Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ak to ma byt primarne ku konzole, tak ber ten C12. Cakat sa oplatit moze, ale aj nemusi.
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

Čaute, čo by ste mi odporučili na 4K filmy a seriály, niečo do 1000€. Uhlopriečka 55" a viac.
Celkom sa mi pozdávajú tieto z predošlých príspevkov :
TCL 65C815 alebo Hisense 65U8QF
Ryan Giggs
VIP
VIP

Skôr pouvažuj o malom doplatku na oled. Na mall.sk je za 1 159€ Philips 65oled705.
Radioactive_Mouse
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Radioactive_Mouse »

Ryan Giggs napísal: 25 nov 2021, 20:54 Ak to ma byt primarne ku konzole, tak ber ten C12. Cakat sa oplatit moze, ale aj nemusi.

Ak sa smiem spytat, preco je ten lg lepsi pre konzolu?

Par stran dozadu si spominal, ze ten philips ma lepsi obraz ako lg c1.
Taktiez ma aj 100hz, hdmi 2.1, vrr
Ryan Giggs
VIP
VIP

LG ma lepsie vychytane tie herne mody.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Ahoj Ryan,

prosim ta, Philips 58PUS8506/12 je dobra kupa v pomere cena/kvalita? 5805, kt.tu odporucas zacina byt nedostatkovy tovar a isla aj cenovo hore. Tu 5806 viem mat za cca 670€, 5805 je za 620€. Ďakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

8505 je model 2020 a už sa dopredava, preto je nedostatkovy. A hore to nešlo, len sa stalo to, že sa to v obchodoch kde to mali za nižšie ceny proste vypredalo a ostal už len v tych, kde to mali drahšie.

Neviem čo za rozpočet maš, každopadne, situacia na trhu je už trochu ina. Pribudla konkurencia, resp. niektore modely zlacneli. Porovnateľny je napr. TCL 55C725, za 709€ je momentalne napr. Hisense 55U8QF, čo je sice trochu menšia uhlopriečka, ale zato už 100 Hz, za 760€ TCL 55C728 (tiež 100 Hz), alebo Sony 55XH9096.

Resp. za 750€ už je oled Hisense H55O8B a tam je to ešte o X tried lepši obraz. To nie je o čom.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

No rozpocet stanoveny nemam, u nas ide televizor v podstate len ako kulisa, cize nejak extra moc do toho investovat nechcem. Ale na druhu stranu nechcem ani uplny smejd. Cize ideal by bol nejaky model, co podla moznosti najlepsie splna pomer cena/kvalita

Vcera som bol v NAY kukat tie TV, kt. si mi odporucil. Ten Ambilight na Phillipsoch ma nejak moc nezaujal, je to dost rusive, ale mozno treba viac casu, kym si clovek zvykne.. a ak by som si nan nezvykol, tak sa vraj da nastastie vypnut

Kukal som aj OLED a tam bol ten obraz fakt neskutocny. Nemali ten Hisense, ale nejake LG (drahsie). Zaujimalo by ma, ci je taky perfektny obraz aj pri realnom TV vysielani, nie len na promo videach.. Aj som poprosil obsluhu, aby mi prepli TV, ale nejak sa im to nepodarilo

Oi. som zistil, ze ta 58´ je riadna marha.. Mozno by stacila aj mensia uhlorpiecka (nieco okolo 48-50´..)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Obraz na oledoch je samozrejme lepši aj pokiaľ ide o bežne TV vysielanie. Ambilight vo vysvietenych obchodoch veľmi nenapozeraš. Ono sa to da nastaviť aj aby len svietilo jednou farbou, bez toho aby to blikalo podľa obrazu. A to svetlo ma taku vlnovu dlžku, ktora nenamaha oči.
V 48-50 nemaš TV v takej kvalite ako 55"+. A ani cena nie je nejako zasadne nižšia.
Vezmi ten oled, kym ešte je. Nevymysliš široko ďaleko nič lepšie.
Romeo2006
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Romeo2006 »

