pisal som prispevok do jednej ceskej lokalnej skupiny kde som zatial nedostal relevantnu odpoved tak skusim tuto... snad vam nebude vadit ze je to v cestine ( ja som slovak aj auto je SR )
- zaujima ma hlavne moznost vymahania - co ak nezaplatim tym spekulantom tych 80e - budu ma nahanat na SR exekutori so sumou 500 o rok ?
dakujem pekne za relevantne rady
[POKUTA - CHORVATSKÝ MEŠTÁCI]
Ahoj, chtel bych se zeptat ohledne pokut za parkovani od meštáku v chorvatsku: (prikladám foto)
zaparkoval jsem u jedny silnice (tak abych nikomu nevadil, na kamenech, nikomu nebranil ve vyhlede ani projezdu, nestál na žádny čáre., žádny zákaz zastavení... stali tam i jiny domaci chorvati a pod.., jeste mi jeden chorvat rikal ze takhle je to OK... )
- za asi 2 hodiny sem si našel i dalším rumunem
MOJE OTAZKA ZNI:
- co s tim ? pokuta je za 600kun = pres 2000 KČ/ 80E
a to mi teda fakt neprijde ferovy... prijde mi to jako ze my Češi/ slovaci sme pro jejich vesnice oslík otřes se a toto výpalne fakt nemám chuť platiť.. kdybych to byla relevatní pokuta za rychlost nebo kdybych nekoho blokoval tak OK to je jiné ale toto výpalné ja odmítám platit a nejradši bych hodil ten papír do koše ( podotýkam v chorvatštine, který se jim nechce ani jen preložit napr. do EN... )... a co kdyby ho odfoukl nejaký vítr a nenašel sem to tam?
- JE NEJAKÁ možnost, že mi prijde za 2 nebo 5 let nejaká EXEKUCE a budou to resit pres nejaky mezinarodni pravniky ?
SPZ mají , možná si to i nafotili... je možný, že majú prístup aj k dalším osobním údajům, jako je adresa, majitel a budou to rešit pres exekutora... ? MAJÍ na to PRAVOMOCE v cizí zemi (napr. SR )? (vozidlo má Slovenské SPZ)- Nekdo zkušenost ?