Dobrý večer. Podarila sa mi dobrá kúpa ZOTAC GeForce® GTX 1070 Ti AMP Extreme. Grafiku som vyčistil a prepastoval kryonaut grizzlym. Podľa výzoru a benchmarkov to vypada že grafika je vo veľmi dobrom stave keďže skóre na furmarku aj na superposition benchmark je takmer totožné s novou grafikou so stock presetom. Teplota na superpostion benchmark 31-56’C pri stock presete. Začal som teda rozmýšľať nad overclockom cez afterburner. Zatiaľ som sa bez glitchov stabilne dostal sem:
Core Voltage: 0
Power limit: +140
Temp limit: 70’C
Core clock: +200 mhz
Memory clock: + 600 mhz
Chcel by som vedieť či by som vedel z toho vybuchať viac zvýšením core Voltage, ale neviem či som v bezpečnej zóne alebo už idem do väčšieho risku. Na reddite a na linustechtips sú v tejto téme protichodne názory.
Doteraz najvyššiu teplotu co som s OC nameral bola 61’C pri hraní RDR2.
Dalo by to ešte viac? Môžem ísť do core Voltage úprav? Som v oblasti menej zručný a ocenil by som radu. Vďaka
Silverstone st70f-es230 700w
Intel Pentium I5 6600k
ROG maximus Hero VIII
DdR4 16gb 2666 MHz
ZOTAC GeForce® GTX 1070 Ti AMP Extreme
M.2 ssd
https://www.zotac.com/us/product/graphi ... mp-extreme
Pomoc s OC ZOTAC GTX 1070 Ti
Re: Pomoc s OC ZOTAC GTX 1070 Ti
Z mojho pohladu ak nemas specificky dovod preco za kazdu cenu potrebujes vytrieskat maximalny vykon z grafiky, tak nepustat viac stavy do grafiky. Uvediem hruby priklad: Cim viac pridas voltaz tym sa ti vykon bude dvihat mozno o 5-10-15% s tym ze pravdepodobna dlzka zivotnosti grafickej karty bude v zavislosti od vysky zvysenej voltaze klesat napr. na 70-60-50% oproti tomu, ako keby dlhodobo fungovala bez zvyseneho napatia. Bude ti to fakt stat zato, ze za tych par percent vykonu navyse pravdepodobne skratis zivostnost tejto grafickej karty?
Re: Pomoc s OC ZOTAC GTX 1070 Ti
Ahoj, Dakujem, na internete som našiel dosť nejednoznačné info totiž, máš pravdu nestojí to za to