Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa hojko »

Neviem co ludi vedie k DLNA a Plexu, ale podla mna je to castokrat problem. Preto, ak sa chce clovek vyhnut problemom, tak nech si kupi za 50 eur Xiaomi Mi TV Box S a cez ftp protokol v ramci siete prehrava cez to - ziadne sekanie, nic, pretoze sa vlastne prekopiruje origo subor do Xiaomi prehravaca a ten ponukne vystup cez HDMI do telky. Viem, je to dalsia zariadenie a dalsi dialkovy ovladac naviac, ale je to bezproblemove. Navyse sa k tomu moze pouzit Kodi, tj. kniznica s prepojenim na IMDB/CSFD databazu.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

mne bezi DLNA (Universal Media Server) server na separe PC a funguje to pekne. viem si z toho prehrat filmy z TV , z druheho PC, z mobilu na wifi ... ziadne sekanie ani nic podobne, odskusane uz aj na vysoko bitrejtovych HDR 4kackach. s pribudajucim poctom filmov uz je start serveru trochu zdlhavejsi, musi to vsetko prescanovat, ale tak to sa spravi raz za cas a je klud.

jediny novy problem, co teraz prisiel s Win11 je, ze ked si ten server chcem browsovat z druheho PC klasicky z windows exploreru (vidim ho v network locations), tak po dvojkliku hodi instantne BSOD (ten klientsky PC) :D ale to uz je zaletizost Win11 ..

to len trochu OT k tomu, ze co k tomu ludi vedie .. nie je to len o HDMI, ale aspon u mna o moznosti to spustat z celej siete
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

hojko napísal: 16 dec 2021, 11:59 Neviem co ludi vedie k DLNA a Plexu, ale podla mna je to castokrat problem. Preto, ak sa chce clovek vyhnut problemom, tak nech si kupi za 50 eur Xiaomi Mi TV Box S a cez ftp protokol v ramci siete prehrava cez to - ziadne sekanie, nic, pretoze sa vlastne prekopiruje origo subor do Xiaomi prehravaca a ten ponukne vystup cez HDMI do telky. Viem, je to dalsia zariadenie a dalsi dialkovy ovladac naviac, ale je to bezproblemove. Navyse sa k tomu moze pouzit Kodi, tj. kniznica s prepojenim na IMDB/CSFD databazu.
Vedie ich k tomu prave to co si pisal a o com som pisal aj ja. A sice ze chcu dokonaly televizor, ktory zvlada vsetko a nechcu dalsie krabicky.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja mam krabicku a aj tak pouzivam plex. sorry ale oproti kodi ci dlna je to sto krat lepsie.
zaroven pouzivam kodi s o SC pluginom a vzdy ked kodi zapnem tak nadavam ake je to uzivatelske rozhranie otrasne a neprivetive.
zaroven plex viem bez problemov pouzivat z akehokolvek zariadenia doma aj mimo domu. tiez tam viem cez internet zdielat svoju kniznicu.
no a prave vdaka plex serveru ktory vie transkodovat video som nikdy nemal problem so ziadnym formatom na roznych zariadeniach.
Romeo2006
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Romeo2006 »

Úplne s Tebou súhlasím, že obraz je najdôležitejší. Ale ja nechcem používať zariadenie navyše. Mám síce Apple TV 4K, (používajú deti ) ale ten nepodporuje Dolby Vision, takže zas by som musel kúpiť nový model, čo sa mi nechce.
Včera som vymenil za Sony 65A83J a tam už všetko funguje podľa mojich predstáv. Aj keď farebné prevedenie sa mi viac páčil z LG, ale to ešte doladím aby to bolo podľa predstáv. Musím uznať, že po 4 rokoch Android spravil veľký krok vpred, aj keď prihlasovanie cez Google Home mi robil vrásky na čele, stále vyhadzoval chybu, ale našťastie dalo sa to obísť.
Sony tak isto neprehrá všetky formáty čo mám na NAS, lenže je tu VLC, čo bezproblémovo poradí zo všetkým. Dá sa pretočiť aj na požadovaný čas, bez toho aby sa to odpojilo z NAS.
A čo by som ešte vyzdvihol, je Bravia Core. Sánka mi spadla že v akej kvalite mi spustil Blade Runner 2049.. Streamovanie v 60- 80mb/ sec som nikdy nezažil. Porovnanie, Netflix má cca 16mb/ sec. Viac filmov som neskúšal, nemal som čas.
Snáď niekomu pomôžu moje postrehy.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pisal som, že ten android je už niekde inde. Samozrejme na nejaky problem naďabiš, ale to aj na inych systemoch.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Viete mi prosím poradiť nejakú úplne lacnú, cca 32" Smart TV, hlavne nech tam je Netflix, prípadne aj O2 TV za cca 200 - 250€?

