Divné stavy pri zaspávaní

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Divné stavy pri zaspávaní

Príspevok od používateľa Hensym »

Mek: Práve takéto zvukové vnemy sú často signál tej spánkovej "paralýzy" (v tomto prípade paralýza v úvodzovkách, lebo nemusí nutne znamenať paralyzované telo po prebudení), kedy sa ti veci zo "sna" premietajú do reality, najčastejšie práve pri zaspávaní, alebo keď sa zobudíš na budík a potom ešte nadránom driemeš v posteli (ideálne za svetla, na chrbte).
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Co sa tu clovek nedocita :)
Napr. aj ja som za mala pocul podobne zvuky, normalne kroky po povale, ako ked niekto kraca opetkami nad hlavou v podkroví, akurat ze to bolo docela creepy, lebo vtedy sme byvali ako rodina v hoteli postavenom este za prvej repubiky a vtedy tam urcite nikto na povale nebol, lebo do tych priestorov sa nikto nemal ako dostat.

No ale spet k teme, aj mne napr. po vakcinacii trochu viacej zaspavali koncatiny ak som si ich prilahol a teraz mozem aj definitivne potvrdit, ze ta bolest nohy po druhej davke bola z vakcinacie, lebo aj teraz po tretej ma boli, ale viac sa setrim, takze to hadam nebude take zle, ale pred vakcinaciou nic a po nej viem presne kde vsade tu krcovu zilu mam.
Tep 90 urcite nie je normalny, ja som mal v klude pred vakcinaciou najlepsi tep v klue aj okolo 50, prvy den dva 70 a teraz uz to ide zase k 60.

Prave ze ak sa takyto stav zisti po ockovani ci uz aj pri prvej davke, tak je iba na odporucani lekara ci sa poda dalsia davka, a ak bysi mal nieco so srdcovym svalom, tak sa neodporuca moc fyzicka aktivita ta by to mohla naopak zhorsit, tak ale hadam je ten doktor, ku ktoremu ides nejaky odbornik a hadam to vie posudit.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

gogo956 napísal: 18 jan 2022, 20:38 ephramko
to fakt? potkan v posteli? :shock:
Ale nie nejaký potápač z kanála, čo sa ku mne dostal cez stupačky. :D Bol to môj potkan, čo sa naučil si sám otvárať dvierka na klietke, ako som potom zistil. Lebo keď som ho dal vtedy dnu, tak si ich zase hneď otvoril. :D Mal vtedy v noci celkom šťastie, že som ho neprilahol.
retkvic napísal: 18 jan 2022, 21:14 aj ja som za mala pocul podobne zvuky, normalne kroky po povale, ako ked niekto kraca opetkami nad hlavou v podkroví
Klepkanie opetkov o polnoci nad sebou som tiež pravidelne počul. Ale to sa len suseda, wannabe poslankyňa za Kollára, chystala ísť v noci von ehm viesť politickú kampaň. :D

Tiež sa mi v noci zdalo, že počujem divné zvuky. Ale to bolo, keď som prvýkrát býval sám. A ako som zistil, robili to rôzne veci v byte. Len som predtým tie zvuky vôbec nevnímal, lebo predtým tam boli iné oveľa rušivejšie elementy (zvieratá, ľudia a pod.). A strach z duchov potom vystriedal strach z toho, že budem musieť kúpiť novú chladničku, keďže kompresor vydával divný zvuk. :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Dakde som cital, ze pocutie zvukov, pri zaspavani alebo v uplnom tichu, suvisi s tym ako si nas mozog uklada spomienky.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa maiikY »

Pridám sa k debate, pár rokov dozadu som si spokojne spal a zobudil som sa na to, že počujem v kuchyni zvuk ako keď niekto vyberá tabletky z toho obalu. Ale to bolo také rýchle, ako keď proste zažívame strašne bolesti a neviete sa dočkať toho kedy vyberiete tie tabletky z toho obalu a dáte si. Myslel som si najprv že otec si dáva niečo, tak som si sadol a pozrel sa do ich spálne ( v rodičovskom dome je moja izba, obývačka a potom spálňa vedľa seba a keď sú otvorené dvere vidieť až tam). Lenže som videl že obaja sú v posteli a spia. Samozrejme som si hneď ľahol a snažil sa zaspať, tie zvuky stále pokračovali. Mal som aj iné zážitky s tým že som počul kroky alebo podobne, ale tento bol asi najrealnwjší.

A k mojej téme, u toho kardiológa som bohužiaľ nebol. Musel som ísť na dve skúšky zo školy ktoré mi proste dali a nemohol som si sám vybrať. Tak som tam volal a 31.1 tam idem. Stavy alo som písal na začiatku som odvtedy chvála bohu nemal.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

ephramko napísal: 18 jan 2022, 22:04 A strach z duchov potom vystriedal strach z toho, že budem musieť kúpiť novú chladničku, keďže kompresor vydával divný zvuk. :D
To poznam, rozne bublotave, septave, pripadne kvilive zvuky, ako ked tiahnu velryby :)
DENNY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DENNY »

Prečo sa táto diskusia o nežiadúcich účinkoch vakcín z neznámeho dôvodu zmenila na spomínanie na divné zvuky pri zaspávaní? :D

K téme - priateľkina šéfka teraz rieši podobný problém ako som tu niekde čítal, brutálne ju bolí noha, nevie čo s tým a hlavne z čoho, keďže jej nič nebolo. Má vakcínu Janssen od jesene 2021. Teraz behá "tour de doktors" a zatiaľ stále nevie, čo s tou nohou má, keďže nikde nespadla, nič do nej nenarazilo apod., čo by jej túto bolesť mohlo spôsobiť.
Hensym
VIP
VIP

Skôr mám pocit, že si teraz dosť neprirodzene a silene zmenil voľnú diskusiu na tému nežiadúcich účinkov vakcín. :D

Pravidelná a silná bolesť nôh je tak strašne bežný jav (najmä s pribúdajúcim vekom a áno, aj bez úrazov či pádov), že je veľmi nezodpovedné a asi aj nelogické zhodiť to automaticky na vakcínu. Ľudia majú tendenciu dávať si do súvislosti veci, ktoré spolu súvisieť nemusia.

