Ahojte.
Mame zalusk na nove auto. Teraz mame teraz Volkswagen Polo 1.0, trojvalec, benzin, 5 stupnovy manual. Auto slape ako hodinky, nebolo v oprave nikdy (bolo len obhliadnute mechanikom pred emisnou a stk), mame ho 16 rokov. Jazdime kratke trasy a dost malo. (Len po meste) Mechanik vsak povedal, ze uz pravdepodobne dalsou technickou kontrolou neprejde a ze sa mame poobzerat po niecom novom.
Mame na vyber Toyotu Yaris 1.0, trojvalec, 5st. manual, prípadne 1.5 trojvalec, 6st. manual. Alebo sme este pozerali Kia Rio- 1.2, stvorvalec, hladky benzin. V toyote sme sedeli, boli sme sa na neho pozriet v automobilke a mne sa dost zapacila. Co sa tyka jazdenia, tak sme len dvaja, pripadne, ak by sme zobrali do auta babku, tak traja. Co mamka spominala chlapcom v praci, tak povedali, ze co maju znamych a maju toyotu, tak si pochvaluju. Problem je ale v tom, ze zaruka na toyotu je len 3 roky a co som pozeral v kii, tak tam maju 7 rokov na vozidlo, 3 roky na lak a 12 rokov na prehrdzavenie karoserie. Kvoli tej zaruke by som sa trosku viac priklonil ku kii.
Vybava je v toyote lepsia ako v kii, ak by som pozeral, že by som chcel v kii taku istu vybavu ako v toyote, musel by som si v kii priplatit, a to dost.
Ak by ste si mali vybrat a boli na nasom mieste, ktore auto by ste si vybrali? My sme len dvaja (ja + mamka, pripadne traja so starou mamou) A preco? Alebo by ste zvazovali aj ine? DIK
Kia/Toyota- co vybrat?
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Kia/Toyota- co vybrat?
Google - "názov výrobku" - problém.
To zvyknem zadať aj pred kúpou vecí v relatívne hodne malej cene
To zvyknem zadať aj pred kúpou vecí v relatívne hodne malej cene
Toyoty sú najmenej poruchové autá. Kie sú priemer až podpriemer. Sú to hračkárske autá. Keby si mám kúpiť malé auto, tak kúpim novú Fabiu lebo vyzerá dospelejšie (som so Škodou spokojný).
Kia a Skoda su na uplne rovnakej urovni, akurat Kia zacina mat "premiove" maniere a Skoda ich uz davno ma.
Rio bude priestrannejsie ako Yaris, ten by som urcite bral uz s 1.5 atmo - vraj velmi podareny motor. Inak je to asi jedno, dnes uz su auta tak uniformne, ze je to vlastne jedno, jedno je 18 a druhe 20 bez dvoch...
Rio bude priestrannejsie ako Yaris, ten by som urcite bral uz s 1.5 atmo - vraj velmi podareny motor. Inak je to asi jedno, dnes uz su auta tak uniformne, ze je to vlastne jedno, jedno je 18 a druhe 20 bez dvoch...
Toyoty su obecne velmi spolahlive auta a pokial nebudes mat smolu, alebo sa k tomu autu nebudes spravat ako prasa, je tam predpoklad, ze nikdy ziadnu zaruku potrebovat nebudes. Alebo samozrejme tu istotu nemas nikdy.
Inak k Yarisu si vies myslim nejaku zaruku dost lacno priplatit, takze tam az taky rozdiel nebude. Ososbne by som si asi vybral auto s vyssou vybavou. Pokial ide o nejaku kvalitu a zaruku, resp bezproblemovu prevadzku, ani jedno z tych aut podla mna nebude problem.
Inak k Yarisu si vies myslim nejaku zaruku dost lacno priplatit, takze tam az taky rozdiel nebude. Ososbne by som si asi vybral auto s vyssou vybavou. Pokial ide o nejaku kvalitu a zaruku, resp bezproblemovu prevadzku, ani jedno z tych aut podla mna nebude problem.