Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

ropman
Medium Professional
Medium Professional

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa ropman »

Nenosil fico plexisklo este aj minuly rok, ked sa vobec este nedalo ockovat? To by vysvetlovalo ze sa covidu naozaj neboji alebo to prekonal. Na druhej strane neni taky blby aby si neuvedomal riziko covidu pri jeho veku/zdravotnom stave a nedal sa zaockovat cize ja by som si tipol ze to skor prekonal...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

Fico mal urcite srrach na uplnom zaciatku. Ved ako prvy v NR SR nosil respirator a to bol este vladny poslnec. Lenze mal vydychovy ventil a tak ho s tym poslali kade lahsie.
Ked volby nevyhral tak zacal robit vsetko proti vlade a asi mu jeho PR team povedal, ze je fajn ak je jeho tvar vidno...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Famine, vytiahol si silne argumenty. Prvy je Lubos Blaha, druhy Slobodny vysielac. Ak sa ides tymto ohanat, tak sa nedivim, ze tvoje nazory pritiahnute za vlasy, teda doslova prije***.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ak Blaha hodnotí fyzickú zdatnosť Fica podľa jeho výkonu v slovenskej hádzanej, tak áno, potom je Fico vo vrcholovej forme. :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

O napádaní ockujucich zdravotnikov zdravotníkov a policii - https://www.aktuality.sk/clanok/dmj49qh ... i-policie/
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Sám som zaočkovaný, aj som toho názoru, že vakcína má zmysel... Avšak momentálne čo pozerám na počet % z pozitívnych, ktorí sú neočkovaní, začínam mať pocit, že medzi tými dvomi skupinami nie je prakticky rozdiel.

Momentálne to vychádza, že 66% pozitívnych je neočkovaných. Čo od 50% nie je zasa tak veľa. Ak to bude 50%, tak prakticky medzi nimi nebude žiadny rozdiel... Rozdiel je momentálne iba 16%, čo kľudne môže znamenať aj to, že očkovaní sa jednoducho nechodia testovať, pretože nemusia. Veľa z nich je teda aj pozitívnych, ale sa o tom nevie, lebo sa nepôjdu otestovať. Otázka je ako veľmi by sme sa priblížili k tým 50%, keby mali povinnosť aj oni. Alebo sa mýlim ?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

NHISPVM: tam to moze byt skreslene aj inymi vecami (napriklad to ako sa pocitaju ockovani a neockovani). Tu je problem v tom, ze mame niekolkorat infekcnejsi variant ako ten, na ktory bola vyvnuta. Ale stale brani tomu aby nakazeni ludia skoncili v nemocnici, alebo mali tazke nasledky - a to na cislach vidiet vyrazne.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Pokiaľ viem počítajú plne zaočkovaných iba... Chápem, že je iná mutácia... ale aj tak to vyzerá, že vakcína absolútne pred nakazou nebráni, pretože počet nakazených medzi očkovanými a neočkovanými je rovnaký... V nemocnici je každý piaty človek čo je už samozrejme lepšie, otázne je ako dlho, keďže to môže klesať. Otázne je, či by sa potom nemali testovať aj očkovaní rovnako ako neočkovaní, keďže to vyzerá tak, že riziko nakazenia je rovnaké
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ono v tom vidim nejaku baysovsku pravdpodobnost. Takze taketo zavery by som hned nevyvodzoval. Podla toho com cital pred mesiacom, tak ockovani maju 8-krat mensiu sancu sa nakazit a virus siria vyrane menej a kratsie.

Na to aby sa dali vyvodit zaveri potrebujes este pomer zackopvanych v poplacii po rocnikoch a okresoch, pomer nakazenych po rocnikoch a okresoch, pomer/nakazeny/ockovany... taktiez treba do toho zobrat to ako sa tetsuje, lebo uz to nie je ani celoplosne ani nahodne a par dalsich faktorov.

A k tomu, kto sa povazuje za ockovaneho som spominal pre to, lebo v septembri boli ficialne cila v neomcniciach cca 10% ockovanych (2 davky+dva tyzdne), zatial co alternativne platky uvazdali 20% (dve davky) a tie super truper cez 35% zaockovanych s tym, ze vakcina nefunguje (hocikto po prvej davke).

Len hovorim, ze stymi cislami sa da vseliako carovat tak, aby ti vyslo to chces.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Počet očkovaných medzi testovanými veľký význam nedáva... smerodatnejší je počet očkovaných medzi hospitalizovanými... a tam to je aktuálne 80:20 - predpokladám, že drvivá väčšina zaočkovaných sú dôchodcovia, ktorých imunita po očkovaní má byť niekde na úrovni nezaočkovaného 40-50r človeka.

