les napísal:Ktory rodeny American by sem prisiel natrvalo? Vsak priemerny zapadny turista sa na Slovensku (okrem kupelov Piestany) drzi 2 az 3 dni sluzobne a to v Bratislave. Ked sa uz tak chvalis s tou teoriou Einsteina, tak ako je to mozne, ze tu mate taku zivotnu uroven aku mate? Ked "blbeckovia" Americania ju maju omnoho vyssiu ako vy - einsteinovia...

Kriminalitu v USA neporovnavaj s tou na Slovensku. Chcel by som vidiet ako by ste sa "chovali" keby ste v SR mali viac strelnych zbrani ako obyvatelstva...
Hm, nauc sa citat... Nikde som nenapisal cokolvek v zmysle, ze by sem nejaky rodeny American mal prist natrvalo zit (nestras!). A ako je mozne, ze na Slovensku je v porovnani s USA zivotna uroven aka je? No nemozem za to, ze "blbeckovia" Americania nevedia, ze Slovensko ma za sebou 40 rokov totality bez toho, aby to mohlo ovplyvnit (mam na mysli aj radobyamericanov, ktori sa tu narodili a ktori tu dodnes ziju, bohuzial). Naopak USA na svojej pode zazili akurat tak obciansku vojnu juh/sever, takze priemysel veselo rozkvital. Napriek tomu a ako som uz spominal, dnes je ekonomika USA najzadlzenejsia ekonomika sveta, pricom ta Slovenska zaznamenava narast, aj ked len postupne a velmi pomaly. No a posledny odstavec je bonmot dna. Koho je chyba, ze v USA je "viac zbrani ako obyvatelstva"?! Naco si kupuju tie zbrane?! Cece, strielas jednu perlu za druhou...
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Les povedz mi, na jaku ...macku... je potrebnych tolko zbrani tym ludom... Asi to tam celkom vporiadku nie je, ked sa potrebuje kazdy obcan ozbrojovat a to nie loveckou zbranou ale kratkou rucnou (napr)... Darmo, nedava mi to zmysel. A zrejme to nedava zmysel aj slovakom, kedze si bezdovodne nekupuju zbrane... Alebo v Amerike plati nepisane pravidlo, ze ku kazdemu vodicaku treba zbran?

A k Bwl. for Columbine, neviem co splietas, ked ten chlap to mal na kamere... A ide to... A aj keby cakal tych 72 hodin, nezda sa ti chore lakat ludi na zalozenie uctu nejakou zbranou??? Kam ten americky svet speje, ked este aj "ekonomika" nuka ludom zbran a kaze sa im ozbrojovat sa???
XilleR
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa XilleR »

Les napísal:V Kanade maju hlavne pusky a nie tzv. kratke zbrane a to je velky rozdiel. S tym bowling for columbine tu uz nespominaj, lebo kazdy clovek, ktory byva v Amerike sa tomu rehoce, tak to napisem este raz a posledny krat: nikto si nemoze odniest zbran v USA z obchodu len tak bez cakacej lehoty co je myslim si v celej USA 72 hodin, ziadne vynimky neexistuju a to ani na pouzite zbrane.
...pozri si americky film, kde jeden cech a rus (zabijaci) sa dostali do Ameriky. Zabili tam par ludi a cele to nahravali na kameru. Predali to hlupej americkej televiznej stanici ktora im vyplatila obrovske prachy a tak mali dost na pravnikov, ktori ich jednoducho obhajili tak ze su psychicky chori - vtedy jeden povedal "tak takato je Amerika"
...bolo to dost nadsadene ale myslim ze taka je Amerika!
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Zbrane su v USA ako multikulturnej spolocnosti dolezite. Asi hlavne na sebaobranu. 8)
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Les napísal:Pokial viem, tak kazdy obcan SR si tiez moze kupit zbran ak nebol sudne trestany a bol vysetreny u lekara co sa tyka zraku a pod. Preco si myslis, ze v Amerike sa clovek dostane k zbrani lahsie ako vy tu? Tiez si treba uvedomit, ze pradavanie zbrani by nemalo byt zakazane v ziadnej demokratickej krajine. Nie zbrane zabijaju ale ludia... Ked sa taky psychopat dostane k zbrani v USA, tak si ju urcite nekupil legalne. Zbran si clovek moze zadovazit nelegalnym sposobom v USA tak, ako v SR alebo inde. Uz som to raz pisal, ale ked som porovnal pocet vrazd v meste kde zijem s poctom vrazd v Bratislave (ktora je 2x vacsia) tak v St.Petersburgu bola dokonca o trosku nizsia. Viem pripad (osobne) ze aj ked policajt v uniforme s dokladmi u seba a s policajnym autom stojacim pred predajnou zbrani si isiel kupit Magnum, tak tiez musel cakat 3 dni pokial si ho nepreverili a neuplynula 72 hodinova lehota prevzatia zbrane. Je to totiz federalny zakon a plati vsade, ani Bush by nemal vynimku...
no a? kedze sa u nas dostane clovek k zbrani rovnako "tazko" ako (podla teba) u vas tak koho je to asi chyba ze tam mate taky obrovsky pocet zastrelenych ludi?
a aby som nezabudol
Les napísal:S tym bowling for columbine tu uz nespominaj, lebo kazdy clovek, ktory byva v Amerike sa tomu rehoce
to ze sa tomu kazdy co tam byva rehoce svedci aj navrh na oscara v roku 2002 a user rating 8.4/10 (42,373 hlasov) na imdb.com :roll:
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ViRuS napísal:no a? kedze sa u nas dostane clovek k zbrani rovnako "tazko" ako (podla teba) u vas tak koho je to asi chyba ze tam mate taky obrovsky pocet zastrelenych ludi?
a aby som nezabudol
HH lebo USA ma 5 milionov ludi.
XilleR
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa XilleR »

..ide tiez o to v ktorom state z USA si tu zbran kupujes!!
Napísať odpoveď