Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa beardie »

Pokojne sa hadz o zem, ale ľahko prenosný respiracny vírus tu už zostane, navždy
Žiadne tvoje blaboly o rohatych hnusobach (wtf?) tomu nezabránia
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

A preto, lebo na zaciatku leta 2020 politici rozhodli ignorovat odbornikov a uz je tazke sa virusu zbavit sa nim musime vsetci nakazit a obtazovat kvoli tomu lekarov?
Rob si co chces, ale svoje zcestne vnimanie s sveta nenut inym.
beardie
Redeemer
Redeemer

- keby politici pocuvali realnych odbornikov, tak uz je pandemia za nami pol roka, ako vo Svedsku
- ano, postupne sa virusom nakazia vsetci, lebo a) je respiracny; b) je lahko prenosny; nizke mnozstva virusu stimuluju a zlepsuju imunitu
- lekari su nato, aby liecili, vysoke mnozstva umrti na Slovensku boli sposobene aj tym, ze pacienti neboli lieceni, ale bolo im nakazane zostat doma na cajickoch a paralene a az v pripade velkych problemov s dychanim volat zachranku, co uz bolo neskoro; keby boli ludia lieceni od zaciatku, pocet obeti mohol byt preukazatelne nizsi
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 30 aug 2021, 9:50 - keby politici pocuvali realnych odbornikov, tak uz je pandemia za nami pol roka, ako vo Svedsku
- ano, postupne sa virusom nakazia vsetci, lebo a) je respiracny; b) je lahko prenosny; nizke mnozstva virusu stimuluju a zlepsuju imunitu
- lekari su nato, aby liecili, vysoke mnozstva umrti na Slovensku boli sposobene aj tym, ze pacienti neboli lieceni, ale bolo im nakazane zostat doma na cajickoch a paralene a az v pripade velkych problemov s dychanim volat zachranku, co uz bolo neskoro; keby boli ludia lieceni od zaciatku, pocet obeti mohol byt preukazatelne nizsi
Vo Svedsku, ktore rusi alebo presuva podujatia pre desiatky tisic ludi? tak podla teba vyzera "nie je pandemia"? Nechces si precitat definiciu toho slova?
Preco by sa virusom mali nakazit vsetci? Mas predsa odporucania co robit, aby si sa nenakazil. "Virus zlepsuje imunitu". Ano, ludia s long a postcovidom sa maju super. Aj znicene pluca su prejav toho, ako sa cloveku dobre dari.
Ano. Lekari maju liecit. Nie sa starat o egoictickych ignoratskych blbcov. Co konkratne vidis zle na cajickoch a paralene dnes, ked nas uz takmer rok obtazujes tym, ze "ved je to len chripocka"? Ako inak by si "chripocku" liecil? Otravovanim lekara, ktory ma liecit ludi? A potom, cim by ty ludi, ktori prisli do cakarne roznast virus asi tak liecil? Vtieranom masticky do peria?
beardie
Redeemer
Redeemer

naposledy som sem daval link na zoznam festivalov a rusili sa 3 zo 155, to naozaj nepovazujem za problem, kedze Svedi sa od zaciatku riadia "adekvatnymi opatreniami vzhladom na velkost hrozby", ak niektore lokality povazuju za problematicke, tak ich uzavru
rovnako ako sa zrusila vcerajsia VC Belgicka, uplne rovnaky pripad

virusom covidu sa postupne nakazia vsetci, lebo vsetci ziju aspon minimalnym spolocenskym zivotom, rozumej - chodia nakupovat; kedze nie su povinne respiratory a ruska, kazdemu sa raz na sliznicu ciastocka virusu dostane, vysledok vidime
popierat to je od reality odtrhnuty pristup

o viruse zlepsujucom imunitu sme si uz co-to popisali, takze len v skratke:
- ak sa do tela dostane male mnozstvo virusu, organizmus si s tym poradi a vybuduje si tym imunitu, takze ak sa neskor do tela dostane vacsie mnozstvo virusu, telo vie ako proti nemu bojovat a nasledky nemusia byt tragicke
- prekonanie choroby sa zda byt trvacnejsie ako vakcinacia, viz ten clanok, co som na minulej strane priniesol a celkom zaujimavo s tym koreluju i vysledky v UK vs SE

longcovid mozu mat aj ludia s asymptomatickym ci miernym priebehom

liecit sa ma doporucenymi liekmi, na Slovensku to bolo vo vacsine pripadov ignorovane
ani chripka sa u rizikovych nema liecit paralenom a cajickami, ale relevantnou liecbou
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Existuje webová verzia aj pre Slovensko?

