Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Vzhľadom na spôsob fungovania detskej imunity, konkrétne tymusu, je to skôr vylúčené
Zabudol si na 90 % ľudí, ktorým nič nie je
Očakávať od rovnakých opatrení, ktoré dostali Slovensko do top5 umrti v Európe niečo iné ako tisíce ďalších úmrtí, je... naivne
Zabudol si na 90 % ľudí, ktorým nič nie je
Očakávať od rovnakých opatrení, ktoré dostali Slovensko do top5 umrti v Európe niečo iné ako tisíce ďalších úmrtí, je... naivne
A detská imunita je akože silnejšia od imunity takeho dospeleho človeka v produktivnom veku B Valabika ktorý je športovec,policajt zaroven? A ked on povie ze mal tažší priebeh a ledva vyšiel po schodoch do bytu tak preto sa pytam že ako je toto možné že deti by mali mať lepšiu imunitu.
1. Googlenie: detská imunita, tymus
2. Googlenie: imunita vrcholových športovcov
Bude to možno prekvapivé, v oboch oblastiach
2. Googlenie: imunita vrcholových športovcov
Bude to možno prekvapivé, v oboch oblastiach
Sak kiežby si mal pravdu, uvidíme časom a nielen do 31.3.2022, tam to zdaleka neskončí. Len sa v SR ukazalo ze spoločnosť co bola predtým rozhádaná bude rozhádaná aj v case covidu on to celé podčiarkol a podtrhol. Dobré časy vo svete skončili lebo aj určitý biznis v tom hrá svoju rolu a kým prašule pritekaju vdaka covidu tak to bude výhodné.
Až 91 % hospitalizovaných pre covid je nezaočkovaných alebo zaočkovaných len prvou dávkou – Správy RTVS
Takze 9%, takmer kazdy desiaty hospitalizovany je zaockovany! Tiez netreba zabudat na ludi, ktori sa nemozu ockovat zo zdravotnych dovodov.
Rusit akekolvek opatrenia teraz je nezmysel, doteraz bol pocet novych pripadov do 100, posledne dni sa to blizi k 500 denne (ak pripocitame antigeny), buduci tyzden to moze prekrocit 1000 pripadov a este pride papez, tak to bude este viac, ludia sa nenakazia len na mieste, ale aj na staniciach, v MHD, vlakoch a pod.
Mali byt prisnejsie opatrenia pri navrate zo zahranicia, testovat sa nemuseli ockovani vobec a ich neockovane deti tiez, 1 test by nikoho nezabil a mali by sme teraz ovela menej pripadov a mohli by sa opatrenia uvolnovat a nie sprisnovat.
Takze 9%, takmer kazdy desiaty hospitalizovany je zaockovany! Tiez netreba zabudat na ludi, ktori sa nemozu ockovat zo zdravotnych dovodov.
Rusit akekolvek opatrenia teraz je nezmysel, doteraz bol pocet novych pripadov do 100, posledne dni sa to blizi k 500 denne (ak pripocitame antigeny), buduci tyzden to moze prekrocit 1000 pripadov a este pride papez, tak to bude este viac, ludia sa nenakazia len na mieste, ale aj na staniciach, v MHD, vlakoch a pod.
Mali byt prisnejsie opatrenia pri navrate zo zahranicia, testovat sa nemuseli ockovani vobec a ich neockovane deti tiez, 1 test by nikoho nezabil a mali by sme teraz ovela menej pripadov a mohli by sa opatrenia uvolnovat a nie sprisnovat.