Ešte minulý týždeň z viacerých nemocníc hlásili, že ešte nemali zaočkovaného na pľúcnej ventilácii.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"vakcína absolútne pred nakazou nebráni" - ak by aj, podstatne znižuje vážnosť priebehu, ak to človek schytá. Osobná skúsenosť, mám vyše 30 rokov poškodené pľúca a som 60+
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Všetko to čo ste tu popísali presne popisuje aj prof. Omar Šerý na svojom Twittri:
https://twitter.com/omarsery1
Odporúčam si prečítať jeho príspevky z októbra.
Zásadní chybou je, že se netestují očkovaní a roznášejí virus po svém okolí - školy, zaměstnání, rodiny... Jako bychom se nepoučili z loňska.
Problémem je, že pokud se vyskytne někdo pozitivní na koronavirus, tak se v jeho okolí dotazuje hygiena lidí, kteří se s ním sešli, zda jsou očkovaní, pokud jsou očkovaní, tak se netestují i když jsou často pozitivní. Proč? Protože zase se řídíme nevědeckými postupy...
Akurát on je majiteľ PCR labu a je trochu na peniaze a je koronista, takže na netestovanie očkovaných má negatívny názor, zatiaľ čo ja neschopnosť a diletantskosť cz vlády považujem paradoxne za prínosnú :) (ja som zástanca očkovania + premorenia, ak to niekto nepostrehol)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Aj keď som zástanca očkovania - rozhodne NIE SOM zástanca premorenia - aspoň nie ako plán.
Aj ako zástanca očkovania som hlasoval PROTI POVINNÉMU.
Roznášanie očkovanými? - Menšie s menšou tvorbou mutácií.
Testovanie očkovaných? Áno, tam, kde to treba (napríklad pri nástupe do nemocnice). Inak NIE.
Že prípadne môžu preniesť vírus? Ten sa môže prenášať aj na predmetoch - nechceš povinne testovať kľučky na dverách?
Sú ľudia, čo sa z rôznych príčin očkovať nechcú. Sú ľudia, čo sa nemôžu. V poriadku. No nie je v poriadku, aby ľudia, čo sa očkovať dali (alebo prekonali), mali zhodné obmedzenia s neočkovanými (...)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

brm napísal: 22 okt 2021, 12:24smerodatnejší je počet očkovaných medzi hospitalizovanými.
A aj tam je tych 20% skreslenych lebo su to hlavne stari ludia a ludia s katastrofalnym imunitnym systemom (telo si nevedelo vytvorit protilatky vdaka vakcine)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

wladas, áno.
Starí, odkázaní a kritické infraštrktúry sa očkovali medzi prvými. Medzitým vznikli mutácie, účinok očkovania oslabol, u časti najmä starých a aj hoci menej u iných vakcinácia mala pomerne slabý účinok - a tak.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

To porovnanie ockovanych a neockovanych je pekne vidiet z nemocnic, kym na ventilaciu sa dostanu z neockovanych aj relativne mladi ludia, v Ziline 34 rocny, tak pri ockovanych su to seniori 65+ s onkologickym ochorenim, takze asi tolko k ockovaniu.

Ak by sme mali pozerat kolko je nakazenych ockovanych a neockovanych, tak v krajinach kde je vecsina populacie zaockovana je vecsina nakazenych prave zaockovanych, niekomu to nemusi brat hlava, ale ak vsetkych zaockujem, tak mi do nemocnic automaticky mozu prist iba ludia co su zaockovani.

Plus, ta hranica 65% zaockovanych nad neviem 50+ rokov? sa mi zda dost malo, starostovia burcuju aby zaockovali este par ludi nad tuto hranicu aby neskoncili v ciernej farbe okresu, a ked to splnia tak co, budu spokojni?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ako pise retkvic. To bolo zdielania antivax hrdinov, vysmievania sa z ockovania a testovania. Teraz ludia v mojom veku, s ktorymi som chodil vo pocas vysokej skoly v NR dnes zdielaju selfiecka z nemocnicnych posteli...
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Skoda len ze ta vakcinacna kampan je stale akosi zaspata.. ako slova z hymny.. to slovensko nase posial tvrdo spalo...
Na nczi niekedy v tychto tyzdnoch pribudla ficura rozlozenia hospitalizovanych v nemocniciach podla vekovych skupin a ockovanosti, je to od 23.8 do 26.10.
Prílohy
cov7.png
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ziadna ockovacia kampan na Slovensku uz nepomoze, moze stat aj 10 milionov. Ludia, ktori sa chceli dat ockovat sa uz zaockovali a ti, ktori sa nedali, tak sa uz nedaju. A nedaju sa ockovat kvoli antikampani, ktory robil sam sebe Matovic s neschvalenym Sputnikom, potom opozicia v podani Blahu, Fica, Pellegriniho ci Kotlebu, ale v neposlednom rade aj tolerancia antivaxerov na Facebooku ci v uliciach.
Robert87
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Robert87 »

Pozeram sa na data z CR ockovani vs neockovani. A zas az take super mi to nepride.

Kód: Vybrať všetko

Data za posledních 7 dní (očkovaní/neočkovaní):
nakažení = 6.232 vs.17.013 (27 vs. 73%)
hospitalizovaní = 357 vs. 496 (42 vs. 58%)
na JIP = 42 vs. 64 (40 vs. 60%)
úmrtí = 38 vs. 34 (53 vs. 47%)
podíl očkování = 6.174.643 vs. 4.527.134 (57 vs. 43%)
Fakt je ta ucinnost na aktualne mutacie taka vysoka? :hmm: Pritom nakazenych bude z mnoziny ockovanych daleko viac, len na nich sa pozera ako na bezinfekcnych (doteraz som nepochopil preco) a na testy nechodia.
Napísať odpoveď