Vypnutie zvuku
Vypnutie zvuku
Ahojte,
Vedel by mi niekto poradiť s nasledujúcim problémom:
Už druhý deň po sebe mi prestane z ničoho nič fungovať zvuk z PC.
Všetko išlo doteraz ako má.
Resp začal som hrať Jurrasic World 2 a odvtedy som si všimol daný problém.
Jediné riešenie, ktoré zatiaľ pomohlo bolo odinštalovať ovládač, rešťartovať PC a následne zvuk ide bez problémov.
Zvuk mám nastavený na Speaker Realtek/(R) audio.
Ak to pomôže cez správcu som našiel ovládač zvuku a cez vlastnosti som dal udalosti a toto mi vyskočilo.
Ďakujem
Update:
Spravil som aktualizáciu windowsu a chcel som spraviť aj Realtek na novšiu verziu ale na konci inštalácie mi vypísalo, že sa nič nenašlo a teraz v ponuke nemám Realtek/(R) audio ale len Speakers (High Definitione Audio Device).
Teraz už ani v správcovi nemám ponuku na Realtek a pod High Difinition sú už záznamy v poriadku.
Možno pomohol ten windows update neviem ale budem to testovať či sa problém definitívne odstránil.
Vedel by mi niekto poradiť s nasledujúcim problémom:
Už druhý deň po sebe mi prestane z ničoho nič fungovať zvuk z PC.
Všetko išlo doteraz ako má.
Resp začal som hrať Jurrasic World 2 a odvtedy som si všimol daný problém.
Jediné riešenie, ktoré zatiaľ pomohlo bolo odinštalovať ovládač, rešťartovať PC a následne zvuk ide bez problémov.
Zvuk mám nastavený na Speaker Realtek/(R) audio.
Ak to pomôže cez správcu som našiel ovládač zvuku a cez vlastnosti som dal udalosti a toto mi vyskočilo.
Ďakujem
Update:
Spravil som aktualizáciu windowsu a chcel som spraviť aj Realtek na novšiu verziu ale na konci inštalácie mi vypísalo, že sa nič nenašlo a teraz v ponuke nemám Realtek/(R) audio ale len Speakers (High Definitione Audio Device).
Teraz už ani v správcovi nemám ponuku na Realtek a pod High Difinition sú už záznamy v poriadku.
Možno pomohol ten windows update neviem ale budem to testovať či sa problém definitívne odstránil.
Re: Vypnutie zvuku
Aktualizuj si bios na doske.Podľa popisu ,máš tam beta verziu.Ak máš Win10,nainštaluj si ovládač zo stránky dosky,ak bude problém.Ak máš Win11,tak pozri ,akú máš verziu ovládača.
Ďakujem za radu, Bios som preinštaloval na najnovší.4040 napísal: 06 jan 2022, 17:20 Aktualizuj si bios na doske.Podľa popisu ,máš tam beta verziu.Ak máš Win10,nainštaluj si ovládač zo stránky dosky,ak bude problém.Ak máš Win11,tak pozri ,akú máš verziu ovládača.
Otázka je, teraz v PC nemám realtek ale podľa dosky a stránky výrobcu by tam Realtek mal byť.
Rozmýšľam, že to otestujem zatiaľ bez inštalácie Realtek ovládača či bude problém so zvukom alebo nie a následne by som ho doinštaloval jedine, že by ste boli toho názoru, že Relatek nie je až tak potrebný aby tam bol nainštalovaný?
- Prílohy
-
- 1.png (16.03 KiB) 945 zobrazení
-
- 2.png (10.44 KiB) 945 zobrazení
V Správca zariadení sa pozri na svoju verziu ovládača.Alebo si spusť panel realtek a pozri sa tam na verziu.
reálne teraz nemám realtek naištalovaný proste zmizol keď som sa snažil ho preištalovať a ostal mi len high definition audio device4040 napísal: 06 jan 2022, 18:28 V Správca zariadení sa pozri na svoju verziu ovládača.Alebo si spusť panel realtek a pozri sa tam na verziu.