Mna by zaujimalo preco vedecka obec nie je jednotna v nazore, ze je dobre ockovat aj deti od 5 rokov vyssie, ak je im odporucane toto:
http://www.ockovanieinfo.sk/sekcia-sk-2-Okovac-kalendr
Pfizer uz poziadal o schvalenie vakciny, alebo ju uz ma v US schvalenu a teda nie je pokusna ani nic podobne, preco potom napr. v UK vahaju pri jej pouziti? Je ta mrn vakcina v niecom ina, okrem toho, ze je nova? Nechapem to celkom, v com je ine ockovanie tych deti co maju od par mesiacov a viac od tejto vakciny? Ked sa najdu vojensky generali ako primula v cesku, ktory tvrdi, ze je to experimentovanie na detoch, nie je potom experimentovanie aj vsetky tie vakciny co im pichaju ak su este mensie? Hlava mi to nebere. Tak bud jedno alebo druhe. Samozrejme, o ockovani 5 a viac rocnych by tu nemala byt debata, je potrebne zaockovat hlavne tych co su dospeli a stale nie su zaockovani, ale z principu by tam nemal byt problem, ci?
@dreamer
@beardie
Pfizer uz poziadal o schvalenie vakciny, alebo ju uz ma v US schvalenu a teda nie je pokusna ani nic podobne, preco potom napr. v UK vahaju pri jej pouziti? Je ta mrn vakcina v niecom ina, okrem toho, ze je nova? Nechapem to celkom, v com je ine ockovanie tych deti co maju od par mesiacov a viac od tejto vakciny? Ked sa najdu vojensky generali ako primula v cesku, ktory tvrdi, ze je to experimentovanie na detoch, nie je potom experimentovanie aj vsetky tie vakciny co im pichaju ak su este mensie? Hlava mi to nebere. Tak bud jedno alebo druhe. Samozrejme, o ockovani 5 a viac rocnych by tu nemala byt debata, je potrebne zaockovat hlavne tych co su dospeli a stale nie su zaockovani, ale z principu by tam nemal byt problem, ci?
@dreamer
pokym nemame zaockovanych 95% z rizikobvych skupin, ale len 50+ percent, tak ti nepomoze ziadne testovanie. Prisnejsie opatrenia by v tomto pripade nestacili(to si iba u nas nieco nahovarame), iba tie co maju v cine a to nie su prisnejsie opatrenia, ale hermeticke uzavretie hranic a testovanie vsetkych a pcr testami, a 2 tyzdnova karantena na ucet karantenovaneho, nic ine, to by ale nikto nechcel, ze?Mali byt prisnejsie opatrenia pri navrate zo zahranicia, testovat sa nemuseli ockovani vobec a ich neockovane deti tiez, 1 test by nikoho nezabil a mali by sme teraz ovela menej pripadov a mohli by sa opatrenia uvolnovat a nie sprisnovat.
@beardie
nemam taky pocit, ze by sa niekto v mojom okoli alebo celkovo nezaockovanym vyhrazal, alebo sa im vysmieval, to o pozitivnej motivacii budis, tam sme sa zatial nedopracovali, neviem na co sa caka.Ale zo sociologickeho hľadiska je lepšie, keď sa nezaockovanym zaockovani:
- nevysmievaju
- nevyhrazaju
- pozitívne motivujú
Na Slovensku sa deje presny opak
Famine napísal: 10 sep 2021, 22:12Dneska Dansko ruší všetky opatrenia, ruškiadu i covidpassy .... halooooooo budíček dokedy mame čakať ???
Koronavírus: Dánsko ruší všetky protiepidemické opatrenia, krajina dosiahla vysokú zaočkovanosť | Aktuality.skretkvic napísal: 11 sep 2021, 0:49@dreamer
pokym nemame zaockovanych 95% z rizikobvych skupin, ale len 50+ percent, tak ti nepomoze ziadne testovanie. Prisnejsie opatrenia by v tomto pripade nestacili(to si iba u nas nieco nahovarame), iba tie co maju v cine a to nie su prisnejsie opatrenia, ale hermeticke uzavretie hranic a testovanie vsetkych a pcr testami, a 2 tyzdnova karantena na ucet karantenovaneho, nic ine, to by ale nikto nechcel, ze?
Toto je celkom zavadzajuca informacia:
https://www.noviny.sk/koronavirus/63009 ... obyvatelov
"Respirátory ostali povinné na letiskách a úrady odporúčaujú, aby si ich ľudia nasadili, ak idú k lekárovi, do testovacích centier, alebo do nemocnice. Odporúča sa taktiež dodržiavať odstupy."
To je prave o tom co som pisal, ze hranice su dolezite a jediny test aspon po navrate z dovolenky mohol vyrazne zmiernit tretiu vlnu na Slovensku.
Ja zas hovorim, ze tretiu vlnu mohlo alebo stale moze zmiernit jedine ockovanie. Delta sa tu vyskytuje uz nejaky ten mesiac, dovolenkari to mozu iba urychlit.
Otazne je co by robil clovek slovak po navrate domov ak by ten test bol povinny, cakal by v karantennej miestnosti do vysledku testu? Sireniu sa nikdy neda uplne zabranit pokym nie su max opatrenia.
Otazne je co by robil clovek slovak po navrate domov ak by ten test bol povinny, cakal by v karantennej miestnosti do vysledku testu? Sireniu sa nikdy neda uplne zabranit pokym nie su max opatrenia.
som zvedavý aky zostaneš prekvapený, keď zistíš, že medzi neockovanych sa rátajú aj ľudia po prvej dávke
pýtaš sa to naozaj alebo si robíš srandu?retkvic napísal: 11 sep 2021, 0:49 Mna by zaujimalo preco vedecka obec nie je jednotna v nazore, ze je dobre ockovat aj deti od 5 rokov vyssie, ak je im odporucane toto:
Pfizer uz poziadal o schvalenie vakciny, alebo ju uz ma v US schvalenu a teda nie je pokusna ani nic podobne, preco potom napr. v UK vahaju pri jej pouziti? Je ta mrn vakcina v niecom ina, okrem toho, ze je nova? Nechapem to celkom, v com je ine ockovanie tych deti co maju od par mesiacov a viac od tejto vakciny?
Samozrejme, ten rozdiel je dopad choroby
Obyčajná chrípka ma u ľudí pod 20 rokov väčšiu smrtnost ako covid, kde sa to blíži skôr štatistickej chybe, mumps, osypky ci obrna môžu dieťaťu skomplikovať celý život, nie táto chripocka
aha, a všetky tie obmedzenia, vytváranie ľudí druhej kategórie, denne články v správach ako sú neockovani nezodpovedni, to je nič?@beardie
nemam taky pocit, ze by sa niekto v mojom okoli alebo celkovo nezaockovanym vyhrazal, alebo sa im vysmieval, to o pozitivnej motivacii budis, tam sme sa zatial nedopracovali, neviem na co sa caka.
-
starysomar
Hardcore addict
beardie - si zaočkovaný?
Viackrát som to písal, áno, 2x fajzrom, prečo sa pýtaš?
Ale nie kvôli chorobe ako skôr kvôli zjednodušeniu života, čo je síce úbohý argument, áno, ale žiaľ pri mojom cestovaní a aktivitách je to veľká úspora času a zdrojov
Ale nie kvôli chorobe ako skôr kvôli zjednodušeniu života, čo je síce úbohý argument, áno, ale žiaľ pri mojom cestovaní a aktivitách je to veľká úspora času a zdrojov
Náhodou aj šetrenie svojich financii a času sú dobrý argument k tomu prečo sa zaočkovať.
Už bolo v mediach spomínané,ludia si na sociálnych sieťach nadávajú, urážajú kvoli tomu, prečo je/nie je niekto zaočkovaný/nezaočkovaný.
Ale v reálnom živote si to ale nepovedia takýmto vzájomne útočným tonom, prípadne sa vôbec o tom ani nebavia.
Už bolo v mediach spomínané,ludia si na sociálnych sieťach nadávajú, urážajú kvoli tomu, prečo je/nie je niekto zaočkovaný/nezaočkovaný.
Ale v reálnom živote si to ale nepovedia takýmto vzájomne útočným tonom, prípadne sa vôbec o tom ani nebavia.
