Slovenská pošta

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Slovenská pošta

Príspevok od používateľa retkvic »

Ano vyzeraju ako alza boxy, aj pri vyjazde z kauflandu ich maju rovno vedla alzaboxov :)
Podla mna ta sluzba este poriadne nie je rozbehnuta, no mali by sa poponahlat, lebo zachvilu ich predbehne zasielkovna.

No rozhodovať co do toho boxu vlozia a co nie by asi mala velkost zasielky, ale mozno v tom maju bordel.
To je ako so zamestnancom posty, jeden je normalny a jeden nie.
Vcera som musel sipo ci co to je co babka plati mesacne byt vyplnat na poste este raz, lebo vraj nie je na tom zelenom listku ciarovy kod(zamestnankyna pred dodchodkom), pritom cely cas to posiela bez neho, pri inej pracovnice ziadny problem.

Alebo pred nedavnom som kupoval pohladnice a vybral som si 8 a chcel som 5 znamok, pracovnicka za sklom nemohla pochopit ze nechem 8 znamok ale iba 5, asi 4x sa ma spytala, ze kolko chcem tych znamok, nejak jej to nepasovalo :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

starysomar napísal: 22 dec 2021, 8:11 Systém práce ctenej pošty - hádzať rovno žlté lístky. Aj tento týždeň - boli sme dvaja doma a iba lístok. Sledovanie zásielok je fajn ak to tam ráčia zadať. Stalo sa mi dvakrát, že nedoručili ani "lístok na peniaze" počas dlhšej maródky.
to je normalne, v zivote som nezazil aby mi skusili zazvonit, vzdy iba hodia listok, to je typicka "efektivita" statnej institucie, v pripade ze by posta nemala statny monopol tak by do mesiaca skrachovala..
S postou mam take pripady zazite ze ..Napr nevedeli 20minut najst zasielku, tak ma poslali domov ze je to omyl. Nasledne ked som dosiel domov, tak mi volali ze mam prist ze ju nasli. Alebo ze mi vydali zasielku na uplne inu osobu-dokonca zenske meno.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

To bude všetko o ľuďoch... naša miestna pobočka celkom v pohode.... síce miestna FB skupina je furt plná kydov na pobočku, ale ja som nikdy nemal problém. Ak som mal problém, bol spôsobený mimo tejto pobočky a pobočka mi ju pomohla vyriešiť. Doma nie som nikdy, čiže furt mám v schránke zásielku alebo žltý/biely lístoček. Inak mám podozrenie, že poštárka má kľúč od mojej schránky, lebo niekedy som si v nej našiel aj také zásielky, ktoré nemajú ako prejsť cez otvor..

Balíkomaty už nejaké sú, ale ešte som nemal možnosť ich vyskúšať... to treba v eshope zvoliť túto možnosť?

Hlavne najväčšia pecka je poštová appka v mobile a možnosť cez ňu pozrieť množstvo čakajúcich ľudí a vybrať poradové číslo. Teda pokiaľ to nevypnú počas lockdownu..
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

ja som z balikoboxov už vyberal veci, čo som bral cez eshop. funguje rovnako jak alzabox, že vraj sa cez neho dajú zaplatiť šeky
phatres1994
Star
Star

Príspevok od používateľa phatres1994 »

Ahojte,
potrebujem poradit. Myslite si, ze je padny dovod na reklamaciu to, ak som si dal poslat balik do Polska za hranice a balik trcal 6 dni na poste, nez ho vobec poslali? Objasnim blizsie.

Predal som cez ebay malicky repracik do polska. Zasielku som odoslal 17.12 o 12:00. Za postovne som zaplatil presne 19.50-.eur. Cely tyzden bol pri trackovani stav v preprave a dnes rano mi prisla nova informacia, ze zasielku budu dnes poobede odosielat. Skoro ma vykotilo, kedze kupujuci je uz nervozny a predpokladam, ze dostanem zle hodnotenie, za postovne som vysolil kopec penazi a dorucenie nakoniec bude predpokladam v novom roku.
Oplati sa to reklamovat? Ma s tym niekto skusenosti? Dakujem.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

phatres1994

je predvianocny cas, to pouziju urcite ako argument, za pokus ale nic nedas. Ja mam opakovane skusenosti ze zasielka niekde na poste trcala aj 2tyzdne a neboli vtedy ziadne sviatky.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Nemas sancu.. Posta je sku*vena stracka. Posielat by som nic neposielal, radsej cez zasielkovnu, ta v polsku je sa mi zda.
Mne poslali balik do balikoboxu. Trvalo im to 2 tyzdne! najlepsie bolo, ze mi to do balikoboxu toho ani neprislo, ale na inu postu uplne mimo.. Tka to maju vsetko v pi*i. Ked posles nieco na dobierku za 100eur a balik sa ti "strati", vratia ti 3 eura za postovne.
retkvic
Addict
Addict

@phatres 17.12 bol piatok, pises ze si posielal o 12:00 a balik z posty odisiel, ak vravis, ze pisalo v preprave.
Ak pisu, ze budu zasielku odosielat, to myslia cez hranicu? Z pondelka do stredy si myslim, ze to nie je pri takomto vianocnom zhone moc strasne, ak by to slo prvou triedu expresne, tak reklamacia je urcite na mieste.

