Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa ropman »

jackb napísal: 19 dec 2021, 8:21 to uz ako musi byt spolocnost v prdeli, ked sa za rozumne povazuje to, ze trubirohovia zavlecu chorobu?
snad uz v antickom Grecku sa lode, kde bolo podozrenie na ochorenie nechavali v karantene, aby sa nakaza nerozniesla. v roku 2021 spolocnost degradovala do stadia, ze sa povazuje za inteligentne umoznit chorobu doniest. tisicrocia poznavania uplne v riti. pocity pred faktami.
Asi som sa dotkol tvojho idola krcmeryho ktoreho si tu uz predtym vehementne obhajoval lebo inak si nedokazem vysvetlit ako toto moze niekto napisat. Ktorej krajine na svete sa podarilo zabranit importu covidu alebo mutaciam zatvorenim hranic? To fakt ides porovanavat dnesny svet s antickym greckom? Inteligentne je to, ze ked sa nieco ukaze ze nefunguje tak to nebudem skusat znova.
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

wladas, ako som uviedol: bol to priklad a mozes si dosadzovat profesie ake len chces. ani v blizkej buducnosti roboty nenahradia ludi. takze ak nemame nahradu, je ekonomicky lepsie, aby sme sa snazili umieraniu ludi predchadzat.
1 z X je nepochybne malo. ak to 1 z X trva dost dlhy cas, problemom to uz bude. vid UK a kamionisti. ti sice nevymreli a stacilo, aby zmenili pracu a kvoli virusu novi nedostali vodicaky/nemohli si robit potrebne certifikaty.

prof Krcmery je najlepsi odbornik vo svojej oblasti na Slovensku. 28 mrtvych v prvej vlne celkovo je jeho zasluha. ten by mal byt idol kazdeho cloveka s trojcifernym IQ. Takze mame data, ukazujuce, ako tie karanteny po prichode fungovali dokonale a nie je dovod vynachadzat novy sposob. Ten aj tak ludia budu obchadzat...
Ked boli v krajinach karanteny pri prichode, virus sa v nich prakticky nesirili a mali desiatky pripadov. Hned ako sa na natlak karanteny zmiernili, maju komunitne sirenie.
Ak je povazovane za legitimne preverovat cudzincov, ktori chcu na Slovensko prist po stranke bezpecnostnej, preco nie je na mieste preverovat ci nenesu virus?
Ano, idem rok 2021 porovanavat s antickym Greckom a pokojne aj s biblickou Palestinou. Lebo karantena fungovala vzdy, tak ako funguje koleso.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Krcmery sam priznal ze mu funguje len polka mozgu:

https://www.topky.sk/cl/10/2110241/Posl ... nestazujem
Ja idem len na polovičný výkon mozgu, štvrtinový výkon pamäte a polovičný výkon zraku.
A este si aj mysli ze boh stvoril zachodovu misu:
Keď som sa vrátil zo Sudánu, tak som si kľakol pred záchodovú misu a poďakoval som, že pán Boh stvoril záchodovú misu, lebo sme ju nevideli veľmi dlho
Ako moze taketo individum sudny clovek brat vazne?

Ano karantena urcite bude dlhodobo fungovat, preto to nikto na svete nedokazal. Lebo my sme tiez asi ostrov, cez nas nemusi prudit dopravny tranzit ani kamiony sem nemusia, sak nevadi ze nebude ani co jest.
jackb
Redeemer
Redeemer

vidis, a aj na s polovicou vykonu mozgu zachranil mnoho zivotov v prvej vlne. o kolko menej by to bolo s plnym vykonom pri dalsich vlnach? aj keby sa klanal Spagetovemu monstru, tak to jeho zasluhy v boji s epidemiami po svete, ani atestacie nezoberie.

tak ku ostrovu musi napriklad doplavat lod, tam su namornici... preto sa cele storocia prave lode davaju do karanteny a ta veselo funguje. kamiony tranzitovat mozu, to je problem najmensi. kym sofer nevystupi, nie je predsa problem :) ak vystupit potrebuje, tak nemozu mat predsa vojaci problem urobit a prevadzkovat lahko dekontaminovatelne odpocivadla.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Ty si to predstavujes jak hurvinek valku, v konecnom dosledku to tu aj napriek karantene vzdycky niekto zavedie, uz vidim jak policajti budu konrolovat kazdeho kamionistu ci nema pomer s prostitutkami atd.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

jackb napísal: 19 dec 2021, 19:14kym sofer nevystupi, nie je predsa problem
Ako si predstavujes kontolovat vsetkych kamionistov? Stanne pravo a cela armada roztrusena a kontroly?
jackb
Redeemer
Redeemer

