Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Bosnak z dat bez patosu dnes na TA3 zahlasil, ze omikron bude trvat cca 6 tyzdnov, 3 tyzdne hore a 3 tyzdne dole, a ze teraz uz mozeme byt niekde dva tyzdne hore, takze este tyzden a niekde uz budeme klesat 
Zrejme vychadzal z cisel, ktore boli posledne dni prezentovane, tusim islo o Anglicko a Dansko.
-
starysomar
Hardcore addict
Speváčka Hana Horká z kapely Asonance (jedna z mojich obľúbených) to už má za sebou. Zámerne sa infikovala, aby "bola slobodná".
Je - na onom svete
Je - na onom svete
On spominal, ze je to jeho hypoteza, podla dat odinadial, s tym ze by sa dlzka prekonania mala ponechat na 9 mesiacoch, pripadne ju predlzit na rok s nim vsak suhlasim, podobne aj so skratenim karanteny pri pozitivnom teste.
jej synacik sa tiez vyznamenal, obvinuje z jej smrti na internetoch vsetkych okolo, ako keby bola nesvojpravna a nemohla za svoje rozhodnutia niest nasledkystarysomar napísal: 17 jan 2022, 15:41 Speváčka Hana Horká z kapely Asonance (jedna z mojich obľúbených) to už má za sebou. Zámerne sa infikovala, aby "bola slobodná".
Je - na onom svete![]()
toto je presne ten pripad, o ktorom som viackrat hovoril, kedy sa clovek obklopuje antivaxermi, nenecha sa zaockovat, napriek tomu, ze je v rizikovej skupine a zomrie, je to iba a len chyba daneho cloveka, nikoho inehoSyn zpěvačky Hany Horké, která zemřela s covidem ve věku 57 let, si vylil zlost na osobnostech, jež jsou známy svým odmítavým postojem k vakcínám proti covidu-19. Jan Rek je nepřímo obvinil ze smrti zpěvačky folkové kapely Asonance. Horká se s odkazem na argumenty jiných nechtěla nechat očkovat.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/hank ... omaci_remy
niekto by mohol povedat, ze to bola samovrazda covidom, podobne ako sa ked sa americki vytrznici zasamovrazdia zastrelenim policajtami
urcite si za to moze sama, ale nemali by sme uplne prehliadat vpliv antivaxerskych skupin.
to je ako ked sa necha dochodca okradnut niekym lebo uveri jeho pribehu. samozrejme, moze si za to sam, ale ten kto ho okradol by stale mal byt potrestany.
pokial niekto vedome siri klamstva ktorym niekto uveri a vdaka tomu zomrie, malo by sa to riesit.
treba sa na to pozriet z tej druhej strany, tak pani bola hlupa a uverila blbostiam, zasluzi si za to smrt?
to je ako ked sa necha dochodca okradnut niekym lebo uveri jeho pribehu. samozrejme, moze si za to sam, ale ten kto ho okradol by stale mal byt potrestany.
pokial niekto vedome siri klamstva ktorym niekto uveri a vdaka tomu zomrie, malo by sa to riesit.
treba sa na to pozriet z tej druhej strany, tak pani bola hlupa a uverila blbostiam, zasluzi si za to smrt?
Nie, ale ak ti 2 roky dookola opakujú, že starí sa majú zaočkovať a ona stará to nespraví, nevidím dôvod ľutovať ju
Taktiež, hlúpe nariadenia obmedzujúce život ju dohnali k rozhodnutiu radšej sa nakaziť ako sa dat zaočkovať, aby mohla žiť normálny život
Taktiež, hlúpe nariadenia obmedzujúce život ju dohnali k rozhodnutiu radšej sa nakaziť ako sa dat zaočkovať, aby mohla žiť normálny život
-
starysomar
Hardcore addict
Kamarát z iného fóra to komentoval slovami:
"Přišlo by mi spravedlivé "máš co jsi chtěl" místo "odpočívej v pokoji"."
Inde v komentoch je tiež poznámka, že je to prvý známy prípad úspešnej samovraždy Covidom.
U nás ju predbehol "Samson Slavien"
"Přišlo by mi spravedlivé "máš co jsi chtěl" místo "odpočívej v pokoji"."