Ak kupec z Polska stepuje na mieste, ze kde je jeho balik v predvianocnom obdobi poslany sl. postou do druhej krajiny, tak by mu asi trebalo vysvetlit situaciu. Je normalne, ze v priedvianocnom obdobi moze preprava haprovat.

To ci polska posta bude schopna dorucit balik za cely buduci pracovny tyzden je uz viac menej vec polskej strany.

Napr. ja ked posielam iba na slovensku sl. postou nieco na vychod, tak to tiez trva o den dva dlhsie ako niekde inde. Ked poslem v piatok, tak to pride na postu az niekedy v stredu, ak to neposielam prvou triedou.
phatres1994
Star
Star

Príspevok od používateľa phatres1994 »

retkvic napísal: 23 dec 2021, 9:33 @phatres 17.12 bol piatok, pises ze si posielal o 12:00 a balik z posty odisiel, ak vravis, ze pisalo v preprave.
Ak pisu, ze budu zasielku odosielat, to myslia cez hranicu? Z pondelka do stredy si myslim, ze to nie je pri takomto vianocnom zhone moc strasne, ak by to slo prvou triedu expresne, tak reklamacia je urcite na mieste.

Ak kupec z Polska stepuje na mieste, ze kde je jeho balik v predvianocnom obdobi poslany sl. postou do druhej krajiny, tak by mu asi trebalo vysvetlit situaciu. Je normalne, ze v priedvianocnom obdobi moze preprava haprovat.

To ci polska posta bude schopna dorucit balik za cely buduci pracovny tyzden je uz viac menej vec polskej strany.

Napr. ja ked posielam iba na slovensku sl. postou nieco na vychod, tak to tiez trva o den dva dlhsie ako niekde inde. Ked poslem v piatok, tak to pride na postu az niekedy v stredu, ak to neposielam prvou triedou.
Na slovenskej tracking stranke nie je ziadna zmienka. Ja som pouzil cislo zasielky na polskej tracking stranke a tam je nova info z dneska, ze zasielka prisla na postu v bratislave, inu na akej som to podaval ja v bratislave. Nasledne som volal na infolinku, ze co sa deje.
Na telefone mi pani povedala, ze danu zasielku budu dnes odosielat. Blizsie mi to nespecifikovala.
Z toho celeho mi vyplyva, ze 7 dni prepravovali zasielku z jednej posty v ba do druhej, alebo ju stratili.
Hneva ma to hlavne z dovodu, ze sa balik posiela 350km od Bratislavy, vazil 350g a vyratali mi to na 19eur. Toto rozhodne nie je sluzba hodna tych penazi.
retkvic
Addict
Addict

Posielal si tu zasielku cez tuto ich sluzbu?
https://eposta.posta.sk/epodaci-harok/
Ja baliky cez postu riesim iba cez to a ak sa tam pise, ze je zasielka v preprave, tak uz nevidim nic ine, len ze je dorucena na cielovu postu, pripadne je v dorucovani, dorucena, etc.

Ak ano a mal si to dorucene z posty na postu v ramic Ba, tak to nedava moc zmysel, zasielka ide predsa z posty do depa na rozvoz, jedine ze by to depo bola nejaka hlavna BA posta.
Mohlo sa stat aj to co pises, ze ju niekde cestou zabudli/stratili a teraz ju nasli, co je docela pruser.

Takato zasielka urcite nie je hodna tej sumy, taku sumu ti vypocitali na poste za prepazkou, ci si pouzil tu ich aplikaciu? To je strasne vela podla mna, ja ked som posielal sl, postou balik do nemecka, tak to vyslo poistene tusim 10€.

Terz som si skusil zadat do tej ich aplikacie doporuceny list do polska a vyslo ma to 7,1€ s poistenim a dorucenkou 8.5€, pokym balik nepresiahne sucet stran a hrubky - 60cm, mozes vsetko posielat ako doporuceny list, posielam tak aj tazsie zasielky ako 350g. V ramci slovenska ma tak nepoisteny doporuceny list bez dobierky vide na 1.99€ ci kolko to maju.

Este som sa s tym pohral a ako balik to naozaj stoji 19,3€ ale ako 2kg, za 350g by to malo stat aj s poistenim 17.30€, na balikoch teda posta neskutocne ryzuje, este aj EMS co maju v ponuke vychadza lacnejsie 14€.
Napísať odpoveď