https://plf.uzis.cz/
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 30 aug 2021, 10:54 naposledy som sem daval link na zoznam festivalov a rusili sa 3 zo 155, to naozaj nepovazujem za problem, kedze Svedi sa od zaciatku riadia "adekvatnymi opatreniami vzhladom na velkost hrozby", ak niektore lokality povazuju za problematicke, tak ich uzavru
rovnako ako sa zrusila vcerajsia VC Belgicka, uplne rovnaky pripad
takze sa pandemia neskoncila, ani tak skoro neskonci ked sa kvoli nej rusia akcie :)
virusom covidu sa postupne nakazia vsetci, lebo vsetci ziju aspon minimalnym spolocenskym zivotom, rozumej - chodia nakupovat; kedze nie su povinne respiratory a ruska, kazdemu sa raz na sliznicu ciastocka virusu dostane, vysledok vidime
popierat to je od reality odtrhnuty pristup
takze teraz uz virus na sliznici nakazenia sa je. ked ho ukaze test, tak pacient stale este moze byt zdravy ako ryba :)
o viruse zlepsujucom imunitu sme si uz co-to popisali, takze len v skratke:
- ak sa do tela dostane male mnozstvo virusu, organizmus si s tym poradi a vybuduje si tym imunitu, takze ak sa neskor do tela dostane vacsie mnozstvo virusu, telo vie ako proti nemu bojovat a nasledky nemusia byt tragicke
- prekonanie choroby sa zda byt trvacnejsie ako vakcinacia, viz ten clanok, co som na minulej strane priniesol a celkom zaujimavo s tym koreluju i vysledky v UK vs SE
na zaveroch tej studie nie je ziadny konsezus. preto je to na urovni zboznych zelani ako cela dogma premorenia. uz milionty krat: nakazit cloveka je neeticke a nebezpecne. je sloboda nabozenstva. ak ma niekto vieru v to, ze po nakazeni chorobou sa bude mat lepsie, prosim. len nech nikoho ineho nenakazi a v pripade sebe mensich komplikacii nech mu ani len nenapdne vyhladat zdravotnicku pomoc.
vysmieval si sa z toho, ze asi ten SARS2 bude zazracny a teraz uz sam zastavas jeho zazracnost. ake ine respiracne choroby, ktore prekonas zlepsuju tvoju imunitu lepsie ako ockovanie voci nim?
longcovid mozu mat aj ludia s asymptomatickym ci miernym priebehom
presne preto by malo ludom zalezat na tom, aby sa nikto, nikdy a nikde nenakazil. lebo moznost longcovidu je tu pre kazdeho jedneho.
liecit sa ma doporucenymi liekmi, na Slovensku to bolo vo vacsine pripadov ignorovane
ani chripka sa u rizikovych nema liecit paralenom a cajickami, ale relevantnou liecbou
skusis odpovedat na predoslu otazku "akymi odporucanymi liekmi"? lebo jedine "odporucanie", ktore som zachytil je liecivo proti bakterialnemu svrabu.
rizkovych si vytiahol teraz. ale pokojne. ake je liecenie chripky uz rizikovych? co je to ultimatne antiinfluenzikum?
beardie
Redeemer
Redeemer

nazyvat pandemiou obdobie, pocas ktoreho je o 2-16 % mrtvych menej ako priemer minulych rokov, je take, jackbovske - nepochopenie reality
zrusenie 3 festivalov zo 155 v danom obdobi tiez nie je nic hrozne, hlavne v pripade, ked nevieme dovod zrusenia, mozeme sa len domnievat, ze je to sposobene covidom
ak by to aj covidom bolo sposobene, nemam dovod povazovat to za nevhodne opatrenie, svedske nariadenia sa osvedcili a ak ich vedci tvrdia, ze je vhodne festival zrusit, akceptujem to - adekvatne opatrenie vzhladom na velkost hrozby

