Android Kalendar - Ako nazdielat udalost / poslat pozvanku?
Android Kalendar - Ako nazdielat udalost / poslat pozvanku?
Caute, potrebujem z android kalendara skopirovat / nazdielat niekomu konkretnu udalost cez whatsapp, viber, signal alebo messenger pripadne email. Som ochotny na to pouzit aj inu appku kalendara, ak doporucite.
V android kalendari pri vytvarani udalosti je sice moznost pozvat hosti kde je mozne zadat emailove adresy ale po ulozeni udalosti pozyvaci email neodosle (ani sa nespyta ci ho ma odoslat). Odoslanie pozyvacieho emailu funguje len v pripade ze udalost vytvorim vo web rozhrani gmail. To mi ale situaciu neriesi pretoze to cele potrebujem riesit z mobilu.
V android kalendari pri vytvarani udalosti je sice moznost pozvat hosti kde je mozne zadat emailove adresy ale po ulozeni udalosti pozyvaci email neodosle (ani sa nespyta ci ho ma odoslat). Odoslanie pozyvacieho emailu funguje len v pripade ze udalost vytvorim vo web rozhrani gmail. To mi ale situaciu neriesi pretoze to cele potrebujem riesit z mobilu.
Re: Android Kalendar - Ako nazdielat udalost / poslat pozvanku?
Ked dam na Samsungu v samsungackom/androidackom kalendari zdielat udslost, tak ju mozem zdielat ako text alebo .ics subor. Ten subor .ics mam moznost poslat mailom, Viber, WhatsApp a i. Zrejme to bude subor, ktory sa da importovat potom do kalendara.
no ja neviem. Robim to na Xiaomi a v tom defaultnom Google kalendari vobec nevidim to standardne zdielacie tlacidlo o ktorom asi hovoris - "klasicy" trojity rozbocovac
Používam business kalendár v mobile či tablete a presne toto využívam.
Vytvorím udalosť, pridám hostí a zadám že im chcem poslať mailom pozvánku.
Príde im mail o udalosti a môžu účasť aj potvrdiť, toto potvrdenie potom ja vidím pri danej udalosti. Kto účasť nepotvrdí, je pri ňom otáznik.
Vytvorím udalosť, pridám hostí a zadám že im chcem poslať mailom pozvánku.
Príde im mail o udalosti a môžu účasť aj potvrdiť, toto potvrdenie potom ja vidím pri danej udalosti. Kto účasť nepotvrdí, je pri ňom otáznik.
pod "business" myslis klasicky android kalendar, ale mas tam len pracovne eventy alebo to myslis ako nejaku platenu verziu? lebo mne to v tej beznej verzii proste nejde - zadam email, ulozim ale potom uz sa neudeje nic
Myslím túto aplikáciu, mám tam importované Google udalosti a je to synchronizované, čiže keď v tom vytvorím udalosť, vidím ju aj na počítači keď cez web otvorím Google kalendár.
https://play.google.com/store/apps/deta ... ius.bizcal
https://play.google.com/store/apps/deta ... ius.bizcal
diky pozriem sa na to ale mam dojem ze to nebude v SK jazyku a tym padom mi to nepomoze (nezhanam to pre seba)
-
starysomar
Hardcore addict
Ten Bussines Calendar (Pro) mám dlho a používam.
Exportom udalosti je stále plain text. Do mailu, SMS, Flow Opery, FB messengera no stále je to len plain text.
Exportom udalosti je stále plain text. Do mailu, SMS, Flow Opery, FB messengera no stále je to len plain text.
