Zálohovanie PET fliaš a plechoviek

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Zálohovanie PET fliaš a plechoviek

Príspevok od používateľa Dreamer »

Famine napísal: 12 dec 2021, 8:33Ty kokos aby som mal piť vodu z vodovodu jak takí šupák ? :smt081 Ani ma nehne :smt033

Alebo aby som jak takí sedlák robil nápoje cez soda stream? :roll:
Ale s vrecom plnym flias budes chodit do obchodu, ako taky vandrak. :)

Alebo flase vracat nebudes?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

brm napísal: 11 dec 2021, 14:29 Máte nejaké info, že sa v súvislosti so zálohovaním PET fliaš chystá v obchodoch nejaká hromadná bitka o nezálohované PET fľaše? Kamarátka ma bombarduje, že jej mám rýchlo kúpiť 10 paklov vody, bo vraj niekde počula, že na začiatku roka voda nebude.... :D
Takže tá reklama neklamala. :D
https://www.youtube.com/watch?v=yifoVMdHahw
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tak to je škandál! :D
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ináč teraz ak to začnú od 1.1.2022, tak nebude ani zber triedeného odpadu ? Ináč ja zvyknem kupovať, Lidl minerálku a hneď kupovať 4-5 kartonov, tak asi to od budúceho roku nebudem robiť. Veď mám doma len Fábiu a nie Aviu.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

myslíš žlté kontajnery na ulici? Určite bude, prečo by nemal byť? Stále je kopec iných plastových a kovových odpadov...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ak by niekoho zaujimalo, prisiel ten Zerowater a fakt ked prejde voda tym gigantickym filtrom, tak je destilovana, neobsahuje ani jednu ciastocku nejakej latky./overene testovacom/.Chut je pomerne zvlastna ale na caj ci kavu super.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Nie je to nahodou trochu nebezpecne, pit caj s destilovanou vodou?
gogo956
Redeemer
Redeemer

retkvic napísal: 13 dec 2021, 15:07 Nie je to nahodou trochu nebezpecne, pit caj s destilovanou vodou?
preco by malo? :) naopak, necitis nic ine iba to co sa nachadza v tom caji ci kave, ziadnu pachut z vody.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Doplnis pitim mineralok...
gogo956
Redeemer
Redeemer

takto: pitie destilovanej vody by bolo problemom, ak by clovek neprijimal mineraly zo stravy, ale pokial clovek nehladuje, ale ma normalnu pravidelnu stravu, tak mu to v ziadnom pripade nehrozi :)
retkvic
Addict
Addict

A nenaviaze sa na tu destilovanu vodu cast z tych mineralov, ktore by si inak mozno vyuzil?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Pit cely den len destilku je uz celkom riziko kedze tato voda je "hladna" - viaze na seba mineraly. Tazke z tela vyplavi mineraly (tolko kolko dokaze na seba naviazat). Ked clovek v strave prijme vacsie mznostvo mineralov tak by to malo by OK, ale neriskoval by som.

gogo956 - velmi velmi blizko destilky je voda z reverznej osmozi co je filter ktoreho cenovka zacina na 450€. Verim ze ten Zerowater je dobry ale porovnavat to s destilkou je uplne mimo.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ale tu predsa nikto nehovoril o tom, aby sa pila cely den, dlhodobo a vyhradne iba voda bez obsahu mineralnych latok. Hlavne nalacno to nie je dobry napad. Riziko je to pre vyznavacov dlhodobych hladoviek ktori su shopni nic nejest a zaroven sa nalievat destilkou. Ale clovek ktory ma normalnu, pravidelnu, vyzivnu stravu,prenho to nie je ziaden problem. Ono si treba uvedomit, ze mineraly vo vode su anorganickeho povodu a preto ich vstrebatelnost a biologicka dostupnost pre telo je nizka.
Mineraly su cenne pre telo v organickych vazbach, najlepsie zo zivocisnych zdrojov a na druho mieste z rastlinnych.

wladas

testoval som tu vodu: najprv som zmeral obsah rozpustenych castic z vodovodu a nasledne po tom ak presla filtrom. Vodovodna medzi 200- 250ppm podla toho nakolko je odtecena, po odmineralizovani cista 0, samozrejme overene opakovane.

Dovod preco to nestoji 450e je ten, ze to porovnavas so systemami ktore maju mnoho nasobne vacsiu prietokovost. Toto zariadenie filtruje iba velmi velmi pomaly, to je cele vysvetlenie.
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Caute.

Kupil som v Kaufe 2x energy. Pri pokladni bola pri oboch zvysena cena o zalohu co je v pohode ale doma som si vsimol, ze su to este plechovky zo starej sarze a teda nemaju na sebe to zelene Zetko v sipkach.

Ak som spravne pochopil, taketo plechovky ten automat nezoberie?

Cize som teda prisiel o 30 centov len tak? Nie ze by ma to trapilo dako, len ci si mam teraz pol roka davat pozor aby som nahodoul nekupil starsiu plechovku alebo ako to vlastne je :)
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ked tam nie je to Zetko, je to stary obal a nemal byt zalohovany. To, ze si zalohu zaplatil, bola chyba. Obratil by som sa na reklamacie, nie kvoli smiesnym 30 centom, ale z principu. Keby sme si chceli zakonspirovat, mohli by sme konstatovat, ze to urobili naschval, aby sa ludom s nimi nechcelo natahovat...
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

No to mi uz asi nepomoze lebo blok nemam :D ale dik za ozrejmenie.

Podla mna to vseobecne zapli pre vsetky produkty ktore maju byt zalohovane a neriesia tie bez znacky lebo ich zrejme pomerne rychlo dopredaju..a netusim ako tazke je nastavit cenu pre rozne sarze toho isteho produktu...
retkvic
Addict
Addict

Takto sa to ale nedozvieme, lebo to je iba tvoje tvrdenie :) Na vsetky produkty to urcite nemaju zapnute, lebo som si po tvojom poste pozrel blok z vcerajsieho nakupu a zaloh som tam nenasiel.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Skús tam ísť, či ti tie plechovky automat nezoberie. Podľa mňa to bola chyba manažmentu/logistiky. Proste im prišla nová šarža so Zkom, tak nahodili do systému zálohu. Ale zabudli, že na predajni ešte majú tovar bez Zka. Znie to triviálne, ale echt blbí ľudia sa nájdu na každej možnej pozícii.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Hehe
Pamätám takú "chybu" v jednom veľkoobchoďáku v našom meste, kedy boli "systémovo..." odlišné ceny na regáloch od cien na pokladni.
Oni na to nakoniec v našom meste dožili.
Samo - tento o(je*)myl je iný prípad ... a nik na ňom osobne nezarobí. (no to ani tam, kde spomínam)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

A skutocne je to aj iny obal? Nie je rozdiel len v tom logu? Mal som v ruke patronu od Plzna a pripadala mi uplne rovnaka.

Mam ale otazku. Planujete niekto tiwto obaly poctivo chranit pred podkodenim a vlacit ich do automatov? Ja som na tom nerozhodne ale skor nie. Plasty inac triedim poctivo.
Napísať odpoveď