Dobry den, chcem sa poradit ohladom vybera termostatu, som v tom uplny zaciatocnik, a neviem na co si dat pozor. Mam kotol Buderus Logamax Plus GB072-24k. Neviem ako to ovladal byvaly majitel, ale v byte nie je ziadny termostat. Takze zapinat a vypinat topenie musim priamo na kotli.
Chcel by som si vsak zaobstarat novy, no chcel by som inteligentnejsi, ktory viem ovladat aj vzdialene. Kedze mam dobre skusenosti s firmou NetAtmo, a na ich termostat som tiez cital len pozitivne skusenosti, chcel by som sa spytat, ci je nieco, co si mam skontrolovat, aby to bolo vsetko kompatibilne. Na ich strankach uvadzaju moj kotol ako podporovany, no pocul som, ze vraj termostaty rovnakej znacky ako kotol vedia pri zapnuti kotlu ovladat este aj jeho akoby vykon (resp. nemusi bezat na 100%), kdezto termostaty tretej strany je mozne, ze budu tie kotle zapinat tie kotly len vzdy na 100%.
Neviem, co je na tom pravdy, preto by som sa chcel poradit a nechat si to vysvetlit. Takisto som velmi nepochopil, ako je to s teplou vodou, ci to vie ovladat alebo nie. Budem rad za kazdu radu. Dakujem.
https://www.netatmo.com/cs-cz/energy/thermostat
Termostat ku kotlu Buderus
Re: Termostat ku kotlu Buderus
Pochybujem, ze ti tu niekto poradi, kedze je to dost specificka vec, ktora sa tyka najma znacky kotlu a vyrobcu termostatu. V principe sa da povedat, ze ak mas bezpotenciometrovy typ kotla (vacsina kotlov v dnesnej dobe), tak tam vies pouzit lubovolny termostat, ktory pripojis kablami. Tie smart termostaty vacsinou potrebuju externe napajanie. Odpovede na tvoje otazky ti najlepsie poskytne priamo vyrobca termostatu a kotla. Alebo skus pozriet atria.sk a poradit sa s kupou termostatu.
Re: Termostat ku kotlu Buderus
Ahoj, v principe tu pises o kotli a termostatoch a ze si cital ze termostat od tej firmy by mal fungovat s tym kotlom a ze mat rozne vymozenosti na ovladanie kotla. Najjednoduchsie a najrychlejsie si myslim bude kontaktovat dotycnu firmu, kde ti budu vediet poradit a odpovedat na tvoje otazky ohladom kotla a termostatov, kedze s tym priamo pracuju.