Ockovanie Covid-19
Re: Ockovanie Covid-19
Po prvé, úplne nechápem čo to tu splietaš. Možno som blbý ja, ale ťažko sa to po tebe lúšti.
Po druhé, každé jedno tvoje tvrdenie je klamlivé, alebo z časti zavádzajúce.
Po druhé, každé jedno tvoje tvrdenie je klamlivé, alebo z časti zavádzajúce.
Nepouziva sa mRNA vakcina, ktoru tu Peter00 oznacil ako 30-rocny nepodarok, tak od roku 2010 v onkologii? A neprisiel prave BioNtech pred asi tromi rokmi s mRNA vakcinou proti melanom? Teraz v lete 2021 dokonca uz aj zaockovali ludi proti rakovine kozi prave mRNA vakcinou.
Tiež nechapem co tym chcel dotycny peter00 povedat, pride mi to ako tendencny zvast.
Neposkytnut jediny fakt, ale tvarit sa ako krcmovy atomovy fyzik, co na zachode dopisal dizertacku z imunologie.
Neposkytnut jediny fakt, ale tvarit sa ako krcmovy atomovy fyzik, co na zachode dopisal dizertacku z imunologie.
Nedavno som cital clanok, ze tych, ktorych uz 10 rokov dozadu ockovali mRNA vakcinami na ine choroby, tak nemaju ziadne vedlajsie ucinky. Akurat je problem vysoka cena vyvoja a problematickejsie skladovanie.
Ukazal si prave uplne zbytocny klasicky hejt co od pandemie coraz viac polarizuje spolocnost. Gratulujem ti.retkvic napísal: 27 dec 2021, 23:50Neposkytnut jediny fakt, ale tvarit sa ako krcmovy atomovy fyzik, co na zachode dopisal dizertacku z imunologie.
Pokial viem tak neprisiel sem spamovat hoax nezmysli a zdielat clanky zo Zem a Vek.
Ma len klasicku lajcku nedoveru aj ked mozno neopravnenu ktoru ma tipujem 50% neockovanych ludi na Slovensku.
johnson sa ukazuje najhoršie, tam klesá účinnosť už po 2-3 mesiacoch a tuším, že niektoré krajiny s ňou majú problém - booster tam musí ísť skôr. A z môjho laického pozorovania mali ľudia okolo horšie vedľajšie účinky z Johnsona než z iných.Noobsz DJ napísal: 27 dec 2021, 18:45 Na vakcínu od Novavax by som najradšej počkal aj ja. No ak bude na Slovensku dostupná, tak možno niekedy koncom jari. Nateraz budem musieť riešiť aspoň vakcínu od Johnson & Johnson. Toto mi zatiaľ vychádza ako najmenšie zlo z aktuálne dostupných vakcín![]()
Ja som dnes bol na 3. Pfizer, po prvých dvoch som bol KO 1-2 dni, tak uvidíme, čo to bude teraz
-
starysomar
Hardcore addict
Peter00 - vo firme nás robí pár stovák. Väčšina už sme po tretej dávke Pfizerom. Neviem presne, koľkí sme mali prvé dve Astry, no vzhľadom k vekovému priemeru možno väčšina. Nik ani po tretej žiadny problém.
Obavám rozumiem, aj vo mne vŕtal červíček pochybností
Mám za to, že hoci mizivé - problémy môžu nastať ak sa niekto poriadne nehýbe a má iné závažnejšie problémy ako nadmerná obezita, silná cukrovka, zlá zrážanlivosť krve a podobne.
Obavám rozumiem, aj vo mne vŕtal červíček pochybností
Mám za to, že hoci mizivé - problémy môžu nastať ak sa niekto poriadne nehýbe a má iné závažnejšie problémy ako nadmerná obezita, silná cukrovka, zlá zrážanlivosť krve a podobne.
Ak sem niekto neda odkaz na zem a vek, tak sem automaticky moze vypisovat nezmysli? Potom sa k nemu prida jeden druhy treti a uz sa zacina polemizovat, u nas stale plati 100x povedana loz je pravda.wladas napísal: 28 dec 2021, 11:04 Ukazal si prave uplne zbytocny klasicky hejt co od pandemie coraz viac polarizuje spolocnost. Gratulujem ti.