Inde v komentoch je tiež poznámka, že je to prvý známy prípad úspešnej samovraždy Covidom.
U nás ju predbehol "Samson Slavien"
preco by sa mala ockovat? ved
mala aspon cukrovku, vysoke BMI a rakovinu aby sa vosla do kategorie rizikovych? alebo podla akeho pravidla sa meni vek na vstup do rizikovej skupiny a tym padom aj narok na ockovanie?
raz ma tu rizikovu skupinu ako 65+, inokedy 60+ a teraz uz chce pchat ihly do ludi 55+.(ne)budem podporovat plytvanie pri ockovani zdravych (...) ludi, ktorym sa po nakazeni nic nestane, to je ekonomicky, socialne aj technicky kontraproduktivne - tych je vacsina populacie
mala aspon cukrovku, vysoke BMI a rakovinu aby sa vosla do kategorie rizikovych? alebo podla akeho pravidla sa meni vek na vstup do rizikovej skupiny a tym padom aj narok na ockovanie?
Veď nemala nad 60 rokov, takže očkovanie by bolo v jej prípade mrhanie vakcínou zdrojmi a neviem čím, lebo je známe, že covid je nebezpečný pre dôchodcov a inde sú riziká zanedbateľné 
Do synovho rozhorčenia sa dá vžiť, za hlúposť sa platí, ale presne preto je potrebné aj zabrániť jej šíreniu (a potrestať šíriteľov).
Do synovho rozhorčenia sa dá vžiť, za hlúposť sa platí, ale presne preto je potrebné aj zabrániť jej šíreniu (a potrestať šíriteľov).
fajn, dajme si ako porovnanie k Slovensku druhu kulturne najblizsiu krajinu - Madarsko
videli sme, co napachali ME vo futbale v Budapesti, kde boli desattisicove navstevy - nic
krajina otvorena az na par vynimiek komplet uz ako dlho? od jari? porovnanie so Slovenskom vyzera takto budes chciet argumentovat zaockovanostou? vysledky Sinopharmu su vo vsetkych dostupnych vyskumoch pod priemerom beznych zapadnych vakcin, ockuju tym hlavne preto, lebo sa u nich planuje vyrabat
teraz mame moznost porovnat vysledky krajiny pri ME v hadzanej, ktore sa konaju spolocne v SR a MR, pricom na Slovensku su obmedzene kapacity, v Madarsku nic take, som si isty, ze to nebude mat ziaden vplyv
v Madarsku nie su uz asi 2 mesiace potrebne respiky ci ruska v restauraciach, pri kulturnych a sportovych akciach ci ubytovani, malo to nejaky vplyv na pocty umrti? ak nejaky, tak marginalny
bud covid v madarskych restauraciach nezabija, alebo su tieto opatrenia na Slovensku nespravne
vtipne je to pri porovnani s posilkami, kde sa vzduchu s obsahom sliznic siri nasobne viac ako v restauraciach, ale prve menovane mohli byt otvorene viac ako restiky, nonsens
mam pokracovat Polskom?
v UK sa s tym Boris nesral, pre Vianocami mu ich zdravotnicky vybor kazal vsetko zavriet s tym, ze sa maju pripravit na tisice mrtvych denne, z prsta vycucane predpoklady opat narazili na realitu a nic z toho sa nepotvrdilo, prave naopak
chape niekto z pritomnych, ze drviva vacsina opatreni je skodliva a vonkoncom nepomaha?
je problem priznat to na anonymnom fore?
Autoeditácia príspevku po 40 sek:
huh?Muffi napísal: 17 jan 2022, 18:45 Veď nemala nad 60 rokov, takže očkovanie by bolo v jej prípade mrhanie vakcínou zdrojmi a neviem čím, lebo je známe, že covid je nebezpečný pre dôchodcov a inde sú riziká zanedbateľné
inak, pockal by som na vysledky pitvy, v spravach hovoril jej syn, ze uz fungovala normalne a chcela ist na prechadzku, potom skolabovala
mozno bude pridana k umrtiam na covid a la UK - do 28 dni po pozitivnom teste, i bez priameho suvisu
pochopi on nikedy, ze nema pravdu v nicom? tu jasne vidiet, ze existencia opatreni nema ziadny pozitivny dopad na excess mortality. v juli 2021 sa zrusli v Anglicku vsetky opatrenia. podla prorokovania o Svedsku, mali ludia v ten den prestat zomierat. a oni nie a nie. az sa v decembri museli vratit aspon ruska v interieroch a doprave, ktore maju aj tak ludia na haku.
