Bezpecnostne dvere do bytu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
kutya
Medium Star
Medium Star

Bezpecnostne dvere do bytu

Príspevok od používateľa kutya »

Chcel by som vymenit vchodove dvere v byte, nasiel som tu nejake diskusie no dost stare, preto zakladam novu temu. Mame sice ocelove dvere s niekolkymi istiacimi bodmi, aj do podlahy a stropu, no su uz stare, skarede s kozenkou a zle sa zatvaraju.

Presiel som si weby znaciek Sherlock, Adlo, PROFIL (Secdoor), Exkluziv a Hi-Sec. Hned som vylucil Hi-Sec, tie vyzeraju dost lacno a nekvalitne.

Co sa tyka zvysnych, samozrejme najdrahsie je ADLO, to vychadza okolo 1500 EUR. Sherlock okolo 1150 EUR, PROFIL a Exklusiv cca 1000 EUR. Vsetky som pozeral v 3. bezpecnostnej trede, maju cca rovnaku odolnost voci poziaru a tlmenie hluku (hluk tu ale nemam, takze toto nie je pre mna rozhodujuce), no ajtak su tam rozdiely najma v tych istiacich bodoch. Jedine ADLO maju istiaci bod aj do podlahy a PROFIL ma do stropu.

Ostatne dvere maju istiace body len po bokoch, no nie nahor a nadol. Je to dolezite a vyberat podla toho? Alebo podla coho sa rozhodnut?
Vyberal niekto medzi spominanymi? Ktore by ste odporucali?

V byte kde ideme menit dvere uz nechceme dlho byvat, tak velmi by som nechcel to najdrahsie na trhu, no dvere chceme urcite este vymenit, kedze sucasne vyzeraju otrasne a ked niekto pride v buducnosti na obhliadku bytu, tak je to prve co si clovek vsimne.
IMI
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Bezpecnostne dvere do bytu

Príspevok od používateľa IMI »

Jednoznacne ADLO. Priplatis si, ale dvere nevymienas kazdy rok. K tomu poriadnu vlozku a mozes byt spokojny. Suseda menila dvere a dala Hi-Sec. Okrem toho, ze vybrala asi najhnusnejsi odtien tak zbytocne sa unahlila. Za tie peniaze mohla mat ADLO. Klucka vyzera dost lacne a pripomina mi to tie cinske "nepriestrelne" dvere, ktore otvoris kopom z otocky a vypadne ti aj ram.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

kazde dvere maju vlozku ktora sa da odvrtat, takze prekonat sa daju vsetky, otazkou je iba cas, profik to dokaze za par minut aj keby dvere mali istiacich bodov sto. Rovnako policajti vedia vyburat akekolvek dvere.
Odporucam Adlo alebo Sherlock do lacnejsich znaciek by som urcite nesiel.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Ja mam adlo a uplna spokojnost, poznam kopec ludi, co si dali Adlo a nemohli sa vobec stazovat. Potom este sherlock, ale boli drahsi, lebo vsetky take veci co si chcel boli za priplatok..
Nicmenej, ak mozes, chod do predajne a maju tam vystavene dvere. Ak by si tam nasiel take, ktore ti budu rozmerovo pasovat, mozes usetrit polovicu na cene dveri..
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Adlo aj Sherlock by mali byt certifikovane, aby ich uznala aj poistovna. K tomu bezpecnostnu vlozku (zamku) aspon III. bezpecnostnej triedy. A odbernu montaz. Az vtedy sa ti to oplati, aby ti to poistovna uznala.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Mám Sherlock, dával ich sem ešte bývalý majiteľ, 8 rokov dozadu a sú totálne ako nové (aj keď, oni tu bývali dosť sporadicky). Na FA bolo tuším dákych 1200 eur. Sú to tuším 11 bodové dvere, 4 vnútorný bok, 5 vonkajší bok a 2 hore.

Ono je to asi jedno, či 9 bodov, 11, či kotvy aj do hora alebo len do bokov... Hlavne nech to nie je lowcost, a hlavne to zamykaj (zabuchnúť fakt nestačí). ;) Vložka sa odvŕtať dá samozrejme, čiže zlodej sa dostane do akýchkoľvek dverí, ide tam skôr o to, že spraví rámus, vezme mu to nejaký čas.

Bežné dvere, čo sa osádzali v panelákoch vykopne aj 13 ročný chudý chalan na 1-2 krát, čiže samozrejme sú kvalitné bezpečáky 100 a 1, len netreba čakať, že sú neprekonateľné.

Brat mal ADLO v bývalom byte, tiež okolo tisícky, raz sa zabuchol (ale nezamkol), zámočník to otvoril za 10 sekúnd takým plastovým prípravkom, podobným kreditke a potom to ukázal aj na obyčajnej plastovej karte (ako kreditka, ale nejaká klubová stará karta, lebo sa tým zniží). Ak by to bolo zamknuté tak samozrejme nepochodí - čiže, zamykaj. :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

som zazil ze sused stratil kluce, dvere bezp.Adlo mal zamknute na 2x. Dosiel zamocnik a do necelych 10minut ich mal otvorene, potichucky to odvrtal, ziaden hluk, videl som cez kukatko co robi a je to easy ak vies ako na to. Preto ak ma clovek nieco cennejsie, tak to zamykat do trezoru, ciselny zamok sa otvara neporovnatelne tazsie a malokto vie ako na to.
Napísať odpoveď