Internet pre dva byty vedľa seba

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Chevy
Amateur
Amateur

Internet pre dva byty vedľa seba

Príspevok od používateľa Chevy »

Dobrý den mám dva byty vedľa seba, v jednom mám internet od O2 a router ZTE-4F7185. Chcel by som pokrytie rozšíriť aj do bytu č.2. Prosím vás aké sú možnosti a čo potrebujem aby som pokryl sieťou WIFI oba byty ? Prikladám odkaz na schému bytov z pohľadu zhora. : https://drive.google.com/file/d/1E1iYKZ ... XFAKg/view Oba majú 96 metrov štvorcových. Ďakujem za vašu pomoc.
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Internet pre dva byty vedľa seba

Príspevok od používateľa wladas »

Do druheho bytu by bolo vhodnejsie natiahnut kabel a az v nom podla potreby dat wifi vysielac. Takto to budes mat jednak pokus omyl pri kupe routra/AP a stabilita nic moc.
Chevy
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Chevy »

Tiež som nad tým roymýšľal ale aby som nemusel vrtať steny tak rozmyšlam že by som kábel potiahol vonkajškom, poprípade hneď od príjmaču druhý kábel do routra náhradného ktorý mám. Je tam na príjmači jedna dierka so záslepkou a vypadá to tak že by sa dal pripojiť ešte jeden kábel hneď na streche do toho bytu druhého. Otázkou je aký kábel by som mal kúpiť aby odolaval vonkajším vplyvom.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Tahat kable vonkajsom je jedna z najvacsich sedlacin. Ja ked toto vidim, tak sa mi nozik vo vrecku otvara.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Dátam je to sedem.
Dcére o poschodie vyššie a o jeden zvislý rad bytov nabok som internet "natiahol" extenderom TP-Link RE200. Železobetónové podlahy-stropy. Extender má v "najbližšej" zásuvke vzhľadom k našmu routru.
Pravda - kvalitné 5G od toho moc očakávať nemožno. No 2.4 jej ide celým bytom výborne.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Ak by trebalo, predávam RE200ku 😀
Napísať odpoveď