nie, virus na sliznici nakazenie nie je, je to len virus na sliznici, malo to byt hyperbolizovane prirovnanie, ktore si nepochopil, ale netrap sa tym, nabuduce budem presnejsi, aby si to pochopil hned na prvykrat

vsetci ludia sa postupne nakazia, aj ked budes vypisovat litanie a fabulovat
z toho vyplyva i ohrozenie longcovidom

liecba covidu bola viackrat spomenuta, mozes si to dohladat, medzi sposoby patri i posilnovanie imunity, co je u virusovych chorob bezne a viacmenej jedine mozne
predbehnem ta, nie, nemyslim prostriedok na perie

Autoeditácia príspevku po 1 hod 2 min 33 sek:
beardie napísal: 18 aug 2021, 13:54 kedze to priebezne aktualizuju pravidelne raz za tyzden, tak maju tvoje kecy velmi nizku vahu
vcerajsia verzia suboru, ktory som pouzil, ma predbezne (=neuplne) data do 13.8.2021, o tyzden skontroluj posun, pan statistik
data spred 2 tyzdnov:
scb4.jpg

dnesne data
scb5.jpg
neprekvapivo su aktualizovane aj spatne, hned ako im pridu nejake nove hodnoty, presne ako som tvrdil, dalsia tvoja neschopnost dokazana a klamstvo vyvratene

//P.S.: ak chces v realnom zivote niecim argumentovat, bud si tym isty aspon na 95 %, pri viacerych zlyhaniach ti to moze posramotit povest
jackb
Redeemer
Redeemer

takze nemas ani len tusenie co panedmia je. ani co znamena endemicky a musel som to ti to vysvetlovat.
nerozumies pojmom, si odstrihnuty od reality a svoje fabulacie a konstrukty podkladas roznym pre-printami, ktore sa komusi prisniju a bular nimi obtazuje svet.

fastivaly ci sposprtove podujatia vo Svedsku boli zrusene kvoli zhrosujucej sa pandemickej situacii. takze pisat "otvorene Svedsko", "ziadne opatrenia vo Svedsku" su lzi.

mozes ist pokojne do kelu s vysvetlovanim virusu na sliznici. nie si doktor medicny. raz napises, ze virus na sliznici nie je nakazenie, potom je a este do toho pridas svoju aragonciu. keby si bol aspon student mediciny. no opat mas zachvat Dunnig-Krugera.

vsetci sa urcite nenakazia. preco by sa mali? lebo si ty zelas, aby kazdy riskoval hospitalizaciu, longcovid ci postcovid?

no pockaj, posilnovanie imunity kupovanim produktov pana Bukovskeho nie je liecenie, maximalne prevencia. a kedze vo Svedsku zomrelo menej ludi ako v Spanielsku, tak vsetky halucinacie o vitamine D isli do certa. prekonanie choroby nie je posilovanie imunity. je to jej devastacia.

nie som statistik, dakujem za opytanie. v januari tie udaje neboli vydane, pani Kim a teda aj ty ste klamali. take cisla jednoducho k uvedenemu datumu neexistovali. ak by boli, nemala by problem dat na ne link. do dnes nedala.

kedy si prestanes sramotit povest ty?
beardie
Redeemer
Redeemer

dobre, slovo pandemia nebolo pouzite vhodne, viac by sa hodilo epidemia, z kontextu si ale urcite pochopil, ze sa bavime o Svedsku
endemicky sme si vysvetlili, ty to povazujes za konkretne jedno miesto, ja som to videl viackrat pouzite v spojeni "celosvetovo endemicky", co sa hned nemusi tvarit ako oxymoron; kazdopadne, od tvojho vysvetlenia som to nepouzil, lebo ho akceptujem, pouzivam celosvetovo sa vyskytujuci

