Výpadok elektriny - nezapne počítač
Výpadok elektriny - nezapne počítač
Ahojte, mám cca pol roka poskladaný pc so zdrojom Corsair RM650 a ak odpojím PC zo siete po opätovnom zapojení sa nezapne. Vtip je však v tom, že ak odpojím a znovu zapojím káble na zdroji, tak sa PC bez problémov zapne. Stretli ste sa s niečím takým ? Mám niečo blbo zapojené ja alebo je to chyba zdroja na reklamáciu?
Re: Výpadok elektriny - nezapne počítač
Skús vymeniť zdroj a zistíš to.
Skúšal som, avšak druhý zdroj mám len "klasický" bez odpájacích káblov, to beží bez komplikácií.
Je jedno, či sa káble odpájajú.Ak robí problém iba Corsair,tak ho reklamuj.Ak ho neodpojíš od siete iba vyneš a zapneš PC,funguje bez problémov?Ak iba vypneš vypínač na zdroji bez odpojenia káblov?Prečo ho vypínaš od siete?
Vypnem a zapnem PC bez problémov, vypínanie / zapínanie vypínačom na zdroji nič nerieši.
Bežne ho zo siete neodpájam, ale som v oblasti kde hlavne v lete pri búrke dosť často dochádza k výpadkom napájania. PC nám napájané cez záložný zdroj, čiže nedochádza tvrdému vypnutiu, ale ak vypadne prúd, pc vypnem, vypnem záložný zdroj a nastáva problém.
Záložný zdroj na to nemá vplyv, problém pretrváva aj keď pc napojím priamo na zásuvku v stene.
Bežne ho zo siete neodpájam, ale som v oblasti kde hlavne v lete pri búrke dosť často dochádza k výpadkom napájania. PC nám napájané cez záložný zdroj, čiže nedochádza tvrdému vypnutiu, ale ak vypadne prúd, pc vypnem, vypnem záložný zdroj a nastáva problém.
Záložný zdroj na to nemá vplyv, problém pretrváva aj keď pc napojím priamo na zásuvku v stene.