Potreboval by som poradit nejaké impulzne relé, ale impulz by z relé odchádzal vždy po pripojení, alebo odpojení U1. Napr. keď na vstupe zopnem vypinač, alebo tlačidlo na vstupe, objavy sa na výstupe impulz a tiež po vypnutí sa impulz objavy tiež a to bez ohladu na cas vstupného U1 vid.obr.
Nikde som nič také nenašiel. Ak máte nejaké riešenie alebo alternatívu poraďťe prosím. Chcel by som sa vyhnúť klopným obvodom. Proste niečo jednoduché.
Ďakujem.
Impulzné relé
Re: Impulzné relé
Sice nieviem ci nieco take funguje ale ak ano tak logicky by obsahoval klopny obvod.
Chapem to spravne ze U1 je ovladanie relatka (cievka) a U2 je zopinany kontakt relatka?
Chapem to spravne ze U1 je ovladanie relatka (cievka) a U2 je zopinany kontakt relatka?
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Podobny pulz vznikne, ked na vystup U1 pripojis maly kondik, tak za nim. Radovo nejakych 100 pF - 1 nF. Spomenul som si, ze som o tom cital na tejto stranke.
Nazvali to "pulse train". Sice pri klesajucej hrane bude ten pulz opacny, ale to by sa dalo riesit usmernovacim mostikom, ak nebude vadit ubytok napatia. Treba vyskusat.
Nazvali to "pulse train". Sice pri klesajucej hrane bude ten pulz opacny, ale to by sa dalo riesit usmernovacim mostikom, ak nebude vadit ubytok napatia. Treba vyskusat.
-
starysomar
Hardcore addict
Otázka
U1 je jednosmerné, alebo striedavé?
U1 je jednosmerné, alebo striedavé?
-
marekbenco1
Novice
anowladas napísal: 25 dec 2021, 14:30 Sice nieviem ci nieco take funguje ale ak ano tak logicky by obsahoval klopny obvod.
Autoeditácia príspevku po 5 min 29 sek:
Ano.wladas napísal: 25 dec 2021, 14:30 Sice nieviem ci nieco take funguje ale ak ano tak logicky by obsahoval klopny obvod.
Autoeditácia príspevku po 7 min 49 sek:
Impulzne relé su jednoduché a pracujú: zapnem keď tukneš, vypnem keď ťukneš. Ja potrebujem presný opak. Potrebujem to na El. Bránu kde sa mi stratilo DO a aby som sa vyhol vymene celej jednotky tak potrebujem premostiť relatko.
Aky konkretne branovy pohon? Mozno poradim iny spodob.
Pomocou hradiel by to nemal byť problém. Napr tu (to VHDL si netreba až tak všímať) https://stackoverflow.com/questions/553 ... or-in-vhdl
Všeobecne hľadať "edge detector circuit".
Všeobecne hľadať "edge detector circuit".
-
marekbenco1
Novice
No navrhol som trochu trapny, ale funkcky system. je podla mna jednoduchy a lacny. skusal som hradami ale musel by som pouzit Tl xxx min. 4. uz som to aj realne odskusal a funguje. Jedina nevyhoda je staly odber pocas necinnosti. Ale vzhladom na odber prudu 0,00xx kaslem na to. Odskusal so to a naozaj to funguje. Chcel som pouzit siemens LOGO ale financie.
Kedze som pisal ze som stratil DO a potrebujem len tlacitkovy signal tak som zakupil WIFI switch, ale nevedel som poriesit ako to skonbinovat s rele WIFI kde rele je trvale pamatove. Ale vyzera to tak ze pojde
Kedze som pisal ze som stratil DO a potrebujem len tlacitkovy signal tak som zakupil WIFI switch, ale nevedel som poriesit ako to skonbinovat s rele WIFI kde rele je trvale pamatove. Ale vyzera to tak ze pojde