Obmedzena rychlost pcie 4 + pcie 3 ssd?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Obmedzena rychlost pcie 4 + pcie 3 ssd?

Príspevok od používateľa Sh4d0W »

Ahojte, chcem sa spytat ci spolu budu fungovat naraz zapojene ssdcka Samsung 980 Pro 1TB + 970 EVO Plus 2TB plnou rychlostou? Pojde to na komplet novu zostavu cize minimalne aktualna generacia prip. novy intel 12 alebo ryzen 6000 + lepsia doska, viem ze pcie lanes sa zdielaju a pri aktualnej generacii zostavaju pre ssd len 4 cize pri zapojeni dvoch len 2+2 co nie je dost na plnu rychlost, len ma zaujima to, lebo uplne tomu nerozumiem, ci bude ten druhy obmedzeny stale alebo len ak by som ich naraz chcel vytazit?
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Obmedzena rychlost pcie 4 + pcie 3 ssd?

Príspevok od používateľa heker »

Aj ich dokazes vytazit? Pretoze rychlost SSD klesa pri vacsom mnozstve operacii.
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Pravdepodobne nie, nebude urceny na narocny work load, hlavne gaming preto vyberam uz pcie 4 kvoli direct storage co ma prist na windows, zatial ale nikto nevie ake bude mat poziadavky na rychlost.

Ale vsade upozornuju na to ze pri pouziti 2x nvme bude bud druhy slot vypnuty (pri niektorych doskach) alebo bude mat obmedzenu rychlost, je mozno ze je to starsia info a uz to neplati.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Ja by som kupil radsej vacsi NVMe disk a ten druhy klasicky SATA. Napokon direct storage ma byt priamo medzi grafikou a diskom. Cize Win a hry nechat na tom NVMe disku a ak ti treba nieco na data a filmy, tak ti postaci aj SATA. Pripadne skus pozriet specifikaciu direct storage a nejake to API, mozno sa docitas o tom viac.
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Kupit radsej 2TB 980 PRO? Klasicky SATA uz nechcem, ceny nie su o vela nizsie ak vobec ako nvme takze preto riesim nvme aj na data/filmy + netreba sa srat s kablami :) Zatial som sa docital len o minimalnych poziadavkach a to ze pcie 4.0 bude oproti 3.0 lepsie :D
Napísať odpoveď