Počítač po štarte ukazuje zvláštny screen
Počítač po štarte ukazuje zvláštny screen
Ahojte,
Dlhšie máme na jednom z PC problém, že niekde po štarte ukáže tento screen a počítač sa nezapne.
Riešime to tak, že dáme RR a následne to ide..
Radi by sme to fixli.
Môže byť problém v nejako kábli ku disku odkial sa PC načítava?
Viete mi prosím pomôcť?
Ďakujem pekne
Dlhšie máme na jednom z PC problém, že niekde po štarte ukáže tento screen a počítač sa nezapne.
Riešime to tak, že dáme RR a následne to ide..
Radi by sme to fixli.
Môže byť problém v nejako kábli ku disku odkial sa PC načítava?
Viete mi prosím pomôcť?
Ďakujem pekne
Re: Počítač po štarte ukazuje zvláštny screen
skus jumpermi vymazat cmos, ak nepomoze dat novu bateriu
Máš nastavený boot na disk s OS?
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ani jeden z vas necita, co sa na obrazovke pise 
Chassis intrude - znamena, ze PC si mysli, ze je otvorena skrinka a tak odmieta nastartovat. Je otvorena?
Ak nie, je problem so spinacom, ktory ma byt stlaceny bocnicou skrinky, ked sa zatvara. Ale ak detekciu chassis intrusion nepotrebujes, zvycajne sa da v biose vypnut a potom bude klud.
Chassis intrude - znamena, ze PC si mysli, ze je otvorena skrinka a tak odmieta nastartovat. Je otvorena?
Ak nie, je problem so spinacom, ktory ma byt stlaceny bocnicou skrinky, ked sa zatvara. Ale ak detekciu chassis intrusion nepotrebujes, zvycajne sa da v biose vypnut a potom bude klud.
-
starysomar
Hardcore addict
Robí mu to iba NIEKEDY, teda zrejme má.
Problém môže byť ako v kábi, kontaktoch - tak samotnom disku.
Predpokladám, že systém má na 500 GB SSFD Samsungu.
Ak je ten pevný Seagate vadný - kľudne môže niekedy zastaviť BOOT. Začal by som jeho odpojením a ak je potrebný (čo asi je), pripájať ho ako externý - cez príslušné "niečo".
(Môem sa aj mýliť)
Problém môže byť ako v kábi, kontaktoch - tak samotnom disku.
Predpokladám, že systém má na 500 GB SSFD Samsungu.
Ak je ten pevný Seagate vadný - kľudne môže niekedy zastaviť BOOT. Začal by som jeho odpojením a ak je potrebný (čo asi je), pripájať ho ako externý - cez príslušné "niečo".
(Môem sa aj mýliť)
-
Mek
Addict
Co ma chassis intrusion spolocne s diskom?
-
starysomar
Hardcore addict
Mek - čitať vieme. Kde a koľko si vydel zapojených spínačov na "nezatvorenie skrine"?
Tá chyba je dosť častá práve na Asus doskách a často súvisí s "káblovým manažmentom"
Tá chyba je dosť častá práve na Asus doskách a často súvisí s "káblovým manažmentom"
-
Mek
Addict
Zatial som take PC co ten spinac aj mal, videl iba jedno. Ale v BIOSe bola moznost zapnut Chassis intrusion omnoho castejsie. Nevedel som, ze je to casty problem na Asus doskach.
Autor otazky dostal dost odpovedi, moze nieco vyskusat, a potom napisat ako pokrocil, inac budeme varit z vody
Autor otazky dostal dost odpovedi, moze nieco vyskusat, a potom napisat ako pokrocil, inac budeme varit z vody
-
starysomar
Hardcore addict
Iste, mal by poskúšať prípadne vygoogliť pre svoju konkrétnu dosku, opatrne poodpájať a znova pozapájať áble, testnúť harddisky, či niektorý nemá problém.
... - ak som aj to Chassis intrusion v BIOSE zapol, po ďalšom reštarte bolo OFF.
Nepýtal som sa v zlom že koľko si ich videl, mne sa tu kedysi, kým ma to bavilo robiť pre ľudí premotalo hodne desiatok kompov (a porovnateľne laptopov) a nikdy som nevidel taký kontakt. Predpokaldám pre to, že žadny nebol "naozaj značkový".
Proste ma zaujímalo, či sa to vôbec niekde používa.
... - ak som aj to Chassis intrusion v BIOSE zapol, po ďalšom reštarte bolo OFF.
Nepýtal som sa v zlom že koľko si ich videl, mne sa tu kedysi, kým ma to bavilo robiť pre ľudí premotalo hodne desiatok kompov (a porovnateľne laptopov) a nikdy som nevidel taký kontakt. Predpokaldám pre to, že žadny nebol "naozaj značkový".