ked Island isiel na zaciatku na trackovanie detektivnou metodou, tak presne rovnako sa da dohladat dievka, ktora by poskytla sluzbu choremu soferovi. inak, s horuckou a prudkym kaslom sa asi dobre nesoferuje a ani chut na vsetko asi nie je rovnaka, ako ked je niekto zdravy.
ti kaminosti, ktori stoja hned za hranicou nie su predmetom kontroly? a tie mytne systemy, neda sa podla nich presne zistit, cez ake brany presiel a urcit kde stal a ci stal tam kde sa na to urcia bezpecne podmienky?
ale tu sa riesi tranzit, pritom ja som pisal najma o hotspotoch. kamion z Juznej Afriky by asi nesiel. po ceste z Anglicka je X krajin, ktore si ten vstup mozu ukontrolovat podla svojho.
skutocnu karantenu pri prichode zaviedlo Anglicko az ked umieralo okolo 1000 ludi denne. ockovanie bezalo a krivka sa aj lepsim pocasim zlomila. neda sa povedat, ako velmi to pomohlo. mozno je krajina, kde sa da porovnat aky dopad to realne ma, ak 28 ludi zo Slovenska nestaci.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mozno aj toto su nackovia, tentokrat z Oxfordu, neviem
https://www.express.co.uk/news/uk/15383 ... nquiry/amp
Their shocking report said almost 40 per cent of excess fatalities were not caused by the virus - with many people dying of neglect and loneliness.
Staff too scared to go to work in "what they believed was a death pit for £9 an hour" combined with poor care and staff training and, crucially, a ban on visitors to look after and monitor their loved ones led to a sharp rise in excess deaths not linked to Covid-19, the study said.
Without visitors to intervene, vulnerable residents were left to deteriorate and die.
The Oxford University team warns the care sector is now in an even worse position than at the start of the pandemic and wouldn't cope if another crisis hit unless urgent changes are made.
It also pointed to the disturbing lack of studies into the causes of deaths in care homes this year.
The study said: "Neglect, thirst and hunger were - and possibly still are - the biggest killers.
jackb
Redeemer
Redeemer

Vidis, vysmieval si sa, ked som napisal, ze ked ohrozenych v centrach pre nich urcenych ochranis pred virusom, zomru ‘na samotu, opustenie a zmenu prostredia’. Teraz to iste vyskumali na Oxforde. Im sa ale uz nevysmievas a ty teda nemas problem vedcov zasypat pejorativami, ked su tak drzi a neskumaju ako sa ti paci.
beardie
Redeemer
Redeemer

ja som navrhoval dobrovolne a motivacne rekreacie, ty si si z toho vydedukoval nasilne odtrhanie od rodin a oznacoval za rozsudky smrti

common sense a citanie s porozumenim

neunuvaj sa odpisovat
jackb
Redeemer
Redeemer

presne. to citanie s porozumenim. nechat dochodcov opustenych, bez navstev co podla tvojej citacie vyskumali na Oxforde. ty si navrhol vyhnat ludi nad urcity vek niekam do kelu a az potom si to menil na hotely ci kupele, lebo ti mozno doslo ako blizko ku Menegelemu si s tym napadom bol. mna si ale musel vulgarne dourazat, za to, ze aj ked tych deduskov a babky budes krmit striebrom, zomru, lebo nebudu vo svojom prostredi a budu uplne bez navstev.
ale ani len neuvazujes sa ospravedlnit.

to iste plati aj pri omikrone. na jar rozhovor s brazilskym lekarom, ze im hrozi pruser. ty (parafraza a hyperbola): co ten tupy imbecil vie?! ja si v Brne pozriem graf a viem lepsie ako on. len strasi ludi. december: ja dam radsej na cloveka, ktory sa tym zaobera v prvej linii a nie nieco sprostredkovane.

cely cas len to co sa ti paci a nemozes sa ospravedlnit ked tvrdis nepravdy alebo uplne obratis retoriku, o uplne tupom osocovani uzivatelov ani nehovoriac.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 21 dec 2021, 11:04ty si navrhol vyhnat ludi nad urcity ved niekam do kelu
nie

dalej som to necital, urcite tam boli nejake tvoje obvyklo tupe blaboly, ktore boli x-krat vysvetlene a ty musis dookola zavadzat a klamat, preber sa
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

jackb napísal: 21 dec 2021, 11:04ale ani len neuvazujes sa ospravedlnit.
Uz je to otrepane. Zachvilu si zacnes ziadat ospravedlnenie ze niekto dycha rovnaky vzduch ako ty.
beardie napísal: 21 dec 2021, 11:17dalej som to necital
Zavidim. Ja som tu chybu spravil a silno lutujem.
jackb
Redeemer
Redeemer