Pokial viem tak neprisiel sem spamovat hoax nezmysli a zdielat clanky zo Zem a Vek.
Ma len klasicku lajcku nedoveru aj ked mozno neopravnenu ktoru ma tipujem 50% neockovanych ludi na Slovensku.
Spolocnost polerizuje fakt, ze hlavnymi infektologmi su politici a lekari a vedci su sunuti na druhu kolaj, nevzdelanost obcanov tiez nepomaha.
Ak jedina obrana zmeteneho Peter00 v zaplave protichodnych informacii je sirit nepravdy, tak mu to treba povedat. Mozno ten drsnejsi ton som si mohol odpustit, no sirit bludy tu nemusi.
Ak mu nie je povoli mRNA vakcina, nech si pocka na Novavax ak mu to za to stoji, aktualne je 3 davkou zaockovanych cca 900tisic slovakov, pred 4 mesiacmi malo prvu davku pichnutu 2,4 mil slovakov, takze stale vecsina z nich sa nedala zaockovat, nie je teda sam.
Ok dobre. Odmyslíme si personalizovanú LIEČBU onkologických ochorení. Čiže opakujem mRNA sa použilvala primárne (nie však výlučne) ako liek, nie vakcína. Ale chápem, že vám to našlo niekde na internete, tak ste to sem bez rozmyslu hodili.
“Vakcíny” na báze mRNA sa používajú v rámci predklinických a klinických (zdôrazňujem to) štúdií ku kódovaniu imunitných antigénov stimulujúcich imunitnú odpoveď. V preklade - nie na to, čo si pod vakciańciou niekto predstavuje.
Ale opakujem, nejde o schválenú liečbu. Ide o EXPERIMENTÁLNU liečbu, ktorá neprešla niektorými predklinickými štúdiami a ani klinickými. A v onkológii sa experimentálna liečba používa bežne, lebo tam je tolerovanie zásahu do tela niekde inde vzhľadom na povahu choroby.
Čiže kto tu šíri klamstvá a hoaxy?
Ale aby sme sa nehádali. Ak niekto pozná VAKCÍNU, ktorá je na báze mRNA, a prešla aj poslednou fázou klinických štúdií a zároveň bola schválená v krajine EÚ (čiže nebolo povolené len na experimentálnu liečbu) pred rokom 2020, tak nech ju sem napíše. Ak bude mať pravdu, dám sa očkovať na tretiu dávku pfizerom a ešte dotyčnému pošlem 20€, aby nehľadal zadarmo
Tie peniaze pošlem len prvej osobe, ktorá sem tú vakcínu napíše (ideálne odkaz na oznam kde je napísaná agentulra ktorá vakcínu schválila a klinická štúdia. Ale postačí aj ten oznam/rozhodnutie od príslušnej liekovej agentúry o jej schvalelení)
“Vakcíny” na báze mRNA sa používajú v rámci predklinických a klinických (zdôrazňujem to) štúdií ku kódovaniu imunitných antigénov stimulujúcich imunitnú odpoveď. V preklade - nie na to, čo si pod vakciańciou niekto predstavuje.
Ale opakujem, nejde o schválenú liečbu. Ide o EXPERIMENTÁLNU liečbu, ktorá neprešla niektorými predklinickými štúdiami a ani klinickými. A v onkológii sa experimentálna liečba používa bežne, lebo tam je tolerovanie zásahu do tela niekde inde vzhľadom na povahu choroby.
Čiže kto tu šíri klamstvá a hoaxy?
