Presah nakladu z vozika kategorie O2

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
MFa
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Presah nakladu z vozika kategorie O2

Príspevok od používateľa MFa »

Nazdar. Mam otazku - kolko moze najviac pretrcat naklad z vozika kategorie O2 smerom dozadu? Opravte ma, prosim, ak sa mylim. Riesi to vyhlaska c. 134/2018 Z. z., kde su uvedene maximalne rozmery vozidiel. Idem citovat z danej vyhlasky:
Najväčšie povolené rozmery vozidiel a jazdných súprav prevádzkovaných v cestnej premávke vrátane prepravovaného nákladu nemôžu prevýšiť hodnoty uvedené v odsekoch 2 až 11.
Z danych odsekov jasne vyplyva, ze sirka je max. 2,55 m, vyska 4 m. Dlzka vozidiel kategorie O (teda aj O2) je max. 12 m.

Dalej je odsek 10, v ktorom sa pise:
Do celkovej dĺžky návesovej jazdnej súpravy sa nezapočítava dĺžka prečnievajúceho nedeliteľného nákladu, ak nepresahuje náves o viac ako 1,40 m, pričom požiadavky na najväčšie vybočenie zadnej časti vozidla podľa osobitného predpisu3) a požiadavky na označenie prečnievajúceho nákladu podľa osobitného predpisu4) musia zostať zachované.
Takze ako to je? Naklad moze pretrcat teoreticky kolko chce, pokial sa neprekroci celkova dlzka privesu 12 m? Alebo to moze pretrcat len o najviac 1,4 m? Alebo tych 1,4 m je pre pripad, kedy by bol 12 m naves kratky a trebalo by na neho nalozit napriklad 13 metrovy nedelitelny naklad? Cize to moze byt 12 + 1,4 AK je to nedelitelny naklad?

Jedna sa mi o to, ci mozem na naves kategorie O2, ktoreho dlzka (loznej plochy) je cca 6,6 metra umiestnit nedelitelny naklad dlzky cca 8 m. Samozrejme, vyska a sirka bude dodrzana. Jedna sa mi o to, kolko (a ci vobec) moze naklad precnievat smerom dozadu. Dufam, ze tu bude niekto, kto bude vediet, resp. je v tejto sfere zbehly. Diky!
Napísať odpoveď