Svedsko je otvorene, v priemere viac ako akakolvek ina krajina, opatrenia su minimalne, casovo zase vyrazne kratsie ako kdekolvek inde
ci boli tie 3 festivaly zrusene kvoli covidu, to neviem, ale ak na tom trvas, mozes to dokazat, pre vsetky 3 poprosim
keby aj ano, nepovazujem to za problem, dovod som len na tejto strane napisal uz 2x

virus na sliznici sme si uz vysvetlili, vyjadril som sa sice mozno nie uplne presne, ale to je cielom hyperboly, ak to nechces pochopit, ok

vsetci sa nakazia, pretoze ziju v oblasti, kde je virus pritomny, kedze bude pritomny vsade, nakazia sa vsetci, nemam k tomu co ine dodat

Bukovskym nezasieraj temu, bavime sa o realnej liecbe, nie o orechoch

ze si to nenasiel ty este neznamena, ze ten subor dostupny nebol, ja som ho nasiel za asi 10 minut, mozno si len neschopny, co sa ukazalo uz viackrat
ze neboli udaje vydane dokazat nevies, kedze je ale ten subor aktualizovany pravidelne raz za 1 az 2 tyzdne, je velmi pravdepodobne, ze bol aktualizovany i vtedy
ak sa v tychto hovnach zacnes hrabat este viac, tak sa ja zacnem hrabat v archivoch a je velka sanca, ze to pre teba nedopadne dobre, ako v dalsich podobnych pripadoch, takze ti radim v tichosti vycuvat, ja nebudem mat potrebu vytahovat to (podobne ako dalsie tvoje preukazatelne klamstva), zalezi od teba

pisal som o realnom svete...
moja povest na hojku je irelevantna a moje vyroky na anonymnom fore viac-menej nestoja za zmienku asi nikomu, teda okrem teba, lebo na mna vzdy s vervou reagujes ;-)
znova rad pripomeniem Radicovej vetu o tom, ze "16 krajin sa predsa nemoze mylit", stat sam v obkluceni proti presile mi nerobi problemy, mozem utocit na akykolvek smer :)
ak si z mojich postov niekto nieco zoberie a pochopi ich, budem rad, myslim, ze parkrat to na urodnu podu padlo

//P.S.: je v tvojich silach svoj post si po sebe precitat aspon raz a opravit preklepy?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

jackb napísal: 30 aug 2021, 10:40Preco by sa virusom mali nakazit vsetci? Mas predsa odporucania co robit, aby si sa nenakazil.
Deltou sa nakazi vyrazna vacsina populacie. Zhoduju sa na tom hadam vsetci odbornici. Ci s tym suhlasis alebo nie je len tvoj nazor ktory (dufam) budu vsetci ignorovat.
Odbornici teraz riesia silu opatreni len aby sa ludia nakazovali postupne, aby nezahltili nemocnice naraz.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 30 aug 2021, 16:17 dobre, slovo pandemia nebolo pouzite vhodne, viac by sa hodilo epidemia
endemicky sme si vysvetlili, ty to povazujes za konkretne jedno miesto, ja som to videl viackrat pouzite v spojeni "celosvetovo endemicky", co sa hned nemusi tvarit ako oxymoron; kazdopadne, od tvojho vysvetlenia som to nepouzil, lebo ho akceptujem
neide o to co povazujem ja, ale o konsenzus odbornikov. ci je to pandemia, ktora sa nikdy neurcovala poctom umrti az do minuleho roka ked sa v tom zacali vrtat hlupaci, alebo ako sa definuje endemizmus.
Svedsko je otvorene, v priemere viac ako akakolvek ina krajina, opatrenia su minimalne, casovo zase vyrazne kratsie ako kdekolvek inde
ci boli tie 3 festivaly zrusene kvoli covidu, to neviem, ale ak na tom trvas, mozes to dokazat, pre vsetky 3 poprosim
keby aj ano, nepovazujem to za problem, dovod som len na tejto strane napisal uz 2x
ty ingorujes, ze nie len Svedsko bolo otvorene, ale pripustit, ze Anglicko bolo rovanko otvorene, ci ludia mali rovnaku sancu sa nakazit ignorovanim opatrenie, lebo ti to pokazi vysvetlenie grafov a tym je "premorenie". a pritom je tu hlupost, co odmietas.
Sabaton Open Air druhy krat presunuty pre SARS2:
https://sabatonopenair.net/?lang=en
maraton mas linkovany niekde vyssie... takze vo Svedsku su prisnejsie opatrenia ako v Anglicku a to plati uz od od konca marca.
virus na sliznici sme si uz vysvetlili, vyjadril som sa sice mozno nie uplne presne
tu stacilo tu vetu ukoncit.
vsetci sa nakazia, pretoze ziju v oblasti, kde je virus pritomny, kedze bude pritomny vsade, nakazia sa vsetci, nemam k tomu co ine dodat
praco by sa mal niekto, kto dodrziava odporucania odbornikov nakazit?
Bukovskym nezasieraj temu, bavime sa o realnej liecbe, nie orechoch
ty sa bavis tym, ze nechces napisat, aka liecba to je.
beardie
Redeemer
Redeemer

