externý disk WD nezobrazí v Tento počítač

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
jackoff8
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

externý disk WD nezobrazí v Tento počítač

Príspevok od používateľa jackoff8 »

Zdravím, známa mi dala externý disk WD s tým, že jej prestal fungovať, po pripojení k akémukoľvek PC zazneje vo windows znelka, že sa pripojilo zariadenie, dole vpravo na paneli aj zobrazí, že je zariadenie pripojené, ide aj bezpečne odstrániť, ukazuje ho tam ako "Elements2621", ledka na disku svieti, aj je počuť, že točí - funguje.
V správcovi zariadení disk zobrazuje, v jeho vlastnostiach je ukázané, že disk pracuje správne, keď dám udalosti, tak je tam však napísané, že zariadenie sa nemigrovali (pozri obrázok).
V príkazovom riadku v diskparte mi tento disk nenašlo (pozri obrázok). V správe diskov mi disk takisto zobrazuje, avšak nejde s ním vykonať žiadnu akciu (pozri obrázok).
Vopred ďakujem za rady, nejde o dáta, ide len o to, či sa mi podarí disk rozbehať alebo nie.
Prílohy
disk1.PNG
disk2.PNG
disk3.PNG
disk4.PNG
disk5.PNG
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: externý disk WD nezobrazí v Tento počítač

Príspevok od používateľa hojko »

Predpokladam, ze tam odisiel filesystem ci tabulka. Treba skusit EaseUS Partiotion Master alebo EaseUS Data Recovery Wizard, ze ci to nieco ukaze. Ak nie, tak dake live cd linuxu a tam odstranit particiu. Potom spravit novu (hoci aj vo Windowse).
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

To "Ochranna oblast GPT" urcite nie je spravne. Mozno by stacilo prepisat typ filesystemu danej particie na NTFS (ak vies, ze predtym tam bolo NTFS). Myslim, ze to vie aj samotny diskpart co je nastroj vo windowse, ale z hlavy ti uz nepoviem, ako sa to robilo (google napovie).
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Skús , ako ho zobrazí Partition Assistant Standard Edition https://www.aomeitech.com/aomei-partiti ... stant.html
Správa diskov ho zobrazuje ,ako prázdny disk.Možno program od WD ho zašifroval.Čo je to za neznáme zariadenie v Správcovi zariadení ?Zmizne , ak odpojíš disk?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Niečo podobné sa mi stalo, keď som externý WD disk pripojil k televízoru. Riešením bolo v Live Linuxe odstrániť a nanovo vytvoriť partíciu. Mne tam našťastie ostala časť "unlocker" nezmenená , 30 MB UDF. Zobrazovala sa zvlášť. Na Tvojich foto ju nevidím. 2TB písalo "neznámy systém súborov", vtedy som ešte mal WinXP.
jackoff8
Light Professional
Light Professional

4040 napísal: 28 sep 2021, 15:51 Skús , ako ho zobrazí Partition Assistant Standard Edition https://www.aomeitech.com/aomei-partiti ... stant.html
Správa diskov ho zobrazuje ,ako prázdny disk.Možno program od WD ho zašifroval.Čo je to za neznáme zariadenie v Správcovi zariadení ?Zmizne , ak odpojíš disk?
To neznáme zariadenie tam mám už dlho, je to nejaký iný nenainštalovaný ovládač, nesúvisí s týmto HDD.

Autoeditácia príspevku po 29 min 59 sek:
Takže použil som Easeus partition master, po zapojení disku mi ho v programe ukázalo ako neformátovaný, tak som ho dal naformátovať cez program na NTFS, operácia prebehla, ale niečo zlyhalo (pozri obrázok). Keď som klikol na možnosť "partition recovery", vypísalo mi "you have no unallocated space to search"(pozri obrázok), potom som mohol len odkliknúť ok. Keďže mi stále v "Tento počítač" disk nezobrazovalo, tak som cez program zmenil označenie disku na "M", disk následne zobrazilo, ale po kliknutí naň mi vyskočila chybová hláška(pozri obrázok). Ostáva mi ešte nejaká možnosť?
Prílohy
disk6.png
disk7.png
disk8.png
disk9.png
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Nepoužívam Easeus.
jackoff8
Light Professional
Light Professional

4040 napísal: 29 sep 2021, 15:22 Nepoužívam Easeus.
A tvojim prispevkom si mi chcel pomoct ako?
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Že mi daj screen z programu , čo som dal odkaz.Napísal som len preto, že si ma hore spomenul.Ale nechaj to tak.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Skús to pozrieť Live Linuxom (Gparted).