Ale aby sme sa nehádali. Ak niekto pozná VAKCÍNU, ktorá je na báze mRNA, a prešla aj poslednou fázou klinických štúdií a zároveň bola schválená v krajine EÚ (čiže nebolo povolené len na experimentálnu liečbu) pred rokom 2020, tak nech ju sem napíše. Ak bude mať pravdu, dám sa očkovať na tretiu dávku pfizerom a ešte dotyčnému pošlem 20€, aby nehľadal zadarmo
Tie peniaze pošlem len prvej osobe, ktorá sem tú vakcínu napíše (ideálne odkaz na oznam kde je napísaná agentulra ktorá vakcínu schválila a klinická štúdia. Ale postačí aj ten oznam/rozhodnutie od príslušnej liekovej agentúry o jej schvalelení)
-
starysomar
Hardcore addict
Ktorá vakcína "lieči"? (že vakcínu niekde nazvú liekom, nie je relevantné).
Ako si prišiel na to "kódovanie"?
"Tento typ vakcíny obsahuje časť „pokynov“, ktorými vírus spôsobuje ochorenie COVID-19. Umožňuje vlastným bunkám tela vytvoriť proteín špecifický pre daný vírus. Ľudský imunitný systém rozpozná, že tento jedinečný proteín by nemal byť v tele, a aktivuje prirodzenú obranu proti infekcii COVID-19."

"Tento typ vakcíny obsahuje časť „pokynov“, ktorými vírus spôsobuje ochorenie COVID-19. Umožňuje vlastným bunkám tela vytvoriť proteín špecifický pre daný vírus. Ľudský imunitný systém rozpozná, že tento jedinečný proteín by nemal byť v tele, a aktivuje prirodzenú obranu proti infekcii COVID-19."
Napríklad tu máš napísané dačo o mRNA a jej používaní na liečbu a zalroveň o problémoch pre ktoré sa ju nepodarilo použiť ako vakcínu proti vírusom atď. Prečo tu dávaš citáciu z článku o COVID, to neviem. Nespochybňujem, že vakcína od Pfizer je vakcína so všetkým čo k tomu patrí. Vyššie som písal o niečom inomstarysomar napísal: 28 dec 2021, 17:24 Ktorá vakcína "lieči"? (že vakcínu niekde nazvú liekom, nie je relevantné).
![]()
http://www.szu.cz/uploads/Epidemiologie ... fin_1_.pdf
A opakujem. Bolo tu tvrdené, že vakcína mRNA bola schválená a dlho používaná v onkológii. Ja tvrdím, že bola len experimentálne, tak ako som písal vyššie, že sa jej nikdy nepodarilo prejsť poslednou fázou klinických štúdii.
Predsa nemoze byt tazke moj hoax vyvrátiť. Ja mam len take krčmové reci a vy mate fakty. Tak s nimi do mna
Aby som to uviedol na pravú mieru. Nakoľko s nejakým očkovaním proti COVID19 nie som stotožnený, tak mi je úplne ukradnutá účinnosť a ako dlho budem mať protilátky. Nakoľko investor podmieňuje vstup na pracovisko (áno, v Nemecku sa zbláznili a dali to ako podmienku), tak som nútený nechať sa zaočkovať, respektíve mať o tom papier. A nakoľko mRNA si do tela pichnúť nenechám, tak mi ako to najmenšie možné zlo vychádza práve J&J.danodrevo napísal: 28 dec 2021, 11:36 johnson sa ukazuje najhoršie, tam klesá účinnosť už po 2-3 mesiacoch a tuším, že niektoré krajiny s ňou majú problém - booster tam musí ísť skôr. A z môjho laického pozorovania mali ľudia okolo horšie vedľajšie účinky z Johnsona než z iných.
Ja som dnes bol na 3. Pfizer, po prvých dvoch som bol KO 1-2 dni, tak uvidíme, čo to bude teraz![]()
Podľa mňa, pre teba nebude žiadna odpoveď vyhovujúca.
Prvé ti vadí, že je to "náhoda", že teraz mRNA vakcína na Covid prešla, lebo za 30 rokov sa ňou ne očkovalo.
Ak ti povedia, že sa používala na liečbu/očkovanie už skôr. Tak to už musí byť ne experimentálna liečba. Lebo ti na tom zase niečo vadí.
Uvedomuješ si, že všetky lieky boli určitú dobu experimentálne? A ak sa zistilo, že sú bezpečné a funkčné tak sa sprístupnili verejnosti?
