Ahojte, ma internet od Telekomu a svoj router ASUS DSL - N16 ktorý by teoreticky mal podporovať VDSL 2 pripojenie. Teraz by som mal možnosť prechodu z ADSL 2+ na VDSL 2, a neviem na isto či by to môj router podporoval. Na Stránke ASUS sa píše, že má podporu aj VDSL2, ale na Telekom fóre som našiel tému z minulého roka z februára, že tento router nerozchodil VDSL 2, ale v máji dostal router aktualizáciu, kde spomínajú aj VDSL 2 ako doladené viď obrázok v prílohe. Máte niekto tento router s VDSL 2 službou ?
DSL N16 VDSL 2 podpora
-
Daniel9911
Professional
Re: DSL N16 VDSL 2 podpora
Ja mam doma (u rodicov) tento router. Snazil som sa to rozchodit, nepodarilo sa mi to. Predtym som mal DSL telekom (router fungoval), prechadzal som na VDSL Orange. Orange tvrdil, ze nejake pakety presli, mozno som bol netrpezlivy. Problem je, ze k tomu nerobia (Orange) podporu a na linke sa s tebou nikto nechce bavit ked nemas ich router. U orange nebol problem zacat so svojim zariadenim a potom prejst na ich router za rovnakych podmienok.
Bol som nuteny zobrat ten ich (Orange) za 1Euro mesacne. Paradoxne som spokojny (v danom momente ma to nasieralo), lebo za mesiac po telefonnej linke presiel blesk a odpalil 2 routre a telefon. Bez slova vymenili.
Bol som nuteny zobrat ten ich (Orange) za 1Euro mesacne. Paradoxne som spokojny (v danom momente ma to nasieralo), lebo za mesiac po telefonnej linke presiel blesk a odpalil 2 routre a telefon. Bez slova vymenili.
-
Daniel9911
Professional
Re: DSL N16 VDSL 2 podpora
Ja to zistím tiež či to bude fungovať alebo nie, keďže zajtra chcem skúsiť prejsť na VDSL síce mi vedia garantovať 15/3 ale že maximum môžem mať 30/3 za nižšiu sumu. Teoreticky by to malo fungovať keďže to má byť hybridný router podľa výrobcu ADSL / 2+ a VDSL/2. Uvidím ak ma prehodia a skúsim sa s tým pohrať, ak pôjde budem rád ak nie tak plán B kúpim iný router.