Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa ephramko »

Nesledujem ich tak, aby som ovládal ich mená. Však ak je tá informácia pravdivá, určite o tom bude na nete viac v najbližších dňoch.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Zaujalo ma to preto, ze to je banda komikov. Raz som ich zazil na vlastne oci a ostaval pri tom rozum stat. Preto ma zaujimalo, ze kto z tych popieracov skoncil v nemocnici. Oni asi nic nepriznaju, budu to ututlavat, tak si nie som isty, ze ci sa to clovek z netu dozvie.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

ephramko napísal: 08 nov 2021, 11:45 Kamoš (30R) bol očkovaný niekedy začiatkom apríla, lebo mu vtedy došla pozvánka a ani sam nevedel prečo, keďže má len hypertenziu. Tak som zvedavý, či mu aj teraz príde pozvánka na 3.dávku, alebo to bol vtedy nejaký fail zo zdravotnej poisťovne.
Mozno sa pravidla menia svetelnou rychlostou, no ked hlasili, ze zacnu ockovat tretou davkou tak spominali, ze ockuju specialne skupiny imudokomprimovanych ludi a skupinu 55+ tusim, pripadne este zdravotnikov a este bolo spomenute, ze s dalsou vakcinaciou tretou davkou sa bude pokracovat ak sa z tychto skupin zaockuje 80% ludi, takze neviem ci zatial idu podla tohto kriteria, alebo to uz je za ten tyzden dva co to hovorili pase.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

heker napísal: 08 nov 2021, 20:29 Zaujalo ma to preto, ze to je banda komikov. Raz som ich zazil na vlastne oci a ostaval pri tom rozum stat. Preto ma zaujimalo, ze kto z tych popieracov skoncil v nemocnici. Oni asi nic nepriznaju, budu to ututlavat, tak si nie som isty, ze ci sa to clovek z netu dozvie.
Však oni nie sú nejakí myslitelia. To neututlajú. A tí chalani, čo si z nich chodia robiť srandu (ovčiansky tribunál) o nich vedia asi úplne všetko a majú s nimi pomaly dôverný priateľský vzťah. :D
retkvic napísal: 08 nov 2021, 20:29 Mozno sa pravidla menia svetelnou rychlostou, no ked hlasili, ze zacnu ockovat tretou davkou tak spominali, ze ockuju specialne skupiny imudokomprimovanych ludi a skupinu 55+ tusim, pripadne este zdravotnikov a este bolo spomenute, ze s dalsou vakcinaciou tretou davkou sa bude pokracovat ak sa z tychto skupin zaockuje 80% ludi, takze neviem ci zatial idu podla tohto kriteria, alebo to uz je za ten tyzden dva co to hovorili pase.
Klientke (34R) už tiež prišla pozvánka na 3. dávku. Okrem psych. diagnózy a miernej alergie nemá žiadne ťažké ochorenie. Chodí ale do DSS a tam pravdepodobne idú preočkovať všetkých klientov, keďže sú rizikoví z toho pohľadu, že majú IQ v pásme mentálnej retardácie = väčšia šanca, že sa nakazia a roznesú to ďalej.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

V spravach dnes bolo, ze sa uvazuje nad sprisnenim opatreni. Opat sa o tom ide len diskutovat, a podla Hegera sa dozvieme co bude "v najblizsich dnoch". Clovek by povedal, ze po skusenostiach z 1. a 2. vlny uz im dojde, ze cas bezi a medzitym sa situacia len a len zhorsuje. Este sa pri "diskusiach" poriadne pohadaju, a Kollar bude vsetko vetovat, ved to by sme sa kam dostali, aby ockovani mali nejake vyhody.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

imo dochodcom daju lockdown az do Vianoc
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Neverim ze su schopni takto to dat specifickej skupine. Vlasne cez Kolara aj tak nic neprejde :D

Zaujimal by ma podiel medzi neockovanymi <55r+>18r a >55r
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Neviem ci iba na ziliniaku maju taky pocit, ale spravy ako keby zilinska nemocnica bola na tom najhorsie na slovensku, stav maju napleneny a uz iba prevazaju do inych nemocnic a ked prevezu tak volne lozka maju hned zaplnene. Urcite zohrava rolu aj to, ze sem vozia aj ludi z kysuc, taktiez neplati zakaz chodenia medzi okresmi, teda do zilinskeho okresu mozu v pohode chodit ludia z ciernych okresov, to iste v ciernych okresoch navzajom. Asi sa zacina ukazovat dopad dusickoveho cestovania po rodinach.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Okolie Ziliny je cierne, dnes mi kolega hovoril, ze okres ZA ma zolika skrz pocet zaockovanych, a tak cierni nebudeme. Popieracov, antiruskarov a kotlebovolicov je na Kysuciach vela, a ked zaplnia nemocnice tam, vezu ich do Ziliny.
Aj vychod (Presov) ma podobne problemy.
beardie
Redeemer
Redeemer

v Ziline bolo maximum pocas druhej vlny 105+16+8=129, momentalne 76+2+9+6=93
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