za Borisa zatvaral omikron. ked mas chorych ludi a musia byt doma aspon 5 dni, nema kto otvorit. rovnako, ked kazdy den pribuda vyse stotisic chorych, tak nema ani kto byt zakaznik a ak aj tak nechas otvorene, mas cistu stratu
ale paci sa mi, ako v inej teme vcera/predvcerom pisal, ze nerizkovych nemaju ockovat a teraz sa divi ked mu to pripomenuli
za Borisa zatvaral omikron. ked mas chorych ludi a musia byt doma aspon 5 dni, nema kto otvorit. rovnako, ked kazdy den pribuda vyse stotisic chorych, tak nema ani kto byt zakaznik a ak aj tak nechas otvorene, mas cistu stratu
ale paci sa mi, ako v inej teme vcera/predvcerom pisal, ze nerizkovych nemaju ockovat a teraz sa divi ked mu to pripomenuli
Rozhorceny by bol hadam kazdy kto by mal rodica, ktoreho ma rad, a ktory by vdaka medialne znamim antivaxerom a jeho antivaxerskemu okoliu sa sam stal antivaxerom a ten by sa nakoniec nakazil a zomrel.Muffi napísal: 17 jan 2022, 18:45Do synovho rozhorčenia sa dá vžiť, za hlúposť sa platí, ale presne preto je potrebné aj zabrániť jej šíreniu (a potrestať šíriteľov).
U nas v rodine mame tiez jedneho, no neviem ci je priamo antivaxer, no odjakziva volil hzds, teraz smer a je presvedceny ze jemu sa nemoze nic stat, ma cez 70r. Takze tam by ta smrt bola este nezmyselnejsia, lebo on sam nemusi byt antivaxer, ale veri ludom, ktorych voli.
Co mi ale hlava neberie je to posledne nariadenie, ze do OP+ sa nepocitaju ludia co maju cerstvo po druhej davke, pripadne ty co covid nedavno prekonali, ked vsetky informacie o slabsej ochrane druhou davkou sa tykaju dlhsieho odstupu od druhej davky.
Ludia co su teraz po druhej davke a nemozu dostat tretiu davku , pripadne ty co uz mali dve davky ateraz dostali covid su takto znevyhodneny, pritom uplne zbytocne a ide to uplne voci samotnemu principu ockovania a fungvanou imunity.
Samozrejme. Len je to citliva tema tak to nikto neriesi. Hlavne v dnesnej "tolerantnej" dobe je clovek hned oznaceny za antivaxera a popieraca covidu.beardie napísal: 17 jan 2022, 19:06chape niekto z pritomnych, ze drviva vacsina opatreni je skodliva a vonkoncom nepomaha?
je problem priznat to na anonymnom fore?
Mali na mysli to ze tetusa podla veku nespadala do rizikovych ale odsudil si ju ze sa neockovalahuh?
aha, no vek nie je jediny rizikovy faktor, uz som ich tu viackrat vypisoval a opakovat sa nemienim
moje pochopenie pre ockovanie chorych malych deti asi nepadlo na urodnu podu, ale neprekvapuje ma to
Autoeditácia príspevku po 2 min :
ak by bolo cielom zabranit prenosu, jediny pouzitelny model je T, ziadne OP ci OP+ alebo OP+++
kedze prenos ocividne cielom nie je, dookola su pretlacane opatrenia, ktore su skodlive, lebo skodliva je vlada
Autoeditácia príspevku po 6 min 2 sek:
ak otvoria vsetko okolite krajiny, bude musiet otvorit aj Slovensko, bez ohladu na magorov na vrchu, bolo by to pre nich neudrzatelne
moje pochopenie pre ockovanie chorych malych deti asi nepadlo na urodnu podu, ale neprekvapuje ma to
Autoeditácia príspevku po 2 min :
kym bude Matovic vo vlade, tak ma to vobec neprekvapujeretkvic napísal: 17 jan 2022, 21:23ide to uplne voci samotnemu principu ockovania a fungvanou imunity.
