Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa starysomar »

Presne tak!

Pred 33 rokmi ma takmer zabil komplikovaný zápal pľúc. Odvtedy poškodené pľúca so zrastami. Dal som sa proti korone zaočkovať pri prvej možnej príležitosti. Pritom som sa nikdy nedal proti chrípke a málokedy proti kliešťovej...hoci kde robíme, ich chytáme často. Ktorýsi víkend som mal dosť veľké potiaže s nádychmi, trochu teplotu. Manželka roky zdravotná sestra (posledný na koronovom) aj môj lekár tvrdia, že som vyžral slabý koronáč. Neviem posúdiť čo by bolo bývalo bez očkovania. Dohady neriešim.
Je to každého osobné rozhodnutie, je múdre konzultovať vhodnosť/nevhodnosť očkovania vzhľadom k vlastnej anamnéze s lekárom (ak zrovna nie je zblbnutý hoaxwebmi). S dcérou nám obom odporučili - sme, manželke minimálne do operácie (ktorú má zdá sa úspešne za sebou, no stále sa necíti moc dobre) nie. Tak nie je zaočkovaná.

Famine - veď už nieje tak horúco... Ty sa rozhoduješ hlavne na základe, čo o Tebe kto povie? Niečo je zle...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

B.Valábik sportovec mal covid a mal tažký priebeh ale v nemocnici neskončil. Mna by znepokojoval aj ten post-covidový syndrom.
Ludia maju tendenciu podcenovať hocičo čo sa im zdá na pohlad nie nebezpečné, ale zdanie klame, každý može byť ohrozený.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Famine si zacina pripadat ako lovna zver, pritom to tak vôbec nie je a sugeruje si to ako aj cely kolotoc okolo ockovania, ak by sa mal niecoho bat, tak to nie je schvalena vakcina Pfizer, ale nakaza bez ockovania, kde ma sancu on, alebo niekto okolo neho zomriet vyssiu radovo o tisicky percent, ktoru on vedomo a s radostou chce podstupit., asi by sme mali oplatit rovnaky meter a vynit ho za tie tisicky mrtvych na ktorych ma hromadnu zodpovednost, lebo sa nedal zaockovat.

K japonsku a japoncom, oni sa vo vseobecnosti neradi ockuju niecim co nebolo vyrobene v japonsku a voci ockovaniu maju vseobecne antipatiu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

V Rusku podobne a podľa info od rodiny je tam neochota dať sa zaočkovať väčšia, než u nás a "dôvera" v najrôznejšie hoaxy tiež.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Famine napísal: 28 aug 2021, 11:22 V japonsku zomreli dvaja mladí po ockovani ockovaciou latkou ktora bola stiahnuta lebo bola kontaminovana, mladi ludia ludia ktorí ak by sa nakazili tak by to pravdepodobne vylezali. Nezerie vas ani trochu svedomie nutici ockovania ze ste spôsobili smrt dvoch mladych ludí????
A na svete zomrelo 4,49 miliona ludi na covid. Teba nezerie svedomie v tom, ze kvoli neohladuplnym ludom bez ruska, s odporom k ockovaniu alebo bez moznosti pristupu k vakcinam zomrelo tolko ludi??? Mozno poznas vyrok Stalina: Smrt jedneho cloveka je tragedia, smrt milionov ludi je statistika.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

hojko napísal: 28 aug 2021, 20:44 A na svete zomrelo 4,49 miliona ludi na covid. Teba nezerie svedomie v tom, ze kvoli neohladuplnym ludom bez ruska, s odporom k ockovaniu alebo bez moznosti pristupu k vakcinam zomrelo tolko ludi??? Mozno poznas vyrok Stalina: Smrt jedneho cloveka je tragedia, smrt milionov ludi je statistika.
Boli aj výzvy na to aby sa farmaceutické spoločnosti vzdali nároky na patenty ohľadom vakcín aby si krajiny tretieho sveta mohli ich vyrobiť a co spravili dané spoločnosti? Patentových práv sa nevzdali...

Ja niesom jeden z tých čo bliaka že kto sa nezaočkuje tak ohrozuje zaočkovaneho a ani som nevykrikoval že vakcína je genocída ako to mnohí vax a aj antivax predvádzate

Tak isto vo Švédsku, Nórsku, Fínsku ohľadom rušiek nikto nevybliakaval tak ako vy mnohí že kto nenosí rúško tak ohrozuje a ba priam zabíja ohrozené skupiny

