Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Famine
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa Famine »

Dalšich 6800 ktorym rúška a respiratory nepomohli a nosili ich rok a pol zbytočne lebo sa nakazili... tak isto poniektori aj čo sa zaočkovali tak aj tak dostali vírus aj ked nosili masky ale ak by sa nezaočkovali tak by skončili v nemocnici
Ano Blastbit potešil si ma presne tak to chcem podme už konečne žiť normalneeee ludia však sa pozrite ludia akí ste vystrašení zaočkovaní a tešite sa kedy budete môcť ísť na tretiu dávku s dvoma respiratormi na tvári sa bojíiiiiite
Ved na koronu zomieraju prevažne starší ludia na sklonku života 80 a viac roční starčekovia, tak to proste býva že ludia ktorí sa dožiju 80tky zomierajú život je aj o tom a treba sa s tym zmieriť že ludia umieraju, som rád ak im pomôže očkovanie a niektorí sa nechcu zaočkovať treba to rešpektovať asi je pre nich život bolestiví že nevidia spásu svojho života v očkovaní... už sme sa dočkali vakcín kto chce tak ju ma a môže ísť už na tretiu dávku hadam stačilo buzerovať mladych a zdravych kovidpassmi, náhubkami, opatreniami atd.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 05 nov 2021, 22:08 to, co obvykle, nevies citat s porozumenim
imunitna pamat sa vytvori kazdemu okrem par percent ludi
ked prestanes ignorovat tych ~98 % ludi, pochopis

neoponuj blabolmi, odpovedz na jasnu otazku
  • povinne ruska
  • zavrete hranice uprosted leta
  • eHranica
  • karanteny pre neockovanych (bez ohladu na to, ze boli premoreni
  • obmedzenia hromadnych akcii
  • nehovoriac o otvoreni krajiny az niekedy v juni, pricom uz v maji boli nemocnice takmer prazdne (viz moje predikcie k 1.5.); po 3-mesacnom volnom pade v hospitalizaciach, pozitivnych testoch, atd
staci tak?
no nie je su to len 2%. vid britski vedci a ich tvrdenia.
cize este raz: preco by ludom klamali, ked "ceski vedci ako jedini na planete odhalili pravdu"?
pockaj, pockaj, pockaj. ja sa pytam na opatrenia v lete, ty dake vypises a potom, ze v lete sa krajina otvorila. tak preco sa pocas toho leta ludia nepremorovali? viem, ze Pohoda bola, boli ine akcie kde sa zhromazduje vela ludi od tych dedinskeho az po celostatny vyznam a ucast. takze: preco sa zabudli pri zabave aj premorit a teraz mate cierne okresy?
ako myslis tie zatvorene hranice, ked ty aj Andi ste na Slovensku priekazne boli a javatar z UK bol tiez.

ad Svidnik: ak maju protilatky teraz, nebudu ich mat pri dalsej mutacii a tak zhruba do polroka. tak ako to vidime vsade po svete. ergo, tvrdit, ze imunitna pamat po SARS2 je dlhodoba ci dozivotna je z cesty.

retkvic, ja som sa pytal na opatrenia a nie na pocasie a na jeho efekty. zmenu klimy na uzemi UK tu riesit nebudem :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

ropman napísal: 03 nov 2021, 13:02 Tak naco potom vobec mame opatrenia, ktore nikto nedodrzuje a sami su si toho vedomi, ze ich nikto nedodrzuje. Aby len hygienici/vlada ukazali ze nieco robia? Tak nech zrusia preukazovanie sa covid passmi uplne.
Presne tak, ako si napísal.
Aby ukázali, že niečo robia. Výstižná veta.
Blastbit napísal: 05 nov 2021, 17:25 PS - dufam ze som potešil mojim príspevkom aspon Famineho, ostatní dufam viete ako som to myslel.
Napísal si to síce ironicky, ale napísal si pravdu.

Opatrenia sú k ničomu a nefungujú. Aneb "poroučíme větru dešti viru".
Dodnes neexistuje žiaden dôkaz, že by v dlhodobom merite opatrenia viedli k akejsi porážke vírusu.

Jediný existujúci dôkaz je funkčnosť vakcíny. Tá funguje presne tak, ako ju nadizajnovali (u všetkých výrobcov).
V Izraeli boli na jar 2021 optimistické vyhliadky, že Pfizer možno bráni aj šíreniu, ukázalo sa, že nebráni.