ak on vyzaduje, aby som sa ospravedlnil za to co si o mne vymysla, halucinuje a prekruca, tak nech zacne on ospravedlnovanim sa za lzi, ktore tu pise. premorenie, antivax, koncentraky pre dochodcov.
a aj za spam, lebo place, ked ja necitam bulvarne a nezdrojovane idiotiny, ktorymi nas obtazuje a potom tu hrdo pise, ze on necita co si ja dovolujem pisat.
beardie
Redeemer
Redeemer

ked si v strese, mas vela preklepov

pokoj a nohy v teple, lebo ta je***
jackb
Redeemer
Redeemer

Apply cold water on the burned area:
https://dennikn.sk/2656657/zhruba-milio ... /?ref=list

vyse roka sraciek o tom, ako je nutne kaslat si do ksichtov a premoreovat a pritom to vobec nefunguje. rovno na Slovensku. a ospravedlni sa, ze tu klame az sa prasi? ani nahodou. lebo jeho ego nedovoli priznat si chybu. nikdy.
beardie
Redeemer
Redeemer

pamatas sa, ako som tipoval 65-70 %?

Autoeditácia príspevku po 1 hod 15 min 41 sek:
clanok na Nku je pisany nepopularne-nevedeckym stylom (aka pocity pred faktami), takze vypovedna hodnota sa, ako obvykle, limitne blizi k nule

je potrebne vediet ktore typy protilatok boli skumane
IgA protilátky se vytvářejí na sliznici dýchacích cest a v tělních sekretech. Pokud vám výsledek testu prozradí, že máte jen tento druh protilátek znamená to, že se nákaza nedostala dále do těla. V takovém případě se doporučuje test po 7 dnech zopakovat, aby se nepokračování nákazy potvrdilo. Anabela Čížková, vedoucí laboratoře Synlab k tomu pro deník Metro řekla: „Ten, kdo covid-19 prodělal bezpříznakově nebo jen s mírnými příznaky, může mít pozitivní pouze tyto IgA slizniční protilátky. Zbylé dvoje, tedy IgM a IgG se nevytvořily, protože se virus dále do těla nedostal.“

Přítomnost IgM protilátek v krvi ohlašuje probíhající infekci. Tvoří se zhruba osmý den od objevení příznaků a časem úplně vymizí (cca do 20. – 30. dne od nákazy).

Pokud vám v krvi najdou pouze protilátky IgG, znamená to, že jste se nákazou setkali v minulosti. Tyto protilátky se totiž v těle udrží mnohem déle (až několik měsíců).
a ani to nehovori vela o imunite cloveka, lebo urcite neboli skumane T- a B-lymfocyty

snad sa toho niekto ujme, zatial ma pre mna ten clanok hodnotu len v tom, ze viem, ze sa nieco ukoncilo a na spracovanie si musim pockat

Autoeditácia príspevku po 1 deň 9 hod 46 min 10 sek:
dalsi nacek, tentokrat sef nemocnice
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/se ... m-40381866

Autoeditácia príspevku po 6 min 50 sek:
a este dopad omikronu na JAR
https://www.bloomberg.com/news/articles ... tudy-shows
jackb
Redeemer
Redeemer

Ty si parodia sam na seba. Na zaciatku sa ako clovek, ktory si o protilatkach precital jeden clanok a preto sa pasujes do role profesora imunologie dozadujes vedeckeho clanku. Preto nasledujes linkom na dake idiotiny o premoreni, aj ked vsade vo svete je vidiet, ze to nefunguje. Dva roky a stale nie je dost ludi premorenych na to, aby zatazovali zdravotnictvo na pokraj moznosti a studie aj domaca aj zahranicne, ze sa to jednoducho nedeje. Vraj riaditel nemocnice ako zaruka pravdy. Skusal som hladat, ci je aspon lekar. Neuspesne. Len ze vykrikoval, ze covid je chripka. Ak Brazinova a Krcmery podla teba nesmu do medii, tento clovek by nemal riadit ani veterinarnu ambulanciu. To uz je ako ucet toho piratskeho antivaxera, ktory si vymysla cisla a rozdava zaloby kvoli nim. Snad vsetci dostanete pod stromcek zdravy rozum.

Ozaj, ak budes citit nutkanie zdielat nieco o JAR, spomen si ake je tam rocne obdobie a aku imunitu vtedy ludia maju mat podla tvojej vlastnej expertizy.

