Teamviewer alternativa
Teamviewer alternativa
Caute viete mi poradit program na vzdialenu spravu primarne pre win os ktora je funkciami najblizsie k teamviwer ale zaroven je dostupna za jednorazovy poplatok / nakup? Proste aby to nebolo na baze predplatneho.
Viem o aeroadmin ale ten ma "chybu" ze kazde pripojenie musi druha strana este dodatocne odkliknut (akceptovat) a to robi problem pri znovupripojeni po restarte PC. Viem, ze je tam moznost ulozit id ako doveryhodne, ale pre druhu stranu to potom trocha znizuje doveryhodnost.
Davnejsie sa mi dostal pred oci aj armyy admin ale vo vela pripadoch ho druha strana nemohla len tak jednoducho spustit kvoli antivirusu.
Najdolezitejsie funkcie:
po zadani id a hesla (pin) moznost spojenia bez dalsej autorizacie
Moznost "automatickeho znovupripojenia sa po restarte (ide o to aby bolo platne povodne heslo)
Moznost "automatickeho" nabootovania do safe mode a nasledna moznost znovupripojenia sa v nom
bez casovych obmedzeni pripojenia (v pripade platenej verzie nejakeho sw)
UAC friendly
Samozrejme "pouzitelna" kvalita obrazu
Vsetky uvedene moznosti ma aj teamviewer ale funguje na principe predplatneho a ja hladam nieco jednorazove.
Pristupovat k druhej strane by sa malo len z jedneho (rovnakeho) miesta ale ak by bola moznost vyuzit viac pristupovych bodov je to vitane.
Viem o aeroadmin ale ten ma "chybu" ze kazde pripojenie musi druha strana este dodatocne odkliknut (akceptovat) a to robi problem pri znovupripojeni po restarte PC. Viem, ze je tam moznost ulozit id ako doveryhodne, ale pre druhu stranu to potom trocha znizuje doveryhodnost.
Davnejsie sa mi dostal pred oci aj armyy admin ale vo vela pripadoch ho druha strana nemohla len tak jednoducho spustit kvoli antivirusu.
Najdolezitejsie funkcie:
po zadani id a hesla (pin) moznost spojenia bez dalsej autorizacie
Moznost "automatickeho znovupripojenia sa po restarte (ide o to aby bolo platne povodne heslo)
Moznost "automatickeho" nabootovania do safe mode a nasledna moznost znovupripojenia sa v nom
bez casovych obmedzeni pripojenia (v pripade platenej verzie nejakeho sw)
UAC friendly
Samozrejme "pouzitelna" kvalita obrazu
Vsetky uvedene moznosti ma aj teamviewer ale funguje na principe predplatneho a ja hladam nieco jednorazove.
Pristupovat k druhej strane by sa malo len z jedneho (rovnakeho) miesta ale ak by bola moznost vyuzit viac pristupovych bodov je to vitane.
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Teamviewer alternativa
Bezobslužné znovupripojenie sa si pamätám aj pri Teamviewer Free.
VNC Viewer/Server
ano je, viem o tom ale pri free verzii pri castom pouzivani skracuju session len na 5 minut a platenu verziu nechcem lebo nie je jednorazova ale formou predplatneho a tak to riesit nechcemstarysomar napísal: 20 jan 2022, 19:58 Bezobslužné znovupripojenie sa si pamätám aj pri Teamviewer Free.
VNC server som sice uz davno nevidel ale ak sa nejak vyrazne nezmenilo tak spustenie VNC servera nie je zrovna takpovediac " lama user friendly"
-
starysomar
Hardcore addict
Po VNC® Vieweri mi kedysi skákali antiviráky.
To, čo popisuješ, mi tiež pred časom začal TeamViewer - pomáhaval som viacero známym a začal vypisovať podozrenie z komerčného používania, hoci som od nikoho peniaze nebral.
Málokedy ho už potrebujem.
Keďže sa ma trocha dotklo to vynucovanie kúpy napriek nekomerčnému použitiu, niečo som si vymyslel...
To, čo popisuješ, mi tiež pred časom začal TeamViewer - pomáhaval som viacero známym a začal vypisovať podozrenie z komerčného používania, hoci som od nikoho peniaze nebral.
Málokedy ho už potrebujem.
Keďže sa ma trocha dotklo to vynucovanie kúpy napriek nekomerčnému použitiu, niečo som si vymyslel...
Co si vymyslel?
Googler1 - oproti Teamviewer-u je o malicko zlozitejsi. Uplna pohoda.
Googler1 - oproti Teamviewer-u je o malicko zlozitejsi. Uplna pohoda.
-
starysomar
Hardcore addict
Hmmm...
Niečo, akoby sa TeamViewer spúšťal zakaždým z iného PC.
Či by nadviazal na druhú stranu, kde prebehlo automatické spustenie klienta neviem.
Presný spôsob nedám, sorry.
Niečo, akoby sa TeamViewer spúšťal zakaždým z iného PC.
Či by nadviazal na druhú stranu, kde prebehlo automatické spustenie klienta neviem.
