porovnanie android tabletu s iPad Air 2 2014 (A1567)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Mirrorion
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

porovnanie android tabletu s iPad Air 2 2014 (A1567)

Príspevok od používateľa Mirrorion »

Ahojte, mám doma starší iPad Air 2 2014 (A1567) na ktorom syn hráva hry. Niektoré mu občas sekajú, ale tak 95% ide v pohode.
Chcel by som mu kúpiť nejaký android, lebo ten iPad je môj firemný, tak aby mal dačo vlastné. Na najnovší iPad nemám :(

Padli mi do oka dva androidy:
https://www.alza.sk/estar-beauty-hd-7-wifi-spider-man-d5821701.htm (iba 7" HD, ale má obal Spidermana :D )

https://www.alza.sk/huawei-mediapad-t5-10-wifi-black-d5556589.htm (10" FHD)

Otázka: Keďže sú to lacnejšie tablety, budú mať výkon vyšší ako môj starý iPad 2? Lebo ten bol na tú dobu dosť pálka...
Pozeral som napríklad toto porovnanie čipov https://versus.com/en/apple-a8x-vs-mediatek-mt8176kde by ten Spiderman-tablet mal byť dokonca výkonnejší než iPad2, ale je to reálne že noname lowcost brand bude výkonnejší než starší Apple? :|

Vopred ďakujem za akúkoľvek radu!
heker
Redeemer
Redeemer

Re: porovnanie android tabletu s iPad Air 2 2014 (A1567)

Príspevok od používateľa heker »

Procesor to kludne moze mat vykonnejsi. Ma to vsak TN displej, ktory bude mat hrozne farby, hrozne pozorovacie uhly a hlavne ma mizerne rozlisenie. Ja to povazujem za vyhodene peniaze. To uz radsej priplatit za ten s FullHD displayom.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Možno by som si dal ešte pozor na kompatibilitu, keďže u oboch píše, že tam je len android 8. Niektoré hry by tam teoreticky nemuseli ísť vôbec.
Mirrorion
Star
Star

heker napísal: 15 dec 2021, 8:22 Procesor to kludne moze mat vykonnejsi. Ma to vsak TN displej, ktory bude mat hrozne farby, hrozne pozorovacie uhly a hlavne ma mizerne rozlisenie. Ja to povazujem za vyhodene peniaze. To uz radsej priplatit za ten s FullHD displayom.
OK, toto si teda škrtám. ďakujem za radu.
lukas9206 napísal: 15 dec 2021, 9:03 Možno by som si dal ešte pozor na kompatibilitu, keďže u oboch píše, že tam je len android 8. Niektoré hry by tam teoreticky nemuseli ísť vôbec.
point taken.

a aký Android by to malo minimálne mať, aby to bolo kompatibilné čo najviac?
prípadne, nedá sa upgradovať Android 8 na vyšší? (možno debilná otázka, ale nevlastním žiadne android zariadenie)
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Mirrorion napísal: 15 dec 2021, 21:08 a aký Android by to malo minimálne mať, aby to bolo kompatibilné čo najviac?
prípadne, nedá sa upgradovať Android 8 na vyšší? (možno debilná otázka, ale nevlastním žiadne android zariadenie)
Problem pri lacnych android-och je v ich podpore na novsi SW - to urcuje vyrobca tabletu. Mozno tablet hned po spusteni ponukne novsiu (nie nutne aj najnovsiu) verziu androidu, zaroven to vsak moze byt posledna aktualizacia ktoru kedy dostane.
Aky android minimalne potrebujes? Tuto otazku zial musis polozit vyrobcovi hry/sw ktoru pouzivas. On urcuje, s akou verziou bude hra kompatibilna. Kludne sa moze po novom roku rozhodnut, ze nic starsie ako android 10 nechcem podporovat a 150eur ide "do kosa".
Tablet nekupujes urcite na rok, preto by som skor odporucil kupit najlacnejsi iPad z 2021, stoji 350eur. Popripade popozerat sa po repasovanych iPadoch, bazarovych a podobne.
A co sa tyka vykonu, videl som len par tabletov z ceny okolo 200eur a bola to katastrofa. Zle odladeny android v podstate dusil to zariadenie.
heker
Redeemer
Redeemer