Takže nič také, že očkovaním chráním druhých, to je volovina. Očkovanie chráni individuálne jedinca.
Neviem ako na SR, ale v ČR je 400 000 neočkovaných gerontov a susceptibilov.
Vírus sa k ním časom aj tak dostane, no matter what. Každý neočkovaný dôchodca si hádže 6strannou kockou, kde na 1 strane je pobyt na JIS a na dalšej strane pobyt na cintoríne.

Sú to neočkovaní dôchodcovia, ktorí ohrozujú funkčnosť zdravotného systému.
Ukazovanie covidpussy v reštauráciach alebo nosenie rúšok/respirátorov situáciu nijak nezachráni, pretože ukázaním covidpussy a nasadením si rúšky sa neočkovaný dôchodca nenaočkuje.

Môj návrh riešenia:
Zrušiť všetky opatrenia a ponechať iba jedno: Pobyt na covidovej JISke iba pre očkovaných.
Uľaví sa zdravotníkom, uľaví sa všetkým.

Byť susceptibilným a neočkovať sa je prejav hlúposti. A hlúposť treba trestať.
starysomar - ty si už taký postarší. Čo na to vravíš ? Popr. sa spýtaj nejakých svojich kamošov, čo vravia na môj nápad.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Andi_Cibula - " Môj návrh riešenia: Zrušiť všetky opatrenia a ponechať iba jedno: Pobyt na covidovej JISke iba pre očkovaných."
Takže na Jiske by nezaočkovaní ludia nemohli byť je tak? Ak to takto myslíš určite by zase nejakí ludia kvíkali o diskriminácii, že zdravotníci ošetruju len zaočkovaních s covidom, ale nezaočkovaních odmietaju.
Poprosím bližšie vysvetlenie ak som to náhodou zle pochopil díky.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Pochopil si to dobre.

Považujem za menšie zlo trestať konkrétnu skupinu, ktorá ohrozuje ostatných, než trestať plošne všetkých.
Bola by to menšia diskriminácia než je teraz.

Ja som túto ideu vymyslel už dávnejšie ako taký čierny (polo)vtip. Potom ale s rovnakou ideou prišiel (zrejme budúci[minister zdravotníctva]) ČR:
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/va ... t-40376365
Tak som to prestal prezentovať ako vtip a teraz to myslím viacmenej vážne.

Ono by sa to dalo možno aj trošku kultivovanejšie, napr. neočkovanému vystaviť plný účet k úhrade za pobyt na JIS (ak ho prežije), to by mohlo mať odstrašujúci efekt pred hrdinstvami typu "ja sa neočkujem, mne sa nemôže nič stať".
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Prečo by neočkovaný mali byť hrozba? Ak očkovaný je práve voči ochoreniu viac odolnejší? Sú hrozba tak medzi sebou, respektíve očkovaný by som povedal že sú väčšia hrozba pre neočkovaných keďže neočkovaný je na tú chorobu náchylnejší.

Alebo kde je plothole?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Neockovanych je valna vacsina v nemocniciach a zatazuju system tak, ze ani zaockovanym sa nedostane patricnej starostlivosti. Pritom vakcina je zadarmo, staci ist a dat si ju pichnut. Kto tuto moznost vedome a dobrovolne nevyuzije, musi pocitat s nasledkami a niest ich sam.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Andi_Cibula - nebrat na JIS neockovanych je uz trosku cez ciaru (mozno az pri extremoch ala Bergamo). Ustava hovori ze kazdy ma pravo na zdravotnu starostlivost.
Kazdopadne lockdown pre neockovanych nad 60r je velmi logicky krok.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Díky Andi, ale aj tak nech dá návrhy kto chce aké chce, vždy bude niekto bliakať ako je diskriminovaný a oháňať sa paragrafmi,robiť anarchiu.
Táto 3 vlna nás určite prevalcuje, čísla sú enormne zlé, moje odhady december-január PCR a AG testovaní denne cca 15 tisic za deň.
Počty pacientov ktorí kvoli subvariantu delta +, pribudnu do nemocnic budu sa pocitat v stovkách a opät desiatky mrtvych denne.
Uz som to dávnejšie písal kto zaručí ze nevznikne este horší variant a máme to tu.
Ja byť zdravotník a zarabat 2000 v čistom ale kvoli covidu by mi pridali aj 5 tisic eur navyse cize by som zarabal 7000 eur ale bol v práci celý rok 300 hodín mesačne, tak sa im na tie peniaze tiež vyseriem. Kde a kedy by som si ich užil ked minimálne skoro celý rok ťahať nadčasy nad rámec zákona, no nech by boli aké chcú platené ale prísť domov sa len vyspať a zase do práce dakujem neprosim.
Kotleby povedia svojim dedkom babkám ze neočkujte sa vakcina je čipovaná a umriete, kvoli takýmto debilom zaplavia rizikove skupiny nemocnice. A potom zdravotnicky personál staraj sa a ked niekto umrie z pacientov este si uži vyhrážky od rodín pozostalých alebo od niekoho komu velmi padlo vhod si nahanať politické body a robit si osobnu kampaň.
Radšej ist do Nemecka robit za 7000 eur lekara ale odrobí 180 hodín napríklad za mesiac a má pokoj viacmenej.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