Presný spôsob nedám, sorry.
pri VNC servery treba otvarat port na routery nie nahodou?
-
*****HERO*****
Guru wannabe
hej, VNC ide napriamo, nejde to cez prostrednika ako TeamViewer, cize musis mat aj verejnu IP. alebo VPN.
a klasicke windows RDP neprichadza do uvahy? neviem ako to je so safe modom, ale tvoje ostatne poziadavky by to malo splnovat. tiez vsak treba riesit to presmerovanie portov.
a klasicke windows RDP neprichadza do uvahy? neviem ako to je so safe modom, ale tvoje ostatne poziadavky by to malo splnovat. tiez vsak treba riesit to presmerovanie portov.
rdp ani vnc neprichadzaju do uvahy lebo minimalne treba otvarat port a use case ma byt poskytovat support amaterskym uzivatelom takze myslienka ze by otvarali port je mimo
-
*****HERO*****
Guru wannabe
cize hladas riesenie pre commercial ucely, ktore ti bude dlhodobo poskytovat server, cez ktory sa budete spajat, ale chces to zaplatit len jednorazovo. to asi ee
jednorazovo plateny sw uz na trhu je, vyssie som napisal dva - aeroadmin a ammyy admin, takze to nepovazujem za nieco nerealne.
Tieto dva SW maju ale nejake "chyby" co som popisal vyssie. Takze tento topic myslim tak ci niekto nevie o rovnakom type sw ako je aeroadmin ktory uz je jednorazovo plateny len bude mat nieco riesene inak resp. o nieco lepsie funkcie
Autoeditácia príspevku po 2 min 29 sek:
aha tak sorry aeroadmin asi nedavno zmenil politiku a tiez presiel na predplatne
Tieto dva SW maju ale nejake "chyby" co som popisal vyssie. Takze tento topic myslim tak ci niekto nevie o rovnakom type sw ako je aeroadmin ktory uz je jednorazovo plateny len bude mat nieco riesene inak resp. o nieco lepsie funkcie
Autoeditácia príspevku po 2 min 29 sek:
aha tak sorry aeroadmin asi nedavno zmenil politiku a tiez presiel na predplatne
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Vyskusaj AnyDesk.
anydesk funguje tiez na pravidelnom prdplatnom
-
*****HERO*****
Guru wannabe
ak je to free aj pre business ucely, tak sa nedivim, ze to nachadzaju antiviry ako nejaku zradu.
tak mozno este niekto poradi alternativu. mna este napada, ze existuje rozsirenie od Googlu do Chromu na remote desktop, co je free, user friendly a aj doveryhodne, len cez to asi nespravis tie restarty a podobne advanced veci.
pripadne ak mas verejku ty, mozes si to poriesit cez svoj VPN server s tym, ze by si ludom poslal instalacku VPN klienta + config, cize nastavovat nic nemusia, len nainstaluju a napoja sa na teba. potom uz sa dostanes aj cez to Windows RDP napr + mas tam ovela viac moznosti na diagnostiku, kedze uz ste zosietovani. ale to asi tiez nebude uplne najvhodnejsie
tak mozno este niekto poradi alternativu. mna este napada, ze existuje rozsirenie od Googlu do Chromu na remote desktop, co je free, user friendly a aj doveryhodne, len cez to asi nespravis tie restarty a podobne advanced veci.
pripadne ak mas verejku ty, mozes si to poriesit cez svoj VPN server s tym, ze by si ludom poslal instalacku VPN klienta + config, cize nastavovat nic nemusia, len nainstaluju a napoja sa na teba. potom uz sa dostanes aj cez to Windows RDP napr + mas tam ovela viac moznosti na diagnostiku, kedze uz ste zosietovani. ale to asi tiez nebude uplne najvhodnejsie
ammyy admin je aj plateny ale jednorazovo ale teraz som si na ich webe vsimol ze uz dlho bez updatu takze asi nic moc no...
no nic, poviem typkovi ze som jednorazovku nenasiel takze musi do business planu zahrnut predplatne, asi sa na to vykasle
VPN tiez nie, musi to byt nieco typu - stiahni - spusti - ides
no nic, poviem typkovi ze som jednorazovku nenasiel takze musi do business planu zahrnut predplatne, asi sa na to vykasle
VPN tiez nie, musi to byt nieco typu - stiahni - spusti - ides
VNC uz nejaky ten piatok funguje nie len na priamo ale aj cez server. Normalna registracka a prihlasenie na servery a viewery a ides.
Neviem no. Od kedy mi teamviewer vypinal spojenia po 5 min som nanho presiel a pohoda. Uz je tomu snad aj 3r.
Neviem no. Od kedy mi teamviewer vypinal spojenia po 5 min som nanho presiel a pohoda. Uz je tomu snad aj 3r.
a ktory vnc sw konretne pouzivas? videl som ich viac - tighvnc, realvnc....
chrome remote desktop ste skusali? ja s tym velku skusenost nemam ale par ludi si to pochvalovalo.
Tight VNC je free, Real VNC je platene.