Odbornici teraz riesia silu opatreni len aby sa ludia nakazovali postupne, aby nezahltili nemocnice naraz.
presne tak, nase stare zname splostenie krivky
dufam, ze uz pochopili, ze dostat to na nulu je kontraproduktivne, lebo si tie nakazenia zase odtlacime na zimu, co je, ako uz dobre vieme, najhorsie obdobie
jackb
Redeemer
Redeemer

wladas napísal: 30 aug 2021, 17:01 Deltou sa nakazi vyrazna vacsina populacie. Zhoduju sa na tom hadam vsetci odbornici. Ci s tym suhlasis alebo nie je len tvoj nazor ktory (dufam) budu vsetci ignorovat.
je rozdiel "vsetci sa nakazia" a "vacsina populacie".
ked sa na tom ktosi zhoduje, nech mi posle udaje, kde dorucim fakturu na naklady, ktore im uplatnovanie toho sposobia.
wladas
Redeemer
Redeemer

Zbytocne zas slovickaris. Ked vacsina = 90-95% tak to mozme kludne brat ako vsetci lebo to nemeni nic na tom ako sa k tejto informacii treba postavit.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 30 aug 2021, 17:05ty ingorujes, ze nie len Svedsko bolo otvorene, ale pripustit, ze Anglicko bolo rovanko otvorene
samozrejme, Anglicko rovanko otvorene nebolo, to neingorujem
https://www.instituteforgovernment.org. ... wn-web.pdf
lockdownov bolo v UK viacero, mohol by si to vediet, kedze sa tvaris, ze tam zijes a svoje osobne skusenosti, ako nikam nechodis, lebo nemusis a jedlo ti chodi donaskou, si s nami zdielal viackrat ;-)
tu stacilo tu vetu ukoncit.
malokto je taky hlupy manipulator, ze usekava citacie v polovici a este na ne necha odkaz, aby z toho vznikol uplny iny vyznam :)
praco by sa mal niekto, kto dodrziava odporucania odbornikov nakazit?
pretoze dodrziavanie opatreni virus nezablokuje uplne, taka tupa otazka od niekoho, kto o covide diskutuje uz viac ako rok...
ty sa bavis tym, ze nechces napisat, aka liecba to je.
mas ban na google?
bolo to dokonca obsahom niektorych podcastov, ktore si sam postoval, uz si zabudol?

tieto tvoje pokusy su dost ubohe, snaz sa viac
jackb
Redeemer
Redeemer

Ja len netusim, preco by som mal nakazit? Kto a preco o tom rozhodol? A kto zoberie zodpovednost za nasledky?
wladas
Redeemer
Redeemer

Lebo delta je vyrazne viac nakazlivejsia a pokial nezijes v jakyni tak nemas 100% ochranu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Ja len netusim, preco by som mal nakazit? Kto a preco o tom rozhodol? A kto zoberie zodpovednost za nasledky?
ked budes asocial nevychadzajuci z domu, neprijimajuci navstevy a cely tvoj kontakt bude cez zavrete dvere a online, tak sa asi nenakazis (a ani to asi nie je uplne iste)

pre drvivu vacsinu populacie to neplati :)

//a ze ja som odstrihnuty od reality :lol:

P.S.: asi si myslel zvratne nakazenie sa
wladas
Redeemer
Redeemer

Asi si mysli ze jeho fungovanie je to spravne a kazdy by tak mal fungovat :D
Napísať odpoveď