dasti555 napísal: 06 nov 2021, 10:26 Sú hrozba tak medzi sebou, respektíve očkovaný by som povedal že sú väčšia hrozba pre neočkovaných keďže neočkovaný je na tú chorobu náchylnejší.
Ja ako zaočkovaný predstavujem riziko pre dementa, čo verí ďalším dementom na internete, namiesto toho, aby veril odborníkom, nedodržiava opatrenia, tvrdí že očkovanie je genocída a chodí robiť výtržnosti a obťažovať ľudí? :lol: :lol:

Hej a keď ženu večer znásilní úchylák na ulici, tak si asi za to tiež môže sama, lebo si mala nájsť takú prácu, aby nemusela večer chodiť domov a mala sa obliekať ako bezďáčka a nebyť pekná. A chudák úchylák sa teraz kvôli nej dostal do basy...
Blastbit napísal: 06 nov 2021, 10:46 Ja byť zdravotník a zarabat 2000 v čistom ale kvoli covidu by mi pridali aj 5 tisic eur navyse cize by som zarabal 7000 eur ale bol v práci celý rok 300 hodín mesačne, tak sa im na tie peniaze tiež vyseriem.
Heh, že 2000 v čistom. Ktorá sestra toľko má? Keď si mladší človek, nemáš odslúžené roky, tak tie sestry majú často plat nižší než predavačky v lidli. Jediná férovosť je v tom, že predavačky aj zdravotné sestry sa momentálne stretávajú s tými istými blbcami. :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

2000 v čistom som myslel doktorov/doktorky..sestricky tak polovicu z toho ale aj to musia mat veru dlhsiu prax.
Tuto náš zdravotnicky personál ved 2500 lekarov chce odist a stovky sestier tiez bud do zahraničia alebo robia čašničky,pokladničky.
Skor by privítali keby nemuseli tolko nadcasov makať a už sú aj také vyjadrenia že nadčasy nad rámec zákona nemaju zaplatené.
Takže by chceli aby ich bolo na oddeleniach tích zdravotnikov co najviac, ale kde ich brať ked sa tam nikto nehrnie a ani sa niet comu cudovat
Smerácka verbež 12 rokov stým nič nerobila, pridala zdravotnikom len vtedy ked oni štrajkovali a aj to ich min. polovica SR hanila že prečo štrajkuju ved zarabaju vela.
Kotlebovské prašča Mazurek(Republika a LSNS to je to isté) urevaný nacek dostane 4000 v cistom za bliakanie a lekár co má trestnoprávnu zodpovednosť dostane 2000 eur a ked tahá 300 hodín mesacne mozno aj tých 4000 zarobí na ukor rodiny,zdravia svojho,svojho času.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Je rozdiel sestrička v ambulancii obvodného lekára a sestrička na urgentnom príjme alebo na covidovom oddelení.
Hodne veľký.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

ephramko napísal: 06 nov 2021, 10:51 Ja ako zaočkovaný predstavujem riziko pre dementa, čo verí ďalším dementom na internete, namiesto toho, aby veril odborníkom, nedodržiava opatrenia, tvrdí že očkovanie je genocída a chodí robiť výtržnosti a obťažovať ľudí? :lol: :lol:
Prečo by som sa mal očkovať ak som od začiatku covidu nemal ani len nádchu? A to pracujem medzi ľudmi, v robote sme robili aj keď kolegovia niektorí dostali covid.
A za to mám byť "trestaný" že mám možno dobrú prirodzenú imunitu/šťastie? Prečo by som mal do seba niečo pichať? A tu nejde o to že či ma to chce zabiť ... to je kktina, to sú tiež zas extrémy vymetených.
A taktiež si opísal úplný extrém. Prečo mám ja ako človek, ktorý všetko dodržiava byť nejak obmedzený?
Ako viem, že ty čo máš očkovanie, ako viem že nemáš covid? lebo zrovna ty sa môžeš chovať menej opatrne keďže "máš ochranu".