\\no bolo skvele citaj aj clanok pod tym o JAR: ty si vrestal ako tur: pri cestovani sa virus nesiri, po moci baziaci vedci nas chcu len obmedzovat. vzorky sa odoberali v case ked prekticky nikto nesmel cestoval a ani nemal kam. nevadi. teraz v linku od teba: pocas letu mate trikrat vyssiu sancu sa nakazit omikronom. ale tebe uz nevadi, ze zdielas to, co bura tvoje skorsie narativy.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 23 dec 2021, 7:51Skusal som hladat, ci je aspon lekar. Neuspesne.
mohol by si aspon v jednom poste nespravit zo seba uplne neschopneho magora?
https://letmegooglethat.com/?q=%C5%98ed ... udv%C3%ADk
u mna je to prvy link, nie, lekar nie je
Preto nasledujes linkom na dake idiotiny o premoreni, aj ked vsade vo svete je vidiet, ze to nefunguje.
image_2021-12-23_140243.png
Ozaj, ak budes citit nutkanie zdielat nieco o JAR, spomen si ake je tam rocne obdobie a aku imunitu vtedy ludia maju mat podla tvojej vlastnej expertizy.
v pohode :)
U ľudí nakazených omikronom je o 40 percent nižšia pravdepodobnosť, že budú musieť byť hospitalizovaní, než pri nákaze variantom delta, uviedli v stredu zverejnenej štúdii vedci z elitnej univerzity Imperial College v Londýne.
to je ta Imperial College London, ktoru si minule nepochopil
Vedci brali do úvahy výsledky všetkých PCR testov na prítomnosť koronavírusu realizovaných v Anglicku počas prvej polovice decembra. Dáta zahŕňali 56-tisíc prípadov omikronu a 269-tisíc prípadov variantu delta. Za hospitalizáciu považovali akúkoľvek návštevu nemocnice nakazeným človekom do 14 dní od pozitívneho testu.
Štúdia Edinburskej univerzity, ktorá vychádzala zo zdravotných záznamov 5,4 milióna ľudí v Škótsku, zistila, že riziko hospitalizácie je pri omikrone o dve tretiny nižšie ako pri delte. Nový variant omikrón je v Škótsku dominantný od minulého týždňa.
panicke ataky a strach este pretrvavaju alebo uz si v poho?
pocas letu mate trikrat vyssiu sancu sa nakazit omikronom. ale tebe uz nevadi, ze zdielas to, co bura tvoje skorsie narativy.
ty este stale nechapes, ze lepsia imunita znamena, ze virus sposobi miernejsi priebeh, cize u vacsej casti nakazenych ma asymptomaticky priebeh?
ta bola recnicka, neodpovedaj, aj tak to bude zase blabol
wladas napísal: 21 dec 2021, 11:46Zavidim. Ja som tu chybu spravil a silno lutujem.
vacsinou tie blaboly citam po prve klamstvo, v tamtom pripade to bolo velmi rychle
jackb
Redeemer
Redeemer

nie je lekar, preto je uplne irelevantne co povedal. najhlupejsi je, ako chce od obvodakov ordinovat v skafandroch. taky sukromny lekar, ktory si ten PPE set musi kupit a platit drahu dezifekciu sa musi potesit. a este viac pacienti: ides s banalitou, alebo len predpisat lieky babke a niekto ti nakasle do ksichtu. babku uz mozno lieky potrebovat nebude.
linguisticke okienko: kde sa to berie potreba prekladat nazvy institucii? tie predlozky tam davaju/uberaju random? ICL nema v originale ziadnu. UoE ma. takze Imperial College London a Univerzita v Edinburghu. tak ako Price of Wales nie je Princ Welšký a zosnuly Filip bol vojvoda z Edinburghu a nie Edinburghsky.
ad UoE: tu by si si nemal brat ako zdroj tvrdeni na tvojej strane. prave oni a British Society for Immunology pred rokom publikovali to, co neznasas asi najviac: pozorovali, ze ked SARS2 prekonas s miernymi, ziadnymi ale aj tazkymi priznakmi, nemusi sa ti vytvorit pamatova imunita. nie, len v pripade, ze mas poruchy imunity. uplne bezny clovek. takze bud je UoE relevatny zdroj, alebo nie. pre mna rozhodne: dali svetu mnoho nobelistov len v medicine, o inych odboroch nehovoriac. preco by mam random guy on internet spochybnost ich zistenia, vsakze?
ty si bluznil, ze su studie o tom, ako je cestovanie hromadnou dopravou bezpecne. tie sa robili, ked mali minimum pasazierov. teraz, sa zistilo, ze lietanie sposobuje tri-krat vyssie riziko nakazit sa omikronom. nic o silnejsej imunite, asyptomatike ani podobnom som nepisal. ak sa tebe nepaci, ze ti pripisujem co si nepisal, prestan to robit ty mne. vdaka.
Napísať odpoveď