-
starysomar
Hardcore addict
Keby nebolo očkovanie - rýpali by (sme) navzájom do seba skrz čokoľvek iné. "Na Slovensku je to tak".
Rozumiem tým, ktorí sa očkovania boja, tým, ktorí nesmú - najnovšie kamarát a serie ho to hodne - pracuje v Rakúsku, očkovanie mu lekári zakázali, tak platí za testy...
Nerozumiem tej potrebe spochybňovať druhých za ich postoj a názor.
Rozumiem tým, ktorí sa očkovania boja, tým, ktorí nesmú - najnovšie kamarát a serie ho to hodne - pracuje v Rakúsku, očkovanie mu lekári zakázali, tak platí za testy...
Nerozumiem tej potrebe spochybňovať druhých za ich postoj a názor.
Vo svojom okoli vnimam vyrazne viac hejtu opacne (neockovani na ockovanych)
-
starysomar
Hardcore addict
To som nechcel komentovať, no je to tak. Na zaočkovanosť je potrebná určitá miera rozhľadu. Na hejt stačí vedieť písať. Vedieť myslieť podmienkou nie je...
niekto nieco nepochopil? Nechcel pochopit? Ja som nenarazal na smrtnost chorob, proti ktorym sa ockuje od maleho veku, ale fungovaniu vakcin na imunitny system takychto malych deti, v com je ina tato vackina oproti tym, ktorymi sa ockuju este mensie deti bezne od narodenia az do dospelosti, kde je miera zaockovanosti vyse 95%.beardie napísal: 11 sep 2021, 6:08 pýtaš sa to naozaj alebo si robíš srandu?
Samozrejme, ten rozdiel je dopad choroby
Obyčajná chrípka ma u ľudí pod 20 rokov väčšiu smrtnost ako covid, kde sa to blíži skôr štatistickej chybe, mumps, osypky ci obrna môžu dieťaťu skomplikovať celý život, nie táto chripocka
Autoeditácia príspevku po 1 min 45 sek:
napodobnewladas napísal: 11 sep 2021, 10:08 Vo svojom okoli vnimam vyrazne viac hejtu opacne (neockovani na ockovanych)
ja by som povedal, ze beardie vidi problem v ockovani deti voci SARS2 v jeho adekvatnosti. su statisticke udaje, ktore hovoria, ze deti tvorili v predoslych vlnach statisticky zanedbatelne pocty hospitalizovanych ci mrtvych. kedze podla statistik su deti bezpriznakove, nevidi dovod podavat im vakcinu a bol by radsej, ak by bolo darovana napr. Ukrajine, kde maju malo zaockovanych rizikovych.
Napríklad
Chapem adekvatnost, no nechapem celkom argumentaciu imunitnym systemom proti ockovaniu deti, ked deti pred tym absolvovali cely kolotoc ockovani, sice na choroby s ovela vecsou smrtnostou ako tu bolo spomenute, ale s principu by malo ist len o dalsie ockovanie, nie? To ze v inych krajinach maju nedstatok vakcin pre rizikove populacie by som tu nerad miesal.
Imunitný systém si s tým samozrejme poradí, to bez debaty, ale nie u 100 % deti, resp dospelých, u pár (desiatok) jedincov sa vyskytnú problémy priamo súvisiace s tým očkovaním
No a keď si uvedomíme, čo sa môže stať zdravému nezaockovanemu dieťaťu => nič, tak nevidím dôvod tlačiť ich do očkovania
Iné je to u chorých...
Taktiež ten argument s nedostatočným množstvom dávok v iných krajinách s nezaockovanou rizikovou populáciou je relevantný
No a keď si uvedomíme, čo sa môže stať zdravému nezaockovanemu dieťaťu => nič, tak nevidím dôvod tlačiť ich do očkovania
Iné je to u chorých...
Taktiež ten argument s nedostatočným množstvom dávok v iných krajinách s nezaockovanou rizikovou populáciou je relevantný