Ahojte,
Je na čase vymeniť môj 4 ročný Sony KD-65XE9005, ktorý ma od začiatku kúpi štve, vďaka Androidu. Obrazovo nemám čo vytknúť, ale ten Android kazí úplne všetko. Už sme dospeli k tomu, že mi nechce spustiť Netflix, musím najpr do nastavení, tam ukončiť aplikáciu a potom môžem začať pozerať. Alebo pri YouTube mi vypíše, že nie je pripojený k internetu, čo nie je pravda, lebo všetko ostatné funguje, čo potrenuje internet.
Nehovoriac o tom, že cca každé 3- 4 mesiace musím dať továrenské nastavenie, lebo mi nič nefunguje a už z toho mám plné zuby.
Tak sa rozhodujem medzi SAMSUNG QE65QN95A a LG 65OLEDC11.
Od toho LG sa bojím, či nebude slabo svietiť, na koľko mám veľmi svetlú obývačku, kde ani to LCD nie je dobré vidieť cez deň, aj keď sú zatiahnuté žalúzie. Z druhej strany zas má všetko, čo potrebujem, napríklad Dolby Vision, VRR, a podporuje viac formátov jak Samsung.
Takže potrebujem poradiť, čo si mám vybrať. Na cene mi nezáleží až tak veľmi nezáleží, len sa chcem vyhnúť Androidu.
TV nepozeráme, ako myslím tak, že nemám žiadne predplatenie, ani anténu. Kukáme len Netfilx, Apple TV, Amazon Prime, YouTube a 4k filmy z NAS (Synology).
Ďakujem za rady.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

k androidu, nejdem ta o nicom presviedcat ale pri telkach nejde ani tak o to ci ma android alebo nema ale skor o vyrobcu.
viem ze na niektorych telkach je android tv tragedia ale ja so svojou nvidia shield tv som absolutne spokojny a nemenil by som za nic a tiez to ma android tv.

j OLED, tiez som mal obavy ci nebude svetelnost nizka kedze casto pozerame telku cez den ale uz ho mam rok a uplna spokojnost, pokial slnko nesvieti priamo na obrazovku tak s viditelnostou nie su ziadne problemy.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Od cias tvojho TV uplynulo vela vody v Dunaji. Odladenost systemu je dnes uz niekde uplne inde.
Navyse ak sa spoliehas na to ze u inych systemov nebudes s nicim zapasit, tak na to velmi rychlo zabudni.
TV sa kupuje pre obraz, nie pre system. Ten vies vzdy nahradit nejako inak. Obraz nenahradis.

Ak mas rozpocet na tuto top kategoriu, tak nema ziaden zmysel uvazovat o comkolvek inom ako o olede.
The
Star
Star

Príspevok od používateľa The »

Romeo2006 napísal: 12 dec 2021, 14:53 Ahojte,
Je na čase vymeniť môj 4 ročný Sony KD-65XE9005, ktorý ma od začiatku kúpi štve, vďaka Androidu. Obrazovo nemám čo vytknúť, ale ten Android kazí úplne všetko. Už sme dospeli k tomu, že mi nechce spustiť Netflix, musím najpr do nastavení, tam ukončiť aplikáciu a potom môžem začať pozerať. Alebo pri YouTube mi vypíše, že nie je pripojený k internetu, čo nie je pravda, lebo všetko ostatné funguje, čo potrenuje internet.
Nehovoriac o tom, že cca každé 3- 4 mesiace musím dať továrenské nastavenie, lebo mi nič nefunguje a už z toho mám plné zuby.
Tak sa rozhodujem medzi SAMSUNG QE65QN95A a LG 65OLEDC11.
Od toho LG sa bojím, či nebude slabo svietiť, na koľko mám veľmi svetlú obývačku, kde ani to LCD nie je dobré vidieť cez deň, aj keď sú zatiahnuté žalúzie. Z druhej strany zas má všetko, čo potrebujem, napríklad Dolby Vision, VRR, a podporuje viac formátov jak Samsung.
Takže potrebujem poradiť, čo si mám vybrať. Na cene mi nezáleží až tak veľmi nezáleží, len sa chcem vyhnúť Androidu.
TV nepozeráme, ako myslím tak, že nemám žiadne predplatenie, ani anténu. Kukáme len Netfilx, Apple TV, Amazon Prime, YouTube a 4k filmy z NAS (Synology).
Ďakujem za rady.
Možno aj nešťastie na kus, ja som s mojou Sony KD-55XC8505 (2015) ani zďaleka také problémy nemal.
Romeo2006
Expert
Expert

Nejedná sa o to, či sa dá, alebo nedá ten systém s niečím nahradiť. Používam Apple TV 4K, ale ten nespolupracuje s TV tak, ako by mal. Už som vyskúšal asi 17 HDMI káblov, ale hoci čo pozerám, nikdy nie je ten obraz plynulý, vždy to trhá, čo na 10 ročnom LG nerobil, len na tom Sony.
Každopádne, som tu preto, aby ste mi odporúčili, nechám sa nahovoriť aj na Android, len nech to za to stojí. Do pôvodného príspevku som zabudol dodať, že poterbujem minimálne dva vstupy na HDMI 2.1., na koľko pomerne veľa času sa hráme na PS5 a XSX.
Na Androide je viac možností čo sa aplikácií týka, napríklad je tam Kodi ( čo mám aj na Xbox), alebo DS Video, čo na LG chýba, alebo VLC, čo je len na Androide.
Ďakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tam nema co trhat. To bude nastavenim.

