Povlak na jazyku a divná chuť

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
maiikY
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Povlak na jazyku a divná chuť

Príspevok od používateľa maiikY »

Čaute, chcel by som sa opýtať či náhodou niekto nemal niečo podobné ako ja.

Prekonal som silnú angínu, dobral som jeden druh antibiotík, potom som dostal druhé, tie som bral do polky, potom mi začali robiť zle tak som dostal ďalšie dva balíky iného typu antibiotík.
Angína mi prešla a všetko bolo ok, ale asi týždeň dozadu som začal mať na jazyku taký biely povlak. Jazyk je povlečený cely, od jeden strany po druhu a od predu až do hrdla.. ďalšia vec je chuť.. keď hltnem, cítim takú hnusnú horkastú chuť v ústach.. čiže reálne viem že cela tá chuť ide z hrdla.. keď si pozriem do hrdla nevidím nič, žiadny hnis ani nič..

Ústnu hygienu mám dobrú, každé ráno večer, umývam si aj jazyk pokial mi to dáviaci reflex dovolí :D dnes som skúšal aj ústnu vodu, poriadne to tam prepláchnuť ale po chvíľke znova cítim len tú chuť..

K lekárovi môžem ísť najskôr v pondelok lebo má dovolenku, Google som už preštudoval.. chcem sa len opýtať či náhodou niekto nemal niečo podobne a ak áno ako to riešil.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Povlak na jazyku a divná chuť

Príspevok od používateľa Blastbit »

Smer lekár, lepšiu odpoved nemám.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

google neštuduj, tam stále vyčítaš ten najhorší scenár :D
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Kazdy lekar ked ma dovolenku, ma aj zastupujuceho lekara. Kto to je a kde sidli, mozes zistit na webe VUC. Teda ak do pondelka nevydrzis, odporucam vyuzit tuto moznost.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Probiotiká sú veľmi prospešné a potrebné po ATB.
Ak môžeš - kefír (ja si robím z kozieho mlieka), žinčica, kvalitné jogurty, cesnak, Psyllium z lekárne - prípadne "AVITA Probiotiká plus vláknina" no najprv a najlepšie tie prírodniny.
A ako píše Blastbit - lekár.
Aj K-u-b-i-a-k ... Google nie!
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Jasné Googlu neverím, viem že tam zistím to že mi ostáva pár dní života :D
Viem že zastupuje môjho lekára niekto, ale pravdepodobne už počkám do toho pondelka, dá sa to vydržať..
a probiotiká mám lacto 7, keď som bol v lekárni to mi odporúčali tak to beriem už pár dní..
Budem sa u lekára rovno pýtať na vyšetrenie k nosno-krčno-ušnej.. ona mi dala aj tie posledné antibiotiká, ktoré mi zabrali.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

smer orl bude asi najlepsie co mozes spravit, brat dlhodobo antibiotika nie je ziadny joke, som bral mesiac penicilinove, potom tetracyklinove a to ta uplne znici, ja odvtedy uz dlhodobo konzumujem bryndzu, najlepsie nespasterizovanu, no zo zaciatku opatrne a mlieko som musel vysadit, uz iba jogurty, syry a pod, plus co najpestrejsia strava, co najviac druhov zeleniny, ovocia, vlakniny, cerealii bez roznych oriskov a semienok, mozno v mensich mnozstvach, lebo si tym mozes tiez podrazdit crevny system, ale co najpestrejsie. Potom veci bohate na omega mastne kyseliny, ryby a pod a oleje, ja som istu dobu vobec olej nepouzival, urcite vsak nie slnecnicovy, to je zlo. Istu dobu som skusal olivovy, no naj. mi pride asi repkovy, ten je v pohode a je ovela lacnejsi ako olivovy. Plus sokro uplne vysad rafinovane cukry, nie su dobre k nicomu.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Buď tam je ešte nejaký bakteriálny zápal (angína) alebo ti antibiotiká narušili mikroflóru a premnožili sa škodlivé baktérie, alebo kombinácia oboch.

Z prírodnej medicíny ti odporúčam robiť si čaj zo zázvoru, mäty a šalvie. Ideálne z čerstvých surovín. A buď vykloktať a vypluť, alebo normálne popíjať.
Alebo bežne dostupný liek
https://www.pilulka.sk/septofort-2-mg-pastilky-24-ks

Ešte obmedziť sladkosti a cukor. Alebo si aspoň hneď po jedení vykloktať. Ústne vody s alkoholom nie sú veľmi dobré, lebo to ti v ústach zabije všetko a podráždi to ďasná, čiže sa tam ľahšie zase uchytia nejaké baktérie. Skôr odporúčam ústne vody s chlórhexínom a bez alkoholu. Používajú sa na afty alebo po zubárskych zákrokoch. Ale to je tá istá účinná látka ako v tom septoforte...
https://www.nazuby.eu/ustna-voda-s-chlorhexidinom

Najlepšie by bolo, aby ti spravili výter a kultiváciu, nech presne vedia, čo to je.

___
Google povedal čo? Rakovina jazyka? :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

lacto 7 je ok, urcite by bolo dobre pridat aj B-komplex a uzivat dlhodobo aj niekolko mesiacov, ja ho uzivam nonstop
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Existujú aj cmúľacie probiotiká pre ústnu dutinu. Každopádne odporúčam dlhodobo užívať probiotiká, kľudne aj 2x denne a tým vyšetrením na ORL tiež nič nepokazíš.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

B-komplex som asi týždeň dozadu dobral a tie lacto-7 určite budem brať každý deň. Inak bral som aj vitamín E, ale začal som mať okrem povlaku aj žalúdočné problémy, ráno som vstal a musel som hneď vracať, niečo som zjedol a mal som žalúdok akoby na vode.. tak to som vysadil a od vtedy mám žalúdok Ok, len ten povlak no.

Hej, podarilo sa mi objednať sa na ORL na piatok, sestrička bola tak zlatá že ma zoberie aj bez výmenného lístku.

Tie vaše rady ohladom prírodnej medicíny sú super, ďakujem. Niečo z toho vyskúšam, zajtra skočím do lekárne a kúpim aj ten septofort a uvidím, poprípade sa ešte poradím s lekárničkou.

A áno, Google mi povedal ze mám buď rakovinu jazyku, žalúdku alebo mi treba vybrať mandle 😀
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Stále tá angina, niečo ti doktor predpíše.
Napísať odpoveď