Tiež som ten kalendár používal, avšak v súčasnosti už mám nástupcu Business Calendar 2, za mňa pecka.. je aj v slovenčine. Akurát je trochu zložitejší, kým človek pochopí jeho všetky možnosti a navyše je myslím aj platený...
https://play.google.com/store/apps/deta ... nix.bizcal
Zdieľanie udalostí určite funguje emailom, ako píšu vyššie... ale je tam možnosť aj zdieľať cez všetky klasické appky, to som ešte neskúšal...
https://play.google.com/store/apps/deta ... nix.bizcal
Zdieľanie udalostí určite funguje emailom, ako píšu vyššie... ale je tam možnosť aj zdieľať cez všetky klasické appky, to som ešte neskúšal...
este som to neskusal, chystam sa na to o chvilu, ale ak je plateny tak je to na prd. Potrebujem free
Autoeditácia príspevku po 1 hod 22 min 25 sek:
no tak som si pozeral ten business calendar 2 zatial vo free verzii (niektore funkcie su len platene) ale mam s nim v podstate rovnaky problem:
1. Ked vytvorim udalost, tak nikde neviem najst "zdielacie tlacidlo", aby som tu udalost zdielal napr cez Whatsapp - brm ty si pisal ze to ide ale ja to proste neviem nikde najst
2. Ked zadam do zdalosti emailove adresy do riadku pozvany a udalost ulozim tak sa nic neudeje - nespyta sa ci ma email rozoslat ani ho nerozosle automaticky.
Nemyslim si ze by to nefungovalo kvoli tomu ze je to free verzia lebo v tom pripade by pri tej danej polozke bolo priamo napisane ze je dostupna len v pro verzii. Neviem co robim zle, mozete mi niekto podrobnejsie napisat ako to bud zdielate cez appky (to preferujem) alebo ukladate tak aby bol ten pozyvaci email rozoslany?
Diky moc
Autoeditácia príspevku po 1 hod 22 min 25 sek:
no tak som si pozeral ten business calendar 2 zatial vo free verzii (niektore funkcie su len platene) ale mam s nim v podstate rovnaky problem:
1. Ked vytvorim udalost, tak nikde neviem najst "zdielacie tlacidlo", aby som tu udalost zdielal napr cez Whatsapp - brm ty si pisal ze to ide ale ja to proste neviem nikde najst
2. Ked zadam do zdalosti emailove adresy do riadku pozvany a udalost ulozim tak sa nic neudeje - nespyta sa ci ma email rozoslat ani ho nerozosle automaticky.
Nemyslim si ze by to nefungovalo kvoli tomu ze je to free verzia lebo v tom pripade by pri tej danej polozke bolo priamo napisane ze je dostupna len v pro verzii. Neviem co robim zle, mozete mi niekto podrobnejsie napisat ako to bud zdielate cez appky (to preferujem) alebo ukladate tak aby bol ten pozyvaci email rozoslany?
Diky moc
Business kalendár 2 mám tiež, ale tam mi nevyhovuje mesačný náhľad, takže stále používam pôvodný business kalendár.
ano, to tlacidlo na "odoslanie" tam vidim aj ja ale ked na to "kliknem" tak sa mi zobrazi len textova sprava o mojom "stave" ktoru mozem odoslat - "budem meskat", "nezucastnim sa", "chcem to presunut" atd...
ale ta sprava sa tyka len mna osobne a je to len holy text
a to zdielacie tlacidlo ktore maas ty hore na liste ja nemam - ja tam mam iba ceruzku (uprava), kos (vymaz), kopirovanie, mesacny prehlad a 3 zvisle bodky
ale ta sprava sa tyka len mna osobne a je to len holy text
a to zdielacie tlacidlo ktore maas ty hore na liste ja nemam - ja tam mam iba ceruzku (uprava), kos (vymaz), kopirovanie, mesacny prehlad a 3 zvisle bodky
Tak to potom bude asi pridaná funkcia pro verzie. Prepáč, myslel som že je to základná funkcia.
uz mi funguje to zdielanie aj v Business Calendar 2 ale pozyvacie emaily stale neviem ako funguju. Proste po kliknuti na "odoslat email vsetkym" mozem odoslat len holy text o mne osobne. Pozvaneho hosta vidim stale len v stave "pozvany" to je logicke lebo mu neprisia ziadna sprava / email, v ktorom by mohol "oficialne" potvrdit ucast k danej udalosti.
Ale aspon ze to zdielanie funguje, to bude asi stacit
Ale aspon ze to zdielanie funguje, to bude asi stacit