wladas napísal: 06 nov 2021, 12:33
Nie je potreba mat celu ruku na klavesnici. Stacia prsty.
Tak musi byt ruka niekde opreta, aj ked moze byt aj vo vzduchu, ale to si uz vobec neviem predstavit, nemat zapastie oprete.
harrison314 napísal: 06 nov 2021, 13:20
Pri tomto asi dost zalezi ake hry hras.
Praveze to su takmer vsetky hry, aj ked strategie uz takmer nehram, ale tie sa hraju prevazne len mysou, to je ine, konkretne mi vadi kombinacia klavesnica + mys, nemozem sa pohodlne opriet, nemozem si opriet ruky, nemam vibracie, musim stale prehmatavat, mat prsty v urcitej polohe.
Idealne hry na kombinaciu gamepad + mys su GTA, Mafia, Watch Dogs, kde sa jazdi autom a zaroven sa bezi a striela, takze staci gamepad a pri strielani pouzijem aj mys, no daju sa tak hrat aj FPS hry, napr. Far Cry, kde su aj auta, alebo Tomb Raider, Assassin's Creed.
Na gamepade, lavej strane mozem pouzivat lavy analog, DPAD, LT, LB, back, takze dost vela akcii, analog umoznuje ist pomaly, normalne, spolu s inym tlacidlo aj bezat, len skoda, ze minimum hier dnes uz podporuje vlastne nastavenie pre tlacidla, no este aj mys ma viacero tlacidiel, aj koliesko, takze vacsinou to staci, je to o zvyku.
harrison314 napísal: 06 nov 2021, 13:20
Tiez zalezi, co hravas. Ja naopak hodnotim hru pozitivne, ak si ju chcem zahrat viackrat. Rovnako tak honotim filmy a serialy, ktore si mam chut pozriet znovu. Preco? Lebo ma nieco na nich zaujalo alebo sa mi proste pacia.
Preto je to v teme "Nepopularne nazory", viem ze mnoho ludi bavi hrat hry velakrat, ale mna to nebavi, ani ak su to skvele hry, podobne je to s filmami, ale pri hudbe to tak nie je a ked sa mi nejaka piesen velmi paci, dokonca si ju pustam opakovane aj niekolkokrat, aj ked to sa uz stava menej casto.
Este k hram, online mi nevadi hrat ani tie iste misie opakovane, ale ked ma hra pribeh, misie 1-10 a koniec, tak to ma nebavi hrat ani 2x.
Autoeditácia príspevku po 1 hod 19 min 22 sek:
Tak som este nieco pridal do povodneho prispevku o hrach, vyssie, aby to bolo prehladnejsie, konkretne nejednotne ovladanie.