multimediálny box

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: multimediálny box

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Kazda android krabicka ma cast. Funguje tak isto.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Ide o to ci vyuziju aj nieco ine okrem castu? Ja mam len chromecast a uplne mi to staci.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

2 tyzdne dozadu kamaratka chcela nieco doporucit. povedal som jej ze bud chromecast alebo xiaomi mi box. napriek tomu myslim ze by jej stacil ten chromecast, zobrala mi box. je to o tom pohodli, chytis ovladac do ruky a zmacknes tlacidlo. pri chromecaste musis hladat telefon, zapnut aplikaciu, dat castovat. potom potrebujes zapauzovat, tak zase hladat telefon, zapinat a pauzovat.
mozno pre niekoho kto telefon nepusti z ruky to neni problem, ale pre mna je to velka otrava.
Smoukey
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Smoukey »

Ja som dva týždne dozadu kúpil Xiaomi mi box S k mojej 2017 Samsung TV, nakoľko doma používam google assistenta (Google Home mini) a hlavne som chcel Kodi k môjmu Synology. SW je to úplne bez problémov na najnovšej aktualizácií 4K60FPS beží plynulo. Môžeš tam nainštalovať v podstate všetko, YoutTube, HBO GO, Netflix, Kodi, Skylink Live TV... Cenový rozdiel je podla mňa oproti chromecastu zanedbateľný vzhľadom to, akú pridanú hodnotu Mi Box S ponúka. Za mňa teda určite Mi Box S.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

aacid napísal:2 tyzdne dozadu kamaratka chcela nieco doporucit. povedal som jej ze bud chromecast alebo xiaomi mi box. napriek tomu myslim ze by jej stacil ten chromecast, zobrala mi box. je to o tom pohodli, chytis ovladac do ruky a zmacknes tlacidlo. pri chromecaste musis hladat telefon, zapnut aplikaciu, dat castovat. potom potrebujes zapauzovat, tak zase hladat telefon, zapinat a pauzovat.
mozno pre niekoho kto telefon nepusti z ruky to neni problem, ale pre mna je to velka otrava.
Pre mna je zas pohodlnejsi chromecast, mam uz 3 ovladace - na telku, na set top box a na svetlo. Radsej by som vsetko ovladal cez mobil ako cez dalsie ovladace.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja som zrusil set top box, zaplatil som sledovanie.tv, telka sa zapne vypne cez hdmi cec (a to ma 10 rokov uz cca), takze mam iba jeden jediny ovladac a to prave od android tv.
velmi vynimocne musim vytiahnut ovladac od tv ked chcem prehodit vstup, ale aj to by som vedel naprogramovat do ovladaca len sa mi nechce.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Presne tak. Android ovladac k boxu a cez CEC ide vsetko (zapnutie TV + receivra, hlasitost). Ale ak by som chcel kukat TV stanica tak uz by som sa prehadzovaniu ovladacov asi nevyhol.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ako som pisal, dnes je set top box od operatora uplna zbytocnost. skoro kazdy uz dnes ponuka online tv, skylink, upc, orange a potom je hromada mensich poskytovatelov. ja som skoncil prave so sledovanietv.sk, maju apku priamo na android tv, hromadu kanalov, pre mna dostatocnu kvalitu, archiv (a vsetkych stanic, nie iba slovenskych ako mal orange) a moznost nahravania. k tomu je uzivatelske rozhranie na 100x vyssej urovni ako orange set top box, ci uz v rychlosti a odozve alebo v tom ze ti ukazuje ake filmy idu vecer na roznych staniciach aj s obrazkami a popismi.
proste odkedy som presiel na online tv uz by som ziadny set top box nechcel, aj zena si to pochvaluje.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

po rokoch zacal multimedialny box, ktory pouzivaju rodicia spomalovat, tak som im kupil teslu 400x s android tv. bol som velmi neprijemne prekvapeny, ze to neobsahuje prehliadac. chyba je samozrejme na mojej strane, mal som si to zistit, ale naozaj som absenciu niecoho takeho esencialneho necakal. problem je, ze u otca tvori vacsinu pouzivania toho centra prave prehliadanie internetu. nemate nekto typ na novsie centrum bez android tv, ktore tuto "vymozenost" ponuka?
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Predpokladám že viem odpoveď ale, to vážne sa nedá ani cez Google play stiahnuť Chrome?
wladas
Redeemer
Redeemer