ak by bolo cielom zabranit prenosu, jediny pouzitelny model je T, ziadne OP ci OP+ alebo OP+++
kedze prenos ocividne cielom nie je, dookola su pretlacane opatrenia, ktore su skodlive, lebo skodliva je vlada
Autoeditácia príspevku po 6 min 2 sek:
budem to sledovat s viziou blizkeho konca aj pre nasNEW PLAN Work from home and vaccine passports to be DROPPED in just nine days but face masks to stay on public transport
WORKING from home and vaccine passports are set to be dropped next Wednesday with Boris Johnson expected to ditch Plan B.
Brits will be able to go back to the office and attend mass events like the footie without showing their vaccination status or a negative test.
But the requirement to wear face coverings in many public places like trains, buses, and shops is set to remain until Omicron cases dip further.
Two senior Cabinet ministers have dropped the strongest hints yet that the PM is preparing to end the Plan B restrictions next week.
Today the Education Secretary Nadhim Zahawi said "the numbers are looking positive" in the UK's fight against Covid.
He added: "I'm confident that when we review this on January 26 then we'll be in a much better place to lift some of these restrictions.
"I think we are witnessing the transition of this virus from pandemic to endemic.
"I hope we'll be one of the first major economies to demonstrate to the world how you transition this from pandemic to endemic."
He also suggested that the requirement for masks in classrooms could be dropped as part of the easing of restrictions.
Instead, from next Wednesday face coverings may only be required in communal areas of schools like hallways and canteens.
ak otvoria vsetko okolite krajiny, bude musiet otvorit aj Slovensko, bez ohladu na magorov na vrchu, bolo by to pre nich neudrzatelne
Preco T? Akoze napr. clovek s 3,5,7 dni starym AG testom ktory ma sam o sebe velmi slabu senzitivitu a specifitu ma mensiu sancu ze preniese virus ako zaockovany? Antivaxeri to radi tvrdia, ale pochybujem ze je to podlozene aj realnymi datami alebo nejakym serioznym vyskumom.
Okrem toho rezim OP znamena ze vsetci su tam zaockovany a prenos od zaockovaneho na zaockovaneho je este ovela nizsi. A hlavne aj ked k tomu prenosu na prevadzke s rezimom OP nahodou dojde tak ti zaockovani budu plnit nemocnice ovela menej.
Proste OP >>>>> T. Je to absolutne neporovnatelne. T rezim sme tu uz mali za vlady Igora Testovica a nicomu to nepomohlo.
Okrem toho rezim OP znamena ze vsetci su tam zaockovany a prenos od zaockovaneho na zaockovaneho je este ovela nizsi. A hlavne aj ked k tomu prenosu na prevadzke s rezimom OP nahodou dojde tak ti zaockovani budu plnit nemocnice ovela menej.
Proste OP >>>>> T. Je to absolutne neporovnatelne. T rezim sme tu uz mali za vlady Igora Testovica a nicomu to nepomohlo.
Ako to je? Šanca že pozitívne testovaný človek s bezpríznakovým priebehom môže šíriť vírus je 4%? Čiže model T by každého pozitívne testovaného posielal do karantény, tým obmedzoval jeho osobné slobody, znemožňoval by mu pracovať pripravil by ho o časť prijímu a bla bla aj keď v podstate nikoho nemôže nakaziť a teda je neškodný.ak by bolo cielom zabranit prenosu, jediny pouzitelny model je T, ziadne OP ci OP+ alebo OP+++
Čiže ak by sme mali model T v pravidelnom intervale, tak ak mne teraz ako očkovanému by vyšiel pozitívny test ale bol by som bezpríznakový, tak by som v podstate zbytočne sedel doma. Lebo tvojími slovami by som chorý nebol a nakaziť by som aj tak nikoho nemohol.
Teraz ak sa ako očkovaný ísť testovať nemusím,(len v rpípade príznakov, či kontaktu s nakazeným) tak môžem byť aj pozitívny (teda mať v sebe vírus) ale ak nemám príznaky, tak o tom neviem a teda normálne ďalej fungujem, ale nikoho tým nenakazím a ani nešírim vírus ďalej, lebo pozítívne testovaný ale bezpríznakový vírus nešíri (resp. less than 4%)
Takže OP funguje fajn.