Vo svojej podstate áno predstavuješ preňho riziko a je jedno či to je človek ako ja čo robí všetko čo štát povie len sa nedal očkovať alebo je to dement ktorý si myslí, že ho to zabije.
To čo som napísal si myslím platí rovnako nech je človek aký chce.
ephramko napísal: 06 nov 2021, 10:51 Hej a keď ženu večer znásilní úchylák na ulici, tak si asi za to tiež môže sama, lebo si mala nájsť takú prácu, aby nemusela večer chodiť domov a mala sa obliekať ako bezďáčka a nebyť pekná. A chudák úchylák sa teraz kvôli nej dostal do basy...
To je úplne iný príbeh...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

take blbiny o nadche si hovoril aj chlapik z partie, ktoru som mal roky dozadu na intraku. potom tri tyzdne posielal selfie ako bol na kysliku. tak pekne lezanie vedla zomierajucich ludi prajem!
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Nikomu netreba nič taketo zlé priať, radšej priať to, aby sa ludia v SR umudrili a nehazardovali s osudom krajiny.
Ked prídeme o lekarov,zdravotnikov celkovo sme uplne nahratý bez najdoležitejšej pracovnej zložky štátu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

V podmienkach, ktoré majú a pre ľudí, akí sme - no najmä vzhľadom k vekovému priemeru sestier a najmä lekárov - bude onedlho zle aj bez Covidu...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tak Rakusko to uz zacalo selektovat, neockovanych nebude pustat do restauracii alebo k holicovi - https://dennikn.sk/2600036/staty-pritvr ... t-o-pracu/
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Neockovanych alebo nevyliecenych
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Aby som to upresnil citaciou z clanku - "Tí, čo nebudú zaočkovaní, respektíve neprekonali chorobu, nebudú smieť ísť od pondelka do reštaurácií, barov, kín, ku kaderníkovi, do hotelov či na hromadné podujatia s účasťou nad 25 ľudí. Test už stačiť nebude. Zároveň však človek v Rakúsku bude za plne očkovaného považovaný len 9 mesiacov od druhej dávky; potom si musí dať tretiu.

Mimochodom, mnohé krajiny uznávajú prekonanie choroby (do istého času) ako alternatívu očkovania; na Slovensku ho uznávame len v režime OTP."

Kde sa beardie pise o nevyliecenych?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

wladas napísal: 06 nov 2021, 10:42 Andi_Cibula - nebrat na JIS neockovanych je uz trosku cez ciaru (mozno az pri extremoch ala Bergamo). Ustava hovori ze kazdy ma pravo na zdravotnu starostlivost.
Kazdopadne lockdown pre neockovanych nad 60r je velmi logicky krok.
Ústava je momentálne zdrap papiera, ktorá je pošliapavaná a ignorovaná vo väčšine krajín západu (teda, ak vôbec majú nejakú ústavu podobnú tej SK/CZ), takže to čo som vymyslel ja, je iba čajíček voči tomu, čo sa v tých krajinách deje.
dasti555 napísal: 06 nov 2021, 10:26 Prečo by neočkovaný mali byť hrozba? Ak očkovaný je práve voči ochoreniu viac odolnejší? Sú hrozba tak medzi sebou, respektíve očkovaný by som povedal že sú väčšia hrozba pre neočkovaných keďže neočkovaný je na tú chorobu náchylnejší.

Alebo kde je plothole?
Mal som na na mysli samozrejme tých, ktorých spomenul ten Válek - neočkovaní 60+.
To títo hrdinovia ohrozujú a zbytočne zaťažujú zdravotný systém a potom skrze debilných a nekompetentných politikov strpčujú život zvyšku spoločnosti.
Napísať odpoveď