Pozor neodvolavam sa na genesis odvolavam sa na knihu Ó Jeruzaleme od Larryho Collinsa. To je faktografická kniha od jedného z podla mna najlepsich kniznych dokumentaristov.Tomasito napísal:Hm, v com argumenty z tvojho predposledneho prispevku (17 Dec 2005, 12:44) potvrdzuju tvoje doterajsie nazory? To, ze mas svoj nazor je fajn, no ked zakladas temu v diskusnom fore a zaroven mas zaujem o vecnu diskusiu, mal by si si dokazat tento nazor aj vecne obhajit... v skutocnosti si uz 2x nereagoval na podstatu prispevkov, ktore ti boli adresovane (nehovoriac o nezodpovedanych otazkach). A to co tu prezentujes ako fakty, v skut. su len fakty vytrhnute z kontextu- vid. opomenutie podmienky prichodu zid. mesiasa pre navrat zidov do zasnubenej zeme (Genesis- "odborna literatura", na ktoru sa odvolavas).
Mahmud Ahmadinejad
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
jin
VIP
Aby si ma zle nepochopil. Nemyslel som medzikontinentalny konflikt v tom slova zmysle ze hned by tam nabehli amici anglicania a s nimi cele NATO. Bohuzial nevieme predpokladat kedy to vykrystalizuje... dufam ze skor nez bude neskorop4ra napísal:Kedy bude podla vykrystalizovana? A ja som to nehovoril o tom, ze ma ist o medzikontinentalny konflikt, ale je smutne skonstatovat, ze na tomto svete maju moc len USA a GB, aby riesili konflikty blbcov, aby za nich nedoplacali nevinni.
Ze si o5 nereagoval na podstatu je uz zrejme tvoj sposob diskusie, no ze popries svoje vlastne odvolavanie na Genesis...jin153 napísal:Pozor neodvolavam sa na genesis odvolavam sa na knihu Ó Jeruzaleme od Larryho Collinsa. To je faktografická kniha od jedného z podla mna najlepsich kniznych dokumentaristov.
No a nech je v tej knihe od LC napisane cokolvek (doteraz si nenapisal co- cesta hebrejcov je popisana aj v Biblii- Stary zakon), je zaujimave, ze je pre teba zrazu tento autor smerodatnejsi ako zid. Boh (vid. kniha Genesis, na ktoru si sa odvolaval, aj ked to popieras). Vytrhnut z kontextu skutocnost, ze podla zid. sv. pisma (nie sv. pisma pov. palestincanov!) maju pravo na navrat do "zasnubenej zeme" je jedna vec, no fakt, ze tento navrat podla zmluvy zid. naroda s ich Bohom je podmieneny navratom mesiasa sa ti dari uspesne ignorovat, podobne ako aj sionistom. Keby si chcel totiz naozaj vychadzat zo zid. sv. pisma, musel by si k tejto otazke zaujat jasne stanovisko, t.j. bud zidia stale cakaju na svojho mesiasa, a tak ide v pripade okupacie pov. uzemia Palestiny o porusenie zmluvy s ich vlastnym Bohom (t.j. ide o rozpor so zid. nabozenstvom), alebo uz zidia museli uznat ocakavany prichod svojho mesiasa a v tom pripade by bolo vhodne napisat kto je tym mesiasom. Opakujem, ak si presvedceny o svojom nazore, nemal by byt pre teba problem zaujat k tejto otazke jasne stanovisko. Mam vsak pochybnosti, nakolko mas v tejto teme velke medzery, vid. napr. tvoje tvrdenie, ze “tato zem bola sionistom zasnubena uz v svatom pisme“ (ako uz bolo spomenute, Sionisticke hnutie vzniklo v r. 1898 a zdaleka nereprezentuje vsetkych zidov). Jednoducho mas neporiadok v zakladnych informaciach, takze by si si mal k tejto teme nastudovat viac ako knihu ktorej obsah nedokazes obhajit. Popieranie vlastnych slov (vid.citat vyssie) a ignorovanie jednoduchych otazok o doveryhodnosti tvojho nazoru nesvedci. No a vzhladom k tomu, ze si do tretice nedokazal reagovat na podstatu mojich slov, z mojej strany je to v tvojom prip. zatial koniec. That´s allNp neviem kto je podla teba smerodatnejsi... ci Theodor Hertzl alebo zidovsky boh... odkazujem ta na Genesisalebo si precitaj knihu Ó Jeruzaleme od Larryho Collinsa zmienka o ceste hebrejcov je na strane 35
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
nevies mi sem dat dake linky na tuto temu?lebo sa o to zaujimam a celkom ma zaujima co taky Iran ma k dispozicii. Myslim si ze cas hra pre IRan, ale momentalne nema voci Izraelu ziadnu sancu, niezeby by boli ti Zidia taky silny, ale v tom okamihu by tam bola cela US NAval Air Force, ktora by ich stamad vystrielala ajajaj. Konvencnymi metodami Iran nema nadej na vitazstvo, to ale neznamena ze by ich mal niekto dobyt. To co sa stalo s Irakom by sa v Irane len tak lahko neodohralo, US by ich neobsadili prakticky bez odporu a Iran je vcelku hornata krajina.Rubiki napísal:Nemyslim si ze Iran nema proti Izraelu sancu... Taka armada Iranu je vazne silna, modernu techniku kupuju od Rusov a maju vela elitnych vojakov, revolucnych gard atd... Je ich vela, maju motivaciu, odhodlanie, skusenosti a velmi dobry vycvik, dezercia minimalna. To si vezmi USA, alebo armadu clenov EU.....Super technika, zbrane, ale pri naznaku vacsich strat absolutna nespokojnost, dezercia a moralka na bode mrazu. Vezmi si ze Iran neni taky slaby ako Irak. Kazda armada EU by mala s Iranom sakra co robit okrem Rusov.
