Ake reproduktory k pc ?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
dasti555
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Ake reproduktory k pc ?

Príspevok od používateľa dasti555 »

Že vďaka.
Aj dizajn sa páči
dasti555
Professional
Professional

Teraz otázka skôr moja a ani nie tak ku PC ako skôr celkovo.

Aktuálne mám 2x HomePod v stereu, všetko fajn až na pár detailov.
Dá sa nájsť nejaká Bluetooth alternatíva?

Plus čo si myslíte o tomto?
https://www.techhouse.sk/produkt/devial ... nic-white/
Je to fakt taká pecka ako o tom všetci hovoria? Aké je to v porovnaní práve s homepodom?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Pecka v com? Ma to peckovu konektivitu. To je tak vsetko. Zvukom to samozrejme nemoze konkurovat nejakym klasickym bedniam (napr. s BT) ani za polovicu. Takze zalezi co od toho ocakavas.

Ak zvuk, tak nejaky sietovy prehravac (ktory ti zastupi tu konektivitu) a k tomu nejake aktivne bedne, to bude o galaxiu inde.
dasti555
Professional
Professional

No homepod-y oba by som mohol asi predať za 500€.

Tak teoreticky by som bol ochotný do 1000€ (to asi aj zbytočne veľa?) niečo skúsiť poskladať.
Čo mi vyhovuje na tom homepode sú jeho rozmery.

Predpokladám, že by museli byť nejakým spôsobom prepojené bedne do toho prehrávača všakže?

Lebo aktuálne moje rozostavenie v izbe je také, že by som ich nemal ako prepojiť spolu
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak zalezi co vsetko chces a potrebujes riesit, co z tej konektivity (prehravaca) potrebujes. Ci len prehravat nejaku muziku atd. Pripojene k tomu prehravacu mozu byt cez BT, resp. ulohu prehravaca moze zastupit kludne mobil a pustat cez BT.
Vsetko je vec poziadaviek a priorit.
dasti555
Professional
Professional

Čo mi vyhovuje na homepodoch je vpodstate airplay2. S airplay mam ale smolu, že to funguje len na apple čiže z takého PC to je riešenie sa síce dá dosiahnuť ale napríklad v tom Stereu to audioOS 15 pokazil a aktuálne to možné z windowsu nie je.

Čo ma zaujalo na tom devialete je Spotify Connect (ak sa naplnia očakávania a príde nejaký "lossless" tier v predplatnom, tak by to bola pecka) a tým pádom úplne odpadá tá potreba niečo streamovať z nejakého zariadenia. Samozrejme keď už tak by som to využíval aj na filmy (aký by tam bol delay?)

Keď chcem počúvať zo Spotify a ešte k tomu stream cez bluetooth tak celý zmysel nejakej super duper audiofilskej bedne asi odpadá.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Bt uz je vacsinou bezstratove, takze tam ten ubytok kvality velmi poznat nebude.
Inak ten Devialet nema podporu aptx ci Ldac co je dost pruser. Ale to len tak pomimo temy.

No ak potrebujes tie udelatka, tak da sa mat aj all in one. Popozeraj radsej nieco ako KEF LSX, Teufel stereo M (vacsie rozmery)... Obzvlast ak to chces aj na filmy. Alebo stlpy ako Audio Pro A36.... Stereo je proste stereo to neoklames. A hlavne od firiem co su profi.
dasti555
Professional
Professional

No tým že streamujem keď tak z iPhonu/macbooku hlavne tak neviem či vôbec aptx / ldac je benefit pre mňa ;D

Tak jasne stereo je stereo preto mam aj tie 2 homepody. Ono pri najhoršom by som šiel do 2 tých devialetov ale to už sme zas na cene kedy sa dajú nájsť iné dimenzie.

edit: je niekde nejaký návod ako moc od seba musia byť reproduktory + ako ďaleko od nich máš byť ty aby si mal z toho sterea aj reálne dačo?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ten aptx som pisal len tak pomimo. Že vzhľadom ku konektivite aku to ma, je absencia dosť fail. Nie že to tebe bude chybať.

Nejde len o stereo ako take, ale aj o kvalitu. Ten Devialet je proste na to ako hra dosť predraženy. Tam ta cena je hlavne o niečom inom. A zase sme pri tom že za cenu dvoch Devialetov môžeš mať ešte ďaleko lepšie repro ako tie čo spominam vyššie.

