Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Myslieť, než pôjdu k ďalším voľbám. A sakra poriadne!
Takze ked ta niekto podvedie/oklame (napr. ako strany siet/most v 2016 podviedli svojich volicov ked deklarovali ze nepojdu do vlady so smerom) tak vlastne si za to mozes sam ze si sa nechal oklamat a ten co ta podvedie nemusi niest ziadnu zodpovednost?
To je dost jednoduche myslenie, podobne ako hovori tento klasik:
https://www.youtube.com/watch?v=aDqLQe2Vk_Q
To je dost jednoduche myslenie, podobne ako hovori tento klasik:
https://www.youtube.com/watch?v=aDqLQe2Vk_Q
https://open.spotify.com/episode/3SCsue ... share-menu
JRE Podcast
V takej 35. minúte hovoria o tom, že v Indii sa podávali nejaké balíčky ktorých obsah sa nemá hovoriť a údajne tam patril aj ivermectin ktorý (to je zas o pár minút späť vysvetlené) že aj pomáha respektíve obsahuje látku o ktorá nejak pomáha.
Neskôr spomínajú že ľudia čo sa zaočkujú po prekonaní, tak majú vyššie riziko nežiadúcich účinkov.
JRE Podcast
V takej 35. minúte hovoria o tom, že v Indii sa podávali nejaké balíčky ktorých obsah sa nemá hovoriť a údajne tam patril aj ivermectin ktorý (to je zas o pár minút späť vysvetlené) že aj pomáha respektíve obsahuje látku o ktorá nejak pomáha.
Neskôr spomínajú že ľudia čo sa zaočkujú po prekonaní, tak majú vyššie riziko nežiadúcich účinkov.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Šaškárna, divadlo, predstieranie. Nič iné.retkvic napísal: 01 jan 2022, 23:02 Mna dnes trochu rozhorcil respirator nasej prezidentky pri novorocnom prihovore.
Keď otvorím video, rozhovor alebo kde niekto niečo hovorí a má na hube respirátor - video zatváram.
Hlavne že na summite v Bruseli z ktoreho je fotka ako kašlala bez rúška staremu vtedy len dva krát zaočkovanemu po 6 mesiach, 78 ročnemu Bajdenovi do tváre!!! A nam tu na slovensku pokrytecki ešte aj sama v miestnosti s kamerou ukazuje aká je "zodpovedna" hneď čo idú za hranice títo pajáci tak su bez rúška
Andi, dakujem za starostlivost o mna a moju rodinu. Vzdy boli tlaky na to, aby aj ked som mal bezne sezonne respiracne ochorenie z intraku neprisiel. Takze je logicke, ze v case ked sa svetom siri SARS2, tak na mna nikto netlacil, aby som prisiel. V 2020 som velmi chcel navstivit cesku cast rodiny. Kedze tam ale bol onko pacient cerstvo po operacii, bol som naopak poziadany, aby som radsej neprisiel. A to bolo leto a v Prahe len boli dake techle-mechle a ohnisko.
ropman, ja suhlsim. kto zvolil ludi, ktori osadzaju dopravne znacky? ako mozu rozhodnut o tom, ako rychlo vodici mozu ist?! a co neznasam este viac su letovi dispecorov. kto ich zvolil, aby ich nazor na to co je bezpecne a co nie menil to ci a kedy poletim a kde a kedy pristanem. no hnus. podme spisat Norimberg 3 na cestarov a letovych dispecerov, lebo svojimi rozhodnutiami beru ludom slobody!
kappa.
ano Famine. pokrytecky Fico tahajuci spinu na Lengvarskeho ked on je sam na dovolenke v Jordansku. ked chcel vycitat, tak z pramena v Besenovej s vyhladom na Krivan a nie, ked sam ma vsetko u riti.
\\v UK skratili karantenu po pozitivnom testovani (samostest potvrdeny PCR testom). na 6. a 7. den sa clovek samotestuje a ked ma negativne vysledky, ma slobodu. problem je, ze aj v UK "Sulik nekupil testy", lebo set siedmych testov objednany online nie je k dispozicii a lekarne si kazde rano nalepsie, ze taketo sady tiez nemaju. cize ocakavam pokles pripadov, lebo testy po navrate do skoly a ti, ktori musia do prace sa minu a omicorn predsa len nema priznaky, ktore by boli indikaciou na PCRko ako to bolo pred rokom.
ropman, ja suhlsim. kto zvolil ludi, ktori osadzaju dopravne znacky? ako mozu rozhodnut o tom, ako rychlo vodici mozu ist?! a co neznasam este viac su letovi dispecorov. kto ich zvolil, aby ich nazor na to co je bezpecne a co nie menil to ci a kedy poletim a kde a kedy pristanem. no hnus. podme spisat Norimberg 3 na cestarov a letovych dispecerov, lebo svojimi rozhodnutiami beru ludom slobody!
kappa.
ano Famine. pokrytecky Fico tahajuci spinu na Lengvarskeho ked on je sam na dovolenke v Jordansku. ked chcel vycitat, tak z pramena v Besenovej s vyhladom na Krivan a nie, ked sam ma vsetko u riti.