Vo vacsine suhlasim s masterdeadom. Ak sa vsak tlaci na cenu, tak treba niekde ubrat. Trebars toto Lenovo ma 4GB RAM, FullHD, ma to 64GB miesta, Android 10, len si treba priplatit - https://www.alza.sk/lenovo-tab-m10-plus ... 769969.htm
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Ja chapem, ze pri nizkom budgete sa musi robit kompromis. Ale ako spomina brm vo vedlajsej teme o tabletoch, mediateku by som sa skutocne vyhol post2391447.html#p2391447
heker
Redeemer
Redeemer

Som som mal tablet aj s Mediatekom. Ale nepamatam si na to, ze by robil vyslovene problemy, vsetko bezalo ako malo. Nevylucujem vsak, ze dnes moze byt ina situacia. Jasne, ak by chcel investovat 300 eur, tak by som isiel do overenych znaciek a najma do ich najpredavanejsich modelov. Len tu je zrejme tlak na cenu a mozno aj na to, ze to dieta do Silvestra stihne rozbit.
Mirrorion
Star
Star

heker napísal: 15 dec 2021, 23:02 Vo vacsine suhlasim s masterdeadom. Ak sa vsak tlaci na cenu, tak treba niekde ubrat. Trebars toto Lenovo ma 4GB RAM, FullHD, ma to 64GB miesta, Android 10, len si treba priplatit - https://www.alza.sk/lenovo-tab-m10-plus ... 769969.htm
No neuveríš, ale akurát som naň na Alze pozeral :) A na bazoši som ho našiel za 110€, tak zrejme idem do toho :) Díky
heker
Redeemer
Redeemer

Pozeram blizsie to Lenovo, je tam Mediatek P22T a podla benchmarkov je to dost slaby procesor z roku 2018 - https://www.notebookcheck.net/Mediatek- ... 424.0.html Pozrel som si tiez benchmarky v porovnani so Samsung Galaxy S9, tak S9 ma 3x vykonnejsi procesor ako ten tablet Lenovo, 20x graficku kartu a 2x RAM - https://www.google.com/amp/s/www.giznex ... 10%3famp=1 Takze toto Lenovo je vykonom dost mimo a radsej by som ho nekupoval, aj ked za 110 eur asi nic lepsie nekupis.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ak by si si to vedel zaobstarať z Nemecka, tak tento vyzerá celkom zaujímavo https://www.expert.de/shop/unsere-produ ... 4253990433.

Síce od vyrobí stále len Android 10 ale Kirin vyzerá byť dosť výkonnejší ako spomínaný Mediatek P22.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

podla mna to je strasna blbost toto vsetko, to su uplne vyhodene peniaze za najhorsie android tablety.. Uprimne, ak smrtelne nutne nepotrebujes teraz tablet, tak si radsej pockaj a naspor si este dalsiu 100vku a kup si pouzity ipad -5-6-7 generacia.. vykon a podpora bude nasobne lepsia..
toto je zatial ako ist z blata do hovna..
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

cinges napísal: 16 dec 2021, 9:21 podla mna to je strasna blbost toto vsetko, to su uplne vyhodene peniaze za najhorsie android tablety.. Uprimne, ak smrtelne nutne nepotrebujes teraz tablet, tak si radsej pockaj a naspor si este dalsiu 100vku a kup si pouzity ipad -5-6-7 generacia.. vykon a podpora bude nasobne lepsia..
toto je zatial ako ist z blata do hovna..
S tymto plne suhlasim. Kupou lacneho tabletu dospejes akurat ku minutym peniazom a uhlikovej stope.

Ja osobne vnimam, ze trh s tabletmi neexistuje. To je bud iPad alebo nic. Nie je to o nejakom apple fanatizme, ale o udrzatelnosti daneho zariadenia co najdlhsie pri zivote aspon so security aktualizaciami. Toto je pri androide stale len v plienkach.
Mirrorion
Star
Star

chápem vaše argumenty, mám iPhone + iPad a nedám na ne dopustiť. ale pre 5 ročného chalana na casual hry nedám x stovák za iPad, keď ten výkon nevyužije a je tu risk že to rozbije.
mne stačí že to bude trochen lepšie ako ten starý iPad čo mám teraz.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

nebude to lepsie ako ten stary ipad co mas. Jednoduche :)
Napísať odpoveď