nepriatel mojho nepriatela je moj priatel ..hm.. mozno ale "lizat prdele" je skor vasa specialita. arabi maju pravo na svoju zem a tazko sa im cudovat, zidia maju vdaka manipulacii a sile penazi vo svete len sluhov alebo nepriatelov. To uzemie na ktore si robia narok im v ziadnom pripade nepatri, zdrap papiera kde to je napisane nic neznamena. Dokonca ani ich predkovia na tomto uzemi nikdy nezili. - (k tomu viac v teme Sionizmus)deblasco napísal:ako vidim aryan si nasiel dalsi vzor... najskor hitler duce a ostatni fasouni, fcul by lizal prdel smradlavym arabom a to len z dovodu ze nema rad zidov...
...ake ubohe...

-
panter2005
Light Star
Ale radsej by som sa pozrel do dalekejsej minulosti...Aryan Angel napísal:nepriatel mojho nepriatela je moj priatel ..hm.. mozno ale "lizat prdele" je skor vasa specialita. arabi maju pravo na svoju zem a tazko sa im cudovat, zidia maju vdaka manipulacii a sile penazi vo svete len sluhov alebo nepriatelov. To uzemie na ktore si robia narok im v ziadnom pripade nepatri, zdrap papiera kde to je napisane nic neznamena. Dokonca ani ich predkovia na tomto uzemi nikdy nezili. - (k tomu viac v teme Sionizmus)
Mozes byt konkretny? Na uzemi, na ktore sa vyssie pozeras nebola nikdy zidovska vacsina... ani davno predtym, ak narazas na biblickych zidov (hebrejsky kmen zidov). Totiz, drviva vacsina zidov, ktori tam boli pozvazani s tymto uzemim nemaju ziadne antropologicke vazby- ide o chazarsky kmen, ktory pochadza z vychodnej Europy a ktoreho povod ma vacsina povodnych zidov.panter2005 napísal:Ale radsej by som sa pozrel do dalekejsej minulosti...
-
jin
VIP
No ale fakt... sak mi povedzte jeden stat ktory by mal pre zidov uzemie pre ich vlastny stat bez toho aby niekto do nich pindal! ZIADNY!!!
Vzdy tu budu hlasy proti... ziaden stat sa nechce vzdat nejakeho uzemia pre zaujmy zidovskeho statu, jedina alternativa ktora je pre nich ako-tak dobra je asimilovat
To vsak tiez nieje mozne lebo proste zidovske nabozenstvo a myslienka zidovskeho statu tu bude navzdy!!... Najlepsie nechat to tak... vykristalizovat priebehom vekov... podla mna
Vzdy tu budu hlasy proti... ziaden stat sa nechce vzdat nejakeho uzemia pre zaujmy zidovskeho statu, jedina alternativa ktora je pre nich ako-tak dobra je asimilovat
Poziadavka na samostatny zidovsky stat prisla az vznikom Sionistickeho hnutia (1898), dovtedy zil hebrejsky kmen zidov na uzemi dnesneho Izraela s arabmi v mieri.jin153 napísal:No ale fakt... sak mi povedzte jeden stat ktory by mal pre zidov uzemie pre ich vlastny stat bez toho aby niekto do nich pindal! ZIADNY!!!
Vzdy tu budu hlasy proti... ziaden stat sa nechce vzdat nejakeho uzemia pre zaujmy zidovskeho statu, jedina alternativa ktora je pre nich ako-tak dobra je asimilovatTo vsak tiez nieje mozne lebo proste zidovske nabozenstvo a myslienka zidovskeho statu tu bude navzdy!!... Najlepsie nechat to tak... vykristalizovat priebehom vekov... podla mna
-
jin
VIP
Jasnee... ale ked ta myslienka tu uz je tak sa im zacala pacit... suverenne nezavisle uzemie, medzinarodny kredit, a status statu s jednou z najlepsich armad su dobre veci, ktorych sa len tak lahko nevzdajuTomasito napísal:Poziadavka na samostatny zidosvky stat prisla aj vznikom Sionistickeho hnutia (1898), dovtedy zil hebrejsky kmen zidov na uzemi dnesneho Izraela s arabmi v mieri.
Tam najskor odpovedz na otazky ktore ti boli adresovane v suvislosti so zidovskym svatym pismom a potom mozno pochopis, co za nezmysli tu pises. Teraz ked sa rozhodnu mat cigani vlastny stat, tak si mame povedat to iste? BTW. v USA sa povodne- indianske obyv. muselo tiez asimilovat (demokraticke USA im na vyber nedali) a to mali pravo na svoju zem ovela vacsie ako sionisti, ktori vyuzili mensinu hebr. zidov pre imigraciu chazarov, ktori s tymto uzemim histor. nemaju nic spolocne. V 20. stor.!jin153 napísal:Jasnee... ale ked ta myslienka tu uz je tak sa im zacala pacit... suverenne nezavisle uzemie, medzinarodny kredit su dobre veci
-
jin
VIP
No dobre kua tak som sa mylilTomasito napísal:A ja pako som sa s tebou snazil seriozne diskutovat![]()
mimochodom 1947 je po 2 sv. vojne ci nie???