\\v UK skratili karantenu po pozitivnom testovani (samostest potvrdeny PCR testom). na 6. a 7. den sa clovek samotestuje a ked ma negativne vysledky, ma slobodu. problem je, ze aj v UK "Sulik nekupil testy", lebo set siedmych testov objednany online nie je k dispozicii a lekarne si kazde rano nalepsie, ze taketo sady tiez nemaju. cize ocakavam pokles pripadov, lebo testy po navrate do skoly a ti, ktori musia do prace sa minu a omicorn predsa len nema priznaky, ktore by boli indikaciou na PCRko ako to bolo pred rokom.
US SR rozhodol, že UVZ môže vydávať vyhlášky, nie, že je ich obsah v súlade s ústavou
To je principiálny rozdiel
A dalsia nelogickost mimo legislativy je fakt, ze UVZ nema ponatia ake maju ich rozhodnutia pridruzene nasledky.
Hladas senzacie tam kde nie su. Biden dostal druhu davku v januari, Caputova tiez. V Bruseli sa stretli v polovici juna, cize pred menej ako piatimi mesiacmi po podani druhej davky. Predpokladam, ze museli absolvovat PCR testy, jeden mozno pred odletom, jeden po prilete, mozno dslsi test o den ci dva. Myslim si, ze protokol tam bol prisny a uz len podmienky, ktore si kladie USA pri tychto navstevach (vlastne auta, vlastna ochranka, vlastny kuchar...) boli nastavene tak, aby sa nikto z potencialnych siritelov virusu nedostal do blizkosti prezidenta a jeho pomocnikov v okolii. Snazil som sa teraz vygooglit, ze ci sa niekto sa summite NATO v Bruseli v juni 2022 nakazil, ale ziadnu takuto spravu som od nasich a svetovych medii nenasiel.Famine napísal: 02 jan 2022, 10:08 Hlavne že na summite v Bruseli z ktoreho je fotka ako kašlala bez rúška staremu vtedy len dva krát zaočkovanemu po 6 mesiach, 78 ročnemu Bajdenovi do tváre!!! A nam tu na slovensku pokrytecki ešte aj sama v miestnosti s kamerou ukazuje aká je "zodpovedna" hneď čo idú za hranice títo pajáci tak su bez rúška
Chapem, ze mas potrebu rypat a rozculovat sa, ved je ti to typicke, ale zial, je to zbytocne.
Kde je potrebne nosit respirator, tak to hadam kazdy pochopi, ze je to spravne ho mat nasadeny, ale toto mi uz pride trochu cez ciaru. Nevidiet prezidentke pri novorocnom prihovore do tvare.Andi_Cibula napísal: 02 jan 2022, 8:44 Šaškárna, divadlo, predstieranie. Nič iné.
Keď otvorím video, rozhovor alebo kde niekto niečo hovorí a má na hube respirátor - video zatváram.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ludom nevyhovie nik, keby ho nema zas ini kricia, ze nema respirator v interieri, alebo ze papalasi nemusia nosit respirator.retkvic napísal: 02 jan 2022, 13:54 Kde je potrebne nosit respirator, tak to hadam kazdy pochopi, ze je to spravne ho mat nasadeny, ale toto mi uz pride trochu cez ciaru. Nevidiet prezidentke pri novorocnom prihovore do tvare.
To by ale kricali dezolati. Tych ale staci s kludom ignorovat.