- Prílohy
-
- 1.png (3.52 KiB) 935 zobrazení
Bude to ten 1. ovládač.Pozri sa na vlastnosti -verzia ovládača.To .že tam nemá názov realtek nevadí.
takže toto je jeho verzia 1 ovládača a potom realteku zo stránky ASUS4040 napísal: 06 jan 2022, 18:33 Bude to ten 1. ovládač.Pozri sa na vlastnosti -verzia ovládača.To .že tam nemá názov realtek nevadí.
Tak to vyzerá ,že Win si tam nainštaloval svoj ovládač.Skús.Stiahni si ovládač zo stránky dosky.Daj ho do nejakej zložky a rozbaľ ho tam.V Správcovi cez aktualizovať ovládač-vyhľadať ovládače v počítači-prehľadávať ,ukáž cestu na danú zložku,kde si rozbalil ovládač.Mal by sa aktualizovať.
Takže ovládač som aktualizoval a budem to teraz testovať.4040 napísal: 06 jan 2022, 18:44 Tak to vyzerá ,že Win si tam nainštaloval svoj ovládač.Skús.Stiahni si ovládač zo stránky dosky.Daj ho do nejakej zložky a rozbaľ ho tam.V Správcovi cez aktualizovať ovládač-vyhľadať ovládače v počítači-prehľadávať ,ukáž cestu na danú zložku,kde si rozbalil ovládač.Mal by sa aktualizovať.
Ak to bude robiť problémy tak ho asi vymažem a nechám tam ten čo tam windows doinštaloval a uvidíme čo spraví ten.
Zatiaľ ďakujem za pomoc.
- Prílohy
-
- 2.png (6.09 KiB) 924 zobrazení
Máš tam možnosť vrátiť zmeny ovládača.Ak by bol problém,tak skôr aktualizácia na novšiu verziu.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Podla specifikacie dosky je tam ROG SupremeFX7.1-Channel High Definition Audio CODEC S1220A, cize to vydavaju pod svojim oznacenim. Avsak malo byt ist o Realtek ALC1220 alebo ALC1220A. Treba preinstalovat ovladace k chipsetu a tiez ten Realtek pre audio: https://rog.asus.com/cz/motherboards/ro ... k_download
najnovší som dal dnes ako si mi poradil4040 napísal: 06 jan 2022, 18:54 Máš tam možnosť vrátiť zmeny ovládača.Ak by bol problém,tak skôr aktualizácia na novšiu verziu.
Autoeditácia príspevku po 51 sek:
to som spravil viď screen zobral som ten najnovší, budem to testovať a uvidím čo bude, zatiaľ to ide aj potom čo som hral tú hru , pri ktorej som si to všimol a zvuk ide.hojko napísal: 06 jan 2022, 18:55 Podla specifikacie dosky je tam ROG SupremeFX7.1-Channel High Definition Audio CODEC S1220A, cize to vydavaju pod svojim oznacenim. Avsak malo byt ist o Realtek ALC1220 alebo ALC1220A. Treba preinstalovat ovladace k chipsetu a tiez ten Realtek pre audio: https://rog.asus.com/cz/motherboards/ro ... k_download
Nainštaloval si ovládač zo stránky dosky.Ten nebude najnovší ale ,ak to pobeží bez problémov, ani najnovší nepotrebuješ.
hej zo stranky ASUS4040 napísal: 06 jan 2022, 20:35 Nainštaloval si ovládač zo stránky dosky.Ten nebude najnovší ale ,ak to pobeží bez problémov, ani najnovší nepotrebuješ.
Kód: Vybrať všetko
https://rog.asus.com/sk/motherboards/rog-strix/rog-strix-b550-f-gaming-wi-fi-model/helpdesk_download