Ako by podľa teba mal vyzerať vývoj MRNA vakcíny aby si si povedal, že je bezpečná a dal si ju?
Prvé ti vadí, že je to "náhoda", že teraz mRNA vakcína na Covid prešla, lebo za 30 rokov sa ňou ne očkovalo.
Ak ti povedia, že sa používala na liečbu/očkovanie už skôr. Tak to už musí byť ne experimentálna liečba. Lebo ti na tom zase niečo vadí.
Uvedomuješ si, že všetky lieky boli určitú dobu experimentálne? A ak sa zistilo, že sú bezpečné a funkčné tak sa sprístupnili verejnosti?
Ako by podľa teba mal vyzerať vývoj MRNA vakcíny aby si si povedal, že je bezpečná a dal si ju?
Drž si svoje prava a nedaj sa zaočkovať je to tvoje telo... keby zamestavatel požadoval kastráciu tak by si take niečo podstupil?.. najdi popripade si inu pracu alebo chod na podporu... nesklon len tak hlavu kôli vystrašencom a hypochondrom
Môžem len zo zvedavosti vedieť, prečo ti príde ako najmenšie zlo J&J? Vážne ma to zaujíma. Lebo z toho čo ako lajk viem, tak práve princim mRNA by mal byť pre telo na bezpečnejší, keďže sa do tela nevpraví časť či celý deaktivovany virus. Čo práve nesie iste riziko.Noobsz DJ napísal: 28 dec 2021, 18:28 A nakoľko mRNA si do tela pichnúť nenechám, tak mi ako to najmenšie možné zlo vychádza práve J&J.
Či premýšľam zle?
Tak ma pravdu v tom ze ziadna mRNA vakcina zatial nesplnila cely schvalovaci problem a aj tie co mame pristupne su v specialnom rezime kvoli prandemii. Na druhu stranu ale treba povedat, ze tento schvalovaci proces je do velkej miery byrokraticky a nepredpoklada niektore okolnosti, napr. to ze tu bude pandemia a touto vakcinou sa zaockuju miliony ludi. Momentalne su vakciny na COVID, aj napriek tomu ze nie su oficialne schvalene a teda chyba im nejaka peciatka, nalepsie preskumane a najviac otestovane lieky v historii. Fakt, ze boli vyvinute v digitalnej dobe a naraz sa nasadili takemu mnozstvu ludi je uplna novinka, ktoru nevedia liekove agentury uplne spracovat. To mnozstvo dat, ktore sa o nich zbiera a vyhodnocuje je vsak uplne bezprecedentne a keby s tymi vakcinami boli nejake problemy, uz sa o tom davno dozvieme.
Ktorymi predklinickymi a klinickymi studiami nepresla vakcina od Pfizeru alebo Moderny? Pretoze je vseobecne zname, ze tie klinicke testy boli ako maju byt, len boli zrychlebe v zaujeme o zivoty ludi! Viac sa docitas napriklad tu - https://bratislavskykraj.sk/ako-je-mozn ... ak-rychlo/Peter00 napísal: 28 dec 2021, 17:03“Vakcíny” na báze mRNA sa používajú v rámci predklinických a klinických (zdôrazňujem to) štúdií ku kódovaniu imunitných antigénov stimulujúcich imunitnú odpoveď. V preklade - nie na to, čo si pod vakciańciou niekto predstavuje.
Ale opakujem, nejde o schválenú liečbu. Ide o EXPERIMENTÁLNU liečbu, ktorá neprešla niektorými predklinickými štúdiami a ani klinickými.
Podla mna tu trepes absurdity, doslova nezmysli, prekrucas fakty a robis tu zo seba chudacika. Pises tu antivaxerske sracky o experimentalnych vakcinach. Trebars v USA ma Pfizer celkovu registraciu/schvalenie (full approval) a caka sa, ze ho dostane aj v EU, kedze registracne procesy a prisnost posudzovania je velmi podobna.
Uz ti tu niekto napisal, ze mRNA nie je liek, ale vakcina. Konkretne tieto vyvolavaju imunitnu reakcii, aby si telo same pripravilo protilatky proti covidu.