Proste ma zaujímalo, či sa to vôbec niekde používa.
Možno iba čistil PC a vypadol jumper,ktorý skratuje ten spínač.Tak by som skontroloval ten jumper,či je tam.
- Prílohy
-
- Chassis connector.jpg (25.94 KiB) 902 zobrazení
-
hojko
Site Admin
Jumper len tak nevypadne, ani ho nevytiahne vypinac.
Skus nasledovne:
1. V biose najst a vypnut option "Chassis open check" alebo nieco podobne.
Pozorovat spravanie pocitaca, ak to bude robit dalej tak ->
2. Flash biosu dosky na najnovsiu verziu.
3. Dat dole bocnicu PC bedne a skontrolovat jumper podla obrazku vyssie. Ak aj tam je pritomny na tom presnom mieste, vytiahnut ho ofukat vzduchom aj jumper, aj miesto kde je osadeny jumper a dat spat jumper. Moze tam byt prach = zly kontakt = error niekedy na post screene ohladom otvorenej PC bedne.
1. V biose najst a vypnut option "Chassis open check" alebo nieco podobne.
2. Flash biosu dosky na najnovsiu verziu.
3. Dat dole bocnicu PC bedne a skontrolovat jumper podla obrazku vyssie. Ak aj tam je pritomny na tom presnom mieste, vytiahnut ho ofukat vzduchom aj jumper, aj miesto kde je osadeny jumper a dat spat jumper. Moze tam byt prach = zly kontakt = error niekedy na post screene ohladom otvorenej PC bedne.
Ahojte, ďakujem velmi pekne za odpovede.
PC som fyzicky nečistil, ale robí to už dlho, skúsim všetky možnosti ktoré ste napísali a dám vedieť.
Vyskúšam spraviť jednu možnosť a počkám či sa to prejaví, aby sme došli na to, čo to bolo:)
PC som fyzicky nečistil, ale robí to už dlho, skúsim všetky možnosti ktoré ste napísali a dám vedieť.
Vyskúšam spraviť jednu možnosť a počkám či sa to prejaví, aby sme došli na to, čo to bolo:)
Ahojte,
no
problém bol v tom, že vypnutý počítač sa ešte vypínal cez zapínač/vypínač na predlžovačke, kde bol komplet PC aj so svetlom za ním.
Išlo o to, že za monitorom je led svetlo ktoré je pichnuté do elektriny a bolo jednoduchšie stlačiť čudlík na predlžovačke a svetlo sa vyplo a s ním aj počítač (- ktorý samozrejme bol vypnutý počas tohto " vypínania ") ale tým že sa manuálne nevypol aj zdroj, tak ta elektrika tam dostávala asi na hubu a potom hádzalo takéto hlášky
no
problém bol v tom, že vypnutý počítač sa ešte vypínal cez zapínač/vypínač na predlžovačke, kde bol komplet PC aj so svetlom za ním.
Išlo o to, že za monitorom je led svetlo ktoré je pichnuté do elektriny a bolo jednoduchšie stlačiť čudlík na predlžovačke a svetlo sa vyplo a s ním aj počítač (- ktorý samozrejme bol vypnutý počas tohto " vypínania ") ale tým že sa manuálne nevypol aj zdroj, tak ta elektrika tam dostávala asi na hubu a potom hádzalo takéto hlášky
-
starysomar
Hardcore addict
Ledaže by si ho bol vypol POČAS ukončovania systému, než sa celkom zastavil- Ostatne aj to sa mi neraz podarilo. Dlhé roky mám komp za vypínačom na predlžovačke, vypínač na zdroji som vypol raz omylom, aj to vysávačom.
inac ja s tymto kazdodennym vypinanim zdroja nemam moc dobru skusenost. Pokial to nerobim, tak je vsetko dlhodobo ok. Ked som to robil, tak mi zvykol rychlo odist zdroj, resp obcas vyhadzoval poistky na byte. Pritom elektrina v byte ma nove rozvody a ma dostatocnu vykonovu rezervu.
Ano presne sa vraj stavalo že sa vyhodili poistky, keď sa to znova nahodilo.
Ono počítač bol vypnutý, ale so zapnutým zdrojom.
Následne sa vypla predlžovačka so všetkým a vtedy asi zdroj alebo MB dostali nejakú drobnú šupu.
Pointa je, že odkedy sa to vypína tak ako sa má, tak ten screen už nenabehol:)
Každopádne ďakujem pekne všetkým
Ono počítač bol vypnutý, ale so zapnutým zdrojom.
Následne sa vypla predlžovačka so všetkým a vtedy asi zdroj alebo MB dostali nejakú drobnú šupu.
Pointa je, že odkedy sa to vypína tak ako sa má, tak ten screen už nenabehol:)
Každopádne ďakujem pekne všetkým