"Navodov" ako to umiestniť su na nete mraky. Daj do guglu napr. "how to setup speakers". Alebo aj slovensky, "ako umiestniť reproduktory".
dasti555
Professional
Professional

Za cenu dvoch by som mal napríklad kef ls50 wireless ii? ... kokos tie farby majú brutálne :O
ale ako som sa tak zmyslel asi by to bol bullshit kupovať teraz do tejto izby kde som kde aj tie homepody mam tak max na 40% a už mám pocit že spolubývajúci majú koncert tiež

Je otázne ako sa bude vyvíjať teda trh s reprom ale asi sa ozvem opäť keď budem "vo svojom" už a nie v maličkej izbe v podnájme
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Až budeš mať svoj priestor a nie len to a RAZ budeš počuť "správny" zvuk - teda taký, ako má byť a nie taký, ako ho dodrbabrú rôzne technické o*rby - možno zmeníš priority a už nebudeš chcieť riešiť podobné ofuky :)
Držím Ti palce, nech Ti to netrvá 50 rokov ako mne :lol:
dasti555
Professional
Professional

To by som chcel asi trochu viac vysvetliť že čo tým vlastne myslíš lebo ako myšlienka pekná ale vôbec som ju nepochopil :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ono repro na blízky posluch ku PC je dobré vyberať s ohľadom na ich čím vyrovnanejšiu frekvenčnú charakteristiku. Mám pod monitorom len repráčiky aby boli - hudbu počúvam cez iné. Aj ako kulisu s pozadia. Desaťročia so počúval cez trojpásmové Tesly, presvedčený o ich kvalite. Dnes by som ich nechcel ani ako podstavce pod kvety. Dostal som sa k robeným dvojpásmovkám, ktoré hrali podstatne lepšie - presnejšie prenášali, čo im audioreťazec pošle. Tento rok som si postavil ešte o dosť lepšie trojpásmovky.
Má to však jednu chybu - človek príde na to, že ho nekvalitný zvuk, ak ho inde počuje - nasiera :D
dasti555
Professional
Professional

Tak preto som tu na fóre a pýtam sa.
Tiež som za to, že vyrovnaná charakteristika je lepšia ale taktiež som si uvedomil že v istých momentoch keď to je že vyrovnané tak niektoré skladby sú také ... suché, ako keby im dačo chýbalo, alebo im chýba nadšenie producenta a tak to v tej skladbe nie je cítiť?

No každopádne tie KEF LS50 Wireless II sú dosť zaujímavé budem asi slintať nad nimi ;D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

"ako keby im dačo chýbalo" - áno, je to tak.
Chýba im chyba, ktorú nevyrovnané pridávajú do zvuku. Je to vec vkusu - či chcem čím presnejšie počuť to, čo tam autor vložil - alebo sa mi páči skreslenie, ktoré pridali bedne.
Inak - prvý posluch kvalitných vtedy iba požičaných ma hodne zarazil. Naozaj to bolo zrazu akési suché - nevyliezali hlasy spevákov tak veľmi dopredu. Po chvílke dcéra vraví: Počkaj - tento zvuk, tamten detail som v tej pesničke nikdy doteraz nepočula... A bolo rozhodnuté zohnať si bedne, ktoré hrajú správne, nie také, ktoré hrajú pekne.
No asi dosť, lebo neodpovedám na pôvodnú otázku.
Ryan Giggs
VIP
VIP

dasti555 napísal: 20 nov 2021, 15:40 Za cenu dvoch by som mal napríklad kef ls50 wireless ii?
Ano, napriklad.

Ak to chce človek použivať aj na ozvučenie filmov, tak nejaky ten basovejši prejav nie je na škodu.

To že nejake bedne maju rovny prejav, alebo iny, nema s prezentaciou detailov nič spoločne. To je miešanie nesuvisiacich veci.
dasti555
Professional
Professional

Práve preto si myslím, že ten homepod je taký super na všetko.
Čo sa tyka týchto ls50 2, k ním by sa hodil subwoofer aby to bolo to správe k filmom, že? Pozeral som nejaké recenzie a majú už od 50Hz a nižšie celkom urezané tie frekvencie.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Subwoofer sa hodi ku každym reprakom ak to chceš na filmy.
Tomasisko
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Tomasisko »

starysomar napísal: 21 nov 2021, 12:15 Má to však jednu chybu - človek príde na to, že ho nekvalitný zvuk, ak ho inde počuje - nasiera :D
Presne tak. Teraz, ako som uz zvyknuty na Neumann repro, tak priplatkove Bang & Olufsen v novom aute stoja za prd. Je to doslova otras.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

"To že nejake bedne maju rovny prejav, alebo iny, nema s prezentaciou detailov nič spoločne" - a s čím?
"Prezentné" bedne niektorí nazývame CINK-BUM.

"Subwoofer sa hodi ku každym reprakom" - naozaj ku každým? A aký? Ak napríklad uhrajú spod 27Hz? Leda tomu, kto požaduje dunenie. Málo SUBov uhraje nižšie... A naviazať subík aj ku bedniam, ku ktorým je potrebný tak, aby nerobil viac škody, než osohu sa dá no nie je to vždy jednoduché.
Napísať odpoveď