Ti co osadzuju dopravne znacky s rychlostnymi limitmi to robia na zaklade vyhodnocovania nehodovosti a nie na zaklade svojich pocitov, pripadne aby si na cestach po ktorych chodia nastavili take limity ako im osobne vyhovuju. Mikas ked zatvori napr. gastro tak absolutne nie je schopny vyhodnotit ci to vobec pomohlo resp. do akej miery to pomohlo rovnako ako ked otvori kostoly lebo je veriaci, ale kina a divadla necha zatvorene. A naozaj je rozdiel v obmedzovani rychlosti na cestach a obmedzenie zakladnych slobod ako je sloboda pohybu, alebo zabranenie vykonavanie svojej profesie, zivobytia resp. podnikania. Letecky dispecery su zamestnanci leteckej spolocnosti a ak nie si spokojny s ich rozhodovanim tak mozes vyuzit sluzby inej leteckej spolocnosti.jackb napísal: 02 jan 2022, 10:53 ropman, ja suhlsim. kto zvolil ludi, ktori osadzaju dopravne znacky? ako mozu rozhodnut o tom, ako rychlo vodici mozu ist?! a co neznasam este viac su letovi dispecorov. kto ich zvolil, aby ich nazor na to co je bezpecne a co nie menil to ci a kedy poletim a kde a kedy pristanem. no hnus. podme spisat Norimberg 3 na cestarov a letovych dispecerov, lebo svojimi rozhodnutiami beru ludom slobody!
kappa.
letovy dispečer nie je zamestnacom leteckej spoločnosti ale letiska, takže logicky zmena leteckej spoločnosti nič nevyrieši, keď potrebuješ letieť z/do konkretneho letiska, lebo iné v okoli nie je.
Asi si pleties dispecera s riadiacim letovej prevadzky, to su 2 rozne veci.
to bolo kriku ked sa v Glasgow fotila bez respiratoru. ale to bolo pruser este o level vyssi, lebo v Anglicku sa v tom case na tvari nemuselo nosit nic ale v Skotsku ano 
letovy dispecer vysvetleny bol. ten tie vyhodnocuje co a ako a je mi uprimne jedno kto sedi v lietadle, ktora patri sukromnej spolocnosti a co potrebuje robit po prilete. napriklad stihnut iny let a on to necha sadnut tak, ze taxi trva pomaly tak dlho ako jeden z letov
tak isto je ludom na sprave ciest jedno ci sa niekto spolieha na povodny rychlostny limit ked si dohodne dorucenie, alebo co i len vstava ked ma byt v praci na cas. takze aj rozhodovanie ludi v doprave zasahuje do slobody pohybu ci podnikania 
tazko povedat, ako by sa malo vyhodnocovat zatvorenie gastra, ked sa ludia chvalia ako chodia do podnikov cez zadne vchody. s cim ale suhlasim je, ze otovrenie kostolov a ponechanie kultury zatvorenej je krok nespravny.
letovy dispecer vysvetleny bol. ten tie vyhodnocuje co a ako a je mi uprimne jedno kto sedi v lietadle, ktora patri sukromnej spolocnosti a co potrebuje robit po prilete. napriklad stihnut iny let a on to necha sadnut tak, ze taxi trva pomaly tak dlho ako jeden z letov
tazko povedat, ako by sa malo vyhodnocovat zatvorenie gastra, ked sa ludia chvalia ako chodia do podnikov cez zadne vchody. s cim ale suhlasim je, ze otovrenie kostolov a ponechanie kultury zatvorenej je krok nespravny.
beriem spať, otazne koho myslel jackb, z popisu mi to vyšlo na riadiaceho letovej prevádzky tzv. "letoveho dispečera" ako som sa dočital, že to aj označujú
ako som v inom poste spominal symptomy omikronu, tentokrat to mame aj v clanku
taka strasna choroba, ze sa to neda odlisit od nachladnutia´, nieto chripky
u nas sa musi cakat...
este nieco z pohladu vedy, ako sa naucene T-lymfocyty spravaju k omikronu, opat nic nacakane
SARS-CoV-2 spike T cell responses induced upon vaccination or infection remain robust against Omicron
taka strasna choroba, ze sa to neda odlisit od nachladnutia´, nieto chripky
v inteligentnejsie riadenych krajinach, ako napriklad JAR (heh), sa uvolnuju opatrenia, lebo v realnom svete nadcha nikoho nezaujimaVariant koronavírusu omikron je čoraz ťažšie rozpoznať od bežného prechladnutia. Najčastejšími príznakmi hlásenými medzi pacientmi vo Veľkej Británii, kde sa omikron rapídne šíri, boli nádcha, bolesti hlavy, únava, kýchanie a bolesti hrdla.
Polovica z tých, ktorí mali symptómy podobné nachladnutiu, bola pozitívne testovaná na covid. Podľa štúdie Zoe Covid však len asi polovica infikovaných Britov mala aj doterajšie najčastejšie tri príznaky – horúčku, kašeľ a tiež stratu čuchu alebo chuti.