Nepopieram, že to môže byť tým, ale tu na fóre to nevyriešime a aj ak sa tu nájde jeden ďalší s Janssen-om a boľavou nohou, stále to budú len výnimky v štatistike a nedá sa na základe toho robiť nejaký záver. :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak keď sa už o tých boľavých nohách a vakcínach bavíme, tak ten Ind, čo si nechal napichať desiatky vakcín proti covidu hovorí, že jemu to tak super pomohlo, že už ani barle nepotrebuje, chrbát prestal bolieť, cíti sa oveľa mladšie a aj apetít sa mu vrátil :D Teraz je ale nešťastný, lebo mu zakázali chodiť na vakcíny.
DENNY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DENNY »

Hensym - samozrejme. Nejdem tu debatovať o (ne)kvalite vakcín, na to sú odborníci. Vyjadril som sa k téme, keďže ja som podľa prvého príspevku autora toto vlákno posúdil ako debatu o nežiadúcich účinkoch vakcíny.

A áno, máš pravdu, že netreba po vakcinácii hneď dávať všetko zlé čo sa stane na triko vakcíne. Je však pochopiteľné, že aj ľudia, ktorí sa dali zaočkovať z presvedčenia ochrany zdravia, majú isté obavy.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

mna by to ale celkom zaujimalo preco mam bolave tie nohy. Vysledky krvi mam opakovane vsetko v norme.
Magnezium stav v podstate nijako nezlepsilo. Dochodca nie som a pravidelne umiernene sportujem /ale ziaden beh ani nic podobne/
Hensym
VIP
VIP

Nie je to niečo "reumatické"? Neviem ako sa to odborne nazýva, tieto "ničím nespôsobené" bolesit.

Mám pár známych, ktorí majú bolesti nôh cca 25% času, zhadzujú to na počasie, tlak vzduchu a pod. Mal som jedného kamaráta, už sa nestretávame veľmi, mladý chalan, tiež športoval, a on mal niekedy (tiež to pripisoval dažďu, búrkam, asi tlaku vzduchu?) také bolesti, že celé noci prebdel, často potom na druhý deň nešiel do roboty. A nebol to chalan z cukru alebo hypochonder.
gogo956
Redeemer
Redeemer

reuma to su hlavne kolena a klby, mna bolia svaly, ale nemaju z coho. Kedysi som chodieval desiatky kilometrov po horach..
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Syndrom nepokojnych noh?
Hensym
VIP
VIP

To mám ja od detstva, ale bolesť to nespôsobuje. Max. tak keď mi frajerka je*ne do ramena za to že furt mykám nohou pri filme a ruší ju to, vtedy to vie bolieť. :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

ephramko napísal: 23 jan 2022, 20:51 Syndrom nepokojnych noh?
mám aj to :x
normalne citis ako by sa ti v nohach pohybovali tučné velke larvy /fakt takto doslova/.
Ale potom mam aj tu bolest svalov a to mam bez ohladu na to, ci v ten den zatazujem nohy vela alebo skoro vobec-nie je tam zda sa suvislost. Beriem nagnezium, niekolko druhov som skusal, tie najlepsie. Trosicku to zlepsilo, ale nie vela, skoro nič. Ale aspon vdaka magnezku uz nemam ranné kŕče v lýtkach. Z maminej strany mame v rodine krcove zily, ale tie ja nastastie nemam.

Autoeditácia príspevku po 34 min 59 sek:
nasiel som ze pod reumu patri aj: "Fibromyalgia: Špeciálna forma reumy. Je spôsobená tvrdnutím svalstva a prejavuje sa pretrvávajúcimi bolesťami svalov a šliach. "
to by uz viacej zodpovedalo moejj situacii
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

gogo956 napísal: 23 jan 2022, 20:33 mna by to ale celkom zaujimalo preco mam bolave tie nohy. Vysledky krvi mam opakovane vsetko v norme.
Magnezium stav v podstate nijako nezlepsilo. Dochodca nie som a pravidelne umiernene sportujem /ale ziaden beh ani nic podobne/
Nespominal si, ze ta bolia lytka? To mozu spravit aj topanky.
gogo956
Redeemer
Redeemer

harrison314 napísal: 26 jan 2022, 11:24 Nespominal si, ze ta bolia lytka? To mozu spravit aj topanky.
v lýtkach som mával kŕče, ale to sa vyriesilo zvyšeným prijmom magnezia. Topánky nosím viaceré a sú pohodlné.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

poviem ti tak, rok som behal po lekaroch, po ct mozgu, po cievnom, kdekolvek, byvalo mi zle, rozostrene videnia, brnenie koncatin, tlak na hrudi, menilo sa to, uz som si zacinal mysliet, ze mi sibe, zacal som citat po internete diagnozy - co je velka chyba, lekarka uz mi zacala tvrdit, ze som vyhorel v praci a odporucila psychologa, nakoniec som sa dostal maserovi, mal som tak stuhnute svaly na chrbte ze vsetko co som tu popisal sposoboval utlat na stavec, po 2/3 masazach som bol ok, skus porozmyslat aj nad tym, kedze pohybu je menej ako si pisal
gogo956
Redeemer
Redeemer

cORP.

môže byť, vyskusam, masaz je dobra vec
Napísať odpoveď