Tak vysvetli teda prečo v severských krajinách ma lepšie výsledky kde počas celej tejto pandémie majú lepšie výsledky ako najzaruskovanejsie slovensko kde aj moderátori v televízií sú zaruškovaní , v Nórsku zaviedli RÚŠKA v cca októbri 2020, vo Švédsku na par týždňov a RÚŠKA sa nosili ešte počas dopravnej špičky a vo Fínsku dokonca povedali ze RÚŠKA napomáhajú šíreniu covidu = to si tam ti Nóri do októbra 2020 nechali zabíjať tých starčekov??? V Bielorusku ako jednej z mála krajin fungovali počas pandémie normálne ani futbalové zápasy sa neprerušili atď. zaujímavé že sfalsovane voľby Lukašenko nevedel utajiť :shock: ale preplnené nemocnice tají veľmi dobre ze Bielorusko aktivisti nedávajú reporty z Bieloruska že by tam kolabovalo zdravotníctvo :o
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Famine
Severské krajiny, malý počet obyvatelov vzhladom k rozlohe krajín. V Dánsku kvoli covidu vyhubili miliony noriek lebo boli infikované covidom od človeka.Finsko,Norsko,Svedsko dodržiavali logické opatrenia podla odporučania vedcov- infektologov,hygienikov atd. Ruško patrí medzi logické opatrenie, kedze covid sa prenáša cez usta,nos ale aj oči. V SR to vo velkej miere mali ludia na háku, aj ked vedeli ako dopadli Taliani napr.
V Lotyšsku sa na tom smiali ked im dali do obchodných centier 4 metrové rozostupy, kedže oni si držia bežný odstup aj keby covid nebol.
Stále nechceš pochopiť to, že ked budeš očkovaný výrazne sa ti zníži
1. riziko toho, že sa infikujes covidom, 2. keby sa aj infikujes budes mat slabý priebeh a za 3. nebudu plné nemocnice pacientov, ked lezalo takmer 5 tisic pacientov v nemocniciach a teraz ich tam lezí nejakých 70 vdaka očkovaniu. Treba brať ohlad na zdravotnikov, ked budú mať silné stavy syndromu vyhorenia,vyčerpanosť, kvoli tomu ze 300 hodín mesačne sú v službách a tebe sa zlomí noha a nebude ti ju mať kto ošetriť lebo aj lekári iných oddelení budu musieť ist na výpomoc na covid oddelenie bude to okej? Uz po 2.vlne mnoho lekarov,zdravotnikov pohrozilo ze odídu ci na dochodok, najdu si inú prácu mimo odbor, alebo odídu do zahraničia - kludne aj tie severské krajiny.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Blastbit napísal: 28 aug 2021, 22:03Severské krajiny, malý počet obyvatelov vzhladom k rozlohe krajín.
to je irelevantne, kedze maju v mestach podobne hustoty obyvatelstva ako v inych krajinach (resp ich mestach), uz som ti to raz vysvetlil
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Bratranec zije vo Svedsku a naozaj mi potvrdil, ze tam sa ruska a lockdowny vobec nekonali. Ono napokon aj u nas tie lockdowny velmi logicke neboli. Zavreli sa male obchody a restauracie, kde sa vymeni za den minimum ludi, a zostali otvorene fabriky, nakupne centra, jedalne, kde sa premiesaju vyslovene stovky az tisice ludi. To ze mali na haku ruska ma viac prekvapilo, ruska sa mi vzdy zdali ako velmi neinvazivny, ale takmer urcite prospesny prostriedok.
kekso
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kekso »

Tv archív očkovacej lotérie nájdete tu: https://www.tv-archiv.sk/byt-zdravy-je-vyhra
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Diky. Moj zivot ma konecne zmysel.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie - hustotu hej, ale možnosť rozptýlenia majú vyššiu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Hej, pretože každý Švéd sa zdvihne a odíde na pol roka do Laponska, presne
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Keby chcú môžu, minimálne najviac rizikové skupiny.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Jj, môžu, ale aj ty si sa mohol presťahovať do lesa a tam posledný rok a pol kempovať, kde by ťa nikto nemohol nakaziť.

Toto nemôžeš myslieť vážne takýto argument :slap:
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Najlepšie bez internetu - s pár dobrými knižkami - utriediť si myšlienky.
Blastbit - skús "sa nájsť" :)

Alebo možno skôr - konečne oslobodiť :)
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Blastbit napísal: 28 aug 2021, 22:03 a za 3. nebudu plné nemocnice pacientov, ked lezalo takmer 5 tisic pacientov v nemocniciach a teraz ich tam lezí nejakých 70 vdaka očkovaniu.
to nebolo celkom dobre prirovnanie, lebo pred rokom ich tam o takomto case lezalo este menej a s 0 ockovanymi, az potom to zacalo prudko narastat, no podla zaockovanosti starsej populacie 50+% by sa dalo sudit, ze v nemocniciach vdaka ockovaniu skonci menej ludi, no zase sirit sa to bude rychlejsie a podla novych studii je vraj priebeh tazsi a asi o 45% viac ludi konci v nemocnici s deltou ako s alfou, takze este to moze byt vseliake.
Prílohy
cov1.png
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

retkvic - Písal som o časoch ked to bolo skutočne zlé. starysomar- som nájdený. Pilifo - uzavreté kontrolované hranice nebyť nahustený, v Škandinávii nato maju možnosti.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Lenze to berte tak, ze na jar tu bol daky variant covidu, neskor prisiel anglicky a teraz tato delta. A este nieco. Medzitym uz ludia prekonali prvotnu verziu covidu, zaockovali sa a podobne. Preto tazko porovnavat nemocnice pred rokom a teraz, ved napokon tie rizikove skupiny uz ako tak pompreli a hlavne ich ockovali medzi prvymi.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

https://heslo.cze.tech/#/ - funguje a aktualizuje sa bez refreshovania...
https://www.ockovacie.info/ - funguje, ale treba refreshovať..

:)
Napísať odpoveď