Vyššie s cenou by som už fakt nechcel ísť, nakoľko to je iba TV do spálne kam chcem spratať manželku aby som si v obývačke mohol hrať playko.

Našiel som Thomson 32HE5606, Philips 32PHS6605/12, Hisense 32A5600F, 32" TCL 32ES560, 32" Hyundai FLM 32TS543 SMART.

Tá posledná Hyundai mi z toho vychádza asi najlepšie keďže je full HD.

Díky pekne 🙂
Ryan Giggs
VIP
VIP

TOSHIBA 32L3163DG
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Fakt díky moc 🙂
Ryan Giggs
VIP
VIP

Len tam nedostaneš o2. Najbližšie (bavime sa o FHD modeloch) potom s O2 asi až Samsung UE32T5302 za 280€ .
Animorph
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Animorph »

Ahojte,
poradíte pls nejaký TV pre kamoša 65". 80% sledovanie športu, zvyšok asi bežné TV programy. Chcel by tam mať hlasového asistenta, či ako sa to volá, ale vyslovene podmienka to nie je.
Rozpočet max 900 eur, no čím menej, tým lepšie.
Ďakujem
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pri tychto poziadavkach prichadza do uvahy v podstate len jeden model, TCL 65C815. Je to na max hranici rozpoctu, ale cokolvek lecnejsie nebude mat 100 Hz panel. Toto je aktualne najlacnejsi 100 Hz v tejto uhlopriecke. Kedze je v rozpocte, nema zmysel obzerat sa po niecom inom, lacnejsom.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Ryan Giggs napísal: 18 dec 2021, 9:36 Len tam nedostaneš o2. Najbližšie (bavime sa o FHD modeloch) potom s O2 asi až Samsung UE32T5302 za 280€ .
Ešte raz díky pekne. Budem na to myslieť.
Animorph
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Animorph »

Ryan Giggs napísal: 18 dec 2021, 21:16 Pri tychto poziadavkach prichadza do uvahy v podstate len jeden model, TCL 65C815. Je to na max hranici rozpoctu, ale cokolvek lecnejsie nebude mat 100 Hz panel. Toto je aktualne najlacnejsi 100 Hz v tejto uhlopriecke. Kedze je v rozpocte, nema zmysel obzerat sa po niecom inom, lacnejsom.
Ďakujem
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Moja mama ma poziadala o vyber noveho televizora, rozmerovo 50-55 palcov. Doteraz mala Samsung, ktory ma podla mna system vnutri uplne priserny (je dost stary), minimum appiek, ovladanie Youtube a prehliadaca ako za trest. Neviem, ci nove Samsungy maju rovnaky problem, ale rad by som sa tomu vyhol. Asi by som preferoval nieco s Android TV. Co som nasiel pri rychlom hrani sa s filtrami na Alze, tak mi padol do oka 55' Xiaomi televizor - https://www.alza.sk/55-xiaomi-mi-tv-p1-d6547316.htm
Som fanusik Xiaomi produktov, ale neviem, ci je toto dobra volba alebo je v podobnej cenovej hladine (cca do 700e) aj nieco lepsie?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je to podpriemerny, nicim nezaujimavy TV.
Ak to silou-mocou musi byt android, tak Philips 58pus8505 ci novsi, ale trochu drahsi 8506 (to mas vacsiu uhlopriecku). Alebo TCL 55C725.
Ak to nemusi byt android, tak prihodit 50€ a za to uz je oled Hisense H55O8B, co je obrazovo uplne ina galaxia.
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Zdravim,

Ospravedlnujem sa trochu za offtopic, ale kupil som rodicom tv pod stromcek, a ked sme ho vcera rozbalili, vsimol som si takuto vadu.

Je to normalne, alebo mohlo sa to stat pri prevoze?
Prílohy
E65206A4-8D88-47E6-8907-E0614C408CCA.jpeg
DDE2409B-40DF-4093-AA79-D86851D57B0D.jpeg
33FAE1F1-5AEE-47B1-995F-6E79662DB021.jpeg
Ryan Giggs
VIP
VIP

Jasne, že to normalne nie je.
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Jasne, dik.

Sorry, viem ze to nie je normalne, skor som to myslel tak ci je to bezne ze uz od vyroby pride takyto kus a hned to musim reklamovat :(
Ryan Giggs
VIP
VIP

Občas sa to stať môže.
Napísať odpoveď