Kuklorodka jelenia
Kuklorodka jelenia
Stretol sa už niekto s týmto hmyzom? Dotieravejší hmyz som ešte nezažil. Dnes nad Čadcou ich bolo hodne.
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Kuklorodka jelenia
Ja.
V byvalej Juhoslavii.
To ani dlanou nezabijes, ani ak sedi na stole.
V byvalej Juhoslavii.
To ani dlanou nezabijes, ani ak sedi na stole.
Alebo aj kloš jelení, posledne roky je dost premnozeny asi aj kvoli premnozenej jelenej zveri, ak zavitas do lesa tak hlavne v lete je to neskutocne doterny hmyz az do neskorej jesene, najlepsie ak sa dostane do vlasov a potom tam pobehuje ako kliest.
Poznam pripad kedy po prisati dostal clovek od klosa kliestami prenosnu chorobu, bartonelozu, takze zaklad je ak nejaky klos pristane, treba sa ho zbavit, pokusanim moze clovek riskovat nakazu podobne ako od kliesta, no prisatie byva dost raritne, predsa je ho citit viac ako kliest.
Poznam pripad kedy po prisati dostal clovek od klosa kliestami prenosnu chorobu, bartonelozu, takze zaklad je ak nejaky klos pristane, treba sa ho zbavit, pokusanim moze clovek riskovat nakazu podobne ako od kliesta, no prisatie byva dost raritne, predsa je ho citit viac ako kliest.
A nevadí im zima..včera bolo okolo plus 10 stupňov C.
No v okoli Čadce je asi najvecsi vyskyt v ramci slovenska, podobne aj kliestov, takze zalezu asi az ked zacne mrznut, mozno ich vylakalo slnecne pocasie.
Tu v okoli Martiniek som sa s nimi uz nestretol, ale taky mesiac spet este boli, stretnut by si sa s nimi mal hlavne ak ides priamo do lesa pod koruny stromov, na lesnych chodnikoch by to uz nemal byt problem, teda neviem ako v Čadci, no tu už nie, v lete utocili aj na chodnikoch.
Tu v okoli Martiniek som sa s nimi uz nestretol, ale taky mesiac spet este boli, stretnut by si sa s nimi mal hlavne ak ides priamo do lesa pod koruny stromov, na lesnych chodnikoch by to uz nemal byt problem, teda neviem ako v Čadci, no tu už nie, v lete utocili aj na chodnikoch.