Odstrániť partíciu aj oddiel - teda všetko.
A vytvoriť nanovo v Linuxe ako NTFS.
Daj vedieť.

Potom je posledná možnosť LowLevelFormat. (http://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low ... rmat-Tool/)

Alebo niečo podobné, ak je...
jackoff8
Light Professional
Light Professional

4040 napísal: 29 sep 2021, 17:38 Že mi daj screen z programu , čo som dal odkaz.Napísal som len preto, že si ma hore spomenul.Ale nechaj to tak.
Aha, prepac, bolo to tak odtrhnute, ten prispevok, ze som si to nespojil s tym co si pisal predtym.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Ak chceš ,ohľadom toho neznámeho zariadenia si sprav sken cez https://www.drivereasy.com.
Mal by program zobraziť neznáme zariadenie.Ovládač si môžeš stiahnúť zo stránky dosky alebo aj cez ten program.
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Použil som crystal disk info, výsledky môjho ssd a externého disku sú takéto. Dávam to sem, pretože sa chcem spýtať, či sa dá niečo ešte niečo robiť s tým externým diskom, keďže ukazuje tie chybové hodnoty, aj keď stav disku ukazuje dobrý, čo mi nedáva zmysel.
Prílohy
p.JPG
pp.JPG
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Este mozes skusis priamo WD software napr. https://downloads.wdc.com/windlg/WinDlg_v1_37.zip ci ti najde nejake chyby na disku, alebo nie.
Tak ako uz bolo vyssie pisane skusit zmazat a znovu vytvorit jednu ci viacej particii na tomto disku cez Live Linux CD resp. cez nejaky third party software napr. EaseUS Partition Master, AOMEI Partition Assistant Standard a ak by sa to nepodarilo, tak potom este skusit este ten low level format tohto disku.
A v principe ak tento externy WD disk nezacne normalne fungovat po tychto pokusoch, tak je jednoducho vadny na hardwarovej urovni, aj ked ti nejaky software bude pisat, ze stav disku je dobry. Tieto vyssie operacie co mas poskusat musia fungovat na dobrom disku a ten zacne opat fungovat normalne. Na vadnom disku ani tieto operacie nepomozu a na zaklade toho potom vies povedat, ze dany disk je vadny.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Pozri sa ešte cez https://www.hdtune.com/download.html.Sken netreba.Ak chceš daj ten z screen z programu, na ktorý som dal odkaz hore.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

... sa pozri do nastavení "Crystal..." a "Pokročilé nastavenia - hodnoty RAW" si nastav na "10 DEC"...
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Do fotiek pridavam vysledky z HDtune...v easeus partition master som dal odstranit cely zvazok, aj tento ukon mi ukazalo, ze bol dokonceny, ale s chybami, potom vytvorit particiu, takisto ukazalo s chybami. Ked som zmazal opat tem zvazok, skusil som este moznost "set as logical", po restarte pc tento proces prebehol, takisto s chybami...
Prílohy
IMG-af22870e8cc117afbeba33d097e70132-V.jpg
IMG-6edd61480b1b8a6319992a0af92df00d-V.jpg
IMG-53d10d21c51dcc30f60c5a5fba94bcfe-V.jpg
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Mas tam quick scan v poslednom obrazku. To treba vypnut a spravit tam cely scan disku, ktory moze bezat 2 az 3 hodiny kludne.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

CrystalDiskInfo (portable) by Ti mal ukázať aj HEALTH, čo Ti HDTUNE nezobrazí.

Príklad môjho externého WD:

https://postimg.cc/PLMPZ2p8
jackoff8
Light Professional
Light Professional

heker napísal: 08 okt 2021, 14:46 Mas tam quick scan v poslednom obrazku. To treba vypnut a spravit tam cely scan disku, ktory moze bezat 2 az 3 hodiny kludne.
Viem, nechal som to na quick scan, chcel som vidieť, ci to nieco detekuje.
Do obrazku este pripajam aj vysledky z crystal disk info.
Prílohy
IMG-66b7d50937ce3bb4050e9e55143eb579-V.jpg
Napísať odpoveď