Ak oled, tak Philips 65oled806/856. Ma to 2 hdmi 2.1, Ambilight, android.

Ak sa tam hra velmi vela, tak ber radsej Samsung, aj za cenu horsieho obrazu.
Romeo2006
Expert
Expert

Chalani, včera som bol vyzdvihnúť LG OLED65C1. A dnes ju vraciam späť. Dôvod? V skratke:
Na streamovanie z NAS- Synology je katastrofálny, veľa formátov neprehrá a nie je možné použiť iný prehrávač. Všetko mám Remux a v mkv formáte. Niektoré filmy mám vyblednuté, ako keby bez farby. Keď chcem pretočiť odpojí sa mi od disku a vyhodí ma a môžem od znova. Podotýkam, že sťahujem filmy vo veľkosti medzi 40- 70GB, ale čo na 4 ročnom Sony to nie je problém, do konca ani na Samsung QE50Q60TA to nie je problém.
Potom mi nechcel spustiť Apple TV, čo by som prežil ale predsa len, prečo by som mal používať AT4K, keď mám vstavanú aplikáciu v TV.
Ale aby som len nekydal, filmy, ktoré prehral a boli aj v Dolby Vision tak to bolo extrémne pekne.
Takže, rád by som ostal pri OLED, ale ( toto ma bude bolieť ) skôr s Androidom niečo, aby som mal náhradné aplikácie na výber.
Philips 65oled806/856 som pozeral, páči sa mi to Ambientné podsvietenie, ale hneď v prvom teste čo som si pozrel, v seriály Game of Thrones bol obraz rozkockovaný, tak tomu by som sa radšej vyhol.
Čo poviete na Sony Bravia OLED XR-65A83J?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Obraz v tej jednej narocnej scene je rozkockovany na vsetkom. To je vec obsahu, nie televizora a takehoto obsahu nie je mnoho.
Tie tvoje tv co mas doma tam dopadaju omnoho horsie a to si ich nevratil a netvrdis ze kockuju obraz.
Zameral si sa nezmyselne na nejaky jeden obrazok, ktory nie je podstatny.

K tej C1 sa da pouzit nejaky Plex alebo nieco podobne (DS media), tam prehras vsetko.
Romeo2006
Expert
Expert

Sony si mi odporučil Ty, a stála 2350€ keď som kupoval. Ten Samsung mám len v spálni, kuká sa to cca 1h denne pri zaspaní, stál rovných 600€.
DS video žiaľ LG nemá a Plex mi nesedí, je to pre mňa chaotické, neviem sa z toho vysomáriť. Pri TV za skoro 2000€ očakávam proste viac. Je mi jasné, že dokonalý televízor neexistuje.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Jediny problem co som mal s prehravanim na LG CX je dolby vision v mkv formate (mp4 dolby vision funguje bez problemov) akurat tiez este musim k nemu pouzivat chromecast s google tv, co je vlastne android tv, lebo na tom lg os mi chybaju nejake aplikacie, hlavne kodi.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Romeo2006 napísal: 16 dec 2021, 9:16 Sony si mi odporučil Ty, a stála 2350€ keď som kupoval. Ten Samsung mám len v spálni, kuká sa to cca 1h denne pri zaspaní, stál rovných 600€.
DS video žiaľ LG nemá a Plex mi nesedí, je to pre mňa chaotické, neviem sa z toho vysomáriť. Pri TV za skoro 2000€ očakávam proste viac. Je mi jasné, že dokonalý televízor neexistuje.
To su len 2 servery co som namatkovo spomenul. Urcite sa nieco najde. Ten model ma tisice ludi a funguju.

Jedna vec je mat ocakavania, druha vec uvedomit si, o aky pristroj sa jedna. A ci su tie ocakavania a poziadavky realne.
Ulohou TV je zobrazovat, a to ten LG robi na vysokej urovni. Ostatne veci su podruzne, a pre jeho primarnu funkciu nepodstatne. Uz aj preto ze tieto veci sa daju vzdy nejako vyriesit.
Iste, urcite je fajn mat nejaky univerzalny pristroj, ktory vsetko dokonale zvlada, ale zial svet takto nefunguje.
Napísať odpoveď