Pomoc s OC ZOTAC GTX 1070 Ti

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
billctu
Medium Expert
Medium Expert

Pomoc s OC ZOTAC GTX 1070 Ti

Príspevok od používateľa billctu »

Dobrý večer. Podarila sa mi dobrá kúpa ZOTAC GeForce® GTX 1070 Ti AMP Extreme. Grafiku som vyčistil a prepastoval kryonaut grizzlym. Podľa výzoru a benchmarkov to vypada že grafika je vo veľmi dobrom stave keďže skóre na furmarku aj na superposition benchmark je takmer totožné s novou grafikou so stock presetom. Teplota na superpostion benchmark 31-56’C pri stock presete. Začal som teda rozmýšľať nad overclockom cez afterburner. Zatiaľ som sa bez glitchov stabilne dostal sem:

Core Voltage: 0
Power limit: +140
Temp limit: 70’C
Core clock: +200 mhz
Memory clock: + 600 mhz

Chcel by som vedieť či by som vedel z toho vybuchať viac zvýšením core Voltage, ale neviem či som v bezpečnej zóne alebo už idem do väčšieho risku. Na reddite a na linustechtips sú v tejto téme protichodne názory.
Doteraz najvyššiu teplotu co som s OC nameral bola 61’C pri hraní RDR2.

Dalo by to ešte viac? Môžem ísť do core Voltage úprav? Som v oblasti menej zručný a ocenil by som radu. Vďaka

Silverstone st70f-es230 700w
Intel Pentium I5 6600k
ROG maximus Hero VIII
DdR4 16gb 2666 MHz
ZOTAC GeForce® GTX 1070 Ti AMP Extreme
M.2 ssd

https://www.zotac.com/us/product/graphi ... mp-extreme
Pepo79
Star
Star

Re: Pomoc s OC ZOTAC GTX 1070 Ti

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Z mojho pohladu ak nemas specificky dovod preco za kazdu cenu potrebujes vytrieskat maximalny vykon z grafiky, tak nepustat viac stavy do grafiky. Uvediem hruby priklad: Cim viac pridas voltaz tym sa ti vykon bude dvihat mozno o 5-10-15% s tym ze pravdepodobna dlzka zivotnosti grafickej karty bude v zavislosti od vysky zvysenej voltaze klesat napr. na 70-60-50% oproti tomu, ako keby dlhodobo fungovala bez zvyseneho napatia. Bude ti to fakt stat zato, ze za tych par percent vykonu navyse pravdepodobne skratis zivostnost tejto grafickej karty?
billctu
Medium Expert
Medium Expert

Re: Pomoc s OC ZOTAC GTX 1070 Ti

Príspevok od používateľa billctu »

Ahoj, Dakujem, na internete som našiel dosť nejednoznačné info totiž, máš pravdu nestojí to za to
Napísať odpoveď