Je to presne ako píšeš. Na duhú stranu, niektoré tie "len pečiatky" vychádzajú z konkrétnych skúseností, pre ktoré ich je treba. Ak by tei nepotrebné pečiatky chcel niekto zrušiť, tak by pravdepodobne veľa odborníkov nesúhlasilo.eMPiko napísal: 28 dec 2021, 18:38 Tak ma pravdu v tom ze ziadna mRNA vakcina zatial nesplnila cely schvalovaci problem a aj tie co mame pristupne su v specialnom rezime kvoli prandemii. Na druhu stranu ale treba povedat, ze tento schvalovaci proces je do velkej miery byrokraticky a nepredpoklada niektore okolnosti, napr. to ze tu bude pandemia a touto vakcinou sa zaockuju miliony ludi. Momentalne su vakciny na COVID, aj napriek tomu ze nie su oficialne schvalene a teda chyba im nejaka peciatka, nalepsie preskumane a najviac otestovane lieky v historii. Fakt, ze boli vyvinute v digitalnej dobe a naraz sa nasadili takemu mnozstvu ludi je uplna novinka, ktoru nevedia liekove agentury uplne spracovat. To mnozstvo dat, ktore sa o nich zbiera a vyhodnocuje je vsak uplne bezprecedentne a keby s tymi vakcinami boli nejake problemy, uz sa o tom davno dozvieme.
lukas9206
Pán hoaxer, čo tu píšeš nepravdivé dezinformácie. Ako som písal, mne stačí uviesť aspoň jednu z dlhého znoznamu mRNA vakcín, ktoré prešli celým schvalovacím procesom. Ako bolo písané, používajú sa už minimálne 10 rokov. Isto ich bude niekoľko. Mne stačí napísať len jednu. Teda ak nemáš len krčmové reči hodné slovenského alkoholika, lebo zatiaľ to vyzerá, že si len hoaxer.
Že mne vadí experimentálna liečba a vakcíny? Áno vadí, ak mám na výber. Ak budem liečený na rakovinu, tak mi to asi vadiť nebude. Pri ochorení tipu COVID mi to vadiť bude. Len keď tak preferuješ experimentálnu liečbu, tak sa divím, že si ju bežne aj u lekára nepýtaš.
Keď celý ten schvalovací proces bude podľa teba asi zbytočná fraška
Autoeditácia príspevku po 2 min 34 sek:
heker napísal: 28 dec 2021, 19:04
Podla mna tu trepes absurdity, doslova nezmysli, prekrucas fakty a robis tu zo seba chudacika. Pises tu antivaxerske sracky o experimentalnych vakcinach. Trebars v USA ma Pfizer celkovu registraciu/schvalenie (full approval) a caka sa, ze ho dostane aj v EU, kedze registracne procesy a prisnost posudzovania je velmi podobna.
A kedy tá vakcína bola schválená? Lebo ak píšeš že vakcína na COVID bola schávlená teraz na rýchlo, tak to nerozporujem. Tu bola reč o niečom inom. Skús si prečítať, čo som písal a skús napísať ešte raz, ale niečo k veci
Či je niečo liek a či vakcína (btw. kde som vlastne tvrdil, že sa nepoužíva aj ako vakcína? Prosím, skopíruj mi ten text). Podstatné je, že to nebolo schválené a išlo len o experimentálnu liečbu. Niektorí iní ľudia to tu označili za hoax, lebo už minimálne desať rokov sa tá liečba používa. Čo je pravda, experimentálne, pri rakovine. Rakovinu porovnávame so silnejšou chripkou.