Vedci zaoberajúci sa analýzou získaných dát konštatovali, že existujú „predbežné dôkazy“ o zmene symptómov sprevádzajúcich infekciu typu omikron, keďže strata chuti alebo čuchu „bola hlásená menej často“.
Profesor bol šokovaný
Profesor z King’s College London Tim Spector, vedúci štúdie Zoe Covid, podľa theguardian.com uviedol, že symptómy spojené s omikronom sa mnohým infikovaným budú zdať skôr ako bežné prechladnutie. Povedal, že bol šokovaný tým, čo nazval „dezinformáciami“ v najnovšom usmernení britskej vlády o symptómoch covidu. „Údaje Zoe jasne ukazujú, že najdôležitejšími príznakmi už nie sú nepretržitý kašeľ, vysoká teplota alebo strata chuti alebo čuchu. Väčšina ľudí bude omikron pociťovať ako bežné prechladnutie, počnúc bolesťou hrdla, nádchou a bolesťou hlavy.“
Väčšina ľudí bude omikron pociťovať ako bežné prechladnutie, počnúc bolesťou hrdla, nádchou a bolesťou hlavy.
Tim Spector
Je presvedčený, že treba zmeniť vládne odporúčania, aby sa zachránili životy, keďže „polovica ľudí s príznakmi podobnými prechladnutiu má teraz covid“.
u nas sa musi cakat...
este nieco z pohladu vedy, ako sa naucene T-lymfocyty spravaju k omikronu, opat nic nacakane
SARS-CoV-2 spike T cell responses induced upon vaccination or infection remain robust against Omicron
The SARS-CoV-2 Omicron variant has multiple Spike (S) protein mutations that contribute to escape from the neutralizing antibody responses, and reducing vaccine protection from infection. The extent to which other components of the adaptive response such as T cells may still target Omicron and contribute to protection from severe outcomes is unknown. We assessed the ability of T cells to react with Omicron spike in participants who were vaccinated with Ad26.CoV2.S or BNT162b2, and in unvaccinated convalescent COVID-19 patients (n = 70). We found that 70-80% of the CD4 and CD8 T cell response to spike was maintained across study groups. Moreover, the magnitude of Omicron cross-reactive T cells was similar to that of the Beta and Delta variants, despite Omicron harbouring considerably more mutations. Additionally, in Omicron-infected hospitalized patients (n = 19), there were comparable T cell responses to ancestral spike, nucleocapsid and membrane proteins to those found in patients hospitalized in previous waves dominated by the ancestral, Beta or Delta variants (n = 49). These results demonstrate that despite Omicron's extensive mutations and reduced susceptibility to neutralizing antibodies, the majority of T cell response, induced by vaccination or natural infection, cross-recognises the variant. Well-preserved T cell immunity to Omicron is likely to contribute to protection from severe COVID-19, supporting early clinical observations from South Africa.
Covidom sa vo svete nakazilo už 290 miliónov ľudí, za posledný týždeň 10 miliónov. Na počet obyvateľov (štáty nad milión obyvateľov) je na tom najhoršie Slovensko, Gruzínsko a Česko (nakazení). Najviac ľudí na Covid zomrelo v Peru (na počet obyvateľov).
Zdroj: Radiožurnál (ČRo)
Zdroj: Radiožurnál (ČRo)
Je zrejme, ze v JAR budu uvolnovat, ked maju snad mesiac naskok pred UK, mladsiu populaciu a hlavne: leto.
U nas v "Zapadnom" svete sa musi cakat, lebo leto nie je (okrem Australia a Noveho Zelandu), populacie su a starie a najma, lebo napriklad nevieme, ci aj tato "nadcha" nebude sposobovat postcovid ako predosle varianty.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-59851385
"musime vsetkych vystavit virusu, je to dobre pre ekonomiku". v realnom svete: nakazia sa ludia, firma nezaraba peniaze. ale ja o tom pisem len rok a pol.
U nas v "Zapadnom" svete sa musi cakat, lebo leto nie je (okrem Australia a Noveho Zelandu), populacie su a starie a najma, lebo napriklad nevieme, ci aj tato "nadcha" nebude sposobovat postcovid ako predosle varianty.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-59851385
"musime vsetkych vystavit virusu, je to dobre pre ekonomiku". v realnom svete: nakazia sa ludia, firma nezaraba peniaze. ale ja o tom pisem len rok a pol.