Keď už, tak žiadny režim nejako extra nepomohol. Že to postupne ustupuje je prirodzený vývin, ku ktorému by sme dospeli aj bez OTP, či OP+. Jeseň zima peklo, na jar a v lete úplná pohoda. Vláda ale nevie byť užitočná v iných sférach svojho určenia, tak sa montuje a buzeruje ľudí, tak ako to väčšinou v bananistanoch funguje.
To len The Sun dokaze publikovat taku tupu curacinu. Kedze vsetky Four Nations si diktuju svoje vlastne pravdila pre boj s pandemiou, tak nic z napisaneho nebude pravda. Lebo "Brits" su aj v Skotsku, kde sa museli dychacie cesty prekryvat aj ked v Anglicku nie. Preto pri konferencii v Glasgow bolo vela problemov. Alebo sa zrusili oslavy Noveho Roka aj ked v Anglicku nie. Aj Wales a Severne Irsko si diktuju svoje pravidla, vela krat prisnejsie ako v Anglicku, cize "Brits will be able" lebo sa nieco suska vo Whitehall je nebetycna tupost. A nikto nestrazi ci robime v kancelarii, alebo nie. Takze je to plne faktickych lzi a neexistuje racionalny dovod verit co predikuju. Uz aj pred tym sa ukazalo, ze ako vsetky bulvarne bludweby nepisu nic co by islo okolo pravdy co i len z dialky 
Dalsie hystercenie kvoli clanku z najmenej doveryhodneho media na Ostrovoch.
\\"par desiatok rizkovych" je v UK 8153 ku dnesnemu dnu. kolky cynizmus.
"platnost P napriek vsetkym vedeckym poznatkom": vedecke poznatky: "pri miernom alebo bezpriznakovom prekonani sa imunitna pamat vobec vytvorit nemusi".
ak diskuter trva na tom, ze "vacsina ludi ochorenie SARS2 prekona, aby o tom vedeli", tak by P nemalo platit vobec
Dalsie hystercenie kvoli clanku z najmenej doveryhodneho media na Ostrovoch.
\\"par desiatok rizkovych" je v UK 8153 ku dnesnemu dnu. kolky cynizmus.
"platnost P napriek vsetkym vedeckym poznatkom": vedecke poznatky: "pri miernom alebo bezpriznakovom prekonani sa imunitna pamat vobec vytvorit nemusi".
ak diskuter trva na tom, ze "vacsina ludi ochorenie SARS2 prekona, aby o tom vedeli", tak by P nemalo platit vobec
hehe, ale nie T raz za obcas, ale pekne T denne, lebo to je jedina moznost ako identifikovat tych, ktori to mozu sirit
nepaci sa vam? ved predsa chceme obmedzit sirenie, to ma byt predsa ta jedina relevantna moznost
kto nema test, tak doma zrat hlinu, nic viac sa neda robit
alebo sa mozeme uvedomit a akceptovat, ze par desiatok rizikovych ludi na omikron zomrie a otvorit vsetko, tak ako to planuju v UK
preco neargumentovat percentom zaockovanosti sme si uz povedali

platnost O je obmedzena na 5 rokov, alebo 6 mesiacov (ci kolko je to po novom), podla toho ako sa Igor vyspi
nepaci sa vam? ved predsa chceme obmedzit sirenie, to ma byt predsa ta jedina relevantna moznost
kto nema test, tak doma zrat hlinu, nic viac sa neda robit
alebo sa mozeme uvedomit a akceptovat, ze par desiatok rizikovych ludi na omikron zomrie a otvorit vsetko, tak ako to planuju v UK
preco neargumentovat percentom zaockovanosti sme si uz povedali
hej hej, funguje tak fajn, ze bol zavedeny OP+, lebo vlada ignoruje P, dokonca skratila platnost P napriek vsetkym vedeckym poznatkom
platnost O je obmedzena na 5 rokov, alebo 6 mesiacov (ci kolko je to po novom), podla toho ako sa Igor vyspi