Neviem kde som písal ja nejaké hoaxy. Asi si ma s niekým myslíš. Ja som len písal, že melieš jedno cez druhé.Peter00 napísal: 28 dec 2021, 19:07 Je to presne ako píšeš. Na duhú stranu, niektoré tie "len pečiatky" vychádzajú z konkrétnych skúseností, pre ktoré ich je treba. Ak by tei nepotrebné pečiatky chcel niekto zrušiť, tak by pravdepodobne veľa odborníkov nesúhlasilo.
lukas9206
Pán hoaxer, čo tu píšeš nepravdivé dezinformácie. Ako som písal, mne stačí uviesť aspoň jednu z dlhého znoznamu mRNA vakcín, ktoré prešli celým schvalovacím procesom. Ako bolo písané, používajú sa už minimálne 10 rokov. Isto ich bude niekoľko. Mne stačí napísať len jednu. Teda ak nemáš len krčmové reči hodné slovenského alkoholika, lebo zatiaľ to vyzerá, že si len hoaxer.
Že mne vadí experimentálna liečba a vakcíny? Áno vadí, ak mám na výber. Ak budem liečený na rakovinu, tak mi to asi vadiť nebude. Pri ochorení tipu COVID mi to vadiť bude. Len keď tak preferuješ experimentálnu liečbu, tak sa divím, že si ju bežne aj u lekára nepýtaš.
Keď celý ten schvalovací proces bude podľa teba asi zbytočná fraška
Ak si si nevšimol, vakcína na Covid je v USA a v Canada plne schválená.
Ja neviem, ale aj s paravetamolom sa stále experimentuje, ale paralen používaš bez problému.
Pýtal som sa ťa, ako má podľa teba vyzerať vývoj mrna a nijak si mi na to neodpovedal.
Ak napíšeš, že každé jedno moje tvrdenie je klamlivé a zavádzajúce. Hoax je slovo, ktorým sa pomenúva falošná správa (Jazyková poradňa SME 2011). Čiže môžme slovičkáriť a baviť sa o tom, že podľa teba nie je zavádzajúca a klamlivá správa synonymum hoaxu. Ale tak chápeme salukas9206 napísal: 28 dec 2021, 19:16 Neviem kde som písal ja nejaké hoaxy. Asi si ma s niekým myslíš. Ja som len písal, že melieš jedno cez druhé.
Ak si si nevšimol, vakcína na Covid je v USA a v Canada plne schválená.
Ja neviem, ale aj s paravetamolom sa stále experimentuje, ale paralen používaš bez problému.
Pýtal som sa ťa, ako má podľa teba vyzerať vývoj mrna a nijak si mi na to neodpovedal.
Aha, čiže ak kdekoľvek na svete nejaký liek alebo vakcínu schvália, tak je to argument na voľný dovoz a distribúciu. Alebo čo chceš povedať tým, že je v USA niečo schválené. Nechápem. Myslíš schválenie mRNA vakcíny proti COVID. Ktorá AK (od človeka operujúceho faktami by som čakal zdroj) bola schválená, tak bola schválená teraz nedávno, zázračne po 30 rokoch neúspechov s inými mRNA vakcínami? A teda zrovna táto vakcína sa im podarila dobre, hoc bola vyvíjaná kratšie. Pardon, o tom som už písal vyššie. Čiže diskusia sa nikam neposunula a na toto so reagoval, kde mám s týmto problém. Toto si označil za klamstvá. Čiže sa neopakuj a vyvráť moje klamstvá (teda klamstvo spočívajúce v tom, že mRNA vakcíny sa až do doby proti vakcíny proti COVIDU nepodarilo vyvinúť tak, aby prešli všetkými štádiami klinických štúdií).
A ako si predstavujem vývoj akýchkoľvek liekov? Tak ako pri všetkých iných liekoch. Neregistrované, čiže neschválené lieky sa používajú bežne. Ale nepodávajú sa hromadne, je tam vyšší dozor lekárov, osobitné druhy zodpovednosti a povolení atď. Vyberajú sa rôzne skupiny ľudí na testovanie atď. Prečítaj si ako sa schvaľujú lieky. Máme v tom desaťročia praxe. Tak presne tak si to predstavujem.
BTW. nie paralen neberiem (je tu mimochodom registrovaný) ani ibalgin ani nič podobné. Ak som to niekedy mal, tak to bude roky dozadu. Nemám také lieky ani len v lekárničke. Ak ma niečo bolí, dám si kofeínovú tabletku. Ak mám teplotu, tak túto nezrážam