harrison314 napísal: 07 nov 2021, 9:18 Musim sa pytat, lebo mi este nik nenyvslil co je konkretne na tom protisuatvne a ktore clanky ustavy to porusuje.
Kedze tu uz mame povinne ockovanie, mame dokonca povinne ockovanie aj pre iste povolania alebo studium, ci cestovanie.
Ja si fakt teraz nie som istý, či si rozumieme.
Proticovidovka de iure povinná nie je. Narozdiel od spomenutého, mal si na mysli zrejme protižltačkovku pre zamestnancov nemocnice alebo proti žltej zimnici do exotiky.
Akurát proticovidovka je de facto niekde dobrovolne-povinná, napr. tu:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/budt ... est-179932
Či? Čo mi uchádza?
ephramko napísal: 08 nov 2021, 19:47 Tu by stačilo jedno opatrenie. Plné nemocnice do vojenského režimu. Antivaxeri a dezoláti, ktorí neveria na covid, neveria lekárom, ale aktívne šíria hoaxy po internete, nech sa páči, uvoľniť lôžka v nemocnici.
Rozosmial si ma :D V podstate si inými slovami popísal môj nápad. :D
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pacienti s covidom: Na očkovanie nebol čas. Zdravotníci: Nečakali sme, že príde ešte niečo horšie (reportáž z preplnenej nemocnice)
https://dennikn.sk/2602614/pacienti-s-c ... nemocnice/
Okres Čadca bol medzi prvými piatimi okresmi v čiernej farbe. Situácia sa podľa regionálnej hygieničky Xénie Lukáčovej naďalej zhoršuje. V týždni pred Dušičkami stúpol počet nakazených o zhruba 20 percent v porovnaní s predchádzajúcim týždňom. Zamestnanci úradu trasujú pozitívnych sedem dní v týždni, pomáhajú aj ľudia z iných oddelení a aj vojaci.

„Predpokladali sme, že región Kysúc bude dostatočne premorený, vzhľadom k tomu, že v druhej vlne bol evidovaný vysoký počet pozitívne testovaných osôb.
Problémom nášho regiónu je naďalej nízka zaočkovanosť a momentálne vysoká hospitalizovanosť.“

Navyše, oproti druhej vlne prišla infekčnejšia delta.
Spoiler
Screenshot 2021-11-09 at 08-04-36  covid-19 Report.png
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Daka tupa vec tu nedavno vrestala, ze je potrebne byt ako Dansko.
https://www.reuters.com/business/health ... 021-11-08/
Asi sa to preratalo
beardie
Redeemer
Redeemer

Už ani v Dánsku neplatí, že vakcína je sloboda? Ts-ts-ts
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

V Dánsku nezatvárajú podniky pre neočkovaných, len sa musia začať preukazovať, že sú očkovaní - Dánsko má nejakých 75% očkovanosť, čiže pre 3/4 obyvateľstva toto opatrenie nebude mať žiadny vplyv.
Spoiler
Screenshot 2021-11-09 at 09-12-47 COVID-19 Data Explorer.png
beardie
Redeemer
Redeemer

takze ako ponovom na Slovensku, cize pohoda, nie?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Cez vikend tu niekto debatoval o aktulizacii dat. Znama zdielala na Facebooku udaje od jej kamaratky z nemocnice, ktore su prebrate z NCZI. Tam je vidiet, ze sa aktualizacia robi 2x denne o 9:30 a 15:30. Druhy obrazok o 10:00. To bude zrejme aktualizacia dat a grafov na webe, takze predpokladam, ze do nejakej 9:00 a 15:00 musia nahodit nemocnice cisla. Skoly maju povinnost nahodit udaje vzdy v pondelok.

Povodny prispevok: https://www.facebook.com/adriana.kompan ... 6194034382

Univerzitna nemocnica Martin: K dnešnému dňu sme v našej nemocnici v 3.vlne (od augusta t.r.) odhospitalizovali 201 pacientov, 86% bolo nezaočkovaných, 20 pacientov zomrelo a zo zomrelých len 1 osoba bola zaočkovaná- 70r. žena, polymorbidná, s cukrovkou, vysokým krvným tlakom a morbídnou obezitou ( BMI 45!!!!). Toto sú fakty...a v medicíne sa rozhodujeme na základe EBM (Evidence based medicine)- medicíne založenej na dôkazoch.
Prílohy
253968146_10221436192914354_5101051943823255863_n.jpg
254640555_10221436193274363_3573954580729450473_n.jpg
beardie
Redeemer
Redeemer

BMI45 je pri 170 cm 130 kg, resp pri 165 cm 123 kg

tu by dorazila cukrovka do par mesiacov
warham
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa warham »

čaute,
ako je to teraz s pokutami? napr. príde kontrola do fitka a nebudem mať potrebný test alebo covid pas. Stále platí pokuta do 1000e ?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Hoď to do správka a tam to vyhnije na nedostatku dokazov alebo kvoli procesnej chybe.
Napísať odpoveď