Neda. Celkom ma to prekvapilo po 2r odkedy pouzivam Android TV.
Pointa je v tom ze nemaju optimalizovanu verziu a preto nie je v Google play.
To ale neznamena ze sa neda nainstalovat z 3.stran.
https://www.makeuseof.com/tag/install-c ... ndroid-tv/
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

zo storu vies stiahnut nejaky prehliadac, pinguin ci puffin ci tak nejak. pouzil som ho asi 3x, bolo to celkom pouzitelne.
asi chapem preco to google neriesi, asi to nema moc velke vyuzitie. asi sa im to neoplati podporovat ked ma skoro kazdy tablet ci pc a urcite kazdy telefon. plus cez chromecast (co ma kazdy android tv v sebe) vies na telku posielat aj stranky z chromu.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

fildinko napísal: 01 okt 2021, 9:21 Predpokladám že viem odpoveď ale, to vážne sa nedá ani cez Google play stiahnuť Chrome?
da sa. ale je to cisty odpad, oproti prehliadacom zo smart televizii alebo starsich boxov je to neoptimalizovane, nefunguju tam veci ako plne ovladanie gyroskopickym ovladacom a celkovo su velmi tazkopadne na ovladanie. jediny prehliadac, ktory je ako tak vhodny je aacidom spominay puffin, na ktory by sa dalo ako tak zvyknut, ale po otvoreni urciteho mnozstva stranok sa tam zacne objavovat obrovska reklama cez celu obrazovku so ziadostou o predplatenie ich planu. za aplikaciu by som bol este ochotny jednorazovo zaplatit, ale davat 20$ rocne na predplatne pre browser mi pride mimo.

wladas: na toto sa idem pozriet, ked bude cas, ale ako pises, je to neotimalizovane, tak to bude asi rovnako tazkopadne ako prehliadace na store.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Zdravím páni. Zmeilo sa niečo na poli android krabciek? Bracho by chcel nieco pod stromček, má vytipovaný tento xiaomi https://www.alza.sk/xiaomi-tv-stick-4k-d7087608.htm?o=2 je to fajn, alebo sa da za +- podobne peniaze nájsť niečo lepšie? Použitie klasika, netflix, hbo, disnej, youtube...

Ďakujem
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

nejde alza otvorit aktualne ale chromecast with google tv bude stat podobne alebo mozno o nieco viac.
nemam skusenost s tymto tv stick 4k ale mal som ten starsi tv stick, predtym este xiaomi mibox a nebolo to zle az kym som nepresiel na nvidiu shield tv a potom som zistil ze vlastne tie xiaomi boli dost bieda.
radsej by som kupil nieco original od googlu s google systemom ako xiaomi krabicku s google systemom.
wladas
Redeemer
Redeemer

V com je shield lepsi okrem gamingu? Sice ho mam ale nemal som nic ine tak neviem porovnat.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

urcite stabilita, ta xiaomi krabicka mi predtym obcasne zamrzla, niekedy sa zasekol obraz alebo sa sam budil, respektive nechcel sa uspat.
a samozrejme rychlost, co som kupoval tu xiaomi stick tak to bolo smutne pomale, priblizne tak pomale ako nejaky random os v priemernej telke.
na gaming to nepouzivam vobec, ani som nekupoval tu verziu s ovladacom (raz som tam skusal pripojit xboxovy ovladac a hrat na tom nieco, ale na to mam pc proste). teraz uz maju aj lacnejsiu verziu, ktora je stale ale 2x drahsia nez ten chromecast.
keby som sa mal znova rozhodovat (alebo sa mi pokazi shield) tak urcite pojdem do toho chromecastu. ono to uz vlastne ani neni chromecast, lebo povodne chromecast bola len krabicka na streamovanie z inych zariadeni, tento novy chromecast with google tv je plnohodnotna multimedialna krabicka s android tv a ovladacom.

v zasade ani shield tv ani chromecast ti neponuknu viac nez xiaomi, ide len o tu spolahlivost. s chromecastom osobne skusenosti nemam ale uz som ho odporucil minimalne dvom ludom a su spokojni. hlavne pokial je to cenovo porovnatelne s xiaomi krabickou tak by som urcite isiel do toho.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »