Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Tak pozri KZ E10.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Čaute, mám airpods Pro a mal som možnosť si vypočuť Nothing Ear 1. Na prvé počutie mi príde že ten nothing hra lepšie. Je to reálne aj tak?

Neviem prečo ale chcem zmeniť tie Pro aj keď mi na nich nič nechýba.

ANC na Pro je taktiež skvelý čo si nie som istý či Nothing vie tiež doručiť. Minimálne pri tom teste čo som skúšal keď som mal zapnutý ANC alebo Transparency tak som vlastne nepočul žiadny rozdiel. Pri AirPods Pro sú obe funkcie fantastické (i keď ANC by mohlo byť trochu silnejšie na Pro). Tak pri teste čo som skúšal tak ako keby sa mi dostával zvuk okolitý do ucha, ako keby dobre netesnili. Tak mi to príde trochu mínus. Ale možno iné stupliky a bolo by super. Každopádne ma zaujima hlavne ten zvuk.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nothing Ear som nepocul, ale preco by to nemohlo byt realne? Airpody su zvukovo priemerne az podpriemerne sluchadla. Cinania za 30-40€ ich prehraju uplne bez problemov aspon o triedu. A nie, to nie je nadsazka ci dehonestacia Airpodov, ale naozaj to tak je. Airpody nie su o zvuku.
A co sa tyka izolacie, tak kvoli tvaru netesnia idealne, ale omnoho viac zalezi aj na pouzitom nastavci. Nejaky penovy, ci dvojzavojovy izoluje lepsie.
Anc je u stuplov nezmysel.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

dasti555 počúvaš hudbu cez apple music alebo spotify?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

otazka este ci mas sluchadla pripojene len na jednom zariadeni alebo prepinas. lebo za jednu z najvacsich vyhod airpodov povazujem prave to ze staci prilozit sluchadla k iphonu/ipadu/macu a su sparovane, ziadne preklikavanie sa v nastaveniach.
ale samozrejme ak ich mas 90% casu na jednom zariadeni tak je to asi jedno.
dasti555
Professional
Professional

No Pro hrajú oproti klasickým AirPods ďaleko lepšie. To že čínania spravia za pár euro ďaleko lepší zvuk je zas druhá vec. Otázne je, či to reálne tak aj je v prípade toho Nothing Ear (1).

Väčšina recenzií skôr preferuje práve AirPody a že zvukovo sú tie Nothing taký priemer s V odozvou.
Podľa krivky mi ale prídu Pro celkom vyrovnané, taktiež super je aj funkcia keď použijem napríklad Mimi hearing test, že vlastne si viem pomocou tých Pro "odmerať sluch" a následne na základe toho grafu ako som počul si viem nastaviť EQ na všetky média čo iPhone prehráva (toto mi inak trochu vadí, že ak ich mám prepnuté na Macbook tak je to práve bez toho nakoľko macbook nemá zdravie aplikáciu ... ale to je iná téma).

aacid, no 99% času sú spojené len s iPhonom, často využívam Siri (hlavne teda na to, že dám si ich do ucha, Hey Siri play music on spotify (fildinko tu je odpoveď pre teba). A neriešim. Zas spraviť tých pár klikov v mobile / hodinkách nie je problém ale je to taký pekný benefit.

Čo sa týka párovania s iným Apple zariadením tak občas cez víkend používam len mac+airpods a popravde tá funkcia, že zrazu prepne zvuk na iPhone mi nepríde úplne spoľahlivá. Čo sa mi ale páči, je priestorový zvuk napríklad na netflixe ale to je zas minimum času toho čo pozerám netflix väčšinou to je čisto na reproduktoroch len.

Mne len vyhovuje ANC na Pro a aj keď Ryan vravíš, že nestoja za nič tak na to aké sú to sluchátka malé tak aj transparency aj potlačenie hluku je na nich brutálne a práve na tých Nothing mi toto chýbalo respektíve to nefungovalo tak dobre. Keď používam tie Pro a mám transparency tak vlastne ani neviem, že mám sluchátka. Nie je tam žiadne skreslenie, latencia nič ako keby hovorili na mňa bez sluchátok dokonca by som tvrdil, že počujem aj trošku lepšie toho človeka.

A fildinko no hej Spotify má dokonca oproti AM horšiu kvalitu (asi jemne ale má) no napriek tomu.. možno jednoduché EQ by to úplne vyriešilo. Neviem či chcem dať 100€ za sluchátka ktoré vlastne budem mocť akurát tak posunúť za 70€ pri najlepšom ďalej ak vôbec ich niekto bude chcieť.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Ja by som si nechal Pro. Ale vyskúšal by som Apple Music kvalitu vs Spotify.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Ja som porovnával Deezer vs. AM vs. Spotify vs. YouTube Music
Používateľsky mi najviac vyhovuje Spotify, no zvuk má podľa môjho názoru najlepší Deezer.
dasti555
Professional
Professional

Asi zostanem pri Pro.
Apple Music mi zvukovo viac vyhovuje a lepšie zapadá do môjho ekosystému ale nemám rád to, že tomu chýba "Spotify Connect" pritom celý Apple je o tom ako vieš používať kontinuitu a handoff a neviem čo ale v Hudbe to magicky nefunguje ...

A algoritmus spotify ma už pozná dosť dobre, takéto mi veru nenavrhuje Apple Music. Škoda.
dasti555
Professional
Professional

čo toto? WF-1000XM4 vs airpods pro hlavne zvukovo ideálne k "monitorom" i keď nie som si istý či monitorové sluchátka sú dobré na bežný posluch hudby

na hlavu mam m50x

ale asi počkám na pondelok či náhodou apple nepredstaví pro 2ky
Ryan Giggs
VIP
VIP

"Monitorove" sluchadla su na posluch hudby rovnako vhodne ako ktorekolvek ine. Castokrat vhodnejsie.
Sony su na tom zvukom lepsie, ale tiez to nie je spickovy zvuk. Ak to teda nema byt nieco z Ciny, pozri Grado GT220.
dasti555
Professional
Professional

Uvažujem, že či ten ANC nemá zmysel

Sennheiser Momentum True Wireless 2 čo tieto? Počas čítania o Grado na mňa vybehlo
Prípadne Panasonic RZ-S500W?
Ryan Giggs
VIP
VIP

ANC zmysel nema. Momentum ani Panak nic moc.
dasti555
Professional
Professional

Tak čítal som trochu viac a som naspäť k tomu že či tie Grado alebo Sony ... Grado sú že zvukovo lepšie (porovnanie s XM3 a teda XM4 by mali hrať lepšie ako XM3) ale mňa trochu zaujali aj keď možno gimmick vlastnosti Sony a aj dizajnom sa mi asi páčia trochu viac.

Bol by to až taký rozdiel?

Každopádne asi počkám do pondelka či ma Apple nepresvedčí na ich fancy videjká :D

Edit: kks mám pocit, že som presne toto isté už riešil raz :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je to rozdiel celkom počuteľny. Každopadne Sony ma viac serepetičiek čo môže zavažiť.
dasti555
Professional
Professional

Pokiaľ mi prídu že M50x majú príliš veľa výšok a trošku slabšie basy tak mám upraviť EQ na tých XM4 aby hrali viac ako M50x alebo M50x majú tiež svoje muchy - napríklad tie výšky?
Viem že porovnávam dva typy sluchátok ale aj tak
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nastav to tak ako to vyhovuje tebe.
Kazdopadne M50X maju samozrejme k realnemu zvuk omnoho blizsie.
dasti555
Professional
Professional

čiže som len ohučaný z nesprávnych sluchátok a teda by som to mal viac prispôsobiť zvuku m50x aj keď je pravda že trochu viac basov než to čo má m50x by som ocenil :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

Cim ich krmis? To moze byt aj zdrojom.
dasti555
Professional
Professional

No sú priamo pripojené do predného panelu skrine (H510) a doska je AORUS ELITE AX V2. Ale raz si mi tu radil nejakú čínsku zvukovku tak keď tak skúsim napojiť cez to ... len sa mi zdá, že tam mi dobre nefunguje ten jack ... dobre nespájkovali asi :D

Ešte sa mi ale zdá že pred Windows 11 to nemalo také veľké výšky ale nech som skúsil akýkoľvek driver tak stále rovnaký výsledok. Ale skúsim to s tou breeze libra se1
Napísať odpoveď