nezmysel nie su, akurat nie su 100%, to predsa vieme.
my sme vdaka AG testom co sme dostali v skole prave zistili ze syn doviezol zo skolky covid. nespravit ho ani to nevieme, lebo priznaky mal rovnake ako 3 tyzdne predtym skolkarsky soplik, mna by ani ho testovat.
tak ako my mame v praci pravidlo o cybersecurity, tak to plati aj tu, radsej 10 false positives ako jeden false negative
Tak false negative pripadov je snad este omnoho viacej pri AG testoch ako false positive. Hlavne u bezpriznakovych ludi.
Autoeditácia príspevku po 2 min 49 sek:
Pocul som tiez o dost pripadoch kedy testovali pozitivne deti AG testom aj viac krat a furt vysiel negativny, az PCR bol pozitivny.
AG testy reaguju na bielkovinu a nie na virus. Takze ten rozptyl nepresnosti moze byt na jednu aj na druhu stranu positive/negative. To je dovod, preco sa neda cez AG zachytit kazdy pozitivny.
Uz sme to riesili minuly rok. Pozitivny vysledok je pravdivy cca na 95% (mozno viac) ale negativny LEN na 60%. Cize je dost vysoka sanca ze vysledok bude falosne negativny a preto nie su AG testy v oblube. Ale svoje vyuzitie maju.
ani PCR testy nie su vzdy pravdive, dolezity je pocet cyklov, ktore sa robia so vzorkami
doporucene hodnoty su 25-30 cyklov, niektore slovenske labaky robia aj 35+
Gratulacie Polským susedom za riešenie pandémie: https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/pol ... 020705_eku
Konečne sa to niekde už v blízkosti nás unormálnuje, madarsko je normálne a ukrajina je najdlšie normálna, z týchto si berme príklad ako riešiť pandémiu z normálnych krajín, dufam že aj čoskoro na slovensku tak a ukazuje sa nám že nie je vôbec potreba 80% zaočkovanosť ako nás o tom snažia presvedčiť ludia ktorí nám chcu riadiť životy = na čase ich konečne prestať počúvať
Aj to je na píííííp no neporovnateľne horšie je, že stovky a možno až tisíce ľudí umreli skrz to, že ich nebolo kam prijať - s infarktami, mozgovými príhodami a tak.
O nejakých viem zokolia a od jedného kamaráta - starostu jednej obce.
Snáď to nebudeš musieť riešiť. Svokor tak žil 10 rokov - dodrbali ho na liečení - nejaká trúba ho dala do príliš teplej vody, ktorú mal zakázanú. Poschodie schádzal 10-15 minút, no žil a chcel žiť.
odbornikov maju dost, ale velmi uzko zameranych
je jasne, ze 8 epidemiologov sa zhodne na tom, ze lockdown je riesenie, lenze:
a) nemame realny lockdown, len pseudolockdown, pocas ktoreho mozu ludia chodit do prace, skoly, na nakup atd
b) dani odbornici nevnimaju realitu mimo ich posobnosti, nevedia si ani len laicky predstavit dopad na jednotlive skupiny obyvatelstva, ci uz ziakov a studentov, zamestnancov a zivnostnikov, verejnu dopravu, atd
su odtrhnuti od reality, co je na jednej strane dobre, na druhej strane by mala mat vlada poradny organ zlozeny z prierezu odborov ekonomiky, zdravotnictva a skolstva, ktore by tie fantasmagorie orezali na nieco prijatelne
Presne tak a hlavne ja sa vobec neviem dopratat k nejakemu zoznamu kto vlastne je v tom koziliu odbornikov a ani to ako prijmaju uznesenia. Ci tam prebieha nejake hlasovanie alebo rozhoduje len 1 clovek a ostatni tam len tak sedia. Potom ako ma tomu niekto doverovat?
krasny dvojity rozhovor s prof. Bražinovou a dr. Čekanom. aj o vedeckej metode a teda pristupe k novym pozorovaniam a zisteniam. Bražinová hovori aj o seroprevalencnej studii na Slovensku https://www.aktuality.sk/clanok/dxjt0kl ... i-podcast/
U nas odbornici nemaju velke slovo, vlada nema zaujem na ockovacej kampani, nechce sa im ani ludi presviedcat aby sa dali zaockovat, na energie im chcu dat peniaze, na ockovanie zrusili aj sprostredkovatelsky bonus. Od skoncenia obdarovacej loterie pre zaockovanych, ziadny motivator, to bol koniec oktobra, teraz bude konec decembra a nic.
Odbornici to s lockdownom mysleli dobre, ale nemoze fungovat ako pred tym, jedina cesta je zodpovedne spravanie a ockovanie starej populacie, hoci aj povinne. Lengvarsky je systematicky, ale nepojde mu to pokial nebude cielit na ockovanie starych ludia bude mat vysinuteho pajaca, dvorneho ficovho sasa stale za chrbtom, ako cele slovensko.
V tejto situacii by pomohlo keby heger spachal politicke harakiri a postavil by sa svojmu predsedovi a ministrovi financii celom, ale politika je prednejsia a zivoty obcanov su im druhorade.
Ked som spominal moje odhady umrti v tejto 3 vlne tipoval som okolo 2000-2500, ocividne to bude pri infekčnejsom aj smrtnejsom variante ovela viac v tejto tretej vlne. Moj nový tip bude cca 10 tisic mrtvych z roznych vekových skupín, samozrejme najcastejsie starších ludí.